Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 27 temmuz 2008
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Üniversite
SAND^
Ergenlik çağımızın totemi, şimdiki eski dostumuz Metallica'yı İstanbul'da 3 ncu kez seyretme şansını bulacagız...

Biz Deniz'le oradayız... Sert müzik seven başka kimler var? (MEtallica yumuşadı diyeni döverim capkin.gif )
Tortured_Fragile_Mind
Ben kararsızım.Hem Massive Attack,hem Metallica geliyor.İkisinin de son konserlerine gittim.İkisi de yeni pek birşey çıkarmadı.

Muhtemelen giderim.

Üniversite? hahaha.gif
SAND^
Konserden önce yeni albüm çıkacak deniyor.... Çıkarmasalar da farketmez... Belki de son kez gelecekler...

Üniversite forumunun altında "sanat" da yazıyor brave.gif
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (SAND^ @ Apr 17 2008, 11:56 ) *
Üniversite forumunun altında "sanat" da yazıyor brave.gif

Şimdi gördüm,kim koydu lan onu oraya hahaha.gif
Sporel
metallica yumusadi.
SAND^
Basin goge erdi mi?

St.Anger ve yeni gelecejk album thrash"e dondu... Yumusayip sertlesti daha dogru olur..
Sporel
erkan yumusadi d.gif
Goksin
Mark Knopfler geliyor, benim üniversite dönemimin efsanesiydi lan bu adam, ne çalacak acaba kasi.gif .

Ben Metalica'nın yumuşamış halini seviyorum, konserlerinde hiç çalmıyorlar ama onları, enazından benim burada gittiğimde çalmamışlardı. Massive Attack'de de 3'ün 1 kalmıştı en son, ne şekilde geliyor acaba.
Tortured_Fragile_Mind
Metallica eski Metallica değil hahaha.gif

Konser kötü geçerse,"Teşekkürler Metallica" hahaha.gif

--------------------------

Yumuşamış hallerini ben de beğeniyorum.Belki bu Metallica'yı yumuşamalarından sonra dinlememle alakalı smile.gif Şöyle bir "Hero Of The Day",bir "Outlaw Torn" patlatsalar güzel olur.Bir de şu enstrümantellerden bir tane tam çalsınlar bir konserde yahu.

Playlist belli olur Haziran gibi.
Tortured_Fragile_Mind
Sözlükten playlist spekülasyonu.Yuh derim sadece.İlk 5'ten sonra ASY beleşe yıkılır hahaha.gif

And Justice For All ve Orion çalarlarsa bikini giyerim dil.gif

creeping death
for whom the bell tolls
ride the lightning
disposable heroes
welcome home (sanitarium)
the unforgiven
...and justice for all
harvester of sorrow
orion
fade to black
master of puppets
the memory remains
whiplash
sad but true
wherever i may roam
nothing else matters
one
enter sandman
the four horsemen
seek and destroy
battery
SAND^
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Apr 21 2008, 11:29 ) *
Sözlükten playlist spekülasyonu.Yuh derim sadece.İlk 5'ten sonra ASY beleşe yıkılır hahaha.gif

And Justice For All ve Orion çalarlarsa bikini giyerim dil.gif

creeping death
for whom the bell tolls
ride the lightning
disposable heroes
welcome home (sanitarium)
the unforgiven
...and justice for all
harvester of sorrow
orion
fade to black
master of puppets

the memory remains
whiplash
sad but true
wherever i may roam

nothing else matters
one
enter sandman
the four horsemen
seek and destroy
battery

super playlist... favorilerimi işaretledim... (nerdeyse hepsi oldu.... d.gif)

Ama bunların yanına "Am I Evil" ve "Leper Messiah" da olursa tadinden yinmez...

orion'u çalmalarını çok istiyorum, ardından JAmes "-God Bless Cliff..."

bu arada biletlere yoğun ilgi var... VIP, tribunlerin sahneye yakın D blokları ve saha içi tükendi... Saha içi ek kontenjan satışa ıçıktı...
Tortured_Fragile_Mind
Sen saha içi mi aldın?
SAND^
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Apr 21 2008, 15:38 ) *
Sen saha içi mi aldın?

tek olsaydım artık yaslanmamıza ragmen alırdım ama Denız de olunca Numaralı D blok sahneye yakın kısımdan aldım... Umarım etrafımızdakıler bıraz odun olmaz da DVD den konser seyredıyormusuz gibi olmayız...

Baska alan var mı? Sen aldın mı?
Tortured_Fragile_Mind
Karar veremedim.Tribün alacağımı sanmıyorum,oturmak bayar.'99'da ilk şarkıyla beraber önümde açılan 15-20 m'lik boşluğu tekrar yaşamak isterim.Saha içi de henüz kimseyi kandıramadım.Tek de o kadar saat bayar.

