Help - Search - Members - Calendar
Full Version: OHA cepheden bildiriyor
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Üniversite
plasenta
Evden taksime çıkamıyoruz. Gökşin beylerin köşe
plasenta
Cihangir tarafını deniyoruz, Alman hastanesine doğru cephe başlıyor. İşçi değil genellikle sol örgütler.
plasenta
Silah lar atılıyor, polis gaz bombası atarak ilerlemeye başlıyor. ara sokaklara kaçışılıyor. herkes arazi

-kitle nerede? diye soruyor kızın biri
-kaçtılar diyor bir çocuk
sivis.gif

Cihangir meydanına doğru iniyoruz. Orada toplanılıyor, polis yukarıda. Hazırlık başlıyor, taşlar sökülüyor.

plasenta
Bekleme

plasenta
Ve geliyorlar
plasenta
kızın biri sevgilisine
-kaçarsan şerefsizsin gözüme gözükme diyor

Gaz bombaları yağmaya başlıyor. Taksime oteline gitmeye çalışan genç biri fransız çifti içeri alıyoruz, Ölecekler gazdan. Kız perişan. Gazı anlatamam, bir felaket. Bugün 3 kere yedim, zifirim sikildi. O beyaz dumana 1 saniye maruz kal allah muhafaza. Limon sıkıp elimiz yüzümüze gözümüze sürüyoruz biraz rahatlatıyor. Allahtan her dükkan'dan limon alabiliyorum. Fransızları limonluyoruz, kendimizi limonluyoruz, millete yardıma koşuyoruz elde limon.

Bu arada limon da suçlu. Elde limonnla yakalanırsan 15 kişi falan copluyorlar. Cihangirde ki kahveye dalıp herkesi dövdüler.
plasenta
Bu arada gençler yerden gazı alıp geri atıyor ama nafile, polis maskeli. gazın arkasından akın başlıyor.
plasenta
Bu arada ön saftaki polis urfadan gelmiş. herhalde tecrübeli onlar.

-10 tane urfalı diye bağırıyor komiser, ara sokaklara dalacaklar
-kayboluyoruz amirim diyor polis, ne bilsinler cihangirin ara sokaklarını.

Sonra polis Cihangire yerleşiyor, gösterici avı başlıyor. Biz symrna'ya bira içmeye gidiyoruz. Gözlerimiz şiş, içimiz dışımıza çıkmış.
Breyf
Vay anasini. Vay anasini be. Ne dunyalar. Birileri milleti kovaliyor, gaz bombalari atiyor, otekiler taslari cikartip hazirlik yapiyor, bir digerleri ellerine almis kamerayi takmis gaz maskesini isini yapiyor, bir tarafda elinde yine kamerasi milletin icinde gezinip, resim cekiyor, limon veriyor, bir taraf dunyadan habersiz oteline gitmeye calisiyor, dukkan sahipleri camlari kirilacak diye uc bucuk atiyor. Cocugun biri kiz arkadasina kacarsan gozume gozukme diyor. Vay be..
Breyf
Bunlar oluyor, ortada isci yok. Gun isci bayrami. Bayramlarinin bile icine edildi insanlarin su dustukleri duruma bakin, yahu bu insanlar insan adina yapilmis herseyin icinde olan insanlar, onlarin gununde baska baska siradisi gruplar etrafta aniliyor. Yahu bu gunu bayram haline getirtsenize. Devlet desteklese ya bugunde yapmak istediklerini. Cok alcaltici bir istek olucak ama tecavuz kacinilmazsa bari zevk al mantigi ile; Sevgililer gunu, anneler gunu, babalar gunu, o gunu, bu gununu hediye alma adetine soktunuz, isciler gununu de soksaniza. Sevimli gostersenize iscileri, onore etsenize. Her isveren o gunde iscilerine hediye alsa ya. Oturtsaniza boyle bir adet. 1 yilda oturur istenirse. Ama hayir olmnaz neme lazim isciler fazla sevilmesin, gunleride olayli gecsin ki sempati toplamasin. Sadece islerini yapsin onlar...
epeci
bu minik solcu orgutlerde isci orani yuzde kactir acaba merak ediyorum. altmisli yillarda tip'nin kol iscisi kotasi varmis (%50 ya da %66 gibi) simdi sendikalari yonetenler bile neredeyse profesyonel yonetici olmus durumda. buna itiraz "ama emekci olmak icin kol iscisi olmak gerekmez" seklinde geliyor ama yine de bahsedilen emegin urettigi seyi sormak hakkim. mesela plasonun fotografinda kaldirim tasini soken gencler ne is yapar?
Breyf
Yahu onlarin ne yaptigi belli. Isci korktu gelmedi zaten. Bayramimizda bir de tehdit ediliyoruz dedi, oturdu evinde, televizyonu varsa olanlari seyretti!
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (epeci @ May 2 2008, 09:21 ) *
bu minik solcu orgutlerde isci orani yuzde kactir acaba merak ediyorum. altmisli yillarda tip'nin kol iscisi kotasi varmis (%50 ya da %66 gibi) simdi sendikalari yonetenler bile neredeyse profesyonel yonetici olmus durumda. buna itiraz "ama emekci olmak icin kol iscisi olmak gerekmez" seklinde geliyor ama yine de bahsedilen emegin urettigi seyi sormak hakkim. mesela plasonun fotografinda kaldirim tasini soken gencler ne is yapar?

