Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ergenekon
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Üniversite
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
hutku
Atlılarla geleceklerdi,muhalif kim varsa içeri alınıp çok şükür önleniyor.. hahaha.gif
SAND^
Bunu yapan da Cumhuriyet Savcisi , muhalif olmakla çok alakası yok sanırım...

Kaldı kı oradaki bazı isimlerin geçmişte de "cuntacılık" Cv leri var...
zinedine
savcilik gorevini yapmis d.gif oyle dememiz gerekiyormus, onu ogrendik diger olayda smile.gif

polis memurlari da gorevlerini yapmislar. hatta gorevlerini yapmamis olmanin vicdan azabini cekmemek icin sabahin korunde derdest etmisler adamlari.

yasaymis, kanunmus, hukukmus, hepsi hikaye diyorum. yetkisi olan, gorusu neyse, inandigi, dusundugu neyse, ona gore egip bukuyor yasayi, yonetmeligi; uygulamasini ona gore yapiyor. millete de saf saf "gorevini yapti" demek kaliyor.
SAND^
QUOTE(zinedine @ Mar 21 2008, 14:36 ) [snapback]7625[/snapback]
savcilik gorevini yapmis d.gif oyle dememiz gerekiyormus, onu ogrendik diger olayda smile.gif

ama aynı basın, aynı cevreler "bu savcılık tasarrufunu"(!) "darbe zamanı gibi" diye yorumluyorlar ... hahaha.gif
zinedine
QUOTE(SAND^ @ Mar 21 2008, 07:42 ) [snapback]7626[/snapback]
ama aynı basın, aynı cevreler "bu savcılık tasarrufunu"(!) "darbe zamanı gibi" diye yorumluyorlar ... hahaha.gif

daha o cevrelerin hepsinin yorumunu almadik burada hahaha.gif
plasenta
"Darbe zamanı gibi" benzetmesini ben de gördüm. Yalnız şu son gözaltılar tamamen polisiye bir operasyon daha hukuk kısmı yok. Şimdi sorgulanacaklar, sonra savcı girecek devreye, savcı davaya değer birşey görürse dava açmak için mahkemeye başvuracak. Hukuk o noktada başlayacak. Daha eğlencelik kısmı işin.
plasenta
Asıl "Ergenekon'un başı yahudi hahamı çıktı" heberini gördünüz mü hahaha.gif
SAND^
QUOTE(plasenta @ Mar 21 2008, 16:04 ) [snapback]7641[/snapback]
Asıl "Ergenekon'un başı yahudi hahamı çıktı" heberini gördünüz mü hahaha.gif

d.gif

Türk Ortodoks patriği değil miydi o?

Doğan grubu haberleri gerçekten çok eğlenceli, nasıl manupule ediyorlar ...

"Operasyon haberını alınca otobusun on camına Ataturk resmı astılar"

Kim? Yargıtay üyeleri...

Neden?...

Operasonu protesto etmek ıcın mı?....

plasenta
Yalnız bunlar birbirini yerken aradan BJK sıyrılabilir yine. İster misiniz Demirören başbakan olsun hahaha.gif
Istanbulguy
SU AN ITIBARIYLA, ben, bu Ergenekon davasinda gosterilen siyasi ve adli kararliligi icten bir sekilde destekliyorum. Bunu, AKP'ye bircok acidan hic de sempati duymayan biri olarak belirtiyorum.

Ulusalcilarin, milliyetcilerin ve diger fasizan guclerin hesap verme gunu geldi de geciyor.

Bakalim, Hrant Dink cinayetinin arkasindan da bu Ergenekon mu cikacak acaba.

Sevgiler,

Cem
hutku
QUOTE(plasenta @ Mar 21 2008, 15:43 ) [snapback]7640[/snapback]
"Darbe zamanı gibi" benzetmesini ben de gördüm. Yalnız şu son gözaltılar tamamen polisiye bir operasyon daha hukuk kısmı yok. Şimdi sorgulanacaklar, sonra savcı girecek devreye, savcı davaya değer birşey görürse dava açmak için mahkemeye başvuracak. Hukuk o noktada başlayacak. Daha eğlencelik kısmı işin.

Demek seksen küsur yaşındaki insanları da gecenin bi vaktinde derdest etmek polisiye operasyon oluyor, bu da güzel. smile.gif Gazetecinin biri de,öğlen tutuklanacak yeni isimler tarif ediyordu..Savcı gibiydi mubarek,o da güzel.. d.gif

Yargının da bi şekilde karıştığı karşılıklı savaşı kabul edelim..Sence kim kazanacak? Yoksa,st denklerin dışındaki yetmiş küsur milyon Türk haklı,bu hesaplaşmanın sonunda tribünde ağlaşan Fenerbahçe taraftarı gibi mi olacak? Ne dersin? smile.gif
plasenta
QUOTE(hutku @ Mar 21 2008, 19:47 ) [snapback]7649[/snapback]
Demek seksen küsur yaşındaki insanları da gecenin bi vaktinde derdest etmek polisiye operasyon oluyor, bu da güzel. smile.gif Gazetecinin biri de,öğlen tutuklanacak yeni isimler tarif ediyordu..Savcı gibiydi mubarek,o da güzel.. d.gif

Yargının da bi şekilde karıştığı karşılıklı savaşı kabul edelim..Sence kim kazanacak? Yoksa,st denklerin dışındaki yetmiş küsur milyon Türk haklı,bu hesaplaşmanın sonunda tribünde ağlaşan Fenerbahçe taraftarı gibi mi olacak? Ne dersin? smile.gif

Zeten darbe gibi benzetmesini de o nedenle yapmışlar. 83 yaşında adam, telefon edip "emniyet müdürlüğüne gel" dersin, gelir. Bunu sabahın köründe yapıyorlar ki sansasyonel olsun.

70 milyon kişi ne halt ederse etsin, anayasaya evet diyen de onlar oy kullanan da. Niye ağlaşacaklarmış, 100 bin tanesi dışında ne olup bittiğini anlayan çıkmaz, asıl st denk onlar. Yak oksijeni yan gel yat hahaha.gif
SAND^
QUOTE(hutku @ Mar 21 2008, 19:47 ) [snapback]7649[/snapback]

`Fenerbahce taraftari`, `aglasmak` falan nedir ? Benim bilmedigim bir espri mi bu?
Murat
QUOTE(zinedine @ Mar 21 2008, 14:36 ) [snapback]7625[/snapback]

polis memurlari da gorevlerini yapmislar. hatta gorevlerini yapmamis olmanin vicdan azabini cekmemek icin sabahin korunde derdest etmisler adamlari.

yasaymis, kanunmus, hukukmus, hepsi hikaye diyorum. yetkisi olan, gorusu neyse, inandigi, dusundugu neyse, ona gore egip bukuyor yasayi, yonetmeligi; uygulamasini ona gore yapiyor. millete de saf saf "gorevini yapti" demek kaliyor.

Öbür tarafta da yazdım ama orada da pek işe gelemdi ehrhalde. Burada tekrarlayayım.

Yasalar neye izin veriyorsa onu yapabilirsin. Yasaların izin vermediği uygulamalara girersen bir yerden döner, sonunda sen ceza alırsın.

Bu memleketin yasaları polise nahoş bir takım uygulamalar yapma yetkisi veriyorsa, problem poliste değil yasadadır. Yasanın düzeltilmesi gerekir.

Yasayı düzeltme yetkisine sahip insanlar, işlerine geldiği dönemde yasaların uygulanılmasını izleyip, sonra aynı yasa kendilerine döndüğünde yasa uygulayıcılarını hedef alırlarsa bu olmaz. Ayıp olur en hafifinden. Benim söylediğim de budur. Başka bir şey değildir.

Yasa uygulayıcıları, yasa kendilerine ne emrediyorsa elbette kendi görüşleri kendi anlayışları doğrultusunda uygularlar. Her seferinde bana gelip de, yahu hocam olay şu, bu sefer nasıl uygulama yapalım diye soracak halleri yok. Kendi düşüncelerine göre yaparlar.

Yanlışlık varsa, ki olabilir, uygulamanın döneceği yerler de hukuk çerçevesinde bellidir. Yanlışlık yapılırken zarar da verilirse, mağdur olanın hakkını arama yolları da hukuk çerçevesinde bellidir.

Yapılan uygulamanın şeklini doğru bulmayabilirsin, yasayı uygun bulmayabilirsin. Bunları ifade de edebilirsin. Ama yasa çerçevsinde yetkisini kullanan adamı, yetkisinin sınırlarını aşmadığı sürece suçlayamazsın. Naifim ya! d.gif
zinedine
tam simdi buraya yazmaya gelmistim bazi seyleri ama murat sen benden once yazmissin. sana cevap gibi olmasin; ben senin yazini okumadan once ne yazmayi dusunuyorduysam onlari yazicam:

ben hakikaten cok naif buluyorum bu tur "gorevini yapti" yaklasimlarini. cok ozet soyluyorum, bunlarin hicbirinin, savcinin dava acmasi da, polisin o sekilde goz altina almasi da, hukukla-gorev yapmayla uzaktan yakindan ilgisi yoktur. bunlar, tamamen siyasi ve ideolojik olarak kanunun kendine verdigi yetkiyle isi kitabina uydurmaktir. gorevi kotuye kullanmak midir? oyle bisey diyemem. ama isi kitabina uydurmaktir.

iki olayin da benim tarafimdan zerre kadar tasvip edilecek yani yok. sen evine kadar gidebildigin bir insani, en azindan sabah uyanana kadar bekleyemez miydin? sabah 4:30 ne demek ya? bu polis ekibinin basinda ilhan selcuk'a en azindan antipatisi olmayan bir komiser, bir emniyet mudur olsaydi boyle mi olurdu gozalti islemi? ama demek ki adamin zaten gicigi vardi selcuk'a, ya da icisleri bakanligi amirlerinden buna talimat verenler arasinda boyle gicigi olanlar vardi, o da bunlara yaranmak icin veya oradan gelen telkinle boyle bir ise kalkisti. haa, ama disaridan bakiyoruz, neymis, hangi kanunda varmis bunu engelleyen bir ifade. geciniz.
plasenta
Bu iş tam bir rezalet. Ya gerçekten bir aptalın talimatı ile başka bir aptal tarafından yapıldı ve belki de çok haklı bir sürecin değerini sıfır'a düşürdüler. Kerinçsiz'e bile haksızlık edildigini dusundurecekler millete. Ergenekon isinde hala daha bir iddianame olmadığı doğru mu?

