Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Galatasaray 2009/10
Omuzomuza > Spor Forumları > Futbol Forumu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
hutku
Sino oylama yaparken yeni td olarak Hollandalı Co Adriaanse isminin ağırlık kazandığı iddiaları var.

Ben aksi bir insan değilim. dil.gif İcraatı görmeden de konuşmam doğru olmaz (Almanlar ayrı,onlara gıcığım artık smile.gif) Ama mevcut transfer anlayışı ve oyuncu yapısıyla kim gelse işinin pek kolay olmadığını bugünden söyleyebilirim.Bu arada bugün görevdeki kaptan'ın en azından yeni gelen hocaya yardımcı olarak hizmete devam etmesini isterim.Bunu hem kaptan,hem de G.S. açısından ileriye dönük olumlu bir gelişme olarak görürüm.

Karar elbet yönetimin,bilahere olumlu/olumsuz eleştirisi bizden.. smile.gif
hutku
Yahu bu internet yorumcuları hakikaten bi acaip..Elemanın kurduğu kadroya bak..Ulen yarısı önde,yarısı arkada voleybol takımı mı bu be! hahaha.gif
------------------
Houllier gelirse muhtemel G.Saray kadrosu şu şekilde olur diye düşünüyorum.
Taktik: 4-1-3-2

KALE: Yabancı kaleci
SAVUNMA: Yabancı sağ bek (Stoper özellikli)-Servet-Emre Güngör-Hakan Balta
DEFANSİF ORTA SAHA: Mehmet Topal
ORTA SAHA: Arda-Juninho-Kewell
FORVET: Baros-Yabancı forvet (Djibrill Cisse olabilir)
plasenta
QUOTE (hutku @ May 27 2009, 01:32 ) *
Sino oylama yaparken yeni td olarak Hollandalı Co Adriaanse isminin ağırlık kazandığı iddiaları var.

Ben aksi bir insan değilim. dil.gif İcraatı görmeden de konuşmam doğru olmaz (Almanlar ayrı,onlara gıcığım artık smile.gif) Ama mevcut transfer anlayışı ve oyuncu yapısıyla kim gelse işinin pek kolay olmadığını bugünden söyleyebilirim.Bu arada bugün görevdeki kaptan'ın en azından yeni gelen hocaya yardımcı olarak hizmete devam etmesini isterim.Bunu hem kaptan,hem de G.S. açısından ileriye dönük olumlu bir gelişme olarak görürüm.

Karar elbet yönetimin,bilahere olumlu/olumsuz eleştirisi bizden.. smile.gif

Ulan amma yanar dönersin. Bir gün net bişi söyle dişimi kıriim. Kaptanmış, pöh. hahaha.gif
hutku
QUOTE (plasenta @ May 27 2009, 02:36 ) *
Ulan amma yanar dönersin. Bir gün net bişi söyle dişimi kıriim. Kaptanmış, pöh. hahaha.gif

Devam etmesini istiyorum,tercih başkası olursa yardımcı kalsın dedim..Kimler iki üç ay sonra td oldu bu ülkede!

Huysuzlandırma insanı hahaha.gif
Ali
QUOTE (hutku @ May 27 2009, 07:17 ) *
Devam etmesini istiyorum,tercih başkası olursa yardımcı kalsın dedim..Kimler iki üç ay sonra td oldu bu ülkede!

Huysuzlandırma insanı hahaha.gif

Hakikaten devam etsin, uc macta bir gol atan (top Kewell'in ayagina oturursa ya da Baris Ozbek'e o gun melekler okuyup uflemisse) ve Avrupa'da San Marino ve Liechtenstein takimlari haric (hatta belki onlar da dahil) herkes karsisinda zorlanan ama iki turdan fazla tur atlayamayacagi garanti GS'a bir an once variriz.

Yalniz sadece Bulent ile olmaz, yonetimin inadindan vazgecip Bulent'in Hasan Sas ve Karan'i kadroya geri almasina izin vermesi lazim.

Bir de yonetim sezonun en kritik aninda tum oynayanlarin sakat oldugu mevkilerden adam satarken destekleyecek bir hoca lazim GS'a, soyle iceriden, yonetim ne derse onu yapacak bir evet adami, oyle yabanci hoca falan iyi olmaz, satarsin laf eder falan, buyuk terbiyesizlik.

Sonra yabancilar kadroyu Adnana Sezgin'e falan kurdurmayabilir, o da tehlike.

GS ciftlik, sahibi var, aranan TD degil laf dinleyen bir kahya zaten, Bulent kalsa hakikaten iyi olur, Adnanlarin duzeni cok iyi isliyor, destek olur giderler, biz de her sene Bursa ile 5lik 6lik mucadelesi yapar gul gibi gideriz.

Ali
hutku
Yönetim,taraftar elbirliği ile batıracaksınız kulübü.. hahaha.gif
haluk
guzel bir topik, ellerine saglik hasancigim.

bulent korkmaz, umit karan, hasan sas, nonda ve diger elemanlarin
takima kazandirilmalari yolunda yamuk agizli adnan polat la surakasina
vede seyircilere (taraftar kalmadi artik) buyuk is dusuyor.

hutku
Beyler makul olun.. smile.gif

Bi kere sizin elinizde yetenekli ve genç bir kadro var.Ama siz bu kadroyu,Kewell,Lincoln,Baros,Karan,Nando gibi isimlerle sürdürmeyi düşünüyorsanız,işiniz harap demektir.Bülent Korkmaz değil,Mourinho gelse faydasız.

Şu yabancıları kovun önce,sonra adı ne ise hocanızla uzun vadeli bir plan yapın,maksimum beş yıl.

Sonra öncelikli eksik kabul edilen kaleci,sağbek ve orta sahaya biraz zorlayıp kaliteli ama çok pahalı da olmayan birer oyuncu alabiliriniz.Forvete ise üç adet Brezilyalı.Mümkünse çoğunluk yirmi yaş civarı olsun.Bunları nerden bulacağız diye bana sormayın.Önce iyi araştırın,bulamadınız,gidin Luce'nin menacerine danışın,sakın ola Figer'e falan gitmeyin.

Gönderdikleriniz ve aldıklarınız maliyeti birbirini dengeliyorsa ekonomik yönden kayıp yok demektir.Hiç olmamış geleceğe umutla bakılan bir takım kurdunuz.Artık işin saha yönüne bakabilirsiniz.

