Help - Search - Members - Calendar
Full Version: oyunun krali geliyor
Omuzomuza > Spor Forumları > Futbol Forumu > Oyun Forumu
Pages: 1, 2, 3
dimple
bu sefer sans isini azaltiyoruz. lig usulu herkes birbirine karsi tahmin yapacak.
eger katilimci sayisi cok olursa, onumuzdeki 17 hafta yetmeyecegi icin araya CL uefa maclarini da atariz. bu sebeple kimler katilmak istiyorsa adlarini yazsinlar.
amac ;cok puan toplayip sampiyon olmak hahaha.gif

oyun kurallari kabaca soyle.
1-ev sahibi olan uye ,super lig'de o hafta galip gelecegini dusundugu 3 takimi sececek.
2-deplasmanda oynayan kullanıcıysa rakibinin sectigi harici 4 takimi sececek. evsahibin sectiklerinin rakiplerini de bu secimine dahil edebilir.
3-galibiyet 2 puan
4-beraberlik1 puan
5- 3 farkli galibiyet olursa galip gelen ekstra 1 puan daha aliyor. 3 farkli maglup olandan 1 puan siliniyor
6-lig sıralamasinda kullanıclar arasında puan esitligi olursa ikili uclu averaj gecerli oluyor.

diyelim gectigimiz hafta icin
plasenta -dimple oynuyor olsalardi
plasenta (kayseri-Gs-Trabzon) dimple (fener-bjk-kasimpasa-antep) tahmini yapsaydi.

plasenta-dimple maci 1-3 bitecekti. plasenta 0 dimple 2 puan alacakti. 0-3 veya 1-4 bitseydi, dimple 3 puan alacak,plasenta dan 1 puan sielcektik.

ertesi hafta lig usulu herkes baska bir rakiple eslesecek. her uyenin mac siralamasi 1 deplasman 1 evsahibi seklinde gidecek.
ev sahibi olanlar carsamba gunune kadar tahmin yapiyor. deplasmanda olan uye de ev sahibinden veya carsambadan sonra mac bitimine kadar.
uyelerden biri tahmin yapmamissa, o haftaki rakip uyenin yaptigi tahminlerin tersini yapmis gibi kabul edip punlayacagiz. bunun cok sık olmaması ve siralamayi cok etkilememesi icin, bir kac haftalik fiksturu asariz, ev sahipleri 2-3 hafta onceden de tahminlerini yapabilirler.

misal plasenta dimple oynuyor,
plasenta tahmin yapmadi. dimple fener-bjk-kasimpasa-antep tahmini yapti. plasenta icin dimple'in yaptigi tahmidneki takimalrin rakipleri tahmin edilmis sayilacak o hafta . yine 1-3 bitmis olacakti. plasentanin tek golu bjk'nin rakibi bursadan

oncelikle uye sayisi onemli oldugu icin sezon baslamasina 1 hafta kalana kadar kayit yaptiriyorsunuz. ben katilacagim diyorsunuz.
her katilimciya kayit sirasina gore bir numara veriyoruz sonra fiksturu olusturuyoruz.
diger oyun forumunda her hafta icin topicleri aciyoruz. tahminleri yapiyorsunuz.

fikstur de asagidaki sekilde olacak. once oyuncu sayisi belirlensin. oyuncuu sayisi cok olursa, super lig yetmeyecegi icin premier lig CL uefa birseyleri daha eklestirecegiz.

oyuncular
1-dimple
2-plasenta ( katilir diye dusundum hep burada goruyorum)
3-
4-

18. hafta fiksturu

1-2
3-4
5-6
7-8
9-10
11-12
13-14
15-16

19. hafta fiksturu

2-3
4-5
6-7
8-9
10-11
16-1
hutku
oyuncular
1-dimple
3-hutku

sonunda kazanana bi de hediyesi olmalı bu işin.. brave.gif

Murat
işin içine şans girende başarılı olamadık, buarada gösterelim bari hünerimizi hahaha.gif

