okkesus
Jun 19 2007, 16:48
son 15-20 yildir Turk siyasetinde cok buyuk bir cokuntu var.. halkin siyasilere guveni tamamen bittigi gibi, siyasetteki kisir yapilasmaktan dolayi rejenarasyon, ve nesil degiiskligi de yasanamiyor, ve bir turlu yeni yuzler firsat bulamiyor.. su anda bilinen butun siyasetciler babamin zamanindan kalma.. birtek yeni diyebilecegim erkan mumcu var.. o da zaten kepazeligin onde gideni..
zaten AKP de bu durumun parsellerini topluyor.. millet AKP ye oy vermek istemese de, bir turlu bu kesimin oylarini toplayacak bir siyasi olusum cikamiyor.. bildigimiz Deniz Baykal a mi, Devlet Bahceli ye mi, yoksa Agar a mi, al birini vur otekine, halkin guvenini tamamen kaybetmis bitik siyasetciler karsisinda oldugu surece de, bunun boyle gidecegi acik.. halbuki AKP nin varligindan rahatsiz olan kesim, herseyden once bu teshisi yapsa, olayi cok daha rahat cozecekler..
Deniz Baykal in basinda olmadigi bir CHP, biraz guvenilir, yuzu eskimemis, solda ciddi agirligi olan bir adayla secimlere girebilse, CHP ciddi oy patlamasi yapabilirdi bu ortamda.. keza MHP de oyle.. yalniz liderlerin hegamonyasindaki bu sistemde, bunlar mumkun olmadigi icin, AKP gucunu devam ettirecek, ve onumuzdeki secimlerde, sirf karsisindan duzgun bir alternatif olmadigi icin yine meclis cogunlugunu rahat ele gecirecek..
siyasetin bu hale gelmesi cok buyuk bir kayip Turkiye icin.. guduk siyasetciler yuzunden, yeni fikirlerin ortaya cikamamasi, bu fikirlerle, ekonomik, sanayi, egitim, bilim, saglik gibi konularda bir turlu gelisememe problemi var.. siyaset ulkenin akil ve karar mekanizmasiysa, ulkemiz maalesef bu konuda cok sanssiz.. bu yapi ulkeyi hem gereksiz gerginlige, hem de duzgun gelisememeye sebep oluyor, elindeki genc ve dinamik nufusun potansiyeline ragmen..
QUOTE(okkesus @ Jun 19 2007, 17:48 ) [snapback]303[/snapback]
son 15-20 yildir Turk siyasetinde cok buyuk bir cokuntu var.....
Bence Atatürk'ten sonraki bütün siyasi süreç çöküntü içinde ve gelişmeye kısır durumda. Ben görmedim ama okudugum kitaplarda gördüğüm kadarıyla adamın biri yalan dolanla siyaset yapmis, diger ondan sonra gelen bütün siyasetçiler de siyaseti böyle öğrenip böyle uygulamış ve bir türlü siyasi kimliğimizi bulamamışız. Kominist desek kominist değil, Demokrat desek Demokrat değil, Faşist desek Faşist değil, öylede arada sistem(?) p.ç olmuş yıllar boyu. Kaba kuvvet ve anarşizm pirim yapmış tabiii.
ataturk donemini niye ayri tutuyorsun ki? siyasi partiler ikinci mesrutiyetten itibaren ayni sekilde yapilanmislar. tepeden tabana dogru yani. lider sultasi dedikleri sey yani. devamlilik var hic degilse
neyzen'in meşhur şiiri teyid ediyor epeci'yi..
Kime sordumsa seni dogru cevap vermediler
Kimi alçak, kimi hirsiz, kimi deyus dediler.
Künyeni almak için partiye ettim telefon,
Bizdeki kayda göre, simdi o mebus dediler.
