Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 3G
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Omuz Kafe
plasenta
3G başlıyor. Herhangi bir internet tarifesi ödüyorsanız, 3G için ayrıca birşey ödenmeyecek. Ama şarkı türkü film indirecekseniz dikkatli olmanızda fayda var, hemen aylık kotanızı aşarsınız, operatörünüz de sizi oyar. Niyeti olan internet paketini "sınırsız" yapsın. Özellikle cep telefonundan TV seyretmek çok pahalı olabilir, internetiniz sınırsız değilse. Öte yandan rahatça TV seyredeceğiz yahu. Maç için TV aramayacağız seyahatte iken. sappi.gif Seyahat derken, sakın yurt dışında yapmayın bu işi. 100 misli (yazıyla yüz) ödüyorsunuz data transferi için yurt dışında. Yurt içinde ise sadece lig TV gibi paralı ürünler için operatörünüz sizden para isteyecek.
Tortured_Fragile_Mind
Geçende bir toplantıda mobil firmalardan biri 3G ne getirecek, götürecek konusunda yapılan yorumu enteresan.

Games,Girls,Gambling hahaha.gif
dimple
isin icindeki biri olarak , bir ton insan ac gezerken bu ise yatirilan paraya aciyorum. acaip reklam pompalamayla insanlari yolmaya calisacaklar. turkcell'in suraya harcadigi para neredeyse istanbuldaki tum fabrikalarin 1 senede yaptigi yatirimdan daha fazla.
bu parayi da bir punduna getirip musterilerden cikaracak. yakinda dehset reklamlarla insanlari kandirmaya baslarlar.
ilk devreye alinan ozellik turkcell call centerindaki agent'la goruntulu konusma olacak. bunun icin data gitti geldi diye para yok . bir iki kontorle arayip agent 'la konusyorsunuz. agent soyunmuyor ama.
aleks
QUOTE (dimple @ Jul 17 2009, 06:01 ) *
ilk devreye alinan ozellik turkcell call centerindaki agent'la goruntulu konusma olacak. bunun icin data gitti geldi diye para yok . bir iki kontorle arayip agent 'la konusyorsunuz. agent soyunmuyor ama.

agent da bizi gorecek mi?
plasenta
QUOTE (aleks @ Jul 17 2009, 22:59 ) *
agent da bizi gorecek mi?

görecek, sen soyunabilirsin ama. muz.gif
Tortured_Fragile_Mind
Kullananların yorumlarını alalım?
plasenta
Yok bir numara, normal hayatını kolaylaştıran.
Jazz
Türk İnsanı herşeyin abartısı gibi bunun da abartısını yaşayacaktır. Yakında yurdum insanının 3g ile ilgili diyalogları video ve textlere düşer. (belki de düşmüştür bile).

SAND^
Bu kadar reklamdan sonra ben gercek hayatta "EDGE den farklı olarak soyle kullanıyorum", "manyak bır sey dıyen" var mı? Nasıl kullanıyoruz bu mereti?
dimple
QUOTE (SAND^ @ Sep 14 2009, 17:53 ) *
Bu kadar reklamdan sonra ben gercek hayatta "EDGE den farklı olarak soyle kullanıyorum", "manyak bır sey dıyen" var mı? Nasıl kullanıyoruz bu mereti?

