Help - Search - Members - Calendar
Full Version: orhan pamuk
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Üniversite
haluk
turkiyede olanlarin haberi vardir herhalde, bizim yoktu ve ancak bugun npr dan ogrendik.

muze aciyormus, kitabina bagli olarak.
kitabin ismi the museum of innocence.
1970 ve 80 lerde geciyormus kitabin konusu.
gidin okuyun verecegi linkten.
orhan pamuga gore 1970 ve 80 lerde evlilik disi seks tabuymus.
oha diyorum... o gunleri yasamis biri olarak, birazdan npr in comment yerine yazi yazacgim.
acaip sinir oldum, yani bu kadarda sallanmaz be birader.
ki ben orhan pamugu yazar olarak begenen bir kisiyim.
bir yazayimda sinirim gecsin smile.gif
gerci bazi seyleri amerikalilarin anlayacagi dilden yazmak gerek ama olsun.
umarim yayinlarlar...

http://www.npr.org/templates/story/story.p...oryId=114208983
plasenta
QUOTE (haluk @ Oct 28 2009, 04:42 ) *
orhan pamuga gore 1970 ve 80 lerde evlilik disi seks tabuymus.

O yapmıştır, olmamıştır hahaha.gif

Adam durup dururken yazar olur mu?

Müze eski hikaye, iyi de bi fikir.
haluk
yazim cikmis, meshur olurmuyum acep smile.gif (gidin reccomend
edinde yeni bir meslek sahibi olayim hahaha.gif )

mecburen secular falan yazdik, yoksa kimse secular falan
degil ama amerikalilara birde bunu anlatacak halimiz yok...
Şeref
Töğbe, töğbe!

Yazmayın bence oraya, o bile ona şöhret ve para kazandıracaktır, adamın tek oynadığı da bu..

Merci!
Tortured_Fragile_Mind
Şimdi de tabu değil mi? kasi.gif

Şeref Bey, adam şöhret ve para konusunu aşmıştır bence artık smile.gif Öyle bir derdi olduğunu sanmam.
epeci
sohret ve para kazandiracakmis kop.gif

new yorker'daydi gecen gun, nabokov'dan bir pasaj okudu, sohbet etti. buyurun, guzel aksanini kendiniz dinleyin: http://www.newyorker.com/online/2009/10/19...9on_audio_pamuk
blackdahlia
QUOTE (epeci @ Oct 28 2009, 04:39 ) *
sohret ve para kazandiracakmis kop.gif

new yorker'daydi gecen gun, nabokov'dan bir pasaj okudu, sohbet etti. buyurun, guzel aksanini kendiniz dinleyin: http://www.newyorker.com/online/2009/10/19...9on_audio_pamuk

senin aksanlarla ciddi problemlerin var anlasilan.
epeci
QUOTE (blackdahlia @ Oct 28 2009, 15:10 ) *
senin aksanlarla ciddi problemlerin var anlasilan.

yoo kasi.gif

pamuk'unki bir acayip ama. duydugum herhangi bir aksana benzemiyor. o yuzden ilgimi cekiyor.
Breyf
Cunku hic amerikalilarin cikardigi sesleri cikarmaya calismiyor. Agiz acis kapislarini Fransizca ve Turkce'yi harmanlayip yapiyor. O yuzden boyle bir ses ortaya cikiyor gibi. Karakteri de etkiliyor cikan sesleri. Heyecanlandigi yerlerde ki sozcukleri normal okuyusundan farkli okuyor. Bu da degisik tarz bir ses cikarmasina sebep oluyor. Cok seviyorum ben bu adami.
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (epeci @ Oct 29 2009, 00:34 ) *
yoo kasi.gif

pamuk'unki bir acayip ama. duydugum herhangi bir aksana benzemiyor. o yuzden ilgimi cekiyor.

Türkçe konuşması da tuhaf zaten. Aksan değil de çok enteresan vurgulama ve duraksamaları oluyor. Dinlerken ciddi yoruluyorum.

Ses tonu ise Zülfü Livaneli'yi hatırlatıyor bana.
epeci
QUOTE (Breyf @ Oct 29 2009, 02:38 ) *
Cunku hic amerikalilarin cikardigi sesleri cikarmaya calismiyor. Agiz acis kapislarini Fransizca ve Turkce'yi harmanlayip yapiyor. O yuzden boyle bir ses ortaya cikiyor gibi. Karakteri de etkiliyor cikan sesleri. Heyecanlandigi yerlerde ki sozcukleri normal okuyusundan farkli okuyor. Bu da degisik tarz bir ses cikarmasina sebep oluyor. Cok seviyorum ben bu adami.

garip olan da bu zaten. bu adam amerikan lisesinde okumus, amerika'da uzun zaman yasamis, amerikali gibi konusmuyor. insan ister istemez cevresindekilerden aliyor dili, bu onlar gibi konusmaya calismak degil, ister istemez duydugunu konusur hale geliyorsun bir sure sonra. bu adam onu bir sekilde engellemis. pek kimseyle konusmamis herhalde smile.gif
epeci
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Oct 29 2009, 08:55 ) *
Türkçe konuşması da tuhaf zaten. Aksan değil de çok enteresan vurgulama ve duraksamaları oluyor. Dinlerken ciddi yoruluyorum.

Ses tonu ise Zülfü Livaneli'yi hatırlatıyor bana.

evet bunlar da dogru. yillar once sinema kuyrugunda onumdeydi. gisedeki kadina derdini anlatana kadar iki saat gecmisti. biz de dalga gecmistik, yazar ama konusamaz diye hahaha.gif
Breyf
QUOTE (epeci @ Oct 29 2009, 12:06 ) *
garip olan da bu zaten. bu adam amerikan lisesinde okumus, amerika'da uzun zaman yasamis, amerikali gibi konusmuyor. insan ister istemez cevresindekilerden aliyor dili, bu onlar gibi konusmaya calismak degil, ister istemez duydugunu konusur hale geliyorsun bir sure sonra. bu adam onu bir sekilde engellemis. pek kimseyle konusmamis herhalde smile.gif

Cok enteresan bunun uzerine aksam kubrick'in Lolita'sini seyrettim.

Dedigin gibi Amerika'lilar gibi konusmamayi tercih etmis. Amerika'li gibi konusman icin ses tonunu, vurgularini degistiriyorsun. Bunu yapincada cogunlukla baska bir insan haline geliyorsun ki ben o tarzi sevmiyorum. O yuzden dolayi ben de bu sekilde dusunuyor ve o sekilde hayatimi surduruyorum. Kesinlikle yadirgamiyorum hatta begeniyorum amerika'li gibi konusanlari ama gevrek gevrek konusmak kendi sahsimda hosuma gitmiyor. Ayni sey fransizca'da da olmustu orta okul lise yillarinda. Fransizca ogretmenimiz aksansiz konusuyorum diye siirlenince, Ben aksanli konusmak istemiyroum demistim. Kadinda beni mudure gondermisti bu bana karsi geliyor diye smile.gif Ama gelin gorun ki, heralde genc yasta basladigim icin Fransizca'ya, yeni tanistigim insalarla ingilizce konustugum zaman Fransiz misin sen diye soruyorlar.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.