Tiplerden önyargılarımla yaptığım çıkarım yılbaşı gecesinde kadınlara pandik atar.Bayram tatillerinde Taksim-Kadıköy'de sık sık grup halinde dolaşırlar.
plasenta
Bugünün eğlencesi, devrimci sloganlar ve silah sesleri ile uyanmam oldu. Rüya gördüğümü düşündüm, biber gazının tanıdık kokusunu, ciğerimdeki yanmayı algılayana kadar hahaha.gif Ateş etti polisler sokak arasında, biber gazı attı yine. cinnet.gif Arabalar haşat, bir Range Rover mundar oldu. Caddeye çıkıp baktım, bankalarda cam çerçeve inmiş. Akbank'ın camları kaliteli, kırılmış ama inmemiş. Ara sokağa kaçan göstericiyi kovalamanın anlamını bulamıyorum. Adan orada oturup bekliyor, peşinden koşunca hır çıkıyor. Sağdan soldan polis getiriyorlar, adam bilmediği sokakta kayboluyor. Kendini güvende hissetmiyor ve korkuyor, korkunca anlamsız davranmaya başlıyor. Bugün molotof kokteyli varmış mesela, çık dama, çek polisi ara sokağa, çoğunu yakarsın. Ya akıl edemiyorlarlar ve sokaklara dalıyorlar, ya da bunu düşündükleri için panik moduna giriyorlar.
Gün heyecanlı başladı.

Dün gece zaten Sovyet milli marşı (Alexander Vasilyevich Alexandrov) ve Deutschland Deutschland über Alles (Haydn havası) ile rakı içmiştim hahaha.gif Bir komünistlerden bir faşitlerden, her iki milli marşa da bayılırım bu arada. Ruslar sözlerini değiştirmiş Sovyet marşının.

pek nostalcik
Qelebex
Nefistir Sovyet Marşı.. Gözüm dolar, kendimi Rus hissederim hahaha.gif
plasenta
QUOTE (Qelebex @ Oct 6 2009, 15:10 ) *

Aynen. sappi.gif

Çok adam ağlatmışlığım vardır, eski tüfeklerden. Dün gece rakı içerken açtım, Ömer'in sesi çatallaştı konuşurken. hahaha.gif
Qelebex
Bu da sempatiktir

plasenta
QUOTE (Qelebex @ Oct 6 2009, 16:17 ) *
Bu da sempatik

dir o be hahaha.gif
özkan
QUOTE (Qelebex @ Oct 6 2009, 13:10 ) *

Bende çok çok severim, ağlayıp zırlamasamda d.gif

Rusya, bizim kutsanmış devletimiz
Rusya, bizim sevgili ülkemiz
Azimli irade ve büyük şöhret
Bütün zamanlar için senin olsun

Şöhretli anavatan, bizim özgür
Kardeş halklar,yüzyıllardır birleşmiş
Atalardan aktarılmış halkın bilgeliği
Şöhretli ülkemiz, seninle gurur duyuyoruz
Güneydeki denizlerden kutup çemberine
Ormanlaramız ve alanlarımız uzanıyor
Teksin bu dünyada, öyle tek
Tanrı tarafından ana toprağımız korunsun

Büyük bir alan düşler ve hayat için
açılıyor bize ilerki senelerde
Güç veriyor bize anavatanımıza olan sadakatimiz
Öyleydi, Öyle ve hep öyle olacak

SINO
QUOTE (plasenta @ Oct 6 2009, 16:36 ) *
dir o be hahaha.gif

tir tir
haluk
buda guzeldir ama
http://www.youtube.com/watch?v=_iYbEPZVVIA...feature=related
Qelebex
QUOTE (haluk @ Oct 6 2009, 16:49 ) *

Ben çok sevmem bunu. İlkokulda saatimin alarmı olması dolayısıyla keyfimi kaçırdığından olabilir hahaha.gif

Tabii başarılı kompozisyonlar içinde Amerikan milli marşını da saymamak olmaz.