usb modem var icinde sim karti olan. sokuyorsun laptopuna basit bir program kurulumu yapiyorsun. sonra kullanima hazir hale geliyor.
bazi yerlerde EDGe bazi eyrlerde 3G olarak baglanyorsun. ethernet'den wireles den baglaninca burayi kullanmiyor onlari oncelikli kullaniyor.
3G olan yerlerde daha hızlı baglantin. ama film izliyim seviyesinde degil. ben bir tane almazk zorunda kaldim, yazlik mekanda internet yok. haftasonu gidince acil bir sey olur elimde dursun diye. toplam 2 veya 3 kere baglanmisimdir. gecen cocuk kalem zannetmis elinde duvara yazmaya calisiyordu. topigi okuyunca aklima geldi.
EDGE de 3G de ancak cok cok acil durumlarda kullanman icin. yoksa ne yapcam ADSL i alayim bir 3 G evde keyfime bakayim asamasinda degiller henuz.
SAND^
QUOTE (dimple @ Sep 14 2009, 18:17 ) *
usb modem var icinde sim karti olan. sokuyorsun laptopuna basit bir program kurulumu yapiyorsun. sonra kullanima hazir hale geliyor.
bazi yerlerde EDGe bazi eyrlerde 3G olarak baglanyorsun. ethernet'den wireles den baglaninca burayi kullanmiyor onlari oncelikli kullaniyor.
3G olan yerlerde daha hızlı baglantin. ama film izliyim seviyesinde degil. ben bir tane almazk zorunda kaldim, yazlik mekanda internet yok. haftasonu gidince acil bir sey olur elimde dursun diye. toplam 2 veya 3 kere baglanmisimdir. gecen cocuk kalem zannetmis elinde duvara yazmaya calisiyordu. topigi okuyunca aklima geldi.
EDGE de 3G de ancak cok cok acil durumlarda kullanman icin. yoksa ne yapcam ADSL i alayim bir 3 G evde keyfime bakayim asamasinda degiller henuz.

evet sanırım su anda en aktıf boyle kullanılıyor, TV izleyen, görüntülü konuşan var mı? Performans nasıl acaba...
hutku
Mevzu bedava olunca pek ilgi görmemiş.. hahaha.gif

Kardeşim benim gibi cebini değil telefonu kullanmayan insandan ne istiyorsunuz.. cinnet.gif

Takım aşkına geldik,Avea GS mobil faturalı 12 lira dediler gittik başvurduk.Kapıdan çıkarken satıcı,''abi 7-8 lira da vergisi olur''dedi..Ona da kabul..

İlk fatura bomba patladı. 49.70 TL

Ulen ben kimle konuştum bu kadar,kimi aradım.. kasi.gif

Demeye kalmadı,çın çın mesaj sesi..Ayın onu olmuş olmamış,''aylık harcamanızdan iki dakikanız kalmıştır! '' honk.gif

Net adresine girip detaylı fatura istedim,2,5 lira vereceksin dedi,al parayı dedik,cevap iki hafta içinde gelir.. :huh:

Bayiye gittim cevap hazır..''Abi limitleri aşmışsındır!''

Çocuk geldi,oraya baktı,buraya baktı..Galiba günaşırı çın çın mesaj yollayan GS mesajlarından oluyor dedi.Ulen bu kulüp bizi hacıağa mı sandı yoksa..

Şimdilk mesaj trafiğini durdurduk bakalım.Kimseleri de aramadan merakla yeni faturaları bekliyoruz.. hahaha.gif
BlueSilence
QUOTE (hutku @ Jun 13 2010, 01:17 ) *

Kardeşim benim gibi cebini değil telefonu kullanmayan insandan ne istiyorsunuz.. cinnet.gif

Takım aşkına geldik,Avea GS mobil faturalı 12 lira dediler gittik başvurduk.Kapıdan çıkarken satıcı,''abi 7-8 lira da vergisi olur''dedi..Ona da kabul..

Demeye kalmadı,çın çın mesaj sesi..Ayın onu olmuş olmamış,''aylık harcamanızdan iki dakikanız kalmıştır! '' honk.gif

Net adresine girip detaylı fatura istedim,2,5 lira vereceksin dedi,al parayı dedik,cevap iki hafta içinde gelir.. :huh:

Çocuk geldi,oraya baktı,buraya baktı..Galiba günaşırı çın çın mesaj yollayan GS mesajlarından oluyor dedi.Ulen bu kulüp bizi hacıağa mı sandı yoksa..

