plasenta
May 31 2009, 13:58
Tour de France birkaç haftaya başlıyor. Armstrong geri döndü.

4 yıl aradan sonra.
Bugün Giro d'Italia'nın son günü. 3 haftada 3130+ km yaptılar zamana karşı etapları hariç. 100. yılıydı Giro'nun. Söz verdiği için katıldı Armstrong; bir yandan da Tour öncesi iyi bir deneme olur diye düşünmüş. 12. durumda, 12 dakika farkla. Bu yaklaşık 9 km fark demek 3130 km'de. İnanılır gibi 38 yaşında. Büyük bir merakla bekledi biiklet meraklıları, ne yapacak diye. Özellikle Tour için bir ışık beklediler. Vermedi o ipucunu. Hiç bir etap'da atak yapmadı. Takım oyuncusu gibi davrandı. Klasmandaki durumu hala çok güçlü olduğunu gösterse de, o olaganüstü zorlamayı göstermedi. Şimdi merak edilen "ancak bu kadar mı?" yoksa "kendini Tour'a mı sakladı". Her ikisi de büyük olasılık. 1 ay içinde 2 büyük tour çok zor. Maratoncuların 2 saatlik koşuyu yılda 2, bilemedin 3 kere yapabildiğini düşünürsek, bu bisiklet turları acayip birşey. Özellikle competitive adamlar için. 3 hafta boyunca günde ortalama 5 saat yarışıyorsun, acayip bir eforla; dağlara tırmanıyorsun bisikletle. Nasıl toparlanabildiklerini aklım almıyor.
Armstrong Giro'da hiç bir etaba asılmadığı için bilemiyoruz durumunu. Hani denemiş olsaydı, "yapamıyor artık" diyecektik. Onu göstermedi kimseye. Sakin sakin yarıştı. Leipheimer takımın önde gideni, iyi de bir takım. Merakla Tour de France'ı bekliyoruz.
İtalya'yı denk geldi bir iki turunu seyrettim.Türkiye turunu da seyretmiştim.Alamıyoruz tv den,niye şifre koyarlar ki eurosport'a falan..
ozgurr
May 31 2009, 21:06
bugün sonuçlanan giro yu rabobank lı denis menchov kazandı.gönlüm danilo di lucca dan yanaydı ama olmadı işte.
plasenta
Jun 1 2009, 01:08
QUOTE (ozgurr @ Jun 1 2009, 01:06 )