Oluşturulan takıma hocanız kadro yapısına uygun belli bir sistem anlayışı yerleştirsin.Sabırla çalışır ve beklerseniz,üç dört yıl sonra biraz da şansınız yardım ederse Avrupa sizi yeniden tanısın.

Yapmadınız! Ahlar vahlarla hep birlikte hadi kumda oynamaya..
Tortured_Fragile_Mind
Yahu bu önerme hep gündeme gelir. Hem gerçekçi değil hem de 3 büyükler için gerekli değil.

Çaylak ama gelecek vaat eden oyuncular ve 5 yıl garantili TD'lük.

Bir şekilde kendini kanıtlamış oyuncu ve TD'leri boğan bu sistemde nasıl olacak?

Haydi oldu diyelim, Bülent Korkmaz mı bu isim hahaha.gif

Ben de bu tarz düşünürdüm ama Türkiye'de yapılanalım, birşey beklenmesin diye birşey söz konusu değil. Gerek yok çünkü. İşte geçen sene şampiyon olan GS ve bu seneki BJK.

Mesela neden forvet 3 Brezilya'lı? Böyle bir kota neden koyuyoruz smile.gif

GS bu sene kendi kendini rahat bıraksa bir ihtimal şampiyon olurdu, UEFA'da da final oynardı. Ortamı düzgün hale getirmek kafi 3 büyükler için.
SINO
Le Guen iddialari da var. Galatasaray'ın kadrosu 3 takviye ile bir de yabancilari kovmadan hahaha.gif canavar gibi olur, asil sorun dirligi saglamakta.
Bunun da Bulent Kaptan ile olmayacagi cok acik, benim tercihim kariyerli kimsenin ismi hakkinda atip tutamayacagi bir isim. Hitzfeld duzeyinde olur ne ala olmazsa, Le Guen Adriaanse seviyesi de makuldur.

O seviyeyi de beceremiyorlarsa, skibbe gibi 3 gunde Turk medyasinin ve onlarin kankasi oyuncularin elinde oyuncak olacak bir hoca getirmek yerine, getirsinler Fatih Hoca'yı hicbirsey yapmiyorsa terör estirir. Arda "Fatih Hoca'ya 6-7 hafta sans verilmeli" dedigi zaman dayak yiyecegini bilir, Lincoln kafasina gore ulkesine gittigi zaman yataginda at kafasi bulur hahaha.gif .

Su bile Galatasaray'ın toparlanması icin yeterli olur
aleks
QUOTE (hutku @ May 26 2009, 23:17 ) *

Devam etsin, hatta 5 yil kesmez. Ferguson modeli olacaksa daha uzun vadeli plan yapmak lazim, soyle 20-25 yil. Yalniz yabancilari kovup tazminat odemeye gerek yok. Hocamiz bunlara yedek birakip iki 90+ taktik degisiklik yapar, abuk subuk yerlerde dener, bir kac macta tercihini bunlari kadro disi birakarak kullanir, kendileri birakip gidecek kivama getirir. Boylece kadro forma aski icin degil para icin oynayan pis yabancilardan temizlenir, fakir ama gururlu Turk topcusunun hakkini yiyen bu hainler ayiklanmis olur. hahaha.gif

Bulent Kaptan'in futbolculuguna saygimiz buyuk ama teknik direktor oalrak iyi yapabilidigi tek sey, takimi savunma yonunden direncli hale getirmek. Tek sey dedim ama bir de guzel dis arasi tukuruyor. Dustu gozuyle bakilan Erciyes'i sahlandiran savunmayi direncli hale getirme plani bizim takimi cok kisir bir hale getirdi. Bunu degistirecek bir taktik becerisi de gosteremedi. Ustelik yaptigi kadro tercihleri ve oyuncu degisikleri ile isi ne kadar bilmedigini gosterdi. Kayip edilme ihtimali yuksek bir sezonda deneyip gormus olduk neyse ki. Daha beteri olup onumuzdeki sezon basi da takimin basina gelebilirdi. Iyi teknik direktorun takima katkisi az, ama kotu antrenorun zarari cok buyuk oluyor.

Kariyerli, gencleri de takima kazandirmayi seven, eldeki malzemeyi kullanabilecek bir yabanci bir hoca istiyorum.
Qelebex
QUOTE (SINO @ May 27 2009, 19:42 ) *
Arda "Fatih Hoca'ya 6-7 hafta sans verilmeli" dedigi zaman dayak yiyecegini bilir, Lincoln kafasina gore ulkesine gittigi zaman yataginda at kafasi bulur hahaha.gif .

Hoca otoritesini yerle bir eden şu açıklamayı Mehmet Demirkol ve Fuat Akdağ çok makul buldular, üstüne de egosu şişkin yöneticilerden birinin Arda'ya ayarı vereceği yönünde ukalalık ettiler, Fatih Gökşen'in açıklamaları gelince bilmiş bilmiş kikirdediler. dumur.gif

Futbolcu hocaya tabii olmadığını hissettiği sürece hocanın o takıma istediğini yaptırmasının zor olduğunu anlamak çok mu zor? Lebron James tek başına maç alacak bir basketbolcu olabilir, sistemden, taktikten önemli olabilir ama futbolda o etkinlikte bir oyuncu bulunması mümkün değil. Herşey makinanın ne kadar iyi işlediğine bakar.
hutku
QUOTE (SINO @ May 27 2009, 19:42 ) *
Le Guen iddialari da var. Galatasaray'ın kadrosu 3 takviye ile bir de yabancilari kovmadan hahaha.gif canavar gibi olur, asil sorun dirligi saglamakta.

Kezman'ı da getirsin yanında,tam dirlik olur.. hahaha.gif
hutku
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ May 27 2009, 15:41 ) *
Yahu bu önerme hep gündeme gelir. Hem gerçekçi değil hem de 3 büyükler için gerekli değil.

Çaylak ama gelecek vaat eden oyuncular ve 5 yıl garantili TD'lük.

Bir şekilde kendini kanıtlamış oyuncu ve TD'leri boğan bu sistemde nasıl olacak?

Haydi oldu diyelim, Bülent Korkmaz mı bu isim hahaha.gif

Ben de bu tarz düşünürdüm ama Türkiye'de yapılanalım, birşey beklenmesin diye birşey söz konusu değil. Gerek yok çünkü. İşte geçen sene şampiyon olan GS ve bu seneki BJK.

Mesela neden forvet 3 Brezilya'lı? Böyle bir kota neden koyuyoruz smile.gif

GS bu sene kendi kendini rahat bıraksa bir ihtimal şampiyon olurdu, UEFA'da da final oynardı. Ortamı düzgün hale getirmek kafi 3 büyükler için.