Şimdilk mesaj trafiğini durdurduk bakalım.Kimseleri de aramadan merakla yeni faturaları bekliyoruz.. hahaha.gif

Ohoo ona verme buna verme.. Transferi nasıl yapacak adamlar hahaha.gif
hutku
QUOTE (BlueSilence @ Jun 13 2010, 02:00 ) *
Ohoo ona verme buna verme.. Transferi nasıl yapacak adamlar hahaha.gif

Verelim de,istemenin de bi adabı var. hahaha.gif

Benzer sorunlar çok sanırım..Faturalı,kontürlü (yeni adı neyse) millete şakır şakır geçiriyorlar.Kıyamet gibi şikayet..Marka da farketmiyor..Dimple'nin maaşını nasıl ödeyecekler sonra. hahaha.gif
Qelebex
QUOTE (hutku @ Jun 13 2010, 02:05 ) *
Verelim de,istemenin de bi adabı var. hahaha.gif

Benzer sorunlar çok sanırım..Faturalı,kontürlü (yeni adı neyse) millete şakır şakır geçiriyorlar.Kıyamet gibi şikayet..Marka da farketmiyor..Dimple'nin maaşını nasıl ödeyecekler sonra. hahaha.gif

Bu "39,99'da ayda 1000 dakika bedava konuşun" reklamları da hasta ediyor beni. Telefonda niye 100o dakika konuşayım ayda? İnsanlar işi gücü bırakıp saatlerini telefonda mı harcıyor? Sonra "verdik parasını boşa bitmesin bari" diye konuş hahaha.gif

e güzelini yapıyorum: 3,5 lira sabit ücret, konuşmanın dakikası 40 kuruş, mesajın tanesi bilmem kaç kuruş, internet şu kadar, neyse ne. Hesabım belli. Bu sabit dakika ve ücretli kampanyalarda mesajın, internetin parası zaten ayrı geliyordu.
epeci
QUOTE (Qelebex @ Jun 13 2010, 06:20 ) *
Bu "39,99'da ayda 1000 dakika bedava konuşun" reklamları da hasta ediyor beni. Telefonda niye 100o dakika konuşayım ayda? İnsanlar işi gücü bırakıp saatlerini telefonda mı harcıyor? Sonra "verdik parasını boşa bitmesin bari" diye konuş hahaha.gif

e güzelini yapıyorum: 3,5 lira sabit ücret, konuşmanın dakikası 40 kuruş, mesajın tanesi bilmem kaç kuruş, internet şu kadar, neyse ne. Hesabım belli. Bu sabit dakika ve ücretli kampanyalarda mesajın, internetin parası zaten ayrı geliyordu.

ayda bin dakika gunde yarim saat gibi birsey yapiyor. laf olsun diye konusmadigi halde bunu asacak cok insan var...
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Qelebex @ Jun 13 2010, 08:20 ) *

BP'nin gıcık bir reklamı var böyle. 100 TL benzine 75 TL konuşma diye dana gibi bir ilan. Detayında aynı gün kullanılması şartı var dumur.gif
Qelebex
QUOTE (epeci @ Jun 13 2010, 09:47 ) *
ayda bin dakika gunde yarim saat gibi birsey yapiyor. laf olsun diye konusmadigi halde bunu asacak cok insan var...

böylece yukarıdaki sorum cevaplanmış oldu zen.gif

İnsanlar işi gücü bırakıp saatlerini telefonda mı harcıyor?

epeci
QUOTE (Qelebex @ Jun 13 2010, 09:23 ) *
böylece yukarıdaki sorum cevaplanmış oldu zen.gif

sorun mantiksizsa ben ne yapayim?
telefonda yarim saat konusmak icin isi gucu birakmak gerekmez diyorum.
bir de is icabi cep telefonunu kullananlar var, oraya hic girmeyeyim.
Qelebex
QUOTE (epeci @ Jun 13 2010, 16:21 ) *
bir de is icabi cep telefonunu kullananlar var, oraya hic girmeyeyim.