Elif'i Metallica bayar.

Çözemedim smile.gif
BroLin
Yeni album muhtemelen konser tarihine kadar cikmayacak ama konserde mutlaka "yeni" bir seyler calacaklar. Yeni album de muhtemelen Eylul gibi cikacakmis, o yuzden daha heyecanlanmak icin erken.

Thrash sevdigimden degil de St.Anger'i sevmemistim ben, thrash de degildi bence, Metallica Re-load'la birlikte en kotu albumudur hatta. Load'u severim ama smile.gif

Bu arada 2007'nin ekiminde ozurlu cocuklar yararina akustik konser vermislerdi, setliste dikkat. videolar youtube'da var.

Setlist 27 Ekim

I just want to celebrate (rare earth)
Please don't Judas me !!!! (nazareth)
only happy when it rains (garbage) -
brothers in arms (dire stairs)
Disposable heros
all within my hands
turn the page
nothing else matters

Setlist 28 Ekim

I just want to celebrate (rare earth)
Please don't Judas me !!!! (nazareth)
veteran of the psychic war (blue oyster cult)
brothers in arms (dire stairs)
Disposable heros
all within my hands
the unforgiven
nothing else matters

Gidenlere iyi eglenceler simdiden.
epeci
aaa evet metalika diye birsey vardi eskiden.
SAND^
QUOTE (epeci @ Apr 25 2008, 10:14 ) *
aaa evet metalika diye birsey vardi eskiden.

olmedi adamlar hala var...
epeci
QUOTE (SAND^ @ Apr 25 2008, 15:39 ) *
olmedi adamlar hala var...

varolmayi birak konser bile veriyorlarmis da sen buraya yazmasan ben coktan unutmustum o fenomeni.
SAND^
QUOTE (epeci @ Apr 25 2008, 22:45 ) *
varolmayi birak konser bile veriyorlarmis da sen buraya yazmasan ben coktan unutmustum o fenomeni.

sen nerde yasiyorsun anlamadim ki , bir kayanin altinda mi?
plasenta
onları me'si gitmiş te'si kalmıştır.
epeci
QUOTE (SAND^ @ Apr 26 2008, 19:28 ) *
sen nerde yasiyorsun anlamadim ki , bir kayanin altinda mi?

ficida. golge etme baska ihsan istemez.
SAND^
QUOTE (epeci @ Apr 27 2008, 04:51 ) *
ficida. golge etme baska ihsan istemez.

cakma diyojen,

sana biraz gunes isigi lazim, bayagi bi golgede kalmissin zaten...

Ahmet abi tam isabet kendilerine kisaca tallica diyorlar bazen hahaha.gif
epeci
QUOTE (SAND^ @ Apr 27 2008, 10:21 ) *
cakma diyojen,

sana biraz gunes isigi lazim, bayagi bi golgede kalmissin zaten...

smile.gif

gencken metalci arkadaslarim vardi. cok komik cocuklardi. garip desenli siyah tisortler, bandana falan giyerlerdi. hatta metalika yazan kolyesi, kunyesi olan bile vardi. onlarin buyumus versiyonlarini pek bilmiyorum ama. baska arkadaslarim var simdi lol.gif
plasenta
QUOTE (SAND^ @ Apr 27 2008, 17:21 ) *
Ahmet abi tam isabet kendilerine kisaca tallica diyorlar bazen hahaha.gif

hadi ya, iyi olmuş hahaha.gif
Sporel
QUOTE (epeci @ Apr 27 2008, 14:23 ) *
smile.gif

gencken metalci arkadaslarim vardi. cok komik cocuklardi. garip desenli siyah tisortler, bandana falan giyerlerdi. hatta metalika yazan kolyesi, kunyesi olan bile vardi. onlarin buyumus versiyonlarini pek bilmiyorum ama. baska arkadaslarim var simdi lol.gif

erkan senin elin bir resim asar simdi. melek.gif
SAND^
QUOTE (Sporel @ Apr 28 2008, 16:52 ) *
erkan senin elin bir resim asar simdi. melek.gif

Adam bu tür müzikle ilgili gündemi 10 yıl geriden takip ediyor , simdi asarsam lacivert süveterli, hırkalı resmimi şok geçirir...