QUOTE(Breyf @ Jun 30 2007, 18:53 ) [snapback]428[/snapback]
ya da butun programi izleyebilirsiniz, daha da guzel oluyor:
http://www.ntvmsnbc.com/modules/habervideo...=&NewsType=
Qelebex
Jul 6 2007, 08:44
Bir başka yazardan:
...Gelelim, entel-dantel takımının yılmadan sıkılmadan desteklediği bazı bağımsızlara. Bunların kampanyaları palavra. Sonuç da öyle olacak. Size sadece İstanbul’dan bir örnek verirsek, Baskın Oran ile Ufuk Uras’ın oy toplamını ikiyle çarpın, tek kişiyi bile Meclis’e yollamaya yetmeyecek...
plasenta
Jul 6 2007, 14:29
Biz oy kullanamıyoruz. O tarihte şeylerimi yüzdürüyo olucam ST DENK'den. Malum denkleştirme vakti
Baskın hocayı da al yanına..Boş yere yeldeğirmenlerine saldırıp durmasın..
Siyasetçi adayı İbraam Tatlıses..
Siyasetçi kimliği ile canlı yayına çıkan İbrahim Tatlıses neler döktürdü neler...
İbrahim Tatlıses bu kez izleyenlerin karşısına siyasetçi kimliği ile çıktı. Genç Parti'ten vekil adayı olan Tatlıses, Okan Bayülgen'in sunduğu "Bu sizi ilgilendiriyor" programına konuk oldu.
Programın daha başında Tatlıses bir çam devirdi. Çevre sorunlarının tartışıldığı bölümde gündeme Kyoto Protokolü geldi. Tatlıses'ten gelen konuyla ilgili yorum "O ne ki..." oldu...
Kyoto'dan bi-haber olan Tatlıses program boyunca da garip ifadeler kullandı. İşte İbrahim Tatlıses’in incileri:
*"Ben halkiyatçıyım" (Ben halktanım demek isterken... (Halkiyat: Halk bilimi, folklor.)
*"Ben Tatlıses lahmacun firması kurdum, 20 tane ile dağıttım. Reklama girmiyor değil mi, McDonalds falan dersem..." (Gülüşmeler)
*"Ben jet turizmim, ben hiç uyumam ki..." (Siyaset ve müziği birlikte götürebilecek gücünün olduğunu söylemeye çalışırken...
*"Arapça biliyorum, ana dilim olan Türkçe’yi biliyorum, biraz Almanca biliyorum..." (Bildiği dilleri sayarken...)
*"Ben bu anketi anlayamıyorum, yani bunu sokaktaki insana mı soruyorlar?"
*"Ben bir gece bir program yaptım, milyarlarca telefon aldım, ama program 19. oldu" (Reytinglerin doğru olmadığını anlatmaya çalışırken...)
*"Bana lazım olan 12 kişi. 1 tane masör, 3 tane menajer, 2 tane şöför, 4 tane koruma, 1 tane yemeklere hizmet eden kişi. 12 kişi, benim ne işim var şirketlerle...) (Tatlıses, paragöz olsaydı 400 kişi çalıştırmayacağını kendisine 12 kişinin yeteceğini söylerken... Sayıların toplamı 11...)
*"Doların başına döndü, miğdesi bulandı" (Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının ekonomik etkilerini anlatırken...)
** Meclis kimliğinizde ne yazacak?: Bekar,5 çocuklu.. Urfa Oxford mezunu.. (bunu ben uydurdum)
QUOTE(hutku @ Jul 6 2007, 17:03 ) [snapback]468[/snapback]
..Boş yere ..

Keltoşum;
Dincilerle bürokratlar arasındaki iktidar kavgasına verilecek en sağlıklı tepki, denize girmek. Ben öyle yapıyorum.(
http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=83241,10,2) Plaso'da öyle yapacak,Baskın hoca da öyle yapsın,sen de öyle yap..
yaslilarla politika konusmamak lazim. is bitmis, fis gitmis. denize girip serinleyecekler tabii
Yaşlıları salt politikadan değil,hemen her mevzudan kadro dışı yapmalı..Bunda hemfikirim.Ama gençler de ne istediklerini,neyi nasıl yapmak istediklerini gerçekçi ve makul şekilde açıklamak zorunda..
Yoksa Osmanlı'yı da politikaya hevesli gençler bitirdi..Aman tikkat..
Albayim,
sen denize gir tabii. Plaso'da girsin. Ben geleyim birlikte girelim ama birakda Oran Abi de Meclise girsin.