girme tabii, masraf gösteriliyor onlar. bir de genelde masadaki telefondan yapılıyor söz konusu görüşme.
muratbey
kisinin telefonu nasil kullandigina bakar. amerika'da bu paketler "free nights and weekends" seklinde isliyordu (simdi konusma+sms+interneti tamamen limitsiz paketler revacta ve gayet ucuz onun icin artik x dk limiti olan paketlere kim ragbet gosterir bilmem), neyse free nights and weekendse ragmen tak diye bitiveriyodu o 1000 dk. telefonla ne kadar konustugunuza bakar o is. cok konusmuyorsaniz iyi. benim tanidigim bir suru insan var o 1000 dk limiti asacak veya zorlayacak.

turkiye'deki sistemin amerika'daki sisteme bir avantaji var yalniz, o da biri sizi aradiginda size bisey yazmamasi. onun icin fena bir paket sayilmaz.
epeci
QUOTE (Qelebex @ Jun 13 2010, 14:22 ) *
girme tabii, masraf gösteriliyor onlar. bir de genelde masadaki telefondan yapılıyor söz konusu görüşme.

masraf gostermekle ne alakasi var, onu mu tartisiyoruz kasi.gif

ben is icabi cep telefonu kullananlari kastetmistim, sofor, avukat, vs...
Qelebex
QUOTE (epeci @ Jun 13 2010, 16:58 ) *
masraf gostermekle ne alakasi var, onu mu tartisiyoruz kasi.gif

ben is icabi cep telefonu kullananlari kastetmistim, sofor, avukat, vs...

tabii onla alakası var. eş dostla sohbet için alınan özel hatlara yönelik reklamlardan bahsediyorum ben.

tüm satış temsilcileriniz ayda 99,99'a müşterilerinizle 10.000 dakika bedava konuşsun kampanyasının bir mantığı var. Pek sen sevdiklerini "cepten" arayıp onlarla "her gün" "ortalama" yarım saat görüşüyor musun, onu merak ediyorum ben ve "yapacak daha iyi bir işiniz yok mu?" diye soruyorum buradan.
plasenta
Tüm "sevdiklerim" için 18 liralık bir paket aldım, 120 dakika +120 dakika hediyeli toplam 240 dakika, geçenlerde bir 120 daha hediye ettiler oldu 360 dakika. Pek sevdiğim olmadığından ilk 120'yi bile bitiremiyorum. Adalarda iken manuel olarak Turkcell'e ayarlı ama oradaki insanlarla konuştuğumda oyuyorlar. Yurt dışı data yurt içinin tam 100 katı per Kb. Sakın ha kullanmayın.

Ayrıca data için ayda 49 veriyorum 4Gb bağlantıya, ihtiyacım mı var, hayır ama blackberry minimumu buymuş. Ayrıca ayda 95 TL netbook+ 4 Gb bağlantısı için gidiyor. Onu da sadece teknedeyken kullanıyorum.

Sonuçta sonuna kaadar kullanmadığım ama "ihtiyacım olduğunda orada olan" birşeyler için vergileriyle birlikte 250 gibi birşey gidiyor ayda. ADSL ve ev telefonu da üzerine binince sevdiklerim pahalıya mal oluyor. Kimseyi sevmicem artık. cekic.gif

Bu aptal vodaphone müşteri diye geberiyor ama iyi para ödeyen müşteriyi bir türlü kapamıyor. Simitçi, boyacı, memur ile uğraşıyor. Bu yıl abone sayısı artmış ama zararı da artmış. Vodaphone olan ülkelerde roaming farkı almasa olacak bu iş ama bir nedenle işlerine gelmiyor. Kaliteli müşteriyi ancak öyle kapacak halbuki. Ekstra bir maliyeti de yok.
epeci
QUOTE (Qelebex @ Jun 13 2010, 15:14 ) *
tabii onla alakası var. eş dostla sohbet için alınan özel hatlara yönelik reklamlardan bahsediyorum ben.