İlhan Selçuk'a yepilanlarsa tam Ergenekon'a hizmet gibi. Sonucta isin butun cidiyeti kayboldu. Belki Ergenekon kendi tezgahlamistir bunu.

Istanbulguy
Iki ilgili haber :
1. http://www.medyatava.net/haber.asp?id=43852

FLAŞ... FLAŞ... TARAF OKURLARI KADIKÖY - BEŞİKTAŞ VAPURUNDA SALDIRIYA UĞRADI
22.03.2008 11:50:00

MEDYATAVA - Bu sabah Kadıköy Beşiktaş vapurunda Taraf okuyan iki kişi saldırıya uğradı.

Kadıköy Beşiktaş vapurunda Taraf okuyan iki kişi bu sabah saldırıya uğradı. "Ahmet Altan köpektir, o gazeteyi okuyanlar da köpektir" diye bağıran iki kişi Taraf okurlarının üzerine saldırdı. Araya giren yolcular olayı yaştırmaya çalışırken vapurda bulunan 15 - 20 kişilik bir grup, saldırganlara destek olmak için alkışlamaya başladı. Taraf okurlarına ve onları savunmaya çalışanlara "bu ülkede sizinle birlikte yaşamak istemiyoruz" diyen saldırganlar olay daha fazla büyümeden vapurdan indi.
'Vatansever' (!) gucler vapurda da 'kahramanliklarini' (!) gostermisler. Vay be ! Yuruyedurun be, 'kahramanlar' ! cinnet.gif

2. http://www.medyatava.net/haber.asp?ID=43840

İTALYAN HABER AJANSI, İLHAN SELÇUK'UN GÖZALTINA ALINMASINI "ORHAN PAMUK'U ÖLDÜRMEK İSTİYORLAR" BAŞLIĞIYLA DUYURDU
21.03.2008 12:21:00

MEDYATAVA- İlhan Selçuk, Doğu Perinçek ve Kemal Alemdaroğlu'nun Ergenekon operasyonunda sabaha karşı gözaltına alınması haberi uluslararsı ajanslar tarafından da servis edildi. Bakın İtalyan ANSA ajansı haberi nasıl duyurdu...

İtalyan ANSA ajansı "Pamuk'u öldürmek istiyorlar" başlığıyla haberi servis etti.

Haberde İlhan Selçuk'tan "ünlü bir gazeteci" diye bahsedilirlken, Doğu Perinçek için "milliyetçi bir partinin başkanı" dendi. "Milliyetçi bir partinin başkanı, ünlü bir gazeteci ve eski bir üniversite rektörü tutuklandı" spotuyla verilen haber şöyle devam etti;

Soruşturmada Nobel Edebiyat ödüllü yazar Orhan Pamuk'un öldürülmesi planları da var. Türk medyası bugün Doğu Perinçek, İşçi Partisi başkanı (parlamento dışı), Cumhuriyet gazetesi yazarı ünlü gazeteci İlhan Selçuk ve İstanbul üniversitesi eski rektörü kemal Alemdaroğlunun tutuklandıkları haberini verdi.

Helal be, ANSA !

'Fasist' de denebilir pek tabi bu zihniyete. Bizde bazilari hala anlayamadi durumlari ve hala bu adama ve temsil ettigi ideolojiye 'sosyalist' diyor. Milliyetciligin daniskasini yapiyor adam kac zamandir. Rezil bir herif bu Perincek !

Sevgiler,

Cem
epeci
yine elmalarla armutlari karistirmislar ve karistiriyoruz.

perincek ne yapmis, yasadisi orgute uye mi olmus. bu adam bir ideolog ve siyasi parti lideri. isterse milliyetci olur isterse dinci olur. bana ne? sana ne? hayatinda bir kere bile mevki sahibi olmamis ve dolayisiyla guc uygulamamis biri icin fasist yaftasi yapistirmak ne kadar kolay... ilhan selcuk da milliyetcilik yapiyor ona neden fasist demedin cem?

rezillik konusuna hic girmiyorum :(
Murat
QUOTE(zinedine @ Mar 22 2008, 11:35 ) [snapback]7659[/snapback]
tam simdi buraya yazmaya gelmistim bazi seyleri ama murat sen benden once yazmissin. sana cevap gibi olmasin; ben senin yazini okumadan once ne yazmayi dusunuyorduysam onlari yazicam:

ben hakikaten cok naif buluyorum bu tur "gorevini yapti" yaklasimlarini. cok ozet soyluyorum, bunlarin hicbirinin, savcinin dava acmasi da, polisin o sekilde goz altina almasi da, hukukla-gorev yapmayla uzaktan yakindan ilgisi yoktur. bunlar, tamamen siyasi ve ideolojik olarak kanunun kendine verdigi yetkiyle isi kitabina uydurmaktir. gorevi kotuye kullanmak midir? oyle bisey diyemem. ama isi kitabina uydurmaktir.

iki olayin da benim tarafimdan zerre kadar tasvip edilecek yani yok. sen evine kadar gidebildigin bir insani, en azindan sabah uyanana kadar bekleyemez miydin? sabah 4:30 ne demek ya? bu polis ekibinin basinda ilhan selcuk'a en azindan antipatisi olmayan bir komiser, bir emniyet mudur olsaydi boyle mi olurdu gozalti islemi? ama demek ki adamin zaten gicigi vardi selcuk'a, ya da icisleri bakanligi amirlerinden buna talimat verenler arasinda boyle gicigi olanlar vardi, o da bunlara yaranmak icin veya oradan gelen telkinle boyle bir ise kalkisti.

Şahsi görüşün ve ben de şahsi görüşüne saygı duyuyorum. Ama senin şahsi görüşünün hukuki bir geçerliliği yok.

Yapılanın şık olmaması, yanlış olması vs ayrı konular. Böyle şeyler yapılmamasını istiyorsan, polisin böyle canı istediği şekilde davranamamasını istiyorsan, yasalarını ona ghöre düzenlersin. Polis de canı istediği gibi davranamaz. Sempatizanı olduğu tarafa "rica etsem gelir misiniz acaba, müsaitseniz eğer tabii?" gıcık olduğuna sabahın 04.30'unda "kalk ve yürü ulan" muhabbeti yapamaz.

Ama gıcık olduğumuza yapıldığında "normaldir" sempatizanı olduğumuza yapıldığında "ayıptır ama adam 83 yaşında" diye yaklaşmak da bence makul değil. Bunun yapılmasına kanunlar eleveriyorsa yapılır. Yapılmamasını istiyorsan kanunları ona göre düzenlersin.

haa, ama disaridan bakiyoruz, neymis, hangi kanunda varmis bunu engelleyen bir ifade. geciniz.

Yukarıda da yazdım. Kanunda yoksa bu ifadeler, görevli ve yetkili insanların senin uygun gördüğün tarzda davranmasını beklememelisin. Senin uygun gördüğün tarz onlar açısından hiç uygun değildir. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bu millet senin benim uygun gördüğümüz tarza göre yaşamak zorunda değil ki. Toplum olarak yaşamanın esası belirli kurallara göre hareket etmek değil midir? O kuralları nerede bulacağız? Yeri belli.

Kurallar konmasının sebebi, millet kendine uygun gelmeyen davranışlara kafasına göre şarlamasın, ortak bir asgari müşterek olsun değil midir?

Kanunlar yetki veriyorsa insanlar yapabilirler. Gık diyemezsin. En fazla bir daha olmasın diye kanun değiştirebilirsin.

İnsanlar kanun dışı da davranabilirler. O zaman da sistemin işlemesini ve o yanlışın sistemde belirlenen yerlereden dönmesini beklemek durumundasın.

Sistemde açık var ve yanlış yürüdü gitti mi? Olabilir. Bu da insanlık halidir. Hatasız sistem kurabilmiş mi insanoğlu bugüne kadar? Hayır. O halde yanlışın bir defa daha yapılmasını engelleyebilmek için yine kurallarını kanunlarını düzenlersin.

Bu iş böyle yürümüyor mu hukuk devleti denilen şeyde? Ben yanlış biliyorsam, başka türlü oluyorsa, anlat da öğrenelim Egiciğim.
Istanbulguy
QUOTE(epeci @ Mar 22 2008, 13:43 ) [snapback]7662[/snapback]
yine elmalarla armutlari karistirmislar ve karistiriyoruz.

perincek ne yapmis, yasadisi orgute uye mi olmus. bu adam bir ideolog ve siyasi parti lideri. isterse milliyetci olur isterse dinci olur. bana ne? sana ne? hayatinda bir kere bile mevki sahibi olmamis ve dolayisiyla guc uygulamamis biri icin fasist yaftasi yapistirmak ne kadar kolay... ilhan selcuk da milliyetcilik yapiyor ona neden fasist demedin cem?

rezillik konusuna hic girmiyorum :(

Hitler de yasadisi bir orgute mi mensuptu ? Tamam, ekstrem bir ornek ama, su bold'lu kisminin anlamsizligini ifade etmek istedim.