Tohumdur bunlar, kivilcimdir. Ne sen bosyere deniz'e girersin ne de tohumlar bos yere atilir.
Breyfim; Oran meclise girmesin demiyorum,giremez diyorum..Girse de farketmez,zira yönetim erkini eline almak için mücadele edenler ne o tohuma,ne de o kıvılcıma yol verirler..Ülkenin insan yapısı da buna müsait değil zaten..Boş yere uğraşı dediğim bu..Belki 50 yıl sonra,belki 100 yıl sonra..Oraya kadar ne olur,kaç Baskın gelir geçer bilinmez..
Ben ve benim gibi bir kaç yaşlı da böyle düşünüyor maalesef.
Not:Bugün deniz süperdi..
breyf oy verebiliyor musun bu sene? ya da verdin mi? gumruklerde verenler bagimsiz adaya oy veremez ama vereceksen de umitlenme. baskin girebilir, ufuk uras'in sansi daha yuksek sanki.
Ben veremiyorum, Banu oy kullanacak.
Albayim bizim omrumuz istedigimiz tarz bir yonetim, ulke veya dunya gormeyecek bu kesin. Bahsettigin duzen 1 gunde, 1 secimle, bir adamla, 10 yilda, 20 yilda aninda degisecek bir duzen degil. Bu tarz dusuncede olan insanlar o 50 yilda 100 yilda ne kadar cok olursa o kadar iyi.
Eger umursuyorsak (ki boyle bir zorunluluk oldugunu dusunmuyorum), bizim gorevimiz dusuncelerimizi yaymak, daha buyuk kitlelere yayma sansi olani desteklemektir. Baskin Abi meclise girsin veya girmesin, onu desteklemek (ayni veya yakin dusuncelerde isek) adini anmak yaymak demektir. Meclise girmesede yayilan kardir. O gencler diger genclere yayar, yeni secimde biraz daha buyuk bir kitle saglanir. Yeni isimler cikar, yeni olusumlar olusur vesaire vesaire... Ornegin sen denize atlarken Baskiiiiiiiiiinn diye bagir sagdan soldan bir duyan olur, ne ulen bu der gider arastirir. Belki hosuna gider, bir kac genc daha yakalariz.
Bosvere bosvere bu hale geldik, her yuze gulene.....
Tortured_Fragile_Mind
Jul 8 2007, 02:13
Baskın promosyonu '94 belediye seçimlerindeki Zülfü Livaneli promosyonuna benzedi.Allah sonunu (ülke açısından) benzetmesin.
Biraz anlatir misin o promosyonu ve benzerlikleri.
adam bagimsiz aday olmus, birkac kucuk sol partinin destegini almis. nesini begenmiyorsun anlamadim ki? cok rahatsiz oluyorsan oy vermezsin odur yani. sanki adam memleketin mukemmel duzenini bozacak

hem zulfu ile ne alakasi var? kaldi ki zulfu'nun kime ne zarari oldu? lafi guzaf.
Tortured_Fragile_Mind
Jul 8 2007, 11:18
Elektrik çarpmış gibi reaksiyon vereceğine Breyf gibi sorsan kafiydi.
'94 İstanbul seçimlerinde Kesici muhtemelen seçilecekti.Barış-sevgi mottosuyla (belediye ile ne alakası var ise) ağzı da iyi laf yapan Zülfü Livaneli birçok Anap oyunu SHP'e çekti.Aradan kıl payı ile günümüzün önemli figürü Tayyip Erdoğan çıktı.
Kesici ulvi bir adam mıydı?Hayır?Tayyip o zaman seçilmese sonra gelmez miydi?Gelebilirdi.