bugün sonuçlanan giro yu rabobank lı denis menchov kazandı.gönlüm danilo di lucca dan yanaydı ama olmadı işte.
Süper finish oldu. Amerikan filmi gibi.
plasenta
Jul 6 2009, 23:51
3. etap sonunda Armstrong 40 saniye farkla 3. durumda.
Önündeki 2 kişinin tour'u Armstrong'u önünde tamamlaması imkansız olduğu için effectively 1. durumda oluyor. Örneğin son 2. etapı kazanan Cavendish (3 de 2 yapmış yani) Armstrong'un 2.5 dakika arkasında 142. durumda.
paris'e ne zaman geliyorlarmis? ona gore hazirlik yapayim, sanzelize'ye zeytinyagi falan dokeyim...
plasenta
Jul 7 2009, 18:01
Bugün Montpellier'de zamana karşı takım etabı vardı. Sarı mayolunun takımına 40 saniye fark atmaları gerekiyordu Armstrong'un sarı mayoyu alması için. 40.11 fark yaptılar, saliseler sayılmadı, sarı mayoyu vermediler Armstrong'a. Sıfır saniye fark ile 1.liği paylaşıyor şimdi. İlk etapta alır sarı mayoyu. Hele dağ etapları başlasın, osurtur milleti. Tarihte sarı mayoyu giyen en yaşlı bisikletçi olacaktı/olacak. Tüm zamanların en iyi atleti bu herif. Akıl almaz bir iş yapıyor.
plasenta
Jul 8 2009, 11:34
Dün Eurosport'çulara bir soru sordum, cevapladılar ama tatmin olmadım. Cevabı bilen var mı?
Bir bisikletçi saatte ortalama 1500 kalori, bir etepta ortalama 7500-8000 kalori yakıyorken, bir maratoncu 2 saat 10 dakika süren bir yarışta, saatte ortalama 1300, toplamda 2800-3000 kalori yakıyormuş. Buna rağmen, bisikletçiler haftalar boyu hergün tekrar yarışırken, maratoncuların her yarış sonrası toparlanma süresi minimum 26 günmüş.
Tüm enerji tüketim rakamları internette var. Bsikletçileri bir gün önceki düz yol etebının bitişine göre hesapladım. Düz yolda 40+ km hıza göre. Bu adamlar bir de Alplere tırmanıyor.
verdikleri cevap ise şu:
1. Koşma sarsıcı bir aktivite her adım eklemleri yıpratıyor, vücudu sarsıyor. Bunu anlayabilirim, hatta tek neden de olabilir
2. Bisiklet'de ise momentum kazandıktan sonra fazla enerji gerekmiyor, ayrıca yokuş inerken dinlenilebiliyor. Bu da doğru ama hem kalori rakamları ortada, hem bisiklet sadece düz yol değil. o dinlendiğin inişin ir de çıkışı var.
Bu konu benim için bir muamma. Açıklama bekliyorum.
Maraton tek başına koşuluyor.Bisikletin takım sporu özelliği de var.Taktiksel yarışlar öne çıkıyor.Toplu halde dinlenerek de gidebiliyorlar..Ayrıca,sprinterler,yokuşcular hepsi ayrı özellikli sporcular.
Yine de her gün 4-5 saat pedal sallamak kolay değil tabi..
Tortured_Fragile_Mind
Jul 8 2009, 13:07
Konuya nistepen Fransız biri olarak 1 nolu açıklama tatmin etti beni.
QUOTE (plasenta @ Jul 8 2009, 11:34 )

Dün Eurosport'çulara bir soru sordum, cevapladılar ama tatmin olmadım. Cevabı bilen var mı?
Tüm enerji tüketim rakamları internette var. Bsikletçileri bir gün önceki düz yol etebının bitişine göre hesapladım. Düz yolda 40+ km hıza göre. Bu adamlar bir de Alplere tırmanıyor.
verdikleri cevap ise şu:
1. Koşma sarsıcı bir aktivite her adım eklemleri yıpratıyor, vücudu sarsıyor. Bunu anlayabilirim, hatta tek neden de olabilir
2. Bisiklet'de ise momentum kazandıktan sonra fazla enerji gerekmiyor, ayrıca yokuş inerken dinlenilebiliyor. Bu da doğru ama hem kalori rakamları ortada, hem bisiklet sadece düz yol değil. o dinlendiğin inişin ir de çıkışı var.
Bu konu benim için bir muamma. Açıklama bekliyorum.
3. bisikletciler doping yapiyor, atletler yapmiyor ;)
saka bir yana bu rakamlari nereden aldin, hic mantikli gelmedi... 8000 kalori ne demek bilmiyor herhalde bu cevabi veren arkadaslar... belki de o 1500 kcal/hr rakami sprint yarislari icin hesaplanmistir, tabii o hizda 4-5 saat gidilmiyor...
1. maddeyi anlamadim. maratonun ustuste kosulmamasinin sebebi eklem yorgunlugu falan degil, pil bitmesi. adamlar yarisin sonunda yigilip kaliyor yahu, hic bisikletcileri o halde gordunuz mu?
bir de bu enerji tuketim rakamlari bazal metabolizma testleriyle yapiliyor. adami soguk banyoya koy, kostur/bisiklete bindir, tekrar banyoya koy, aradaki fark enerji tuketimi diye. tam boyle degilse de bunun gibi birsey olmasi lazim... maraton temposu belli, hesabi kolay. otekinde bir simulasyon yapmis olmalari lazim (tirmanma, duz yol, inis vs.) tabii bu deneyler yapildiysa...
plasenta
Jul 8 2009, 22:46
QUOTE (epeci @ Jul 8 2009, 22:57 )