Nerden cikti bu Perincek sevgisi ya, Epeci ?

Ya, tamam, belki de, sen bana 'Sen de kolaysa bir parti kur ya da basina gec...ve de sonra diledigin dozda anti-milliyetcilik ve enternasyonalizm yap' anlaminda yazdin bunlari. Bu arada, oyle yapsam (ya da yapani) maalesef yasatmazar bu ulkede kolay kolay...orasi da ayri.

Ya, arkadaslar, bu 'ulusalci' takim ve benzerleri, adeta, ulkucu takim ve benzerleriyle milliyetcilik/irkcilik yarisina girmis durumda...bunlari gercekten gormuyor musunuz ?

Bazi ifadeleri siralayacagim....anlayan anlar (ulkuculere ve benzerlerine hic girmiyorum bile burada) hemen.

Isci Partisi....turevleri olan ve kendilerine 'vatansever' diyen bir suru olusum; mesela 'Turksolu' olusumu (bunlari bilirsiniz......solun adini kirleten ve igrenc derecede irkciliga sahip kisilerden olusur....hani 'Kürt'ten alisveris yapmayin' ve benzer irkci seyleri savunan grup)....'misyonerlikle mucadele' (?) soylemi altinda resmen irkcilik ve Hristiyan dusmanligi yapmak....papazlara ve bazi diger Hristiyan din adamlarina karsi olan karsi olan saldirilar ve tehditler.....gizli gizli silahlanmalar....herseyin altinda Israil parmagi aramak ya da en azindan o yonde soylemlerde bulunmak.....koru korune bir AB ve ABD dusmanligi.....Ermeni soykirimi/katliami (artik ne isim verirsek verelim, bunun bir insanlik sucu oldugu ortada) ve 6-7 Eylul olaylari dahil olmak uzere gecmiste olan aci/korkunc olaylarla yuzlesmeyi reddetmek.....Hrant Dink cinayeti......azinliklara karsi olan nefret.....bu yeni cikan Vakiflar Yasasina koyu bir muhalefet.....milliyetciligi her yerde tirmandirmaya calismak......kendileriyle benzer dusunmeyenlerin bircogunu hemen 'vatan haini' ilan etmek ve bazilarini da hedef gostermek

Bu yukaridaki ifadelerde belirtilenleri kapsayan bir 'vizyona' (!) sahip kisilerin/olusumlarin aydinlik ve humanist bir Turkiye'de yeri olsun mu istiyor musunuz ?

Bir de bazilarinin yasi dolaysiyla 'Vah vah vah' deniyor. Ayni sey, Erbakan ve Pinochet icin de deniliyordu bazilarinca. Ilerlemis yas dolaysiyla tolerans mi gosterilmeli yani simdi ?!

Sevgiler,

Cem

plasenta
Sırada bizim Albay olmasın kasi.gif Sesi soluğu çıkmıyor. İlhan Selçuk'a verdiği destekten sonra ortadan kayboldu.
hutku
hiişşşt kurcalamayın fazla,arkamdan hepinizi derdest ederler sonra.. hahaha.gif
epeci
QUOTE(Istanbulguy @ Mar 22 2008, 13:42 ) [snapback]7672[/snapback]
Hitler de yasadisi bir orgute mi mensuptu ? Tamam, ekstrem bir ornek ama, su bold'lu kisminin anlamsizligini ifade etmek istedim.

Nerden cikti bu Perincek sevgisi ya, Epeci ?

Ya, tamam, belki de, sen bana 'Sen de kolaysa bir parti kur ya da basina gec...ve de sonra diledigin dozda anti-milliyetcilik ve enternasyonalizm yap' anlaminda yazdin bunlari. Bu arada, oyle yapsam (ya da yapani) maalesef yasatmazar bu ulkede kolay kolay...orasi da ayri.

Ya, arkadaslar, bu 'ulusalci' takim ve benzerleri, adeta, ulkucu takim ve benzerleriyle milliyetcilik/irkcilik yarisina girmis durumda...bunlari gercekten gormuyor musunuz ?

Bazi ifadeleri siralayacagim....anlayan anlar (ulkuculere ve benzerlerine hic girmiyorum bile burada) hemen.

Isci Partisi....turevleri olan ve kendilerine 'vatansever' diyen bir suru olusum; mesela 'Turksolu' olusumu (bunlari bilirsiniz......solun adini kirleten ve igrenc derecede irkciliga sahip kisilerden olusur....hani 'Kürt'ten alisveris yapmayin' ve benzer irkci seyleri savunan grup)....'misyonerlikle mucadele' (?) soylemi altinda resmen irkcilik ve Hristiyan dusmanligi yapmak....papazlara ve bazi diger Hristiyan din adamlarina karsi olan karsi olan saldirilar ve tehditler.....gizli gizli silahlanmalar....herseyin altinda Israil parmagi aramak ya da en azindan o yonde soylemlerde bulunmak.....koru korune bir AB ve ABD dusmanligi.....Ermeni soykirimi/katliami (artik ne isim verirsek verelim, bunun bir insanlik sucu oldugu ortada) ve 6-7 Eylul olaylari dahil olmak uzere gecmiste olan aci/korkunc olaylarla yuzlesmeyi reddetmek.....Hrant Dink cinayeti......azinliklara karsi olan nefret.....bu yeni cikan Vakiflar Yasasina koyu bir muhalefet.....milliyetciligi her yerde tirmandirmaya calismak......kendileriyle benzer dusunmeyenlerin bircogunu hemen 'vatan haini' ilan etmek ve bazilarini da hedef gostermek

Bu yukaridaki ifadelerde belirtilenleri kapsayan bir 'vizyona' (!) sahip kisilerin/olusumlarin aydinlik ve humanist bir Turkiye'de yeri olsun mu istiyor musunuz ?

Bir de bazilarinin yasi dolaysiyla 'Vah vah vah' deniyor. Ayni sey, Erbakan ve Pinochet icin de deniliyordu bazilarinca. Ilerlemis yas dolaysiyla tolerans mi gosterilmeli yani simdi ?!

Sevgiler,

Cem

yine ayni noktaya geldin ama kasi.gif birine fasit diyebilmek icin bu kisinin guc sahibi olmasi ve bu gucu kendisi gibi dusunmeyenleri imha etmekte kullanmasi gerekir. guce sahip olunca bunlari yapacagini dusundugun, "ya sev ya terket" modelindekiler icin de kullanabilirsin tabii. perincek ve partisinin anti-abd ve anti-ab duruslari belli. argumanlari da acik ve secik. katilirsin, katilmazsin ama bu yaklasim insani fasist yapmaz. hitler ornegine bizde en cok yaklasan herhalde 57 sonrasi menderes olmustur. o da fazla ilerleyemedi zaten. %1 oy alan ve tek derdi sesini duyurmak olan bir partiye bu suclama bence agir.

suc isleyen cezasini ceker. suc olmayan fiilleri yapmak da herkesin ozgurluk alanindadir. dolayisiyla yazdigin propoganda faaliyetleri hakaret vs. icermedikleri olcude serbesttir. her tasin altinda israil'in parmagini aramak sana ters gelebilir ama mesela mossad'in yapisini bilen biri bunu anlayisla da karsilayabilir. misyonerlik karsiti olmak serbesttir ama papazlari tehdit etmek suctur. isci partisi ya da turksolu kimi ne zaman tehdit etmis? tarihimizle yuzlesmek de kimsenin yapmak zorunda oldugu birsey degil. yaparsan iyidir ama yapmiyorsan da en fazla neden yapmiyorsun kardes denebilir. hrant dink'i kim oldurdu? perincek mi? selcuk mu? alemdaroglu mu?

aydinlik ve humanist bir turkiye idealini bir takim insanlari gozaltina alarak gerceklestiremeyecegini soylememe gerek yok herhalde...
Breyf
Yahu hepsine sokayim. Yanlis anlamayin lutfen, anayasayi sokayim gozlerine. Turkiye insanlarinin toplanip bu anayasayi degistirmeleri gerek. Bu anayasa aslinda hic bir caga uygun degil de, ozellikle su cagimiza gore hic degil. Onu bunu sunu birakip, bu isi halletmeli Turkiye. Klavuzumuz karga resmen.
Turkiye'nin gelismesini isteyen Turkiye'lilerin her seyi birakip bunun ustune gitmesi lazim. Ama mumkun olmuyor mu bu? Pek olmaz cunku bunu isteyen insan sayisi cok degil. Demokrasi nedir biz bilmiyoruz ki. Bu sadece duydugumuz ve tanimini bildigimiz bir terim. Hadi diyelim Turkiye devleti demokratik bir devlet ve devlettti hep. Peki icinde ki insanlar demokratik bir felsefe ile mi yasiyorlar? Yahu oglunun kizinin ustune basina ciddi sekilde karisan bir aile yapisi cogunlukda olan bir insan toplulugunun demokrasi istemesi mumkun mu? Istemiyor Turkiye demokrasi filan, bilmiyor ki zaten nedir o? Ya da oyle olmak istemiyor ki. Evet isteyenlerimiz var ama istemeyenlerin cogunlukda oldugu bir devirde yasiyoruz. Bu sadece Turkiye cercevesinde degil dunya genelinde boyle. Amerika demokrasi'nin besigi diye bilinir ama cogunluk amerikalinin beyni demokrasi ile bagdasmaz. Soylemde evet esittir herkes ama ikili iliskilerde demokrasi diye bir sey yoktur. Burda tek fark demokratlar daha aktif rollerdeler. Ve demokrasi burda daha cok para yapan bir sistem su anda.
plasenta
QUOTE(Breyf @ Mar 23 2008, 04:05 ) [snapback]7697[/snapback]