1-dimple
3-hutku
4-Murat
plasenta

1-dimple
2-plasenta (ben heryerdeyim SUNNIES.gif )
3-hutku
4-Murat
Qelebex
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex

yalnız 6 atılamıyor bu oyunda, o kısmı gerçekçi olmamış hahaha.gif

Ali
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6. Bay Ali

5 ve 7 de yok galiba, iyice gercekustu. hahaha.gif

BroLin
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6. Bay Ali
7.brolin
Sporel
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6. Bay Ali
7.brolin
8. sporel

yillardir head to head nba fantasy oynayalim, cok eglenceli olur dedim, futbolda turkiye ligi'ne kismetmis. dimple sappi.gif

kuralar cekilsin, thrash talking baslasin. sappi.gif
Murat
QUOTE (Sporel @ Dec 25 2009, 16:18 ) *
...
yillardir head to head nba fantasy oynayalim, cok eglenceli olur dedim, futbolda turkiye ligi'ne kismetmis. dimple sappi.gif

kuralar cekilsin, thrash talking baslasin. sappi.gif

eğlenceli olacağı kesin de, sen eğlenebilecek misin bakalım? klark.gif
Qelebex
10 kişi olursa bir europa lig akşamı + 17 hafta ile kurtarıyoruz. Seçme şansı denkliği açısından son 16 turunun ilk maçları uygun bence. 10'dan fazla kişi katılmak isterse onları almayalım, dışlayalım d.gif 1911-1923 dönemi Beşiktaş gibi gitsin başkalarıyla oynasın.
dimple
henuz suremiz var baslamak icin. bu sure icerisinde, tahmin yapmayi unutan icin nasil bir sistem olabilir konusunda fikir alalim. benim ilk aklima gelen karislastigi uyenin yaptigi tahminlerin karsi takimi gibi. ama bu gibi durumda 3 farkli galibiyet maaglubiyetler cok olusup denge bozabilir.
bunun yerine tahmin yapmayi unutanlarin yerine ,o hafta topige ilk kim tahmin yaptiysa onun tahminleri gecerli olsun diyebiliriz belki?
katilimci sayisic 10 dan falza da olsa cok sorun degil. premier lig'i kaktiririz arada, bir haftada 2 hafta ilerler
SINO
9- Sino
özkan
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6-Bay Ali
7-brolin
8-sporel
9-özkan

uğurlu numarımı bekledim sektir.gif
özkan
QUOTE (SINO @ Dec 25 2009, 17:12 ) *
9- Sino

dumur.gif
Qelebex
QUOTE (özkan @ Dec 25 2009, 17:13 ) *
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6-Bay Ali
7-brolin
8-sporel
9-özkan

uğurlu numarımı bekledim sektir.gif

QUOTE (özkan @ Dec 25 2009, 17:14 ) *
dumur.gif

lol.gif

sana "çember" düştü özkan: O
Murat
QUOTE (dimple @ Dec 25 2009, 16:47 ) *
henuz suremiz var baslamak icin. bu sure icerisinde, tahmin yapmayi unutan icin nasil bir sistem olabilir konusunda fikir alalim. benim ilk aklima gelen karislastigi uyenin yaptigi tahminlerin karsi takimi gibi. ama bu gibi durumda 3 farkli galibiyet maaglubiyetler cok olusup denge bozabilir.
bunun yerine tahmin yapmayi unutanlarin yerine ,o hafta topige ilk kim tahmin yaptiysa onun tahminleri gecerli olsun diyebiliriz belki?
katilimci sayisic 10 dan falza da olsa cok sorun degil. premier lig'i kaktiririz arada, bir haftada 2 hafta ilerler

Bence unutan başkasının tahminlerinden yararlanmasın.

Benim önerim;

Unutanın yaptığı seçimlerin dışında kalan maçlardaki evsahibi takımların, o anki puan cetveline göre en yukarıda olan 3 (unutan o hafta ev sahibi ise) ya da 4 (unutan deplasmanda ise) tanesi otomatikman seçilmiş olsun.

İkisi birden unutmuş ise, yine o anki puan cetveline göre ev sahiplerini yukarıdan aşağı dizip, ilk üç tanesi ev sahibine, sonraki dört tanesi deplasmandakine verilsin.
dimple
QUOTE (Murat @ Dec 25 2009, 18:17 ) *
Bence unutan başkasının tahminlerinden yararlanmasın.

Benim önerim;

Unutanın yaptığı seçimlerin dışında kalan maçlardaki evsahibi takımların, o anki puan cetveline göre en yukarıda olan 3 (unutan o hafta ev sahibi ise) ya da 4 (unutan deplasmanda ise) tanesi otomatikman seçilmiş olsun.