tüm satış temsilcileriniz ayda 99,99'a müşterilerinizle 10.000 dakika bedava konuşsun kampanyasının bir mantığı var. Pek seni sevdiklerini "cepten" arayıp onlarla "her gün" "ortalama" yarım saat görüşüyor musun, onu merak ediyorum ben ve "yapacak daha iyi bir işiniz yok mu?" diye soruyorum buradan.

yarim saat cepten konusacak kadar seven yok beni hahaha.gif

normalde gunde 2-3 telefon ahmet naber nasilsin seklinde, 3-5 telefonda neredesiniz, sali aksami ne yapiyorsunuz, nasil koyduk cimboma seklinde edilebilir. bunlari da toplasan 15-20 dakika eder su icinde...

abd'deyken haftasonu ve aksam sinirsiz oldugundan cok daha fazla kullaniyordum, avrupa'ya donunce azalttim.
epeci
QUOTE (plasenta @ Jun 13 2010, 15:34 ) *
Tüm "sevdiklerim" için 18 liralık bir paket aldım, 120 dakika +120 dakika hediyeli toplam 240 dakika, geçenlerde bir 120 daha hediye ettiler oldu 360 dakika. Pek sevdiğim olmadığından ilk 120'yi bile bitiremiyorum. Adalarda iken manuel olarak Turkcell'e ayarlı ama oradaki insanlarla konuştuğumda oyuyorlar. Yurt dışı data yurt içinin tam 100 katı per Kb. Sakın ha kullanmayın.

Ayrıca data için ayda 49 veriyorum 4Gb bağlantıya, ihtiyacım mı var, hayır ama blackberry minimumu buymuş. Ayrıca ayda 95 TL netbook+ 4 Gb bağlantısı için gidiyor. Onu da sadece teknedeyken kullanıyorum.

Sonuçta sonuna kaadar kullanmadığım ama "ihtiyacım olduğunda orada olan" birşeyler için vergileriyle birlikte 250 gibi birşey gidiyor ayda. ADSL ve ev telefonu da üzerine binince sevdiklerim pahalıya mal oluyor. Kimseyi sevmicem artık. cekic.gif

Bu aptal vodaphone müşteri diye geberiyor ama iyi para ödeyen müşteriyi bir türlü kapamıyor. Simitçi, boyacı, memur ile uğraşıyor. Bu yıl abone sayısı artmış ama zararı da artmış. Vodaphone olan ülkelerde roaming farkı almasa olacak bu iş ama bir nedenle işlerine gelmiyor. Kaliteli müşteriyi ancak öyle kapacak halbuki. Ekstra bir maliyeti de yok.

cokmus. senin gibi hepsi olsun ama az kullanayim diyenler icin bir paketleri olmasi lazim. hersey olacak ama cok daha sinirli olacak yani fiyati da 80 euro'yu asmayacak toplamda.
Qelebex
QUOTE (plasenta @ Jun 13 2010, 17:34 ) *
Vodaphone olan ülkelerde roaming farkı almasa olacak bu iş ama bir nedenle işlerine gelmiyor. Kaliteli müşteriyi ancak öyle kapacak halbuki. Ekstra bir maliyeti de yok.

vodaphone olan ülkedeki vodaphoneluyu 1 liraya arayabilmesi var galiba. global networkünü rekabet avantajı olarak kullandığını bir o kampanyada gördüm.
BroLin
QUOTE (hutku @ Jun 13 2010, 01:17 ) *

Şimdilk mesaj trafiğini durdurduk bakalım.Kimseleri de aramadan merakla yeni faturaları bekliyoruz.. hahaha.gifşmuşun, neler

Hasan abi sen numaranı yollasana bana, bakalım neden öyle olmuş.

plasenta
QUOTE (Qelebex @ Jun 13 2010, 17:50 ) *
vodaphone olan ülkedeki vodaphoneluyu 1 liraya arayabilmesi var galiba. global networkünü rekabet avantajı olarak kullandığını bir o kampanyada gördüm.