Sadece anayasa ile hallolsa hemen yapicam ama. Partiler kanunu, seçim kanunu vs vs. Bir de senatoya ihtiyaç var.
okkesus
Herseyden once Ergenekon denen orgute atfedilen suclar cok cok ciddi. Umraniyedeki bombalar, Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasi, Danistay baskini.. belki bu is daha ileri gider ya yine Ergenekon orgutune, ya da benzer bir orgute gider ve Hrant Dink cinayeti, rahip cinayeti, Malatya olaylari vs. ile ilgili ipuclari da bulunur..

goruldugu gibi son 3-4 yilda Turkiye cok garip eylemleri gordu. Danistay saldirisinda o polis o adami yakalamasaydi, bu ulkede neler olabilecegini dusunmek bile istemiyorum.. ayni sekilde Umraniyedeki bombalar bulunmasaydi Istanbul'da neler olurdu dusunmesi bile kotu.. kisaca bu adamlar cok buyuk isler pesindeler ve ulkenin nazik yerlerinden vurmayi planliyorlar..

yalniz savci veya hukumet artik kimin tasavvurundaysa bu is, bu sorusturmayi iki hafta once baslatsaydi akp kapatma davasindan once, olayin yonu cok farkli olurdu.. o cesareti o zaman gosteremeyip, tam bu davadan sonra bu gozaltilarin olmasi, olayin gorunumu cok degistirdi, ve herkes icerikten cok gorunumune takildi.

kemal alemdaroglu ve dogu perincek cuma sabahi 5:30 da almanya ya gidiyorlarmis, bundan dolayi gozaltina alinmislar sabahin 4'unde. ilhan selcuk ta olayin eszamanli olmasi icin piyangodan nasibini almis.. hadi tamam bunlari gectik.. arkasindan ciddi bir iddianame gelmezse, bu ciddi olaylar serisi de, bu aptal, alti bos gosteriden dolayi sonucsuz kalacak, faili mechullar ailesine katilacak.. ama eger savcinin elinde ciddi deliller var da, bu isin arkasini getirebilirse, yakin gelecekte ulke de cok anormal isler olabilir, eger bu ergenekon orgutu denildigi kadar derin ise..

benim asil korktugum, su yasadigimiz surecin, ergenekon orgutunun bir oyunu olmasi.. acilan kapatma davasi sonrasi, akp nin boyle bir hamle yapmasini daha onceden ongoren adamlar, arkasindan baska eylemlerle, ulkeyi kaosa goturup, eski metot veya postmodern bir darbe icin ortami hazirlayabilirler.. ama her halukarda, yakin gelecek pek parlak gozukmuyor..
zinedine
bence akp cok buyuk hata yapti bu surecte. su anda gorebildigim kadariyla cok onemli bir stratejik hata. belki yaniliyorumdur.

ikinci akp doneminin en onemli icraati ergenekon olabilirdi. ama kendi elleriyle bu sureci baltaladilar gibi gozukuyor. secim sonrasi once anayasa dediler, onu yuzlerine gozlerine bulastirdilar. daha sonra turban gibi cok hassas bir konuya giristiler. bunu da ergenekon sureci icinde yapmaya kalkistilar. oysa ki, turban surecinde, icinde ergenekon olusumunun da bulundugu, devletin onemli bir kesimiyle cok siddetli bir gerilim yasanacagi gun gibi asikardi. toplumun bir gerilime suruklenecegi, laiklik elden gidiyor cagrilarinin yapilacagi, darbe cigirtkanliklari dahi yapilabilecegi, ve kapatma davasi gibi akpnin mesruiyetinin sorgulanir hale gelecegi bir durumun olusabilecegini gormek cok da zor olmasa gerek.

nihayetinde ergenekon davasi ve kapatma davasi devlet icinde iki cephenin bir savasi goruntusune donusuverdi. gercekte bu tam anlamiyla bir iki cephenin savasi olmayabilir. ama en azindan bunu belirtileri var ve su anki genel kanaat bunun bir savas oldugu seklinde. iste bu durum, belki de cumhuriyet tarihimizin en buyuk temizlik operasyonlarindan biri olabilecek ergenekon'a buyuk bir darbe indirdi. artik bu operasyonun inandiriciligini saglamak cok zor olacak.

bence akp bu sureci cok baska bir sekilde kullanmaliydi. agirligi ergenekon operasyonuna verip, buradan onemli bir sonuc aldiktan sonra sivil anayasayi gundeme getirmeliydi. ve su da cok unutulmamali: turban sorunu, ya da her ne derseniz deyin, onemli bir ozgurlukler sorunu. ama turkiye'nin en onemli ozgurluk sorunu degil. aslinda ozgurlukler sorunlarini boyle siralamak da cok anlamli degil. dusunce ve dusunceyi ifadeyi ozgurlugu ve bunu yasamina ozgurce uygulayabilme ozgurlugu, butuncul bir yaklasim gerektirir. turban ozgurlugu, cemevi ozgurlugu, basin ozgurlugu gibi kategorilere ayirmadan.

belki surecin bu sekilde islemesinden de karli cikacaktir akp. ama esas onemli olan ulkenin yasadiklari, kazanimlari ve kayiplari. akp bu planlamayi yaparken cost-benefit analizini neye gore yapti bilemeyiz ama turkiye'nin kesinlikle buyuk zarar gordugu, halkin iyice kutuplastigi cok acik.
okkesus
yazilanlar dogruysa, inanilmaz.. eek.gif eek.gif gercekten bu kayitlar varsa ellerinde, kimse cikip Ilhan Selcuk a yapilanlar, vs. falan demesin.. umarim daha da arkasini getirirler..

http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=148828

Kapatma davası açılıyor

Gözaltına alınacaklarını 1.5 aydır bilen Selçuk, Perinçek ve Alemdaroğlu teknik takibe takıldı. Selçuk’un ‘Davayı açtırıyoruz. Bugüne kadar ekonomik kriz çıkmadı bundan sonra mutlaka çıkar’ dediği saptandı

ERGENEKON terör örgütüne yönelik 4. dalga operasyon kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve İstanbul Üniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu, polisin yaptığı teknik takibe takıldı. Gözaltına alınan bu isimlerin son iki aydır yoğun bir şekilde AK Parti’ye yönelik kapatma davası açtırmak için kulis yaptıkları ve davanın açılmasının ardından gerçekleştirilmesi gereken eylemler için plan yaptıkları ortaya çıktı.

SÜRECİ BİZZAT YÖNETMİŞ

İSTANBUL Terörle Mücadele ekipleri, Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında örgütün fikir lideri olduğu değerlendirilen İlhan Selçuk’u 2 ay önce teknik takibe aldı. Kapatma davası ve iddianame sürecini aktif bir şekilde yöneten Selçuk’un üçüncü şahıslarla yaptığı telefon görüşmelerinde kapatma davasının açılacağından ve davanın kapatmayla sonuçlanacağından kesin olarak sözettiği tespit edildi.

BUNDAN SONRA KRİZ ÇIKAR

SELÇUK’UN teknik takibe takılan bir telefon görüşmesinde muhatabına ‘Davayı açtırıyoruz. İddianeme hazırlanıp dava açılacak. Bugüne kadar Türkiye’de ekonomik kriz çıkmadı ama kapatma davasından sonra mutlaka kriz çıkar. Bunlardan kurtulmak lazım’ dediği tespit edildi. Ergenekon trafiğinin fikir yöneticiliğini yapan Selçuk’a bilgi veren bir kişi ise kapatma davasından önce sarfettiği ‘İlgili kişilerle görüştüm. Merak etmeyin durumlar iyi, havamız çok güzel’ sözleriyle dikkat çekiyor.

DARBEYE ZEMİN HAZIRLAYIN

İLHAN Selçuk’un bir başka telefon görüşmesinde ise kapatma davasının açılmasının ardından yapılması gerekenlerle ilgili talimat verdiği belirlendi. Selçuk’un, davanın açılmasının hemen ardından ses getirici eylemler düzenlenerek Türkiye’yi yönetilemez hale getirmek için çalışılmasını istediği belirlendi. Selçuk’un, Ergenekon üyeleriyle yaptığı konuşmalarda da darbeye zemin hazırlamak için sarsıcı eylemler yapılması talimatı verdiği kayıtlara girdi.

Suçu örgütün amaçları için görev üstlenmek

ERGENEKON terör örgütünün fikir lideri olduğu belirtilen ve Terörle Mücadele şubesinde 5 saat sorgulanan Selçuk’un gözaltına alınış gerekçesi ise şöyle açıklandı: Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda bilerek ve isteyerek görev üstlenmek. Emniyette yaklaşık 5 saat sorgulanan Selçuk, saat 21.00’de Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Hemen savcılık katına çıkarılan Selçuk’ta sonra Perinçek’in şoför ve korumaları Yusuf Beşerik, Yusuf Tuncer, Mahir Çayan Güngör, Aydın Gergin ve AykutTokak adliyeye getirildi. Savcı Zekeriya Öz Selçuk, Beşerik ve Tokak’ı sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Savcı bu arada Selçuk’a yurt dışı yasağı konması için nöbetçi mahkemeye başvurdu. SavcIlIktan serbest Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan İlhan Selçuk savcılıktan serbest bırakıldı.

Kansız olmaz darbe de lazım

DARBE beklentisi içindeki olduğu tespit edilen İstanbulÜniversitesi eski Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde AK Parti’ye kapatma davası açılacağından ve sonunda AK Parti için kapatma kararı çıkacağından emin olarak söz ettiği belirlendi. Kapatma davasının sonucunu dava açılmadan bilen Alemdaroğlu’nun bir görüşmesinde ‘Kansız olmaz. Darbe lazım. Öncelikle de bu davanın açılması lazım’ dediği öğrenildi. Bu arada polis Alemdaroğlu ve Perinçek için 24 saat daha ek gözaltı süresi aldı.