İkisi birden unutmuş ise, yine o anki puan cetveline göre ev sahiplerini yukarıdan aşağı dizip, ilk üç tanesi ev sahibine, sonraki dört tanesi deplasmandakine verilsin.

tamadir boyle olsun. her hafta baslarken unutanlar icin secilecek takimlar da belli olacak.

super lig puan tablosunun ustunde bulunan ev sahiplerinden 3 tanesi veya sonrasi 4 tanesi
SINO
QUOTE (özkan @ Dec 25 2009, 17:14 ) *
dumur.gif

lol.gif cok kalpler kirdim ben boyle. Takas edebiliriz noları Hagi'nin numarasi iyidir smile.gif
hutku
Geçerli mazereti yoksa unutana basın 0 puanı gitsin kardeşim..Ciddi olsun katılımcılar.. dil.gif
özkan
QUOTE (SINO @ Dec 25 2009, 18:44 ) *
lol.gif cok kalpler kirdim ben boyle. Takas edebiliriz noları Hagi'nin numarasi iyidir smile.gif

tamam edelim, teşekkürler d.gif

1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6-Bay Ali
7-brolin
8-sporel
9-özkan
10-sino
aleks
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6-Bay Ali
7-brolin
8-sporel
9-özkan
10-sino
11-aleks
Breyf
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6-Bay Ali
7-brolin
8-sporel
9-özkan
10-sino
11-aleks
12-breyf

plasenta
Hangi 3 kişinin maçları derbi sayılacak? hahaha.gif
Murat
Derbi dediğin aynı kentin/bölgenin takımları arasında olur.

Evropa yakası derbilerini oynayacaklar

dimple
plasenta
Bay Ali
sino

Trakya derbisi

hutku
özkan

Anadolu yakası derbisi

Murat
qelebex

amariga derbileri

sporel
aleks
breyf

brolin en son durumda hangi tarafa düşüyor bilmiyormuşum kasi.gif utangac.gif
Qelebex
QUOTE (Murat @ Dec 26 2009, 15:20 ) *
Derbi dediğin aynı kentin/bölgenin takımları arasında olur.

Evropa yakası derbilerini oynayacaklar

dimple

dimple buralı yahu... sahilde oturuyor bir de edepsiz. biz aramızda derbi oynayacağız, yılların geyiğine uygun olarak "dimple'la yapılan maçlar derbi sayılmaz" diyeceğiz hahaha.gif

aleks'le breyf kaliforniya derbisi oynayacaklar, sporel amerikanın herhangi bir noktasına düşebilir maç sırasında seytani.gif
Murat
QUOTE (Qelebex @ Dec 26 2009, 15:37 ) *
dimple buralı yahu... sahilde oturuyor bir de edepsiz. biz aramızda derbi oynayacağız, yılların geyiğine uygun olarak "dimple'la yapılan maçlar derbi sayılmaz" diyeceğiz hahaha.gif
...

lol.gif
plasenta
Dimple İstanbul'lu. Her 2 taraftan da sayılabilir.
Sporel
QUOTE (hutku @ Dec 25 2009, 11:48 ) *
Geçerli mazereti yoksa unutana basın 0 puanı gitsin kardeşim..Ciddi olsun katılımcılar.. dil.gif

zen.gif

budur yani. oyunu oynamak istemeyen oynamasin.

sadece email listesi yapip her hafta saatleri bildirmek faydali hatirlatmak acisindan faydali olabilir.
Sporel
QUOTE (Murat @ Dec 25 2009, 09:36 ) *
eğlenceli olacağı kesin de, sen eğlenebilecek misin bakalım? klark.gif

bring it on. klark.gif
elma
1-dimple
2-plasenta
3-hutku
4-Murat
5-qelebex
6-Bay Ali
7-brolin
8-sporel
9-özkan
10-sino
11-aleks
12-breyf
13-elma

uçan kafa elma
elma
QUOTE (Sporel @ Dec 26 2009, 17:07 ) *
bring it on. klark.gif

murat abiyi tenzih ederek, oraya bi "bitch" yakışırdı hahaha.gif

bitch kurusu elma
Qelebex
QUOTE (Sporel @ Dec 26 2009, 17:06 ) *
zen.gif

budur yani. oyunu oynamak istemeyen oynamasin.

sadece email listesi yapip her hafta saatleri bildirmek faydali hatirlatmak acisindan faydali olabilir.