Model neden geçerli olmuyor anlamadım,bu taraflarda denenmiş mi ki?

Yönetim arkada durunca sistem kimseyi boğmaz,aslında buna en uygun kulüp de G.Saray.Önce yönetime güvenmiyoruz o ayrı.

Bülent Korkmaz şart değil,ciddi bir yapılanmada herkese yer var.

Niye yirmi yaş yabancı değil,üç Brezilyalı sorusu? smile.gif Forvet hattı daha kolay değiştrilebilecek mevki.Gerektiğinde satar yerine yeniisni koyarsın.Ama arkadan birini çektin mi nereye nasıl düşeceğin belli olmaz. d.gif Hem Brezilyalı fazlası zararmış,ben demedim Arsen diyor.. d.gif

GS'yi serbest bıraksak bugünkü konuma da gelemeyebilirdik.Saldım çayıra futbolu önermiyorsun herhalde.Eldeki lükslerle lig olurdu belki ama Avrupa finali falan yapacak sıkı futbolu da oynamak zordu,bugün daha iyi anlaşılıyor.

Düşüncem önce oyuncudan başlama yönünde.Ama görüyorum herkes teknik adamdan başlama arzusunda.Sanırım ortak konumuz yönetim beceriksizliği.O konuda bişey yapamadığımza göre hepimiz boş konuşuyor olabiliriz.. hahaha.gif

Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (hutku @ May 27 2009, 21:14 ) *
Model neden geçerli olmuyor anlamadım,bu taraflarda denenmiş mi ki?

Yönetim arkada durunca sistem kimseyi boğmaz,aslında buna en uygun kulüp de G.Saray.Önce yönetime güvenmiyoruz o ayrı.

Bülent Korkmaz şart değil,ciddi bir yapılanmada herkese yer var.

Niye yirmi yaş yabancı değil,üç Brezilyalı sorusu? smile.gif Forvet hattı daha kolay değiştrilebilecek mevki.Gerektiğinde satar yerine yeniisni koyarsın.Ama arkadan birini çektin mi nereye nasıl düşeceğin belli olmaz. d.gif Hem Brezilyalı fazlası zararmış,ben demedim Arsen diyor.. d.gif

GS'yi serbest bıraksak bugünkü konuma da gelemeyebilirdik.Saldım çayıra futbolu önermiyorsun herhalde.Eldeki lükslerle lig olurdu belki ama Avrupa finali falan yapacak sıkı futbolu da oynamak zordu,bugün daha iyi anlaşılıyor.

Düşüncem önce oyuncudan başlama yönünde.Ama görüyorum herkes teknik adamdan başlama arzusunda.Sanırım ortak konumuz yönetim beceriksizliği.O konuda bişey yapamadığımza göre hepimiz boş konuşuyor olabiliriz.. hahaha.gif

Denenecek ortam yok ki?

Ne oyuncu ne de TD'den başlamak gerekiyor. Ortamdan başlamak gerekiyor.

Zico vs konularında da sıkça konuşmuştuk. Bu ülkede şampiyon olamayan TD gidiyor. Son 10 yıla bakalım istisna bir iki örnek belki çıkar, onlar da sezon ortası gelmiştir.

Samimi olarak şu soruyu yanıtlamadan bir yere varmak güç. BJK'ın başında Tigana, GS'da Gerets, FB'de Zico kalsa 3 büyükler şu anda oynadığından daha kötü mü oynadır? Kadroları daha mı az stabil olurdu? Oyunları daha mı istikrarsız olurdu?

Yani zaten bir TD'e 2-3 sene dayanılabilse adam oyuncu-oyun-sistem rotasyonunu oturtacak. Müsade edilmiyor. Bunu o kadar kısa sürede becerebilen adamlar da final maçları kaybedilince harcanıp gidiyor.

Bu 3 adamın kovulması sonucu 3 büyüklere bakalım.

1) BJK: Kısa vade adamı Denizli ile kağıt üzerinde parlak bir sezon.Tigana kalsa bence geçen sene dahil zaten farklı olmazdı.
2) GS: Bülent Korkmaz hahaha.gif UEFA mücadelesi ve ne olacağı belirsiz bir 2009-2010
3) FB: Geçen sene ile alakasız geçmiş, gönderileceği kesin bir TD ve bıkmış bir kadro
4) TS'a da ayı aferin. Sanki 25 yıldır zirveyi sürklase ediyorlar, o yüzden Yanal'ı yolladılar. Hadi 3 büyükler yabancı getirebiliyor, onlar kimi getirecekse.

Farklı bir topicte de söylemiştim. Bülent Uygun'un 3 senesi doldu sanırım Sivas'ta. Severiz sevmeyiz o ayrı (hiç sevmem) ama bu bir parametre ve sonucu ortada.
hutku
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ May 27 2009, 22:49 ) *
Samimi olarak şu soruyu yanıtlamadan bir yere varmak güç. BJK'ın başında Tigana, GS'da Gerets, FB'de Zico kalsa 3 büyükler şu anda oynadığından daha kötü mü oynadır? Kadroları daha mı az stabil olurdu? Oyunları daha mı istikrarsız olurdu?

Olmazdı. d.gif

Yalnız teknik direktör de,sahada ne yapmak istediğini izleyenlere göstermek zorunda.Örneğin benim GS'de Luce için baştan endişelerim vardı.Ama sonra baktık ki,adam işi biliyor.Keza Beşiktaş'ta da kısa sürede yaptığı sistem değişikliği ile güvenirliğini sürdürdü.Zico için de benzer şeyleri söyleyebilirim.Ama Daum olsun,Gerets olsun,Feldkamp,Tigana, ve diğerlerinin pek ne yaptığını anlayamadım doğrusu.Başarılı olanlarını usta ve yıldız oyuncuların iyi performanslarıyla ilişkili gördüm.Büyük umutlarla gelen Terim'in ikinci dönemi de tam bir fiyasko oldu.

Futbolda herkesin bir sabrı var mutlaka,ama en sabırsızları karar verici yöneticiler,onların hakkını teslim edelim.. d.gif

Farklı bir topicte de söylemiştim. Bülent Uygun'un 3 senesi doldu sanırım Sivas'ta. Severiz sevmeyiz o ayrı (hiç sevmem) ama bu bir parametre ve sonucu ortada.