özkan
QUOTE (plasenta @ Oct 6 2009, 14:06 ) *
Bugünün eğlencesi, devrimci sloganlar ve silah sesleri ile uyanmam oldu. Rüya gördüğümü düşündüm, biber gazının tanıdık kokusunu, ciğerimdeki yanmayı algılayana kadar hahaha.gif Ateş etti polisler sokak arasında, biber gazı attı yine. cinnet.gif Arabalar haşat, bir Range Rover mundar oldu. Caddeye çıkıp baktım, bankalarda cam çerçeve inmiş. Akbank'ın camları kaliteli, kırılmış ama inmemiş. Ara sokağa kaçan göstericiyi kovalamanın anlamını bulamıyorum. Adan orada oturup bekliyor, peşinden koşunca hır çıkıyor. Sağdan soldan polis getiriyorlar, adam bilmediği sokakta kayboluyor. Kendini güvende hissetmiyor ve korkuyor, korkunca anlamsız davranmaya başlıyor. Bugün molotof kokteyli varmış mesela, çık dama, çek polisi ara sokağa, çoğunu yakarsın. Ya akıl edemiyorlarlar ve sokaklara dalıyorlar, ya da bunu düşündükleri için panik moduna giriyorlar.
Gün heyecanlı başladı.

pek nostalcik

Bir kişi hayatını kaybetmiş, biber gazından kalp krizi geçirmiş deniliyor sappi.gif
plasenta
La Marseillaise ve ABD marşlarını pek sevmem ben. İlk 3 bence

1. Sovyet marşı
2. Deutschland Deutschland über Alles
3. God Save the King
Qelebex
İtalyan Milli Marşı'nı yeterince dinlemediğini düşündürttü tercihlerin bana d.gif
2 ve 3 numara çok uyuz yahu.

haluk
QUOTE (Qelebex @ Oct 6 2009, 17:10 ) *
İtalyan Milli Marşı'nı yeterince dinlemediğini düşündürttü tercihlerin bana d.gif

<object width="480" height="385">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fqTSWch2s7Y"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param>
<param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/fqTSWch2s7Y" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed>
</object>

hic dinlememistim italyan milli marsini.
mozart mi yazmis bunu, don giovanni operasina benziyor hahaha.gif

uber alles guzeldir hakkaten.
international de guzeldir.

macarca guzel bir dil, onlarin milli marsi kulaga hos gelebilir
plasenta
QUOTE (Qelebex @ Oct 6 2009, 17:10 ) *

Severim onu da, 4 numaramdır.

QUOTE (haluk @ Oct 6 2009, 17:14 ) *
hic dinlememistim italyan milli marsini.
mozart mi yazmis bunu, don giovanni operasina benziyor

Marşdan ziyade vals.
haluk
youtube dan buldum, cok boktanmis...
SINO
http://www.sozluk.turkbirlik.gen.tr/lang-t...i-marslari.html

Türkmenistanyň döwlet gimni

Türkmenbaşyň guran beýik binasy,
Berkarar döwletim, jigerim-janym,
Başlaryň täji sen, diller senasy,
Dünýä dursun, sen dur, Türkmenistanym!

Janym gurban saňa, erkana ýurdum,
Mert pederleň ruhy bardyr köňülde.
Bitarap, garaşsyz topragyň nurdur,
Baýdagyň belentdir dünýäň öňünde.

Gardaşdyr tireler, amandyr iller,
Owal-ahyr birdir biziň ganymyz.
Harasatlar almaz, syndyrmaz siller,
Nesiller döş gerip gorar şanymyz.

Arkamdyr bu daglar, penamdyr düzler,
Ykbalym, namysym, togabym, Watan!
Saňa şek ýetirse, kör bolsun gözler,
Geçmişim, geljegim, dowamym Watan

Söz müzik Türkmenbaşı
epeci
polisle catismaya girmenin cezasi bu kadar hafif (dayak) olmamali. yasal hakkini almak icin polisle catisanlar da dayak yiyor, molotof kokteyli atan da. bunlara tek yapabildigin dayaksa oburlerine dokunma...

bir de biber gazi atmayip ates etseler daha etkili olur. olaylara karismayan vatandaslar etkilenmemis, olaylari cikaranlar da etkilenmis olur...

otoriter epeci
hutku
savaş geliyor, kıyım olacak.. fazla dünya nufusu temizlenecek.. army.gif plaso sen marşını dinle,cam kenarından ayrılma.. d.gif
tosbaga
QUOTE (Qelebex @ Oct 6 2009, 05:00 ) *
Ben çok sevmem bunu. İlkokulda saatimin alarmı olması dolayısıyla keyfimi kaçırdığından olabilir hahaha.gif

Tabii başarılı kompozisyonlar içinde Amerikan milli marşını da saymamak olmaz.

sevmedim bu versiyonu. Bugune kadar dinledigim en guzel versiyonu Boston'a ait...

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.