İstediği kadar iyi niyetli ve geniş düşünsün,farkına varmadan dalga kıyıya atıverebilir,ona işaret ediyorum.
iyi de bu ornekte zaten cope giden oylar bir ihtimal milletvekili cikaracak. yani baskin chp'nin ya da baska bir partinin tabanindan oy alarak secilmeyecek. belediye bir partiye gidiyor, milletvekilleri cok partiye.
elektrik carpmis gibi oldum o yazdigini okuyunca
Tortured_Fragile_Mind
Jul 8 2007, 19:36
QUOTE(epeci @ Jul 8 2007, 20:11 ) [snapback]488[/snapback]
iyi de bu ornekte zaten cope giden oylar bir ihtimal milletvekili cikaracak. yani baskin chp'nin ya da baska bir partinin tabanindan oy alarak secilmeyecek. belediye bir partiye gidiyor, milletvekilleri cok partiye.
elektrik carpmis gibi oldum o yazdigini okuyunca

Çöpe gitmekten bahsetmiyorum zaten.Zülfü Livaneli de klasik siyasi figürden farklı biriydi ve bu tarzı ön plana çıkarılarak promosyonu yapıldı.Oysa politik arenada çok farklı ve ne yazık ki pis dinamikler de var ve bunları da gözetiyor olmak gerekiyor.
Zaten katılmasın gibi bir yorumum da olmadı,ama ortaya çıkışı ve desteklenişi vs paralellik gösteriyor.
Kendisinin "AKP nimettir,çok demokratlar,seçim olsa oyum onların","ben küçük burjuva aydınıyım" söylemlerine bakarak solun Don Kişot'u sıfatı giydirilmesini tuhaf karşılıyorum.DTP ile aynı raya girmekte beis görmemesini kendime bırakıyorum
Sen gel hele,ben çarpacam sana,haber ver muhakkak
anladim demek istedigini. ama neticede biri uzerinde anlasmak gerekiyordu, baskin'da anlasildi. bundan sonrasi onu meclise gonderme harekati. bagimsiz adayin reklama cok ihtiyaci var.
Yahu bu adamlarin orasinda burasinda kusur bulayim diye kasmanin bir alemi yok. Furkan da, Baskin da o kadar temiz, guzel, entelektuel hayalperestler ki bunlar gibi adamlar etrafda cogalsinlarda, ondan sonra aralarindan daha iyilerini secelim.
Baskin gercekten dinkisot'luk yapiyor. Uras zaten donkisot'tu. Baskin'i tebrik ediyorum. Aptallarin arasinda aptallar ile yarisip, meclise girmeye soyundu. Cok buyuk cesaret ve alcak gonulluluk gerektirir bu yaptigi.
Tortured_Fragile_Mind
Jul 12 2007, 06:21
QUOTE(Breyf @ Jul 12 2007, 06:48 ) [snapback]541[/snapback]
Yahu bu adamlarin orasinda burasinda kusur bulayim diye kasmanin bir alemi yok. Furkan da, Baskin da o kadar temiz, guzel, entelektuel hayalperestler ki bunlar gibi adamlar etrafda cogalsinlarda, ondan sonra aralarindan daha iyilerini secelim.
Baskin gercekten dinkisot'luk yapiyor. Uras zaten donkisot'tu. Baskin'i tebrik ediyorum. Aptallarin arasinda aptallar ile yarisip, meclise girmeye soyundu. Cok buyuk cesaret ve alcak gonulluluk gerektirir bu yaptigi.
Kusur bulmak için neden kasayım ki?Kusur bulduğum yönleri anlatıyorum.Sana göre kusur değildir,bana göre kusurdur.
PS:Furkan kim yahu?
QUOTE(Tortured_Fragile_Mind @ Jul 12 2007, 04:21 ) [snapback]542[/snapback]
Kusur bulmak için neden kasayım ki?Kusur bulduğum yönleri anlatıyorum.Sana göre kusur değildir,bana göre kusurdur.
PS:Furkan kim yahu?
Elbette kusur konusu goreceli ama dedigim zaten bu, kusurlari konusmaya gerek yok, seninde tabirinle iyi niyetli ve geniş düşünen adamlar bulmusken..
Bunlar gibi adamlar siyaseti ele gecirsin ondan sonra en kusursuzlarini seceriz.
El cevap to PS: Ufuk'u Furkan yapmisim. Isim uydurma hastaligim vardir benim.
Tortured_Fragile_Mind
Jul 12 2007, 09:54
QUOTE(Breyf @ Jul 12 2007, 10:18 ) [snapback]543[/snapback]
El cevap to PS: Ufuk'u Furkan yapmisim. Isim uydurma hastaligim vardir benim.