Bir de Metallica'nın şimdiki halini asarsam "soru işareti" haline gelir herhalde...
hahaha.gif
epeci
http://www.youtube.com/watch?v=o4ll87iVxpI smile.gif

master of puppets miydi cok populerlerdi bizim gencligimizde. bir de one, unforgiven diye bazi parcalarini hatirliyorum. guzel parcalar vardi da o muzik cok agirdi benim icin (adi ustunde heavy metal). belki 15 senedir dinlemedim/duymadim...
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (epeci @ Apr 28 2008, 22:33 ) *
http://www.youtube.com/watch?v=o4ll87iVxpI smile.gif

master of puppets miydi cok populerlerdi bizim gencligimizde. bir de one, unforgiven diye bazi parcalarini hatirliyorum. guzel parcalar vardi da o muzik cok agirdi benim icin (adi ustunde heavy metal). belki 15 senedir dinlemedim/duymadim...

Duymama sebebin ilgilenmemiş olman,adamların ortadan yok olması değil işte smile.gif

Unforgiven üstüne 5 albüm,bir DVD çıkardılar.(2'si deneme tarzı ama)
epeci
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Apr 29 2008, 00:28 ) *
Duymama sebebin ilgilenmemiş olman,adamların ortadan yok olması değil işte smile.gif

Unforgiven üstüne 5 albüm,bir DVD çıkardılar.(2'si deneme tarzı ama)

ya birak allahaskina, ficiya girmedim ya 15 sene smile.gif
bunlari dinleyenler ortadan kayboldu, kaybolmadiysa da azaldi. ya da yeraltina itildi. insan rastlamazmi canim bir metalika tisortune bir konser afisine falan...
SAND^
ya epeci,

Su anda dısarıdan nasıl gozuktugunu tahmın edemezsın..

Yarım bilgi cehaletten kötüdür derler ya ... Aynen resmin bu şu anda...

Adamlar hala dünyada "stad konseri" verebilen nadir gruplardan... Sen "bırak allahaskına" vs vs yazıyorsun...
okkesus
QUOTE (Sporel @ Apr 18 2008, 13:02 ) *
metallica yumusadi.

imza renkdas.. st. anger a kadar bu da iyidir diyordum, ama sildim orada arkadaslari.. ama onceden yaptiklari yeter de artar.. zaten bana gore metallica efsane diyebilecegim son grup.. sonradan gelenler yaklasamadi bile bunlara..

27 temmuz cok uzak simdi.. finduk zamani hanimkoyu trabzon'da olabiliriz o aralar.. haziran da tekrar ugrariz topigimize.. zaten bu yumusaklarin biletleri hemen bitmez d.gif
epeci
QUOTE (SAND^ @ Apr 29 2008, 04:53 ) *
ya epeci,

Su anda dısarıdan nasıl gozuktugunu tahmın edemezsın..

Yarım bilgi cehaletten kötüdür derler ya ... Aynen resmin bu şu anda...

Adamlar hala dünyada "stad konseri" verebilen nadir gruplardan... Sen "bırak allahaskına" vs vs yazıyorsun...

hahaha.gif

hakikaten cok utandim ve de yerin (pardon ficinin) dibine gectim su anda. bana ne yahu metalika'dan stad konserinden. 15 sene once "metalci" diye komik bir kavram vardi, artik yok. en azindan benim icin epey bir suredir yok. metalika benim icin o demek.

ne yapmami bekliyorsun birileri bunlari dinliyor diye hormetle egilmemi mi? ya da ilgilenmedigim grubun kac album sattigini bilmemi mi?
SAND^
QUOTE (epeci @ Apr 29 2008, 11:06 ) *
insan rastlamazmi canim bir metalika tisortune bir konser afisine falan...

QUOTE (SAND^ @ Apr 29 2008, 11:53 ) *

QUOTE (epeci @ Apr 29 2008, 15:41 ) *
bana ne yahu metalika'dan stad konserinden.

mantık sıralaması böyle gidince pek anlamı kalmıyor yazışmanın...

"Metalci" diye bir kavram yoktu ... O müziğe uzak olanların ya da senin gibi teğet geçenlerin taktığı bir isimdi o... Her o tür müzik dinleyeni aynı alt küme içine alma sevdası gibi bir garabetin sonucu... Yarım bilgi dedim ya... Siyah t-shirt, metal takı, uzun saç, küpe vs vs...

Ayrıca artık yok dediğin (ama yanlıs tanımlandırdığın) kavram hala var... 27 temmuz sabahı stadın önünden geçersen görürsün...

Tortured_Fragile_Mind
Akmar Pasajı bile test kitapçılarıyla dolu epeci,ne metalcisi hahaha.gif

Seninki millet sabahtan stad yanında sabahlamıyor diye futbol cazibesini yitirdi demek gibi birşey olmuş smile.gif
Sporel
erkan, tamam disardan bakanlar kategorize ediyorlar ama sekle tav olup "metalci" olanlar da vardi. bunlar ciddi komikti, onu da ekleyeyim. d.gif bir kismi gitara falan merak salip, ardisik notalardan olusan tek ses cikaramadan birakirlardi.
epeci
QUOTE (SAND^ @ Apr 29 2008, 08:15 ) *
mantık sıralaması böyle gidince pek anlamı kalmıyor yazışmanın...