Sarıkız ve Ayışığı mimarı Eruygur davayı soruyor

İLHAN Selçuk, Perinçek ve Alemdaroğlu’nun teknik takibi sırasında, 2004 yılındaki Sarıkız ve Ayışığı darbe girişimlerinin baş aktörü eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur da dinlemeye takıldı. Selçuk, Perinçek ve Alemdaroğlu ile Eruygur’un farklı zamanlarda yaptıkları görüşmelerde de kapatma davası sık sık gündeme geldi ve Eruygur’un ‘Görüşmeler ne oldu, dava ne aşamada’ dediği öğrenildi. Kapatma fikri Selçuk’tan belge Perinçek’ten ERGENEKON terör örgütüne yönelik 4. dalga operasyonunda gözaltına alınan 12 kişiden 8’inin AK Parti için açılan kapatma davasından dava açılmadan aylar önce haberdar oldukları ve iddianame sürecini bildikleri belirlendi. AK Parti için açılacak kapatma davasıyle ilgili girişimlerin fikir babalığını İlhan Selçuk’un yaptığı, İP lideri Doğu Perinçek’in de davaya delil teşkil edecek belgeleri gerekli yerlere ulaştırdığı belirlendi. Polisin yaptığı değerlendirmede AK Parti’nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin Ergenekon operasyonunda ele geçirilen dökümanlarla üslup yönünden büyük benzerlik taşıdığı saptandı.

Darbe ortamı için taktik unsurlar

ESKİ Milli Eğitim bakanlarndan Hasan Celal Güzel, ‘’1960 darbesini düzenleyen unsurlara baktığımızda, Türkiye’nin bugünkü haliyle benzerlikleri göreceksiniz’’ dedi. Ergenekon tipi çetelerin demokrasiye karşı komplo hazırlamak için çalıştığını belirten Güzel ‘Danıştay Başkanlığı’nda bir üyenin ölümüyle sonuçlanan komplolardan çok sayıda varolduğu bu soruşturmayla anlaşıldı. Bu komplolar iktidara yöneltilmişti. AK Parti hükümetinin nasıl yuhalandığını hep beraber üzüntüyle izledik. Sonra ortaya çıktı, bunu yapanların dinle, imanla, AK Parti ile hiçbir bağı yok. Bu ulusalcı, içlerinde muvazzaf askerler de bulunan, emniyet mensupları da bulunan bir çete. Ergenekon çetesi, Türkiye’de darbe ortamını sağlamak için taktik unsurları olarak kullanılıyor. Ne yazık ki silahlı kuvvetler içinde de uzantıları var’ diye konuştu.

Sanki dava sonrası operasyon başladı

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ‘Sanki Ergenekon soruşturması AK Parti hakkında açılan davadan sonra ortaya çıkmış gibi lanse ediliyor. Bu son derece yanlış. Ergenekon soruşturması, çok daha önce başlamış ve devam eden bir davaydı. Bu iki davayı birbirine karıştırmamak gerekiyor’’ dedi. Elitaş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın iddianamede AK Parti’den AKP diye bahsetmesini de eleştirerek ‘’Sayın başsavcının, AK Parti’nin adını bazı muhalif basında geçtiği gibi ‘AKP’ olarak belirtmesi ve iddianameye bu şekilde aktarması büyük bir hatadır’’ dedi.

Baykal’dan Dostlar Beni Hatırlasın şiiri

HALK Ozanı Aşık Veysel’in ölümünün 35. yıldönümü etkinlikleri kapsamında verilen yemeğe katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘Aşık Veysel, meydan okuma, itiraz etme, haksızlığa karşı çıkma kültürünün ürünüdür. O, çatışma şairi değildir’’ dedi. Baykal şairi andığı konuşmasının sonunda ‘’Uzun İnce Bir Yoldayım’’, ‘’Benim Sadık Yarim, Kara Topraktır’’, ‘’Aldanma Cahilin Kuru Lafına’’, ‘’Kapı Kitli Cüzdan Cepte Para Yok’’, ‘’Dostlar Beni Hatırlasın’’ ve ‘’Güzelliğin On Para Etmez Şu Bendeki Aşk Olmasa’’ adlı şiirlerini de okudu.

Sorguda yeni bir yöntem geliştirildi

ERGENEKON soruşturmasını yürüten savcılık çok ilginç bir yöntem geliştirdi. Savcılık, uzun sürecek olan soruşturmada, daha sonraki zamanlarda yapılacak olan operasyonları etkileyen bazı deliller ve telefon görüşmeleriyle ilgili metinleri zanlılara sormadı. Böylece bilgi sızmasının ve sonraki zamanda yapılacak operasyonla ilgili bazı ipuçlarının dışarı sızmasını engelledi.

okkesus
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=6280...p;dt=2008/03/23

Baskında iddianame şoku

Gözaltına alınanlardan birinin bilgisayarında kapatmayla ilgili iddianamenin bir nüshası bulundu. Belge, davadan 2 gün önce bilgisayara kaydedilmişti..

Ergenekoncuların bilgisayarından AKP'yi kapatma iddianamesinin bir nüshası çıktı. Bilgisayardaki tarihi şaşırttı.

Ergenekon Operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan bir kişinin bilgisayarında Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti’nin kapatılmasına ilişkin hazırlanan iddianamenin bir nüshası bulundu.

İddianame nüshasının bilgisayarda bulunduğu tarihin, kapatma davasından iki gün önceye denk olması dikkat çekti. Hatırlanacağı gibi AK Parti hakkında 14 Mart 2008 tarihinde kapatma davası açılmıştı.

TARAF

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aT...Date=23.03.2008

Perinçek’i gözaltına aldıran ifade

Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Öztürk verdiği ifadede, ‘İşçi Partisi ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir’ dedi

Ergenekon soruşturması kapsamında, Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün, Danıştay saldırısı sonrasındaki ifadesinde, önceki gün gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında çarpıcı iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Kendisinin bir dönem Perinçek’in danışmanlığını yaptığını anlatan Öztürk, “İşçi Partisi (İP) ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir” dedi.
Danıştay saldırısının ardından İstanbul’da yakalanarak Ankara’ya getirilen ve 25 Mayıs 2006’da resmi ifade tutanağına imza atan Öztürk, Ulusal Kanal, Aydınlık Dergisi, İP çevresi ve Doğu Perinçek’le ilgili bildiklerinin sorulması üzerine şu iddialarda bulundu:

- Perinçek, son dönemlerde Atatürkçü Düşünce Derneklerinden beslenmiştir. Kamuoyu, Perinçek’in iyi bir istihbarat ve hatta askeri kanaldan beslendiğini düşünür. Oysa Perinçek daha çok Rusya ve Çin istihbaratıyla yakın bilgi alışverişi içerisinde olan gruplarca yönlendirilmektedir. Ayrıca, Alman ve İngiliz istihbaratlarıyla diyalogları vardır.

- Hiçbir zaman özeleştirisi doğrultusunda davranmayan Perinçek ve partisi, giderek artan bir ivme ile eski yapısına dönmeye başladı. En büyük koz olarak elinde tuttuğu ve savunduğu “Avrasyacılık” ise içini netleştiremediği risk dolu bir açılım olarak kaldı, başarısızlığa uğradı. Daha çok askeri kanada yakın görünmek için son dönemde TSK’nın stratejilerine benzer politikalar üretti ve söylemde bulundu.

- Perinçek ve grubunun özellikle 2003’ten itibaren TSK yanında yer almasının gerçek sebebi TSK’nın varlığını ve stratejilerini benimsemekten kaynaklanmıyordu. Perinçek ve grubu kendisi için TBMM’de birkaç sandalye arıyor, bu nedenle mevcut siyasi yapının dağılmasını, kurulacak yeni siyasi yapı içinde de kendilerine yer edinmek istiyorlardı.

- Parti içi yönetim aslında TSK’nın benimsemeyeceği bir yönde değişirken, bunu maskelemeyi iyi bilen parti yönetimi hâlâ askeri bir müdahaleyi beklemektedir. İP ve Perinçek, mevcut illegal örgüt orijinli altyapı kadrolarıyla bir eylem yaptırabilir, planlayabilir veya plan ve eyleme destek verebilir.

- Alparslan Arslan’ın (Danıştay saldırısı faili) siyasi görüşü, Perinçek’in son dönem politik açılımlarına ters düşmemektedir. Arslan ve benzeri şahısların profilleri ve eylemsel yapıları Perinçek için tercih sebebidir. Çünkü Perinçek, sıraladığımız istek ve amaçlarına ulaşmak için her yolu deneyebilecek bir yapıdadır.

dumur.gif dumur.gif
okkesus
olayin tarihcesi.. surada dursun..

http://www.sabah.com.tr/haber,C627F52E7879...E53D5BD2BF.html

Adım adım Ergenekon operasyonu...

1.PERDE

Ümraniye'deki el bombaları örgüte uzandı

*12 Haziran 2007'de Ümraniye Çakmak Mahallesi'nde bir gecekonduda 27 el bombası, TNT kalıpları ve fünyeler ele geçirildi.

*Örgütlü suçlara bakmakla görevli Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz yürüttü.

*Soruşturmada, emekli astsubay Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit, emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli astsubay Mahmut Öztürk, Kuvvai Milliye Derneği Genel Başkanı Bekir Öztürk, emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Gazi Güder, Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız, Fuat E., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ayşe Asuman Özdemir, emekli binbaşı Zekeriya Öztürk, Tuğrul D. ve Oğuz Evren K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

*Daha sonra yapılan incelemelerde, Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların Ümraniye'de ele geçen bombalarla aynı seriden ve türden olduğu 'Bomba İnceleme ve İmha Daire Başkanlığı' tarafından tespit edildi.

*İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Beşiktaş'taki Ağır Ceza Mahkemesi savcılığı tarafından ortaklaşa yapılan soruşturmada 'Ergenekon' örgütünün de izi bulundu.

2.PERDE

KİM KİMDİR?

*Muzaffer Tekin 1984'te ordudan atılma eski bir yüzbaşı. Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan ile saldırı öncesinde 15 kez telefonla görüştüğü saptandı. Danıştay baskınından sonra kaçarak emekli astsubay Mahmut Öztürk'ün evinde saklandı. İntihara teşebbüs etti. JİTEM'in kurucularından Ahmet Cem Ersever, TSK'dan şeref madalyası sahibi olan Tekin'in sınıf arkadaşı. Susurluk hükümlüsü Korkut Eken ile görüşüyor. TİT kurucusu Semih Günaltay'ın yanı sıra, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği ve Türk Mukavemet Teşkilatı ile bağları olduğu biliniyor. Susurluk'un önde gelen isimlerinden İbrahim Şahin ve Veli Küçük'le çekilmiş fotoğrafları bulundu. Tekin'e yardım eden ve Kıbrıs'ta kumarhane çatışmasında ölen Musa Çakmak da Şahin'in eski koruması. Geçen haziran ayından beri tutuklu.

Eskişehir'de ikinci cephanelik çıktı

*Muzaffer Tekin'in ilişkileri doğrultusunda eski binbaşı Fikret Emek'in 26 Haziran 2007'de annesine ait Eskişehir'deki evde yapılan aramada 11 kilo plastik patlayıcı ve suikast tüfeği Kanas ele geçirildi. Emek tutuklandı.

*15 Temmuz 2007'de gazeteci yazar Ergün Poyraz operasyon kapsamında gözaltına alınarak cezaevine konuldu. Poyraz, Kara Kuvvetleri'nin istihbari yapılanmasına ait 'gizli ibareli' veriyi ifşa etmekle suçlandı.

*Soruşturmanın genişletilmesi sonucu gözaltına alınan, eski yüzbaşı Gazi Güder, Fuat Ermiş, İsmail Yıldız, Asuman Özdemir ile son olarak da 26 Ağustos 2007'de Mete Yalazangil'de tutuklandı.

3.PERDE

Veli Küçük tutuklandı

*Soruşturmanın boyutunun genişlemesi üzerine soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı iki oldu. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel de görevlendirildi.

*Üçüncü perde operasyonunda emekli tuğgeneral Veli Küçük, emekli kurmay albay Mehmet Fikri Karadağ, avukat Kemal Kerinçsiz, Susurluk hükümlüsü Sami Hoştan ve Sevgi Erenerol'un da aralarında bulunduğu 31 kişi 21 Ocak günü gözaltına alındı.

*31 şüpheliden Veli Küçük, eski yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, eski uzman çavuş Muhammed Yüce, avukat Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan, Sevgi Erenerol, Hüseyin Görüm, Oğuz Alpaslan Abdulkadir, Kahraman Şahin, Erol Ölmez, Erkut Ersoy ve yazar Ümit Oğuztan'ın aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı.

Kim kimdir?

Veli Küçük

EMEKLİ Tuğgeneral. Susurluk skandalına adı karışan en üst rütbeli komutandı. Abdullah Çatlı ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilişkisi saptandı. Küçük'ün adı milliyetçi 'Kızıl Elma' koalisyonunun organizasyonu ile tekrar duyuldu. Güneydoğu bölgesinde yüzlerce faili meçhul cinayetin faili olarak anılan JİTEM'in kurucusu. Danıştay Baskını sonrasında gözaltına alınıp bırakılan, ardından Ümraniye'de bir gecekonduda yakalanan bombalarla ilgili tutuklanan Muzaffer Tekin'le doğrudan ilişkisi var.

Kemal Kerinçsiz

BİR grup ülkücü avukatla birlikte kurduğu Büyük Hukukçular Birliği Genel Başkanı olarak Elif Şafak, Orhan Pamuk, Perihan Mağden, Hrant Dink gibi isimler hakkında başlattığı kampanyalarla adını duyurdu. Çok sayıda 'ulusalcı' eyleme Veli Küçük, Muzaffer Tekin gibi isimlerle birlikte katıldı. Muzaffer Tekin'in de avukatlığını yapıyordu.

4.PERDE

Akademisyenler ve gazeteciler gözaltında

*21 Şubat 2008 tarihinde yapılan operasyonun bu ayağını, üniversitelerde faaliyet gösteren ve örgüte hem teorik hem de yeni eleman kazandırma desteği verdiği iddia edilen akademisyenler oluşturdu.

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nden görevli Doç. Dr. Ümit Sayın ile Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Emin Gürses, emekli astsubay Orhan Tunç, Özallar'ın kuyumcusu olarak ün yapan sosyete kuyumcusu Hayrettin Ertekin, gazeteci Vedat Yenerer, Noel Baba Barış Konseyi Derneği Başkanı Muammer Karabulut gözaltına alındı. Bu isimler de 25 Şubat tarihinde tutuklandı.

Ergenekon nedir?

"Ergenekon" olarak bilinen örgütlenme, başkana doğrudan bağlı olan dört daire komutanlığı ile iki sivil başkanlıktan oluşuyor. "Lobi" adı verilen sivil unsurların örgütlenmesini sağlayan oluşumla ilişkileri bu iki sivil sağlıyor. Örgüt, Türkiye'deki mevcut rejimin gerçek olduğuna inanıyor. "İç düşmanları" pasifize etmek, hatta ortadan kaldırmak için suikastları "kaçınılmaz" görüyor. Entelektüellere önem veriyor. Medyayı, sivil toplum kuruluşlarını (STK) kullanmanın önemine vurgu yapıyor. "Naylon terör grupları" ile naylon şirketlerin kurulması gerektiğini düşünüyor.

5.PERDE

Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında beşinci dalga operasyonunu şafak vakti gerçekleştiren polis, Ankara'da İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i, İstanbul'da ise eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

SAND^
Ama mesela Milliyet gazetesi bunlaru yayinlamiyor, `ilhan selcuk un gelen polislere cay demledigini` ana haberlerden birisi yapiyor...

Ben Turkiye kadar manupule edilebilen bir topluluk oldugunu sanmiyorum...
okkesus
QUOTE(SAND^ @ Mar 23 2008, 09:47 ) [snapback]7711[/snapback]
Ama mesela Milliyet gazetesi bunlaru yayinlamiyor, `ilhan selcuk un gelen polislere cay demledigini` ana haberlerden birisi yapiyor...

daha ilginci Haberturk http://www.haberturk.com/haber.asp?id=6280...p;dt=2008/03/23 haberini kaldirmis yayinladiktan biraz sonra. yorumlar duruyor hala d.gif d.gif

Baskında iddianame şoku

Gözaltına alınanlardan birinin bilgisayarında kapatmayla ilgili iddianamenin bir nüshası bulundu. Belge, davadan 2 gün önce bilgisayara kaydedilmişti..

Ergenekoncuların bilgisayarından AKP'yi kapatma iddianamesinin bir nüshası çıktı. Bilgisayardaki tarihi şaşırttı.

Ergenekon Operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan bir kişinin bilgisayarında Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından AK Parti’nin kapatılmasına ilişkin hazırlanan iddianamenin bir nüshası bulundu.

İddianame nüshasının bilgisayarda bulunduğu tarihin, kapatma davasından iki gün önceye denk olması dikkat çekti. Hatırlanacağı gibi AK Parti hakkında 14 Mart 2008 tarihinde kapatma davası açılmıştı.

TARAF
epeci
QUOTE(Breyf @ Mar 22 2008, 22:05 ) [snapback]7697[/snapback]
Amerika demokrasi'nin besigi diye bilinir

Ingiltere o.
epeci
star gazetesinin haberinin hani gunun eglencesine asilan transfer haberleri gibi duyuldu, ogrenildi gibi ifadeleri dikkatinizi cekti mi? muhtemelen icerden birileri bunlara haber ucurmus, bunlar da yayinlamis. milliyet kaynaga guvenmeyip yayinlamadiysa bunun altinda buzagi aramaktansa oteki taraftaki okuzu gormekte fayda var.

dur bakalim sorgulansinlar da ne cikacak ardindan. ekonomik krize daha var.
plasenta
Kutuplaşma kişilerin, akıl terazisinde tartmadan, kendi görüşüne ve geçmişine uygunluğunu irdelemeden, siyasal liderinin her sözünü alkışlaması ve her yaptığını doğru görmesinin yurttaşlar arasında yaygınlaşması durumudur. Kutuplaşma, halkın ve devletin gücünü yok eder.

Son günlerde bu durumun içine şuursuzca atlamaktayız. Daldığımız yerin bir örneğini Çanakkale törenlerinde gördük: Törene katılanlar, kendilerine yakın ve uygun gördükleri tribünlere yerleştiler; tören boyunca yükselen alkışlar iki tribünde oturanların farklarını gösterdi.

Kendinize dikkat edin, bu tuhaflığın içinde taraf olmak ayıp olur.

Yukarıdaki gazete haberlerine baktım sanırım her 2'si de son satışlarla AKP gazetesi oldu. Yanılıyor muyum? Yani "diğer gazeteler bunu yazmıyor" demek üzerinde fazla düşünmemek demek.

Diyelim ki doğru. Hangi ergenekoncu'nun bilgisayarındaymış iddianame bilelim. Ama isim verirlerse adamın çıkıp "hadi oradan ne iddianamesi" demesi ihtimali var.