maraton temposu belli, hesabi kolay. otekinde bir simulasyon yapmis olmalari lazim (tirmanma, duz yol, inis vs.) tabii bu deneyler yapildiysa...
Hayır, 75 kg bisikletçi, düz yol, 1 mil'den 30 mil'e kadar her hız için kalori/saat tablosu var. 15 kiloluk back pack için bile tablo var, yürüyüş hızına göre. Kolay gugıllanıyor.
Al bakalım
http://www.fitpronutrition.com/main.asp?nID=803Kof muhalif seni
QUOTE (plasenta @ Jul 8 2009, 22:46 )

Hayır, 75 kg bisikletçi, düz yol, 1 mil'den 30 mil'e kadar her hız için kalori/saat tablosu var. 15 kiloluk back pack için bile tablo var, yürüyüş hızına göre. Kolay gugıllanıyor.
Al bakalım
http://www.fitpronutrition.com/main.asp?nID=803Kof muhalif seni

bana adam gibi kaynak goster kardesim bu ne:
Using the right combination of healthy eating and regular exercise is the best way to feel better, look better and live longer. Do this for three months, and you will find you have more energy, less fat, and you will look and feel GREAT!
tip doktoru adamin yaptigi software'in afaki sonuclarina inanmami beklemiyorsun herhalde, deney isterim...
bilmem dikkatini cekti mi:
running 5mph - 644 kcal/h
running 10mph - 1260 kcal/h
bayagi lineer gozukuyor degil mi?
cycling 10mph - 540 kcal/h
cycling 20mph - 1121 kcal/h
cycling 30mph - 3542 kcal/h
peki bu neden nonlineer? acaba o ekstra hiz icin 4 kat fazla enerji mi gerekiyor yoksa software mi zirvaliyor?
1-30 mil arasi icin olan tablonun kaynagini da versene onu da bir degerlendireyim...
Tortured_Fragile_Mind
Jul 9 2009, 07:36
Şu cross-country yapan atışçıların kalorilerini incelemek lazım. Yarış bitince en babası bile yapışıyor yere.
ozgurr
Jul 23 2009, 17:23
QUOTE (ozgurr @ May 31 2009, 22:06 )

di luca da dopingli çıkmış giro da.ulan kimseye güvenilemeyekmi bu grand turlarda.bu aradacontador da fransa yı götürmek üzere.şu ana kadar zamana karşıyı da çok iyi götürüyor.
birde gerçekleşmesi zor olsa da hep hayalimdir;bir karavan kiralayıp dağ etaplarını piknik yaparak yerinde seyretmek.muhtemelen mangal yasak olacağından rakı-mangal yerine şarap ve muhtelif mezelerle idare ederiz artık.
plasenta
Jul 23 2009, 17:43
QUOTE (ozgurr @ Jul 23 2009, 18:23 )

birde gerçekleşmesi zor olsa da hep hayalimdir;bir karavan kiralayıp dağ etaplarını piknik yaparak yerinde seyretmek.muhtemelen mangal yasak olacağından rakı-mangal yerine şarap ve muhtelif mezelerle idare ederiz artık.

Mangal yakabilirsin. Artık kolaylaştı da, oturduğun yerden yarışı izleyebiliyorsun. Hem internet hem 3G var. Yalnız güzel bir nokta bulabilmek çok zor bildiğim kadarıyla.
QUOTE (ozgurr @ Jul 23 2009, 17:23 )

di luca da dopingli çıkmış giro da.ulan kimseye güvenilemeyekmi bu grand turlarda.bu aradacontador da fransa yı götürmek üzere.şu ana kadar zamana karşıyı da çok iyi götürüyor.