niye sıfır puan basıyoruz? belki rakibi hiç bir galibiyeti tutturamayacak, 0-0 bitecek? sapka.gif
Qelebex
elma ile ben, ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri derbisi oynayacağız kasi.gif
elma
QUOTE (Qelebex @ Dec 26 2009, 17:46 ) *
elma ile ben, ruh ve sinir hastalıkları hastaneleri derbisi oynayacağız kasi.gif

ben artık boğazın boğası'yım ama hahaha.gif

elma osman
Qelebex
QUOTE (elma @ Dec 26 2009, 17:54 ) *
ben artık boğazın boğası'yım ama hahaha.gif

elma osman

yahu sen 25 olmuşsun dumur.gif

çalışıp köşe olacağına tembelliğe vurup hoca mı oldun yoksa? d.gif
elma
QUOTE (Qelebex @ Dec 26 2009, 17:58 ) *
yahu sen 25 olmuşsun dumur.gif

çalışıp köşe olacağına tembelliğe vurup hoca mı oldun yoksa? d.gif

daha ziyade iki cami arasında beynamaz oldum hahaha.gif

daha 25ime var 2 ay utangac.gif

yaşlı kurt elma
Sporel
QUOTE (Qelebex @ Dec 26 2009, 10:44 ) *
niye sıfır puan basıyoruz? belki rakibi hiç bir galibiyeti tutturamayacak, 0-0 bitecek? sapka.gif

ceza.
Murat
QUOTE (Qelebex @ Dec 26 2009, 17:44 ) *

Aslında unutana ceza çok mantıksız değil. Tabii rakibe kolayca galibiyet yazmak da iyi gelmiyor kulağa.

Belki şöyle olabilir. Yine önceki gibi takımlar seçilmiş kabul edilir. Unutmayan sonuca göre puan alır, unutan her durumda sıfır alır. kasi.gif
dimple
14. kisi son kisi oluyor. belli olduktan sonra fiksturu yayinlayip baslayacagiz.
toplam 26 mac olacak. 17 super lig. 9 tane de eklestirecegiz.

ilk hafta dimple-plasenta ve alekx breyf derby'leri oynanacak.
plasenta
QUOTE (dimple @ Dec 27 2009, 02:01 ) *
alekx breyf derby'leri oynanacak.

vaaay, batı konferansı derbisi
Qelebex
QUOTE (dimple @ Dec 27 2009, 00:01 ) *
14. kisi son kisi oluyor. belli olduktan sonra fiksturu yayinlayip baslayacagiz.
toplam 26 mac olacak. 17 super lig. 9 tane de eklestirecegiz.

ilk hafta dimple-plasenta ve alekx breyf derby'leri oynanacak.

ekleştirme tavsiyelerim:

EL son 16 ilk maçlar 11 mart
EL son 16 ikinci maçlar 18 mart
CL&EL çeyrek final ilk maçlar 30-31 mart, 1 Nisan
CL&EL çeyrek final ikinci maçlar 6-7-8 nisan
+
Yunan Ligi son beş hafta (6 mart haftasından sonrası) ya da Portekiz Ligi son beş hafta (3 nisan haftasından sonrası)

Seçilecek maç havuzu hep 8 adet olsun diye öneriyorum bunu. Yunun Ligi kompozisyonu da bizimkine en benzeyeni. PAO ve Olimpiyakos'u bizim büyüklerle aynı rahatlıkta favori gösteriyoruz ve ligleri 16 takımlı. Ya da Portekiz ligi olabilir benzer şekilde. Portekiz Ligi daha sıkı, daha iyi, daha bizimkine benzer sanki kasi.gif

Güzel de oluyor Portekiz işi. Avrupa Kupaları mesaisinden sonra çift dikişe Portekiz'den devam ediliyor. Portekiz Ligi'ni iyice kapıyoruz böylece d.gif
Qelebex
düşündüm de bu avrupa kupalarını işin içine sokmak iyi bir fikir olmayabilir. Deplasmanlarını bu dönemde oynamak avantaj sağlıyor sanki. Çünkü bu noktalarda muhtemelen bir ligde olabilecek banko maçlar olmayacak ve deplasman takımı bir fazla tercih yapma hakkı sayesinde avantajlı olacak. Dolayısıyla Martla beraber ikinci round olacak şekilde Portekiz Ligini de işin içine katarak bir haftada iki round ilerleme modeline geçmeyi tavsiye ederim, avrupa kupalarının dahline itirazımı belirtirim.
Qelebex
QUOTE (plasenta @ Dec 27 2009, 00:02 ) *
vaaay, batı konferansı derbisi