En dayanılmazı da bu. d.gif

Bir teknik direktör ve takım performansı aşağı indikçe,takımın ligdeki konumu değişmek bilmiyor.Yukardaki görüşümle ters görüntü.Salt istikrarla açıklanabiliyorsa teslimim..Gerçi onun saha modelini de Ferguson denemeye kalktı bu gece ama başaramadı. d.gif
Sporel
QUOTE (hutku @ May 27 2009, 17:37 ) *
Gerçi onun saha modelini de Ferguson denemeye kalktı bu gece ama başaramadı. d.gif

o basliga girmiyorum, internette haberin olabilecegi hic bir yere gitmiyorum; kalkip alakasiz yere o maci yaziyorsun. cekic.gif

:stressed:
hutku
QUOTE (Sporel @ May 28 2009, 05:38 ) *
o basliga girmiyorum, internette haberin olabilecegi hic bir yere gitmiyorum; kalkip alakasiz yere o maci yaziyorsun. cekic.gif

:stressed:

derdin ne,maçı mı seyredemedin? hahaha.gif
Sporel
QUOTE (hutku @ May 28 2009, 03:27 ) *
derdin ne,maçı mı seyredemedin? hahaha.gif

dostum, derdim senin kara kicin. ayip.gif

tabii biraz utopikti sampiyonlar ligi finali sonucunu cumaya kadar ogrenmeden durmak. neyse artik, kimin kazandigini bilerek seyrederim.
Ali
QUOTE (Sporel @ May 28 2009, 13:37 ) *
dostum, derdim senin kara kicin. ayip.gif

tabii biraz utopikti sampiyonlar ligi finali sonucunu cumaya kadar ogrenmeden durmak. neyse artik, kimin kazandigini bilerek seyrederim.

Sampiyonlar ligi finali sonucunu Cuma'ya kadar ogrenmeyecegini dusunmek bir utopiklik, bir de bunu internette gezip, futbol forumlarina girip, hatta topic secerek yapabilecegini dusunmek...... nasil desem, o da sizin guzelliginiz olmus Sporel bey. hahaha.gif hahaha.gif
hutku
Yahu utandım şimdi utangac.gif çıtlatsaydın bari önceden güzel kardeşim,ağzımızda sakız dolaşıyoruz.. hahaha.gif

Ben konuma döneyim. dil.gif

Uğur Meleke yazmış bugün,Milliyet'te gördüm.Ukrayna karşılaştırmalı transferler,maliyetler ve Brezilyalılar.UEFA finali nasıl oynanırdı ilavesiyle.. smile.gif

UEFA Kupası finalinde G.Saray olabilir miydi?
Halen Türk futbol tarihinin kulüpler düzeyinde kazandığı en büyük şampiyona olan UEFA Kupası’nın 2009 versiyonu, çokça düşündürdü hepimizi... Hele de bizim 9 yıldır “son 4” bile göremediğimiz kupanın finalini S.Donetsk oynayınca daha ekşi bir tat bıraktı ağzımızda. Orada Shakhtar’ın yerinde G.Saray olamaz mıydı? Bu sezon iki temsilcisinin yolu Ukrayna takımlarınca kesilen Türk Futbolu, 15-20 yıllık Ukrayna futbolunun gerisinde mi? Yoksa mesele kömür/petrol/doğalgaz zenginlerinin bu liglere enjekte ettiği para mı?
Türkiye’deki genel kanının aksine, Ukrayna, futbola bizden daha fazla para harcayan bir ülke değil... 2008-09 sonu itibariyle Süper Lig’de bir takımın ortalama değeri 37,1 milyon euro, Ukrayna Ligi’ndeyse bu rakam 27,7 milyonda kalmış... 2008 yazından beri bir Süper Lig takımı ortalama 14,8 tane yeni oyuncu transfer ederken, Ukrayna’da bu sayı 10,4... Hem pahaca yüzde 40 fark attığımız, hem de yüzde 40 daha fazla oyuncu transfer ettiğimiz Ukrayna Ligi’nin bu sezon Avrupa’da kazandığı puan 16,625’ken, bizim puanımız 7,000de kalmış! 2008-09’un onlar için olağan dışı bir yıl olduğunu düşünmeyin, Ukrayna Ligi son 5 sezonun 4’ünde Avrupa’da bizden daha fazla puan topladı. (Alakalı mıdır bilmiyorum ama, Lucescu’nun Türkiye’de çalıştığı 4 sezonun 4’ünde de Türkiye, Ukrayna’dan daha fazla puan toplamıştı. Lucescu’nun Shakhtar’da çalıştığı 5 sezondaysa 4 kez ibre Ukrayna’ya döndü). Ukrayna, 2010’da UEFA’da 4 takımla temsil edilecek. 2011 muhtemel sıralamasında 5’inci gözüküyorlar ve bu Ş.Ligi’nde 3 Ukraynalı demek!

İthalatçı değil ihracatçı
İstanbul’un şampiyonu Shakhtar da Ukrayna futbolunun genel halinin çok dışında değil. Evet, iktisatçı patronları Ahmedov, Avrupa’nın en zengin adamı konumunda; ama sanılanın aksine Donetsk ekibine transferde öyle büyük paralar harcamadı. İthalatçı değil ihracatçı bir anlayış benimsedi.
1998-2004 döneminde (Scala ve Schuster gibi) 5 teknik adam harcadıktan sonra, son 5 yılda tek bir hocayla çalışma yolunu seçti. Son 5 sezonda batıya gönderdiği Brandao, Marica, Matuzalem, Elano, Aghahowa ve Tymoschuk gibi oyunculardan 50 milyon euronun üstünde gelir elde etti. Bu paranın 40 milyonunu finalde ilk 11 oynayan 5 Brezilyalı’ya harcadı.
İstanbul’da forma giyen diğer oyuncularınsa transfer maliyetleri şöyle: Pyatov (1 milyon), Srna (1,2 milyon), Kucher (bedelsiz), Chigrinskiy (Shakhtar II), Rat (1 milyon), Lewandowski (bedelsiz), Duljaj (4 milyon), Gai (bedelsiz), Gladkiy (2,5 milyon)...