Düşünsene oy kullanırken böyle birşey olduğunu? "Yahu Furkan yok burada,rezalet,bari şuna vereyim oyumu"

Çorum'da bağımsız milletvekili adayı Halil İbrahim Atalay, kendi imkanları ile hazırladığı mitingde boş meydana seslendi.
Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu önünde miting yapmak için tüm hazırlıklarını tamamlayan Çorum'un bağımsız milletvekili adayı Halil İbrahim Atalay'ı, miting alanına geldiğinde kendisini 6 gazeteci ile miting için görev alan ve miting alanı dışında bekleyen 72 polis karşıladı.
Kendisini dinlemeye hiçbir vatandaşın gelmediğini gören Halil İbrahim Atalay, buna rağmen bir konuşma yaptı.
Bu milletin er yada geç kendisini anlayacağını belirten Atalay, "Halk beni dinlemeye gelmedi, Ancak vatandaşlarıma güveniyorum ve beni meclise gönderecekler. Benim projelerim Türkiye'nin kurtuluşu olacak" diye konuştu. Halil İbrahim Atalay, milletvekilliği adaylığı konusunda kendisine 8 genel başkanın 1. sıra milletvekilliği için teklif yaptığını ancak kendisinin bağımsız olarak aday olmayı tercih ettiğini ifade ederek, "Benim peşimden partiler çok koştu ancak ben halkımın beni seçeceğini bildiğim için bağımsız olarak aday oldum." dedi.
Çorum'un Sungurlu ilçesinde de bir miting yapacağını belirten Halil İbrahim Atalay, "Çorum'da beni dinleyen olmadı, ancak ben Sungurlu'da bir miting yapacağım ve bu mitinge en az 40 bin kişi katılacak. Ben şunu çok iyi biliyorum ki, vatandaşlarım beni anlayacak ve beni temsilcisi olarak TBMM'ye gönderecek" ifadelerini kullandı.
QUOTE(Tortured_Fragile_Mind @ Jul 12 2007, 07:54 ) [snapback]544[/snapback]
Düşünsene oy kullanırken böyle birşey olduğunu? "Yahu Furkan yok burada,rezalet,bari şuna vereyim oyumu"

Yahu ne diyorsun aptala malum olur gibi herifler bunlarin secilmemesi icin neler yapiyorlar. Birak isim sasirmayi, isim beyninde zimba gibi yapisik halde dursa bile oy pusulasinda adamlari bulamama ihtimalin var.
Yahu bir yanda biz demokratiz diye gecinen gormemis dinciler diger yanda biz sosyal demorkat solcuyuz diyen fasistler adamlara logo yapmayi bile yasaklamislar

Yahu adamlari oy pusulasinda bile yok sayiyorlar. Kiyiya itiyorlar, hemde yasak ile, gozumuzun onunde :eek: Hadi logoyu gectim belli bir numara da vermiyorlar adamlara.
Hani bunlari yapip biz despotuz ne istersek onu yapariz deseler ilerisi icin umudum olacak bir gun bunlardan kurtuluruz diye. Ama adamlar hem despotlugu yapiyorlar/gozyumuyorlar, hemde biz demokratiz, biz solcuyuz diyorlar. Isin en kotu ve urkutucu yani millet bunlara inaniyor.
Bu cikin adamlarin ortadan kaybolmasi gerekiyor.
Tortured_Fragile_Mind
Jul 13 2007, 07:14
Logo ve numara neye yarayacak anlamadım.
Orada Breyf yazacak,sen de oyum Breyf'e diyip damgayı vuracaksın.Bağımsızların isimlerinin harflerini karıştırıp koyulacak gibi yazmışsın.
Qelebex
Jul 13 2007, 08:58
plasenta
Jul 13 2007, 13:46
Bütün bunlar, 'Seçim, bizim seçilmesini istediklerimizin seçilmesi için yapılır. Halk bizim istediklerimizi değil de, istemediklerimizi seçerse, halkın bu yanlışını düzeltme yolunu buluruz' düşüncesinde olanların bildik yerlerinde durduğunu gösteriyor. Hal böyle olunca, bizim temmuz sonunda olmasını beklediğimiz, ne sonuç çıkacak diye gidip nabız yokladığımız, üzerine tahmin yürüttüğümüz şeyin bir 'seçim' olup olmadığını kendimize ciddiyetle sormamız gerekiyor.