benim ilk hafta rakibim kek sapka.gif
dimple
ingiliz ligini koyacagiz. bazilarina ufak avantaj saglanacak belki ama baska care yok
herkesin az cok bilgisi var. portekizde porto benfica haric ben takim tanimiyorum mesela. bir de fiksturu 2 kere evsahibi 2 kere deplasman yapacagim ki, adam ev sahibiyken hep besiktas'in ev sahipliligine denk gelip bedavadan golleri atmasin. hahaha.gif
Qelebex
QUOTE (Sporel @ Dec 26 2009, 19:48 ) *
ceza.

maça çıksa 3 fark yiyip -1 alacak belki? Bu arada ben top oynamadan beraberlik koparan çok takım gördüm futbolda hahaha.gif

Bu aslında aynen lig gibi. Konsantrasyonu azalandan gaalibiyet koparmak, adamın hevesi varken yenmekten daha kolay olacak. Bedavadan tahmin verme işine ben de tam ısınamadım ama rakibi de galip gelebilmek için üç tercihinden birini tutturuversin yahu. Ekstra puanı istiyorsa üçünü de tuttursun, o üç maçı kombo yapsın bir de d.gif
BroLin
QUOTE (Murat @ Dec 26 2009, 15:20 ) *
Anadolu yakası derbisi

Murat
qelebex

brolin en son durumda hangi tarafa düşüyor bilmiyormuşum kasi.gif utangac.gif

Ben de Anadolu Yakasinin Yeni Prensi oluyorum. hahaha.gif

Aleks kazanir muhtemelen bunu kasi.gif
Qelebex
QUOTE (dimple @ Dec 27 2009, 00:55 ) *
ingiliz ligini koyacagiz. bazilarina ufak avantaj saglanacak belki ama baska care yok
herkesin az cok bilgisi var. portekizde porto benfica haric ben takim tanimiyorum mesela. bir de fiksturu 2 kere evsahibi 2 kere deplasman yapacagim ki, adam ev sahibiyken hep besiktas'in ev sahipliligine denk gelip bedavadan golleri atmasin. hahaha.gif

TR liginde 8 maç var, ingiliz liginde 10. Deplasman takımının elini epey bollaştırıyorsun. Sporting Lisbon'u bilmiyorsan zaten bu oyunu oynamıyorsun d.gif

Şu BJK işine iyi uyandın, yolumuzu bulacaktık ne güzel lol.gif

İngiliz ligine itiraz dilekçemi masana bıraktım.
Qelebex
QUOTE (BroLin @ Dec 27 2009, 00:59 ) *
Ben de Anadolu Yakasinin Yeni Prensi oluyorum. hahaha.gif

Aleks kazanir muhtemelen bunu kasi.gif

şu aleks meselesine değinmek istiyordum ben de d.gif

bu delikanlı arkadaşımız herkesin tahminlerini yapmasını bekleyip ona göre pozisyon alır, öyle de bir arkadaşımızdır capkin.gif
dimple
fikstur cekimini takimlarin temsilcileri huzurunda yaptim. hahaha.gif ilk yari fiksturu var. 2. yari ev sahibi deplasman degisecek. breyf aleks derbisi olmadi baslangicta.
araya kaktıracagimiz maclar icin adil bir cozumu ilerleyen gunlerde bulacagiz.
fikstur icin saibe soylentisi cikarmayin hemen. adil olmaya calistim deplasman ev sahibi islerinde. zaten araya da maclar kaktirilacak. hangi hafta hangi lig icin tahmin yapilacagi su an belli degil.
surekli deplasman veya ev sahibi denk gelen varsa ( 4-5 mac ust uste gibi) ve itiraz eden varsa onlari bir daha duzeltelim. mac siralamasini degistirmek cok kolay degil. mesela alibey'e 4 icerisi 9 disarisi dusmus. baska da bir dengesizilik grmedim. ikinci yari kendi saha ve syericis onunde tozunu atar ligin.

fiksturde elma'yi takip ediyorum. artik elma'dan rakipleri yormasini sakatlamasini bekleyecegiz.
Sporel
birader asmissin bunu erkenden, ilk hafta macina bakip kimse oyuna ondorduncu olmak istemeyecek. melek.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.