Diyelim ki vallahi doğru, bu bize son gözaltına alınanların savcı ile ilişkide olduğunu gösterir. Suç mudur hayır ama mide bulandırıcıdır. Ortada bir pislik olduğuna işaret eder. Hatta hepimiz bundan emin oluruz.

Aynı şekilde AKP iddianamesindeki iddiaların da hiç biri suç değildir ama niyeti gösterir. Ama AKPnin gerçek gündeminden herkes emin, savcı dahil.

Dikkatli olalım kutuplaşma tuzağına düşmeyelim. Çok ayıp bu rezilliğin tarafı olmak.
SAND^
epeci,

Milliyet"in benim icinde bulundugum olayi bile tamamen farkli yazdigina sahit oldum, kaldi ki kendince `karsi cepheden` olanlarla ilgili iddialarda kendisi de `ogrenildi` `bildirildi` gibi ifadeler kullanarak -daha sonra yanlsi cikinca tekzip bile etmedigine- defalarca sahit olduk....` Haber dogrulam hassas'yet'` cok saflik olarak kaliyor... Sadece var olan konjekture uygun degil su anda o haberle... Eger bu haberler AKP ile ilgili ciksaydi su anda butun Turkiye `bu iddialari` tartisiyor olurdu..
plasenta
QUOTE(SAND^ @ Mar 23 2008, 19:04 ) [snapback]7719[/snapback]
epeci,

Milliyet"in benim icinde bulundugum olayi bile tamamen farkli yazdigina sahit oldum, kaldi ki kendince `karsi cepheden` olanlarla ilgili iddialarda kendisi de `ogrenildi` `bildirildi` gibi ifadeler kullanarak -daha sonra yanlsi cikinca tekzip bile etmedigine- defalarca sahit olduk....` Haber dogrulam hassas'yet'` cok saflik olarak kaliyor... Sadece var olan konjekture uygun degil su anda o haberle... Eger bu haberler AKP ile ilgili ciksaydi su anda butun Turkiye `bu iddialari` tartisiyor olurdu..

Basın konusunda haklısın tabii de Milliyet'e niye indirgendi bu konu anlamadım. AKP gazeteleri dışında kimsenin yazmadığı bir şeyden bahsediiyoruz. Doğru olduğunu düşünsek bile belli ki bazı gezetelere verilmiş bilgi ve görev. Ben mesela sırf bu nedenle ciddiye alamıyorum, bir de haberin eksikliği var tabii.
SAND^
QUOTE(plasenta @ Mar 23 2008, 19:27 ) [snapback]7720[/snapback]
Basın konusunda haklısın tabii de Milliyet'e niye indirgendi bu konu anlamadım. AKP gazeteleri dışında kimsenin yazmadığı bir şeyden bahsediiyoruz. Doğru olduğunu düşünsek bile belli ki bazı gezetelere verilmiş bilgi ve görev. Ben mesela sırf bu nedenle ciddiye alamıyorum, bir de haberin eksikliği var tabii.

dogru ya sadece milliyet degil d.gif Ben devamli Milliyet Son dakika"ya baktigim icin oraya takilip kalmisim...

O yuzden manupule ediliyoruz diyorum ya... Basili medya bence `habercilik` yapmiyor... Ellerine gecen haberleri kendi menfaatleri, dunya goruslerine gore once filtreden gecirip seciyorlar, daha sonra haberi saptiracak yan cumleciklerle yayinliyorlar...Hepsi dahil buna.... Isin ilginci bunun farkinda varildigini biliyorlar ama umurlarinda degil farkinda olan kucuk yuzdeyi onemsemeyip asil kamuoyunu olusturmaya calisiyorlar...

Sadece bir dusunun : yukarda okkesus"un astigi iddialar AKP -veya islerine gelmeyen herhangi bir grup hakkinda- olsa Dogan grubu Turkiye"yi kafalarima yikmaz miydi?
dimple
QUOTE(SAND^ @ Mar 23 2008, 15:47 ) [snapback]7711[/snapback]

bugun bakkaldan iki gazete aldim biri milliyet biri sabahti. aslinda mansetlerine bakarak aldim diyeyim ikisini de.
ilhan selcuk'un cayi da, telefon gorusmeleri de bana manuplasyon gibi geldi.
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE(Istanbulguy @ Mar 22 2008, 14:42 ) [snapback]7661[/snapback]
Helal be, ANSA !

'Fasist' de denebilir pek tabi bu zihniyete. Bizde bazilari hala anlayamadi durumlari ve hala bu adama ve temsil ettigi ideolojiye 'sosyalist' diyor. Milliyetciligin daniskasini yapiyor adam kac zamandir. Rezil bir herif bu Perincek !

Sevgiler,

Cem

Seni özel tip hümanist olarak incelemek lazım be Cemal?

Algoritmanı seveyim.İtalyan haber ajansı "Pamuk'u öldürmeye çalışan çete sorgulamasından Perinçek'i tutukladı" haberi yapıyor. (Bu arada Nevruz kutlamalarında yerde yatan cansız beden fotoğrafları tezgahını izledin mi?)

Sendeki algoritma çalışıyor.

Ergenekon+İtalyan haber ajansı+Orhan Pamuk+Perinçek+cinayet=Perinçek Pamuk'u öldürmeye çalıştır.Go to...

....

Perinçek=Faşist.

Raporlama:Herşey mübahtır..

Ne Perinçek umurumda,ne de Ergenekon.Bu kadar kör göze parmak "benim düşmanına herşey mübah,benim tarafıma yapılırsa faşizm" yozluğu olmaz yahu hahaha.gif

Onu bunu bırak,sen Tayland'ı anlat.Oralardaydın,yok oldun,bir anda çıktın ortaya vs smile.gif

Bak geçende otobüste biri Taraf okuyordu ayakta.Kimse gık demedi (normali bu),hatta ben Ahmet Altan'ın esrarengiz fotosunu dikizledim hahaha.gif Bu kadar pesimist olma brave.gif
Tortured_Fragile_Mind
Ne zaman okudun da yazmaya başladın hahaha.gif

2 Members: Tortured_Fragile_Mind, Istanbulguy
Istanbulguy
Ben de hic umitli degilim yakin ve de uzak gelecek konusunda. Arzu edilen ideal amaca ulasmayacak bence bu Ergenekon sorusturmasi/davasi. Niye ulasmayacak ? Cok guclu bir muhalefet var...ideolojik olarak senelerce Ittihat'ci zihniyetten beslenip sure gelen, beyin yikama, uyutma, pasifize etme (siddet dahil olmak uzere, degisik yontemlerle) gibi seyleri 'basari' ile yapan bir zihniyetten bahsediyoruz. Toplumun her katmanina da yayilmis ustelik. Gecen gun, uzundur gormedigim/konusmadigim bir arkadasla telefonla konustum. Son derece liberal, bircok konuda modern goruslu, cok iyi egitimli ve uzunca sure Amerika'da bulunmus olan biri. Biraz politik konulara daldik uzun konusmamizda smile.gif Bana 'AB karsiti olmak makul ve mantikli.....onlarin hicbiri Turkiye'nin guclenmesini istemiyor...ic ve dis mihraklar pesimizi birakmazlar.....polisin yetkileri hic azaltilmamaliydi...'sozde Ermeni soykirimi'....' laflariyla dolu bir suru sey soyledi. Kizmadim..bozulmadim fazla....ama uzuldum gecmis ve de gelecek adina. Iste boyle dusunen surusune kisi var (aranizda da var, bliyorum bunu).

Din gibi hassas (ama bence ozunun tartisilmasinin bile tabu olmamasi gereken), kitleleri uyutan/sinirlendiren/tahrik eden/tahribata yol acma potansiyeli yuksek bir kavramin degisik yonleriyle hayatimizin her yonunde her gun konu yapildigi; milliyetcilik denen son derece zararli ideolojinin, birakin dozunun dusurulmesi, degisik platformlarda devamli yukseltildigi; ve bunla iliskili olarak cesitli gruplara karsi olan guvensizligin ve dusmanligin hep hat safhada oldugu; gecmisle yuzlesilmesinin yapilmadigi (ve yakin bir gelecekte bunun yapilma ihtimalinin son derece dusuk oldugu); yuzlesmeyi birakin, tam tersine, gecmisin ve simdiki zamandaki bazi seylerin surekli carpitilarak 'eski dusman' kavramlarinin mufahaza edilip her an 'yeni dusmanlar' yaratma potansiyelinin oldugu;gercek anlamda ozgur ve objektif basinin sesinin cok az ve ciliz oldugu bir ulkede yasiyoruz.

Evet...simdi 'Seni gidi dinsiz, vatan haini, kansiz' diyin bazilariniz icinden veya burada. Yanlis bir sey yazdim mi acaba yukarida.....ondan haber verin esas. Ergenekon'u tartisirken bu yukaridaki tabloyu unutmamak lazim.

Ha, sevgili Epeci, unutmadan yazayim : o tartistigimiz konulari sonra baska bir topikte tartisiriz (mesela asiri sagin/irkci gruplarin ne derece susturulmasi/yasaklanmasi gerektiginin mesela).

Sevgiler,

Cem
Tortured_Fragile_Mind
Aradaki fark şu.O Amerika'daki arkadaşına üzülebilirsin,ezber konuştuğu için kızabilirsin (sen de ezberden konuşuyorsun bazen).Gel bana da kız.Ben de sana kızayım hahaha.gif

Ama o arkadaşınla konuşma bitince "faşist herif" diyorsan.Orada ayrılırız..