vVodaphone olan ülkelerde sadece vodaphoneluyu aramana indirim yapması anlaşılır. Niye öbürlerine indirim yapsın? "öbür network" tarifesini çaksın ama roaming farkı almasın. Daha önemlisi data için yerel ücreti ödemeli vodaphone'u olan. Adamın belini büken data bağlantısı.
Qelebex
söz konusu firmanın adı vodafone bu arada hahaha.gif

bakıyorum bakıyorum bir şey yanlış geliyor. beni de bu plaso yanılttı.
plasenta
QUOTE (Qelebex @ Jun 13 2010, 22:30 ) *
söz konusu firmanın adı vodafone bu arada hahaha.gif

bakıyorum bakıyorum bir şey yanlış geliyor. beni de bu plaso yanılttı.

beni suçla beni, ben napıcam peki hahaha.gif
hutku
QUOTE (BroLin @ Jun 13 2010, 19:05 ) *
Hasan abi sen numaranı yollasana bana, bakalım neden öyle olmuş.

Yolluyorum. smiley.gif
hutku
Çok kibar bir bayan aradı,faturamın normal olduğunu,30 liralık intenet bağlantısına girmiş olduğumu söyledi ve bağlantımı kapattı..

İnternete nasıl girdiğimi anlamasam da,(açık olsa sürekli yazar,otuz da kalır mı bu meret..) eleştiri kadar,gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz buradan. smiley.gif
BroLin
QUOTE (hutku @ Jun 15 2010, 10:20 ) *
Çok kibar bir bayan aradı,faturamın normal olduğunu,30 liralık intenet bağlantısına girmiş olduğumu söyledi ve bağlantımı kapattı..

İnternete nasıl girdiğimi anlamasam da,(açık olsa sürekli yazar,otuz da kalır mı bu meret..) eleştiri kadar,gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz buradan. smiley.gif

Bana da 'artık' memnun bir müşteri oldugun bilgisi geldi. melek.gif
hutku
QUOTE (BroLin @ Jun 15 2010, 10:49 ) *
Bana da memnun bir müşteri oldugun bilgisi geldi. melek.gif

teşekkürler memocum.. smiley.gif
Breyf
Albayim iki guzel laf duyunca indirmissin yelkenleri. O 30 TL'yi geri iade etmeleri lazim sana. Anca o zaman memnun musteri olman lazim.
hutku
QUOTE (Breyf @ Jun 15 2010, 20:34 ) *
Albayim iki guzel laf duyunca indirmissin yelkenleri. O 30 TL'yi geri iade etmeleri lazim sana. Anca o zaman memnun musteri olman lazim.

Telefonu elime almaya korkar olduydum..Otuza motuza bakmıyorum artık.. hahaha.gif
BroLin
Faturasıza geçsene.
hutku
QUOTE (BroLin @ Jun 18 2010, 12:05 ) *
Faturasıza geçsene.

Öyle mi yapsaydık keşke baştan bilmiyorum ki..Hiç kullanmıyorum nerdeyse telefonu,konuşma ve banka işlemleri falan hanımın telefondan yapıyoruz..GS diye aldım d.gif sabit ödemesi olsun,öylesine bulunsun diye.. kasi.gif
BroLin
QUOTE (hutku @ Jun 18 2010, 12:34 ) *
Öyle mi yapsaydık keşke baştan bilmiyorum ki..Hiç kullanmıyorum nerdeyse telefonu,konuşma ve banka işlemleri falan hanımın telefondan yapıyoruz..GS diye aldım d.gif sabit ödemesi olsun,öylesine bulunsun diye.. kasi.gif

Faturasıza geç bence. Eger konusma yapmiyorsaniz, gereksiz yere sabit ücret ödemezsiniz.GS'nin de faturasız tarifeleri var zaten.
hutku
20.17 TL gelmiş bu ay..

Şimdilik normal bakalım,faturasıza geçsem de,konuş konuşma bu parayı alırlar benden herhalde.. dil.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.