fransa'da mi mangal yasak
ozgurr
Jul 23 2009, 17:49
QUOTE (epeci @ Jul 23 2009, 17:44 )

fransa'da mi mangal yasak

yok,bildiğimden değil.tahminen ormanlık bölge olduğundan yasaktır diye düşündüm.birde özellikle dikkat ediyorum dağ etaplarında hiç mangal dumanı göremedim;onun için öyle yazdım.
QUOTE (ozgurr @ Jul 23 2009, 17:49 )

yok,bildiğimden değil.tahminen ormanlık bölge olduğundan yasaktır diye düşündüm.birde özellikle dikkat ediyorum dağ etaplarında hiç mangal dumanı göremedim;onun için öyle yazdım.
kultur meselesi. bunlar ekmek koparip icine peynir ve jambon dizerek yemekten hoslaniyorlar. mangal zahmetli birsey...
fazla büyütemedim,resmi ikiye bölsek,önce sağ tarafına bakıp ne düşünürdük acaba?
resimle ilgili..
Altı gündür 'kazasız belasız' giden Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 7. gününde talihsiz anlar yaşandı. Yol hatası nedeniyle son virajda sporcular birbirine girdi
46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 7. gününe yaşanan kaza damgasını vurdu. Yarışın, son virajında finişe bir kilometre kala büyük paniğe neden olan kazanın önce Columbia takımından bir sporcunun yaptığı frenleme hatası olduğu açıklandı ama Türk Milli Takımı'ndan Fatih Harmancı durumu şöyle açıkladı:
"Son virajlar iki tane. Giriş ve çıkış asfaltın eğilimi az. Çıkıştaki asfalt balık sırtı. Sporcular bu eğime alışık olmadığı için böyle bir kaza yaşandı. Son 500 metredeki yol balık sırtıydı."
Organizasyona yakışmayan bu hata nedeniyle şimdiye kadar dört etap kazanan turun gözde isimlerinden Andre Greipel de yaralanan 18 sporcu arasında yer aldı. Söz konusu kazaya Griepel'in yanı sıra bazı sporcular ve teknik adamlar, olaya tepki gösterdi. Yaralanan sporcuların tamamının bugünkü etapta yarışabilecek durumda olduğu kaydedildi.
ozgurr
Jul 11 2010, 17:47
alplerde geçilen 8. etap müthiş bir finisle noktalandı.andy schleck'in kariyerinin ilk etap galibiyetini aldığı yarış sonunda cadel evans sarı mayoyu giymeye hak kazandı.evans,schleck'in 20 saniye,contador'un ise 1dakika 1 saniye önünde.bugünkü yarış sonunda lance armstrong sarı mayonun yaklaşık 12 dakika arkasında kaldı ve şansını çok büyük ölçüde kaybetti.
Yahu Digitürk açmış euro kanalını,ne müthiş çekişmedir..Acaip dağ çıkışları,inişler..Yol kenarlarında binlerce insan..Dün epey vaktimi aldı seyretmesi..Yine başlamış bakalım.
Tortured_Fragile_Mind
Jul 14 2010, 14:19
Futbol forumundaki benzetmeden sonra buraya yorum yazmak çok yapmacık olmuş
Kardeşim fesatlık yapmayın.

Vaktimiz var,imkanımız oldu, izlemeye çalışıyoruz işte..Bugün olmasa yarın,Ozgur yazınca biz de bişeyler yazardık elbet.Hiç merak etmesek amenna..
yayinlasalar millet izler tabii. annem bile oturmus izliyor evde...
ozgurr
Jul 14 2010, 20:21
eurosport yayınlıyor ya.
QUOTE (ozgurr @ Jul 14 2010, 19:21 )

eurosport yayınlıyor ya.
iyi de tur yeni cikmadi ya, trt istese son on senede her sene yayinlayabilirdi...
on sene tur izleyen bir memleketten de 3-5 bisikletci cikar elbet
ozgurr
Jul 14 2010, 20:47
iyi ama eurosport yıllardır yayınlıyor ;o sebeple ben trt nin eksikliğini hissetmedim.eurosport da çoğu evde vardır sanırım.
QUOTE (epeci @ Jul 14 2010, 21:41 )