Ezber bozan
Lucescu yönetimindeki Shakhtar bu sezon iki yaygın ezberimizi de bozdu: Birincisi, son dönemde Türkiye’de sıkça dile gelen Wenger kaynaklı “1 Brezilyalı yarar, ikiden fazlası zarar” lafı... Lucescu hiçbiri savunma oyuncusu olmayan 5 Brezilyalı ile Almanlar’ın karşısına çıktı; Barcelona, CSKA, Tottenham ve Marsilya’dan sonra Bremen’i de “yarı Brezilyalı” bir ekiple geçti.
Lucescu’nun bozduğu ikinci ezberimiz de değişen oyun anlayışıydı. Bütün maçlarını 1-0 kazandığını düşündüğümüz Rumen hoca, bu sezon 17 Avrupa maçında 11 galibiyet kazandı, tek bir tanesi bile 1-0 değildi. Üstelik de 17 müsabakanın 12’sinde gol yiyerek geldi UEFA finaline...

Yanıt
Bu sezon Skibbe gönderilmese, Metalist şoku yaşanmasa, UEFA’nın finalinde Shakhtar’ın yerinde G.Saray veya Beşiktaş olur muydu bilemiyorum. Ama galiba şunu biliyorum, şu anda Lucescu G.Saray’da 9’uncu veya Beşiktaş’ta 7’nci sezonunu dolduruyor olsaydı, iki takımdan birinin müzesinde bir (belki de iki) tane daha Avrupa kupası olabilirdi.

Sporel
ulan "gs final oyanayacagiz sacmaligiyla kendi kendini gaza getirdi, yok oyle sey" diyoruz, bir de basimiza coduroglu cikti. evet besiktas cok yaklasmisti gercekten bu sene uefa kupasi kazanmaya. neden shaktar'in yerinde onlar olmasindi? yalniz metalist'i gecseler simdiye sivas sampiyonlugunu ilan etmisti.

hastasiyim ugur meleke'nin farazi gerceklerinin. bir de cok bilmis sekilde aragones'i aragonyes diye okumasi var, onun da hastasiyim. maalesef her n oyle okunmuyor. belki manyana becereceksin ugurcugum, devam et. hahaha.gif

bir de bu "aslinda lucescu defansif oynatmiyormus" geyigi var. herkes sanki o gunleri yasamamis gibi "evet yahu, defansif falan degil iste" diyor. o zaman oyleydi, simdi boyle. not that there is anything wrong with it. amigo.gif meleke "degisen oyun anlayisi" demis gerci ama buna da deginmeden gecemedim.
hutku
Kardeşim,Uğur Meleke'yi değil Luce'yi eleştir de göreyim.. dil.gif

Model oluşturmaya çalışıyoruz şurda,bozma fiyakamızı.. amigo.gif
Sporel
sana bir sey olmasin. hahaha.gif

o kisminda sorun yok bence. iste bulent uygun. cidden boyle degisiklikler insanlarin dunyasini degistiriyor. o sirada yeni duzeni kurana kadar az sayilamayacak zaman geciyor. hep ayni seyleri konusuyoruz zaten burada.

bence de luce o kadar uzun sure kalsa daha cok sey yapardi. ama sadece luce degil senin de dedigin gibi cogu isim bunu yapabilirdi. uc senede daum gibi bir adam fb'yi makina haline getirdi. sonra konfetiler esliginde 10 santimetre sagdan giden top icin bastan basla. neymis, kendi kendisinin ipini cekmis. birader, sen yoneticisin, bunlar celebrity. konusur tabii, idare edeceksin.
hutku
Kalli dede,senin değerini bilmeyenler utansın.. hahaha.gif

Kalli coştu ve anlattıkça anlattı...
Florya’da görev bölümü şart!
Kaleci istedim ama bu De Sanctis değildi...
Lincoln’ü asla istemedim...
İstediklerim alınmadı ama bunu sorun etmem. İstemek benim hakkım, finansal güç yönetimin takdiri. Bütçe yoksa futbolcunun iyisi de yok ama disiplin her futbolcu için var.
Sabri benim için bitmiştir. Yapabilirlik gücü var ama söz dinlemiyor... Galatasaray’a uymaz!
Gönderilecekler listesinde Hakan Şükür yoktu...
Ümit Karan var mıydı;
-Evet,
Hasan Şaş var mıydı?
-Evet.
Necati?
Evet...

Hakan Şükür ve Lincoln’ü Beşiktaş maçı öncesi kadro dışı bıraktım, gerçek sebebi doğru açıklanmadı...
Bende önce disiplin gelir.
Hakan Şükür sabah kahvaltısında kızını doyuruyordu... Asla böyle bir şeye tahammül edemem. Bizim önemli bir maçımız var, Florya ciddi bir yer. Çoluk çocuk olmaz...
Lincoln’ün arkadaşları da gece yarısına kadar orada...
O-la-maz...
---------------
Kewell’ı ben almazdım... Sorunlu. Randımanı düşük... Fizyoterapistini beraberinde getiriyor. Asla kabul edemem. Florya’da sağlık ekibi var.
Ya herkes ben de fizyoterapistimi kendim getireceğim derse ne olacak?
Nitekim Lincoln de getirmek istedi...
Olmaz dedim... İşler karıştı.
Florya’nın ciddiyeti kaçtı!
--------------
Transfer notları
Daha doğrusu benim tavsiyelerim;
Futbolcular
Oguchi Onjewu 1982 doğumlu, Nijerya asıllı Amerikalı futbolcu. Stoper. Oynadığı kulüpler Metz, 2007 Newcastle (kiralık) şu an Belçika şampiyonu Standard Liege ve bedelsiz serbest.
Steven Defour 1988 doğumlu Belçikalı milli futbolcu, 19 yaşında Altın Ayakkabı Ödüllü forvet, Standard Liege’de. Atletico Madrid, Marseille ve Middlesbrough’nun transfer listesinde. (4-5milyon euro civarında)
Espinoza 1982 doğumlu Ekvatorlu kaleci, (bedelsiz serbest)

Teknik direktörler
Co Adriaanse, AZ Alkmaar’ı yaratan adam... Alt yapıya düşkün ve de çok başarılı.
Lazslo Bölöni, Belcika şampiyonu Standard Liege’in hocası. Lucescu’nun kopyası, sıradan bir takımla Everton’a, Liverpool’a kök söktürdü.

SINO
QUOTE (Sporel @ May 28 2009, 20:55 ) *
ulan "gs final oyanayacagiz sacmaligiyla kendi kendini gaza getirdi, yok oyle sey" diyoruz, bir de basimiza coduroglu cikti. evet besiktas cok yaklasmisti gercekten bu sene uefa kupasi kazanmaya. neden shaktar'in yerinde onlar olmasindi? yalniz metalist'i gecseler simdiye sivas sampiyonlugunu ilan etmisti.