Qelo'nun link verdiği yazının, yukarıdaki son paragrafında Murat Belge durumu güzel özetlemiş.
Temsili Demokrasi'nin ilk şartı temsilde adalettir. Her kesim, her düşünce, desteği oranında meclis de yerini almalıdır. Sadece seçilmesine izin verilenlerin olduğu, tek sesli bir meclis olacaksa, meclis'e gerek varmı? Genelkurmay geceleri web sitesine talimatları asar herkes okur, masraf olmaz en azından.
50 yaşında ülkesinde Demokrasi görmemiş bir adamım ben. "Demokrasimizin eksikleri var" hıyarlığına pek kızarım. Bu bok yiyen varsa vardır yoksa yoktur. Demokrasi kuru faulye değil ki azı olsun. Bu yaşa kadar Demokrasi görmedim de hayatım mı zorlaştı? Hayır. Bundan sonrasında da yaşamsal açıdan beni pek etkilemez bu iş. o nedenle, pek de umurumda değil artık. Düşünecek bir oğlum var ona da bişi olmaz nasılsa.
Bir seçime gidiyoruz, "CHP'ye oy vermezseniz öcüler iktidar olur haa" dayatmasıyla. Ulan böyle oy mu kullanılır. Mecbur muyum ben CHP'ye oy vermeye. Hasta olduğum laflardan biri de "Baykal'a rağmen vericez". Sanki tek sorun Baykal. Koskoca bir parti var Baykal'ı orada tutan. Asıl sorun CHP'nin kendisi. Baykal olmasa oraya benzer başka birini bulurlar. Maksat biraz Baasçı biraz faşist biri olsun. CHP bir an önce üzerine sifon çekilerek ülkenin kuburundan aşağı yuvarlanması gereken bir partidir.
Anayasanın kendisi, barajı, partiler kanunu, seçim kanunu demokrasin önündeki engeller. Bunlar ortadan kalkmadan demokrasi falan olmaz. Herkes gönlünce parti kuracak, seçecek, seçilecek, her görüş desteği oranıda meclise girecek, meclisten yaka paça çıkarılıp hapse atılmayacak. İşte o zaman demokrasi konuşmaya başlayacağız.
"Ama koalisyon olur"; "ama ya istikar" cızırtıları olur. Koalisyon temsili demokrasinin en güzel araçlarından biri oysa. Herkesi birbirine taviz vermeye, uzlaşmaya zorluyor. "İstikrar" da söyleyene girsin. Bir tanesi ne anlama geldiğini anlatamaz. Tamamen ezbere laflar bunlar sağdan soldan duyulan. "herşeyin bişeyi var" kalitesinde.
Öyle bir meclis olacak ki sağcı sağcılığını, komünist komünistliğini, puşt puştluğunu, kürt kürtlüğünü, kadın kadınlığını dile getirebilecek. O zaman demokrasi konuşacağız.
Ülkede 8.5 milyon engelli varmış. Engelliler partisi kuramazlar, anayasaya göre sınıf partisi sayılır. Aleviler Alevi partisi kuramaz, anayasaya göre mezhep partisi sayılır. Kürt partisi kurulamaz, anayasaya göre etnik kökenli parti sayılır. Böylece CHP ve Baykal ile başbaşa kalırsın. Ona oy vermen istenir. Ki etnik partimiz vardır MHP, din eksenli partimiz vardır AKP. Sonunda sadece körler federasyonu başkanı (nedense hep odur) milletvekili adayı olur, engelli oyları için. Engelliler, yolda yürüyemez, otobüse binemez, çişini yapamaz. Çünkü sadece seçim döneminde onlara ihtiyaç olur.