iyi de tur yeni cikmadi ya, trt istese son on senede her sene yayinlayabilirdi...
on sene tur izleyen bir memleketten de 3-5 bisikletci cikar elbet

trt nisan'da türkiye turunu veriyor her sene,onu rahat izliyorum,söyle ailen de izlesin.
QUOTE (ozgurr @ Jul 14 2010, 19:47 )

iyi ama eurosport yıllardır yayınlıyor ;o sebeple ben trt nin eksikliğini hissetmedim.eurosport da çoğu evde vardır sanırım.
ben trt'yi her yerden izlenebildigi icin ve kamu kurumu oldugu icin ornek verdim.
eurosport kac senedir yayinliyor bilmiyorum ama yakin zamana kadar cogu evde yoktu bildigim kadariyla. ayni sekilde turkce yayina da yakin zamanda basladilar diye biliyorum. yanlisim varsa duzeltin. yorumsuz (ingilizce yorum da yorumsuz sayilir) bisiklet turu izlemek zor. ilgilenmeyenin ilgisini cekmek icin eurosport'un yayinlari yeterli, bunu da su kadar senedir yapiyorlarsa onlara da tesekkur ederiz...
Dünkü finiş iki sporcunun arasında yarım tekerden bile az farkla bitmişti,bugün ise toplu finiş vardı..
Finişte takım arkadaşına yer açmak için,o hızla giderken rakibine kafa atan sporcuyu da ilk defa gördüm.

Ozgür, bunun cezası yok mu?
Genel sıralama, Schleck -Contador olarak gidiyor üç etapdır.
ozgurr
Jul 15 2010, 18:12
bugün izleyemedim yarışı ama pirenelere kadar sıralama değişmez bir sürpriz olmazsa.
ozgurr
Jul 15 2010, 18:36
QUOTE (hutku @ Jul 15 2010, 17:46 )

Dünkü finiş iki sporcunun arasında yarım tekerden bile az farkla bitmişti,bugün ise toplu finiş vardı..
Finişte takım arkadaşına yer açmak için,o hızla giderken rakibine kafa atan sporcuyu da ilk defa gördüm.

Ozgür, bunun cezası yok mu?
Genel sıralama, Schleck -Contador olarak gidiyor üç etapdır.
internet de okuduğuma göre millete kafa göz dalan mark renshaw turdan diskalifiye edilmiş.
toss!
Özette seyrettiğim 12. etap son beş altı kilometresi çok dik bir yokuş ardından düzlükle bitiyordu..Genel sıralamadaki ilk iki sürekli beraber birbirini kollayarak giderken, tepeye yakın ikinci sıradaki Contador müthiş bir atak yaptı..Sarı mayo Schleck atağa karşılık vermeye çalıştı,yetişemese de rakibine ancak on saniyelik fark verdi.Böylece ilk iki sıralama 30 saniyeye indi..
İspanyollar buraya da imza koyuyor.İlk onda Contador dahil dört İspanyol var.
14.Etap Pirene tırmanışları başladı..Fransız Riblon çıktığı gibi bitirdi.Bitime 4 ve 3 kilometre kala genel sıralama ikincisi Contador yokuşta iki atak yaptı,ama yine beraber gittikleri sarı mayo Schleck bu ataklara başarıyla karşı koydu..
İkili birbirlerinden ayrılamayınca yavaşladılar.bu arada genel sıralama üçüncü ve dördüncüsü Menchov ve Sanchez atağa kalktılar..Genel sıralamada ara kapanıyor mu derken,ilk iki vaziyeti farkedip hızlandılar,öndekiler de yorulunca sonuçta sıralama yine değişmedi..
İlk beş ve süreler şöyle.
1.

SCHLECK AndyTEAM SAXO BANK68s02'30" 2.

CONTADOR AlbertoASTANA68s03'01"+00'31"3.

SANCHEZ SamuelEUSKALTEL - EUSKADI68s05'01"+02'31"4.

MENCHOV DenisRABOBANK68s05'14"+02'44"5.