Sacmalik demek iddiali olmus. Sen Benfica'yı Olimpiakos'u Hertha'yi cok guzel futbolla yen, Fransa sampiyonunu ele. Sonra tut bu dort takimdan daha kuvvetsiz olan Hamburg'a elen. Niye? Stoper olarak 120 dakika Kewell oynadigi icin.

Şimdi burda sacmalik final beklentisi mi, Kewell'in stoper oyanacagi sartlarin olusmasi mi?
hutku
Diyorum ahlar vahlar futbolu olduk..

Sinocum çıkamazdık finale falan üzme kendini..Yeteneğimiz vardı ama gücümüz kalmadı..Bittik bak lig bitmeden. smile.gif
SINO
Tabii bir de o var albayım. 70de kesilen takımla ne yapılırdı?
Ama Aralık ayı performansı sonrası, Galatasaray'dn UEFA finali beklemeyi sacmalik olarak nitelendirmemek lazim.
Sanki Cannes macina 5 aticaz diye cikip 5 yedik itele.gif
Sporel
QUOTE (SINO @ May 28 2009, 19:17 ) *
Sacmalik demek iddiali olmus. Sen Benfica'yı Olimpiakos'u Hertha'yi cok guzel futbolla yen, Fransa sampiyonunu ele. Sonra tut bu dort takimdan daha kuvvetsiz olan Hamburg'a elen. Niye? Stoper olarak 120 dakika Kewell oynadigi icin.

Şimdi burda sacmalik final beklentisi mi, Kewell'in stoper oyanacagi sartlarin olusmasi mi?

evet, olimpiakos avrupa'nin krali. sanki hamburg'un kuvvetsiz oldugu genelgecer kabul edlimis bir seymis gibi soyluyorsun. bir suru insan bu dort takimdan da iyi oldugunu iddia eder. mesela bordeaux'nun o maci onemsemedigini de iddia edebilir. bu onemsiz kismi.

oneli olan kismi su: hadi diyelim dedigin dogru, ama sonucta turnuva usulunde takimin direncli ve kuvvetli olmasi gerekiyor. gs bu sene sana bu izlenimi verdi mi? hasan abi'nin varyete muhabbetini ben de zaman zaman kati ve kuralci buluyorum ama bu seneki gs'ye cok uyuyor. bu takim tarihin en iyi gs kadrosu falan gibi bile konusuluyor ama daha cok bizim rapaic'li revivo'lu kadroya benziyor gibi geliyor. yani rakibe yumrugu vurup sarsti mi arkasindan devamini getirme ihtimali fazla ama kendi direnci de bir o kadar dusuk. gsliler fazla gaza geldi bana kalirsa. hele bir de kadikoy'de olunca gaz misli olarak artti. soncuta dusus de aynen oyle keskin oluyor. bu arada butcede bu sekilde transferle acilan delik de cabasi.
Murat
Uğur Meleke'nin yazısına sabah sabah ayar oldum. Bir iki not koyayım şuraya.

...
2008-09 sonu itibariyle Süper Lig’de bir takımın ortalama değeri 37,1 milyon euro, Ukrayna Ligi’ndeyse bu rakam 27,7 milyonda kalmış... 2008 yazından beri bir Süper Lig takımı ortalama 14,8 tane yeni oyuncu transfer ederken, Ukrayna’da bu sayı 10,4... Hem pahaca yüzde 40 fark attığımız, hem de yüzde 40 daha fazla oyuncu transfer ettiğimiz Ukrayna Ligi’nin bu sezon Avrupa’da kazandığı puan 16,625’ken, bizim puanımız 7,000de kalmış! 2008-09’un onlar için olağan dışı bir yıl olduğunu düşünmeyin, Ukrayna Ligi son 5 sezonun 4’ünde Avrupa’da bizden daha fazla puan topladı. (Alakalı mıdır bilmiyorum ama, Lucescu’nun Türkiye’de çalıştığı 4 sezonun 4’ünde de Türkiye, Ukrayna’dan daha fazla puan toplamıştı. Lucescu’nun Shakhtar’da çalıştığı 5 sezondaysa 4 kez ibre Ukrayna’ya döndü). Ukrayna, 2010’da UEFA’da 4 takımla temsil edilecek. 2011 muhtemel sıralamasında 5’inci gözüküyorlar ve bu Ş.Ligi’nde 3 Ukraynalı demek!

Ukrayna liginde sadece Shakhtar ve Dinamo Kiev yok. Daha yeni yanlarına Metalist Kharkiv ekleniyor ki onların da takım kadrosu itibarıyla değerleri yeni yeni yükseliyor. Bu kulüplerin ikisi ağırlıklı çelik sektörüne dayanır. Diğerleri, ki onların içinde de çelik sektörüne dayananlar vardır, şu an için zayıf ve ucuz ekiplerdir. Çünkü para yoktur.
Ayrıca bir de rekabet konusu var. Türkiye'de yerli futbolcuların bedelleri gereğinden çok yüksek ve bu da kadro değerlerini çok şişiriyor. Oysa Ukrayna'da Ukraynalılar bizimkilerin üçte biri ancak kazanabilirler. Dolayısıyla ortalama takım değeri bazında yapılan ülke karşılaştırmaları mantıklı değildir.

Ukrayna'nın son beş sezonda Türkiye'den daha yüksek ortalama yakalamasının karşılaştırmasını da, kaç takımla katılmışlar biz kaç takımla katılmışız, ortalamaları yükselten puanları kimler toplamış vs gibi verilere bakarak yapmak makul olur. O zaman karşılaştırma bir şey ifade eder. Aksi takdirde ceza sahasına isabetli orta istatistiğinden ileri gitmez bunlar.

Lucescu'nun Shakhtar'da çalıştığı 5 sezon istikrar açısından muhakkak önemlidir. Ama Shakhtar'ın son 10 yılda sadece TD ile ilgili değil, genel olarak nereden nereye geldiğine de bakmak lazım. Her 5 sene aynı TD ile çalışan UEFA Kupası kazanabilir mi? Ya da Lucescu Shakhtar değil de Rapid Bükreş'în başında 5 değil 10 yıldır çalışıyor olsa UEFA Kupasını kazanabilecek miydi?

İthalatçı değil ihracatçı
İstanbul’un şampiyonu Shakhtar da Ukrayna futbolunun genel halinin çok dışında değil. Evet, iktisatçı patronları Ahmedov, Avrupa’nın en zengin adamı konumunda; ama sanılanın aksine Donetsk ekibine transferde öyle büyük paralar harcamadı. İthalatçı değil ihracatçı bir anlayış benimsedi.