Burada kimse sana vatan haini,dinsiz vs demedi.Burada dinsiz olan,hatta alaya alan bir sürü adam var.Hatta çoğu yazımda ben de yerden yere vururum.Şu psikolojiden bir kurtulsan?
SAND^
hahaha.gif Nefis bir örnek buldum demek istediğime, hem de taze taze... Biliyorsunuz 3 isim gözaltına alınınca Fehmi Koru ile ilgili haberler cıkmıstı "Bu ısımlerı yazmıstı, operasyonu mu bılıyordu, hedef gosterıyor vs vs" seklınde... Mıllıyet az once bır haber cıkardı ... Baslıgı ;

"Fehmı Koru'dan 3 isim daha..."

bu da içeriği ;

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aT...ategori=siyaset

İnsafınız kurusun yahu hahaha.gif
plasenta
Farkında mısınız bilmiyorum. Perinçek'in bu işlerin içinde olduğu konusunda neredeyse herkes hemfikir.
hutku
QUOTE (plasenta @ Mar 25 2008, 17:02 ) *
Farkında mısınız bilmiyorum. Perinçek'in bu işlerin içinde olduğu konusunda neredeyse herkes hemfikir.

Onun girmediği iş kalmadı ki.. d.gif

Oray da başka birinden şüphelenmiş.. kasi.gif

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=112995,10,6

okkesus
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=162013

Bayramoğlu: Öldürülürsem Suçlusunuz

Ali Bayramoğlu

Darbe, darbeci, azmettiricilere dair notlar…

2003 ve 2004… Sarıkız ve Ayışığı adlı iki darbe girişimi hiç olmadı…

Bu darbe girişimlerinden birinde üç kuvvet komutanı, diğerinde bir kuvvet komutanı işi son aşamaya kadar hiç getirmedi…

Bugün yüksek sesle "tezgâh, demokrasi" diye bağıran birçok gazeteci Ankara'da yapılan darbe toplantılarına hiç katılmadı…

New York süreci yaşanırken, yani Kıbrıs görüşmeleri sırasında Cumhuriyet'in Ankara temsilcisi üzerinden Cumhuriyet Gazetesi Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e ve hükümete karşı bir ayaklanma sinyali olan "Genç subaylar rahatsız" manşetini atarak, darbecilerin "yazılı kuvvetler"i rolüne hiç soyunmadı…

O gün saatlerce New York'ta, Ankara'da ve İstanbul'da askeri girişim müjdesi kimileri tarafından hiç beklenmedi…

Şemdinli bir rüyaydı…

Danıştay Saldırısı'nda orduya ait el bombaları hiç kullanılmadı…

Bombacı bunları ünlü bir generalden aldığını hiç itiraf etmedi…

Hrant Dink cinayetinde resmi ayak hiç olmadı…

Trabzon Jandarma Alay Komutanı cinayeti önceden bildiren astlarına, "tamam sonra bakarız" hiç demedi, cinayetten sonra bu aynı kişilere konuşmama emri hiç vermedi…

Evet, bunların hiçbiri olmadı…

Bunların hepsi hükümet uydurması…

Ya da bazı gazeteci, yazar ve aydınların icadı…

Ergenekon aslında hiç yok, Ergenekon bir safsata…

Öyle diyorlar…

Başta Baykal…

İşte son konuşmasından iki cümle:

"Ergenekon Hükümet tarafından yaratıldı. 2008 Ocak ayından itibaren soruşturmayı yöneten savcılık ve polis fezlekede 'Ergenekon terör örgütü" ibaresi kullanılmaya başlanıldı, o günden sonra bütün çete olayları Üzeyir Garih, Hablemitoğlu, Hrant Dink cinayetleri bu çeteyle ilgiliymiş gibi gösterildi…"

Baykal emin…

Ona göre, onun gözlem ve vicdanına göre Dink cinayetinin Ergenekon davasında tutuklanan isimlerle ilgisi hiç yok, zaten 301'le de ilgisi hiç olmadı…

Bir diğer isim: İlhan Selçuk…

Kendi gazetesine konuşmuş…

Diyor ki: "Bu davanın ciheti askeriyeye yönelen bir tarafı da var. Benim kaygım şu: Türkiye'de yargının ve ordunun içine de uzanan bir operasyonun hazırlığı yapılıyor (…) konuyu emekli askerlerden muvazzaf askerlere de yansıtmak istiyorsanız bu davanın bambaşka bir siyasi amacı olduğu ortaya çıkar…"

Doğru söylüyor!

Tabii yukarıda saydıklarımızın hiçbiri olmadı ki…

Susurluk'ta adı geçen Yeşil ve Çatlı'nın patronu generaller hiç var olmadılar…

2003 ve 2004'te darbeye soyunan generaller emekli olunca Cumhuriyet Gazetesi Vakfı'nda yönetici olmadılar…

Dün de söyledik…

İlhan Selçuk'un sorgulanma ve gözaltına alınma biçimi demokrasi açısından bir ayıptır…

Ancak demokrasiyi imha etme girişimine demokrasi adı verme daha büyük bir ayıptır…

12 Martlı günlerde yaşamıyoruz…

Doğan Avcıoğlu, İlhan Selçuk, Mümtaz Soysal'ların darbe girişimlerine sol ve demokrasi adını veren yok…

Ama ahlaksızlık diz boyu gidiyor…

Bu gelişmeler beni sadece politik olarak değil, kişisel olarak da ilgilendiriyor…

Uzun süredir tehditler alıyor, tehditlerin merkezinde yer alıyorum, tehditin kaynağı Ergenekon ve benzeri yapılar…

İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasından sonra başta Hikmet Çetinkaya, Ali Sirmen, Fatih Altaylı, Leyla Umar gibiler tarafından, İlah Selçuk'u eleştirdiğim için, darbecilik kokan yazılarından alıntılar yaptığım için başka arkadaşlarımla birlikte yeniden hedef gösterildim.

Sembolik ya da fiili, linçe kalkışan, linç kanını vicdanında taşır…

Ama yetmez…

Suçluyorum…

Onları olacak her hangi bir saldırının sorumluları ilan ediyorum…
Istanbulguy

Su Baykal denen adam, ne kadar daha 'sosyal demokrat' (!) bir partinin basinda olup 'sol'un adini kirletmeye devam edecek ?!
Ya, biraksin CHP'yi....MHP'yi Bahceli ile birlikte donusumlu yonetsinler. Aralarinda ideolojik fark pek yok ki. Ha, Baykal, CHP'den defolup giderse, CHP ne derece kendine gelir, ne denli 'sosyal demokrat' olur, o da tabi soru isareti.

Bayramoglu, cok guzel yazmis. Aydinlik bir Turkiye'nin Bayramoglu gibi cesur kisilere ihtiyaci var. Ne kadar cok kisiye batti bu Ergenekon ya ! Bu isin sonundan ne cikacak, hepimiz gorecegiz. Benim umidim cok az sahsen cunku maalesef 'buyuk baliklar' yirtacak yine bence.Hrant Dink'in de kani da yerde kalacak gibi maalesef...benim tahminim bu.

Sevgiler,

Cem
okkesus
http://www.sabah.com.tr/akoz.html

Balık hafızalı toplum

EMRE AKÖZ

Yakın geçmişi dahi ne çabuk unutuyoruz. Mesela Nokta dergisinin.... Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu ileri sürülen... ' Darbe Günlükleri'ni yayınladığı için kapandığını sanıyor.

Ama esas olay o değildi.

5-11 Nisan 2007 tarihli sayısında Nokta çok önemli bir belgeyi yayınladı.

Neydi o belge?

'Sarıkız' ve ' Ayışığı' kod adlı darbe planlarının yapıldığı yıl olan 2004'te başka ilginç faaliyetler de olmuştu.

Nokta'nın yayınladığı belgeye göre... Askeriye, toplumu yönlendirmek için, kendisine yakın bazı sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapacaktı...

Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'ndan Psikolojik Harekât Dairesi'ne gönderilen yazıda... Eğer bu STK'ler arasında yan çizenler çıkarsa, onların da yönetimlerine güvenilir kişilerin getirilmesi isteniyordu.

Söz konusu STK'ler arasında başta Atatürkçü Düşünce Derneği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olmak üzere ulusalcı-kuvvacı dernekler, vakıflar, sendikalar olduğu biliniyor. (Ayrıca üniversiteler ve çeşitli yayınlarla da ilişki kurulmuştu.)

İşte bu belgenin basına çıkması askeriyeyi çok rahatsız etti. Girişimleri sonucu polis Nokta'yı bastı. Belgenin kaynağını bulmak için bilgisayarlardaki tüm veriler kopyalandı.

Nokta'nın patronu da baskılar karşısında daha fazla dayanamayarak, dergiyi kapattı.

Peki 2007'ye geldiğimizde ne gördük? ADD'nin başkanı, 2004'te darbe hazırlıkları yapan emekli orgeneral Şener Eruygur olmuştu.

Belli başlı tüm kentlerde kuvvacı dernekler pıtrak gibi ortaya çıkmıştı. Aralarında üyelerine silaha el basarak ölmek ve öldürmek üzere yemin ettirenler vardı.
Bunlara " sivil devlet kuruluşu " diyorduk.

2004'teki emre göre örgütlenenler, 2007'de harekete geçti. Cumhuriyet mitinglerinin arka planında onlar vardı.

Sıradan vatandaş, elinde bayrakla yürürken ' laikliği' koruduğunu sanıyordu ama asıl yaptığı darbe muhiplerinin ekmeğine yağ sürmekti.

Özetle: Cumhuriyet mitinglerinin perde arkasında Ergenekon tayfası vardı.

Hele mahkeme başlasın, deliller, belgeler, itiraflar ortaya çıksın; şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacaksınız.
hutku
ulen liboş yazılarıyla doldurdunuz şu forumu.. hahaha.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.