QUOTE (SAND^ @ Apr 29 2008, 08:15 )

mantık sıralaması böyle gidince pek anlamı kalmıyor yazışmanın...
"Metalci" diye bir kavram yoktu ... O müziğe uzak olanların ya da senin gibi teğet geçenlerin taktığı bir isimdi o... Her o tür müzik dinleyeni aynı alt küme içine alma sevdası gibi bir garabetin sonucu... Yarım bilgi dedim ya... Siyah t-shirt, metal takı, uzun saç, küpe vs vs...
Ayrıca artık yok dediğin (ama yanlıs tanımlandırdığın) kavram hala var... 27 temmuz sabahı stadın önünden geçersen görürsün...
sand bey beni kategorize etme - ama ben seni ederim

dikkat ettiysen tirnak icinde yazmisim.
benim bu muzigi yapanlar ve dinleyenlerle bir problemim yok. o devirde de yoktu, simdi zaten olamaz, zira dedigim gibi uzun zamandir gormuyorum duymuyorum. tfm'nin bahsettigi gibi 15 sene kadar once akmar'in alt kati korku filmi seti gibi bir yerdi. plakcilar, dovmeciler ve diger "metalci" aksesuarlari satan dukkanlar vardi. ust kattaki sahaflar deforme olup test kitabi satan magazalara donustuler ve digerlarini "temizlediler". o vakit duzenli olarak olay cikardi pasajda ve her yol vardi. pasajin arka girisindeki eczane cok samimi arkadasimin ailesine ait de oradan biliyorum detaylari. simdi bir tek zihni diye bir muzik dukkani var yanlisim yoksa.
gelelim boyle bir kavramin varligi ve yokluguna. yahu nasil yoktu? bu bir fenomendi. bu tip kiyafete, aksesuara ozenen bir kitle yok muydu? benim gibi teget gecenler bu olmayan fenomeni nerelerinden uydurmuslar acaba? ortaokulda bazi arkadaslar heavy metal dinlerlerdi. iclerinde boyle giyinen bir ya da iki kisiydi. ki bunlar okumus cocuklardi, bir kismi buyuyunce muzisyen falan oldu. sonra okumamis tipler vardi "metalci" diyebilecegim, bunlar olayin daha cok kozmetik yonundeydi. kolye takayim, kas yapayim, sac uzatayim, kafa sallayayim seklinde. bu insanlar vardi. muzikten falan da anlamazlardi. simdi sorsan "ha evet o zaman metalci takilirdik, genclik iste" diyecek adamlardan bahsediyorum.
alternatif muziklere alternatif yasam tarzlarina saygim var. kategorizasyonu da kendilerine birakiyorum. ama toplumsal bir fenomenle dalga gecme hakkimi da sakli tutuyorum. konserde de sana iyi eglenceler diliyorum. dikkat et de metalcilerin arasina dusme