İktisatçı patron kop.gif Buna bayıldım doğrusu. Rinat Ahmedov bunu duysa eminim çok hoşuna giderdi. Ama arkasından yazılana dikkatinizi çekerim. Ahmedov Avrupa'nın en zengin adamı konumunda demiş. Neye dayandığını bilmiyorum ama en zengin değilse bile ilk üç içindedir. Ayrıca daha önce de yazdım; Shakhtar için harcanan paraya sadece resmi defterlere göre bakmamak lazım. İktisatçı patronun hiç bir işine öyle bakmamak, hafife almamak lazım.

1998-2004 döneminde (Scala ve Schuster gibi) 5 teknik adam harcadıktan sonra, son 5 yılda tek bir hocayla çalışma yolunu seçti. Son 5 sezonda batıya gönderdiği Brandao, Marica, Matuzalem, Elano, Aghahowa ve Tymoschuk gibi oyunculardan 50 milyon euronun üstünde gelir elde etti. Bu paranın 40 milyonunu finalde ilk 11 oynayan 5 Brezilyalı’ya harcadı.
İstanbul’da forma giyen diğer oyuncularınsa transfer maliyetleri şöyle: Pyatov (1 milyon), Srna (1,2 milyon), Kucher (bedelsiz), Chigrinskiy (Shakhtar II), Rat (1 milyon), Lewandowski (bedelsiz), Duljaj (4 milyon), Gai (bedelsiz), Gladkiy (2,5 milyon)...

Bu kısımdan da "altyapı da altyapı" geyiklerine gönderme yapayım. Shakhtar da altyapıdan gelen, "gerçek Shakhtar'lı ve ruh sahibi" kaç oyuncu varmış?
hutku
Kulüp başkanı ve ekonomisi gibi yan unsurlar dışında, Shakhtar transfer politikaları ve saha organizasyonunda
başarılı bir örnek sunuyor.Ukrayna bunu üç takıma çıkarmak yolunda,devam edebilirlerse
kendileri kazanacak.

Aynı ölçekten bakıldığında,elimizdeki tüm imkanlara karşın bizim ne yapabileceğimiz ise muhtemelen uzunca bir süre daha cevapsız kalır,sormayalım. smile.gif
hutku
Dolaşıyorum blogları,GS tarihcisi abimiz iki üç gündür önce Kewell ve Baros istedi Houllier geliyor,devrim yapıyoruz deyip topladı milleti bloguna,sonra olmadı Le Guen-Fatih Terim arasında bocalayıp duruyor.Yüzlerce insan da noluyo diye merak içinde..

Bir de korkuç bi laf etti.. Houllier varsa sisteme misteme gerek yok dedi. dumur.gif Keşke böyle işlere bulaşmayıp tarihçi olarak kalsa,işini iyi yapıyor çünkü.

Bunları izlerken tv'ye takıldı gözüm.Bülent Korkmaz konuşuyor.Anlaşmam var,bir yıl daha takımın başındayım diyor. d.gif

Yönetimden henüz ses yok..

Baya eğlenceli olduk. smile.gif
haluk
QUOTE (hutku @ May 30 2009, 02:09 ) *
Dolaşıyorum blogları,GS tarihcisi abimiz iki üç gündür önce Kewell ve Baros istedi Houllier geliyor,devrim yapıyoruz deyip topladı milleti bloguna,sonra olmadı Le Guen-Fatih Terim arasında bocalayıp duruyor.Yüzlerce insan da noluyo diye merak içinde..

Bir de korkuç bi laf etti.. Houllier varsa sisteme misteme gerek yok dedi. dumur.gif Keşke böyle işlere bulaşmayıp tarihçi olarak kalsa,işini iyi yapıyor çünkü.

Bunları izlerken tv'ye takıldı gözüm.Bülent Korkmaz konuşuyor.Anlaşmam var,bir yıl daha takımın başındayım diyor. d.gif

Yönetimden henüz ses yok..

Baya eğlenceli olduk. smile.gif

bu topik guzel olmaya basladi iyicene.
kim bu tarihci anlayamadim, mehmet senol dur herhalde ama onun sisteme misteme
gerek yok diyecegini hic ummazdim, super gercekten.

bulent e aferin diyorum bu sefer dogru bir is yapiyor, inim inim inletsin yonetimi.
bir sene daha kalsin takimin basinda belki millet bir seyleri anlar.

ya hasancigim ne takip ediyorsun bloglari, siteleri falan vaktine yazik smile.gif
bir bizim alinin kurudugu yer var oraya bakiyorum haftada bir; bir iki yazi oluyor 5 dakikada bitiriyorum,
sonra birde buraya bakiyorum yetiyor iste, bloglar siteler derken kaybolup gidersin haberin olsun.
hutku
Yahu forumlar çok zayıfladı,herkes blogcu oldu şimdi..Gençler canavar gibi,bilmedikleri,duymadıkları yok.Bak mayhem,her mevzudan günde beş yazı postalıyor,nerden bulur,nerden çıkarır.HBB Hıncal halt yemiş yanında.. d.gif

Napayım,burda oturup Plaso'nun keyfi olsun da yazsın diye mi bekliyeyim.. d.gif
Sporel
QUOTE (haluk @ May 30 2009, 09:29 ) *
ya hasancigim ne takip ediyorsun bloglari, siteleri falan vaktine yazik smile.gif
bir bizim alinin kurudugu yer var oraya bakiyorum haftada bir; bir iki yazi oluyor 5 dakikada bitiriyorum,
sonra birde buraya bakiyorum yetiyor iste, bloglar siteler derken kaybolup gidersin haberin olsun.

anlamadim ki seni de. aksamlari viskimi alip antu, forza, ultraslan dolasiyorum, hepsini okuyorum diyen sen degil miydin? kasi.gif

haluk
evet bendim ama bulentin gelmesinden beri buyuk bir dusus yasiyorum forumlari izleme konusunda.
hutku
yönetimi arayıp bülent'in kalmasını söyledim..tüm gs'lieri kovacağım net aleminden.. hahaha.gif
Ali
Bulent elimde sihirli degnek yok demis.

Ben sahsen soktayim. Geldikten sonra takima bir sihirli degnek dokunmus gibydi, mac basina gol ortalamasi yari yariya falan dustu, hatta daha fazla dustu, sihirli degnek olmadan yapilacak is mi bu?