"Metalci" diye bir kavram yoktu ... O müziğe uzak olanların ya da senin gibi teğet geçenlerin taktığı bir isimdi o... Her o tür müzik dinleyeni aynı alt küme içine alma sevdası gibi bir garabetin sonucu... Yarım bilgi dedim ya... Siyah t-shirt, metal takı, uzun saç, küpe vs vs...

Ayrıca artık yok dediğin (ama yanlıs tanımlandırdığın) kavram hala var... 27 temmuz sabahı stadın önünden geçersen görürsün...

sand bey beni kategorize etme - ama ben seni ederim smile.gif dikkat ettiysen tirnak icinde yazmisim.

benim bu muzigi yapanlar ve dinleyenlerle bir problemim yok. o devirde de yoktu, simdi zaten olamaz, zira dedigim gibi uzun zamandir gormuyorum duymuyorum. tfm'nin bahsettigi gibi 15 sene kadar once akmar'in alt kati korku filmi seti gibi bir yerdi. plakcilar, dovmeciler ve diger "metalci" aksesuarlari satan dukkanlar vardi. ust kattaki sahaflar deforme olup test kitabi satan magazalara donustuler ve digerlarini "temizlediler". o vakit duzenli olarak olay cikardi pasajda ve her yol vardi. pasajin arka girisindeki eczane cok samimi arkadasimin ailesine ait de oradan biliyorum detaylari. simdi bir tek zihni diye bir muzik dukkani var yanlisim yoksa.

gelelim boyle bir kavramin varligi ve yokluguna. yahu nasil yoktu? bu bir fenomendi. bu tip kiyafete, aksesuara ozenen bir kitle yok muydu? benim gibi teget gecenler bu olmayan fenomeni nerelerinden uydurmuslar acaba? ortaokulda bazi arkadaslar heavy metal dinlerlerdi. iclerinde boyle giyinen bir ya da iki kisiydi. ki bunlar okumus cocuklardi, bir kismi buyuyunce muzisyen falan oldu. sonra okumamis tipler vardi "metalci" diyebilecegim, bunlar olayin daha cok kozmetik yonundeydi. kolye takayim, kas yapayim, sac uzatayim, kafa sallayayim seklinde. bu insanlar vardi. muzikten falan da anlamazlardi. simdi sorsan "ha evet o zaman metalci takilirdik, genclik iste" diyecek adamlardan bahsediyorum.

alternatif muziklere alternatif yasam tarzlarina saygim var. kategorizasyonu da kendilerine birakiyorum. ama toplumsal bir fenomenle dalga gecme hakkimi da sakli tutuyorum. konserde de sana iyi eglenceler diliyorum. dikkat et de metalcilerin arasina dusme lol.gif
Tortured_Fragile_Mind
Adam metalcilerle dalga geçmene birşey demiyor,o yozlaşma ya da kaybolma ile Metallica'yı bir tutmana kızıyor smile.gif
blackdahlia
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Apr 30 2008, 01:33 ) *
Adam metalcilerle dalga geçmene birşey demiyor,o yozlaşma ya da kaybolma ile Metallica'yı bir tutmana kızıyor smile.gif

yozlasma nerede (idi) ? kasi.gif
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (blackdahlia @ Apr 30 2008, 17:36 ) *
yozlasma nerede (idi) ? kasi.gif

Epeci poser'lardan bahsediyor orada.

Metalci-gitar ayağına hatun götürmeye çalışan zibidiler.Bu metale özgü birşey değil tabi.

Kimisine göre de isyan müziği olan rock müziğinin yıldızlarının MTV Cribs,BBG şovlarında fink atması rahatsız edici.Bu da yozlaşma olarak nitelendirilir (doğal) ama beni orası ilgilendirmiyor.Metalci değilim ben hahaha.gif
SAND^
QUOTE (okkesus @ Apr 29 2008, 15:17 ) *
27 temmuz cok uzak simdi.. finduk zamani hanimkoyu trabzon'da olabiliriz o aralar.. haziran da tekrar ugrariz topigimize.. zaten bu yumusaklarin biletleri hemen bitmez d.gif

An itibarı ile saha içi dahil bütün biletler tükendi , sadece samiyen'in yeni açığı kaldı...
SAND^
sevenleri için 4 ve 5 Ekim de REM de istanbulda..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.