VAN DEN BROECK JurgenOMEGA PHARMA - LOTTO68s06'01"+03'31
Riblon tırmanirken..Çekil ulen!
ozgurr
Jul 19 2010, 17:13
sarı mayo bu tarz ekstra problemler yaşadığında diğer bisikletçiler atak yapmıyorlardı turda.ullrichin de armstrongun da başına gelmişdi benzer şanssızlıklar ama rakipleeri asla atak yapmamışlardı bu durumda.contadorun yaptığı ne kadar etik bir davranış,tartışılır.
ozgurr
Jul 19 2010, 17:13
sarı mayo da 8 saniye farkla contadora geçdi..umarım ilahi adalet yerini bulurda bu ahlaksızlığının bedelini bir şekilde öder.
ozgurr
Jul 19 2010, 17:30
sarı mayo töreninde seyirciler contadoru protesto ettiler.
Çok zor şartlarda mücadele,profesyonellik falan tamam da,işin etik yönü olmamış bu etapta..Schleck son 24.km. yokuştaki atağına genel sıralama arkasındaki dört bisikletçiden karşılık görmüş,22.deki atağında ise zinciri koparak arkada kalıyor.Onu görerek geçen Contador ise takribi 30 saniyelik farkı finişe yakın daha da artırarak sarı mayoyu ele geçirmiş.Atak ne kadar karşılık görürdü,sonraki uzun inişte neler olurdu bilinmez ama,yarış anında olaya verilen tepkinin hoş olmadığı açık.
Genel sıralama şöyle:
1.

CONTADOR AlbertoASTANA72s50'42" 2.

SCHLECK AndyTEAM SAXO BANK72s50'50"+00'08"3.

SANCHEZ SamuelEUSKALTEL - EUSKADI72s52'42"+02'00"4.

MENCHOV DenisRABOBANK72s52'55"+02'13"5.

VAN DEN BROECK JurgenOMEGA PHARMA - LOTTO72s54'21"+03'39"
Burda da Schleck'in yaşadığı talihsiz anlar..
ekipman sporlarinda ekipman oyunun bir parcasidir. adamin bisikleti dandikse takiminin sucu, kimsenin de kimseyi beklemesi gerekmez. eskrimde de boyledir, silah tutukluk yapar da yakmazsa tusu yersin, silahi hazir halde bulundurmak senin sorumlulugun...
Contrador-Schleck son 4 km.Müthiş tempolu dağ çıkışı..İmkanı olan seyretsin..
ozgurr
Jul 22 2010, 20:15
beraber girdiler finishe ve fark aynı kaldı malesef.schlekin sarı mayo şansı mucizelere kaldı artık ama seneye çok şey değişecektir.
Zamana karşı yarışta ilk kapı Schleck 6 saniye kadar avantajlı geçti bakalım..
ozgurr
Jul 24 2010, 16:43
edit.
İkinci kapıda fark kapanmış,Contador 6 saniye öne geçmiş..
Etap sonunda fark 39 saniyeye çıktı ve son etaba kalmadan Contador işi bitirdi sayılır..
Bisiklet büyük mücade gerektiren zor bir spor..Ben Fransa turunu imkan bulup ilk kez izlemeye çalıştım..İki yıldır da nisan ayındaki Türkiye turunu izlemeye çalışıyorum..Geçmişte yetmişli yıllarda bizim şehirden de geçen Cumhurbaşkanlığı turlarını takip ederdim..O zamanlar Rusları,Çekleri bilirdik hep..Geçmişi de andık bu şekilde..
plasenta
Jul 24 2010, 17:51
En güzel 2 spordan biri bence. Seyri kesinlikle en zevkli olanı.
ozgurr
Jul 25 2010, 18:21
cavendishin kazandığı etapla tur resmen sonuçlandı bugün.
sarı mayo:alberto contador(astana)
puanlı mayo:anthony charteau(bouygues telecom)
yeşil mayo:alessandro petacchi(lampre-farnese)
beyaz mayo:andy schleck(saxo bank)
en iyi takım:radioshack
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.