Bundan sonra GS'a getirilecek hoca lutfen ya iyi bir ligde bir takimi ilk bese sokmus olsun ya da ikinci seviye bir ligde birkac sampiyonluk almis falan olsun. TDlukteki tek basarisi Kayseri Erciyesspor'a dusmeden basarili sonuclur aldirmis olmak olan birisi bize TD olmasin. 100 senede bir bir Guardiola kaciririz belki aama bir suru acemiden de kurtuluruz. Malum, acemi nalbant gavur eseginde ogrenirmis isini, GS da gavur esegi olmasin lutfen.

Elinde sihirli degnek yoksa bunu goreve geldigin gun basin toplantisinda soyle herkese, bu kadroda is yok, sihirli degnek lazim iyi sonc icin bende de yok de. Yoksa ben de TD olurum GS'a, goreve gelince sallarim sampiyon olacagiz, zart, zurt, tutarsa ne ala, tutmazsa aaaaa, benim elimde sihirli degnek yok. Ne guzel is yahu.

GS ligi besinci bitirmis, ustad elimde sihirli degnek yok diyor, hadi canim. Kimse senden sihirli degnek istemedi, Lincoln ile ugrasmayip , Hamburg macina sakliyorum gibi ahmakca demecler vermeyip, Karan ve Sas'tan kurtarici uretmeye kalkmasan yeterliydi.

Ama tabii kabahat Bulent'ten ziyade onu oraya getirenlerde.

Bulent ayrilacak eywallah da bu sene GS'da bu hoca rezaletinin gercek sorumlusu Adnan Sezgin ne zaman gidiyor, ben GS ile ona gore ilgilenirim. Zaten Turkiye'de 3. sinif futbol seyrediyoruz, buna bir de besinci sinif yonetim eklemeyip kizip, uzulmeye gerek yok.

Ali
epeci
hincal da surekli bu adnan sezgin'e yukleniyor gitsin diye. yahu bu adam kulubun maasli calisani degil mi zaten? yonetim bundan memnun ki, gitmiyor, kaliyor. yonetimin sucunu neden bu adama yukleniyor anlamiyorum... bir de bu adamin yonetimin dediklerini uygulamak disinda kendi tasarrufu sonucu aldigi kararlar falan mi var? yani gercekten bir hatasi mi var, yoksa sadece yonetimin hatali kararlarini uyguladigi icin gunah kecisi mi oluyor?
hutku
Yahu aslında düzgün model gibi duruyor.Adnan Sezgin futbol şubesi genel müdürü,bir nevi menacer.Her şeyden sorumlu olması lazım.Ama o gidip,söylentiye göre işi takım yapmaya kadar götürüyor.Başarılı olunca yaptığı işle övünüyor,kötü sonuçlarda ara ki bulasın.

Başkan ve diğer yöneticilerle,Feldkamp da işin içine dahil olunca görüntüdeki tek adamlık işe yaramıyor,Futbol yönetimi çorbaya dönüyor.Mecburi hüsran..
epeci
QUOTE (hutku @ May 31 2009, 14:04 ) *
Yahu aslında düzgün model gibi duruyor.Adnan Sezgin futbol şubesi genel müdürü,bir nevi menacer.Her şeyden sorumlu olması lazım.Ama o gidip,söylentiye göre işi takım yapmaya kadar götürüyor.Başarılı olunca yaptığı işle övünüyor,kötü sonuçlarda ara ki bulasın.

Başkan ve diğer yöneticilerle,Feldkamp da işin içine dahil olunca görüntüdeki tek adamlık işe yaramıyor,Futbol yönetimi çorbaya dönüyor.Mecburi hüsran..

ovunuyor mu, ovuluyor mu?

her iki halde de sorumluluk yonetimin, sezgin'in ya da feldkamp'in degil bence...
Sporel
QUOTE (hutku @ May 31 2009, 08:04 ) *

mumkun mu ne yapiyorsa adnan polat'in bilgisi olmadan yapmasi? o zaman da epeci hakli hahaha.gif.
hutku
Ali beyin forumuna da yazdım.Madem bu kadar çok seviliyor,Kewell yetkilenip oyuncu-teknik adam olsun,boşuna td arayıp gezmeyelim. smile.gif
hutku
Co Adriaanse (foto) gaat een meerjarig contract tekenen bij de Turkse topclub Galatasaray, waar hij een jaarsalaris gaat opstrijken van vijf miljoen euro. Dat meldt Johan Derksen maandag in het programma Voetbal International. Algemeen directeur Adnan Sezgin bevestigde aan het voetbalblad dat de club bezig is met de 61-jarige Amsterdammer aan te trekken. Adriaanse zou in beeld zijn gekomen bij Galatasaray nadat Bernd Schuster, eerder de wacht aangezegd bij Real Madrid, niet beschikbaar bleek.

ohaaa!!!
aleks
QUOTE (hutku @ Jun 2 2009, 10:44 ) *
ohaaa!!!

van minut. kasi.gif

albayim, sen felemenkceyi de soktun galiba. hahaha.gif
hutku
Çeviri: Hollandaca » Türkçe
Co Adriaanse (foto) gaat een meerjarig contract tekenen bij de Turkse topclub Galatasaray, waar hij een jaarsalaris gaat opstrijken van vijf miljoen euro. Dat meldt Johan Derksen maandag in het programma Voetbal International. Algemeen directeur Adnan Sezgin bevestigde aan het voetbalblad dat de club bezig is met de 61-jarige Amsterdammer aan te trekken. Adriaanse zou in beeld zijn gekomen bij Galatasaray nadat Bernd Schuster, eerder de wacht aangezegd bij Real Madrid, niet beschikbaar bleek.

Co Adriaanse (fotoğraf) bir çok Türk kulübü Galatasaray ile giriş yaptığı bir yıllık beş milyon Avro toplamak olacaktır. Johan Derksen raporlarınızın Pazartesi günü Futbol International. Genel Müdürü Adnan Sezgin futbol dergisi bu kulübü 61 olduğunu doğruladı yaşındaki Amsterdammer çekmek için. Adriaanse görüntü Galatasaray için Bernd Schuster ziyade saat sonra Real Madrid, at soluk değil iptal edildi gelmek olurdu.

toplamakla bitmez. hahaha.gif
plasenta
Saatten sonra bu ziyade erken zaten için sezon bulacaklardı galatasaray kimi bu başlıyor..
epeci
ne diyor bu yahu? ne bicim ceviri boyle???
hutku
Adam paraları toplayıp gidecek diyo,bunlar hala çeviri derdinde.. hahaha.gif
plasenta
Souness d.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.