Bir de hatırlatma yapayım. 360 küsur milletvekili ile cumbaba seçemeyen ülkede ne istikarı? Meğer istikrar değil uzlaşma gerekiyormuş. Çelik ve çomak da birinin içine kaçtı, şimdi uzlaşmacı oldu.
plasenta
Jul 13 2007, 14:09
Demokrasiden sonra Cumhuriyet konusuna da değinmek istiyorum. Cumhuriyet "yönetmek için saltanat mensubu olmaya gerek yok" demektir kısaca. Yani ne ilahi bir güç ne de kan bağı yönetenleri belirlemesin demek. Halk karar versin yönetenlere. Bu mutlaka demokrasi anlamına gelmiyor. Iraklılar Saddamı, Suriyeliler Esad'ı seçtiği zaman da Cumhuriyet oluyor. Dikkat edrseniz İran da, Libya da birer cumhuriyettir. Genellikle "kayıp" ülkeler pek cumhuriyrtçi olur. Halk adına biri oraya gelir halkı düzer. Otokratik rejimler'de patron hep halk adına orada oturur.
Hiç İngiliz'in, Hollandalı'nın, Alman'ın, İsveçli'nin Cumhuriyet ile övündüğünü duydunuz mu. Zaten bunların çoğunda hala salatanat vardır. Ona rtağmen demokrasi de had safhadadır. Uygar ülkelerden sadece 2 tanesi "Cumhuriyet" lafını kullanır biri Fransa, diğeri İrlanda. Fransa'da monarşiye karşı bir halk devrimi yaşandığından, İrlanda'da "birleşik krallıktan" kendini kurtardığından bu kelime bir anlam ifade eder. Hadi bizde de buna dayandırılabilr, saltanatı kaldırdığımız için. Sonuçta bugünün dünyası ile alakası olmayan arkaik, içi boş bir laftır.
Konuyu bu Cumhuriyet mitinglerine getireceğim. Niye demokrasi istemez de halkımız "cumhuriyet" için miting yapar. Böyle bir sorunumuz mu var? Niye cumhuriyet için miting yapıp, miting'de asker'e sürtünür. Nedeni açık: kaliteli halkımız ne cumhuriyetin ne demokrasinin anlamını bilmez. Anlamını bilmediği gibi ne olduğunu da bilmez. Halkımız ezbere bayılır. Halkımız boş konuşur.
"Bağımsızlar meclise girse ne olacak ki" ezbere bir laftır. Halbuki "herşeyin bi şeyi var".

Ne olacağını söyleyeyim; meclis'de insan sayısı artacaktır.
plasenta
Jul 13 2007, 14:40
Ülke halkı dünyanın en kaliteli halkı değildir. Bu coğrafya'da, maalesef, hiç bir halk elinde terlikle heykel dövmenin ötesine geçemedi daha. "Bilmemek" normaldir. "Anlamamak" da normaldir. Anormal olan herşeyi başka bişey sanmaktır. Bu hem anormal hem de çok vahim bir durumdur ülke için. Bunun sonucunda hep ezberden boş konuşur insanımız.
Ülkede ciddi bir sorun var. Sorunun kaynağı konumunu kaybetmekten korkanlardır. O nedenle halka bomba atılır, suç üstü yakalananlar bir türlü yargılanıp mahkum edilemezken, savcılar meslekten atılır. Tokmak sallayanların başı bombacıyı tanır, iyi çocuktur. Köyler boşaltılır, köyün erkekleri dere kenarında öldürülüp yakılır. Cesetler orada, şahitler varken, yargılanan yoktur. Emekli generaller, sağa sola 1-2 bomba atıp yargı mesuplarını kendine getirdiğini anlatır, sıkışınca şaka kapsamına alınır. Uyuşturucu işine girilir, emir komuta zinciri içinde köşe dönülür, hiç bişey yapmayan ise en azından çift maaş alır. Bir kısım ülkedeki ağırlığını kaybetmek istemezken dier bir kısım avantasına sahip çıkar, sorun büyür. Bu "vatansevmek" sanılır.
Gencecik insanlar ölür. Bir kısmı şehit olur diğerleri eli kanlı katildir. Halbuki, bir tarafta katil varsa öbür taraf "maktul" dür, şehit değil. Bunları hep başka şey sanır insanlar, ezberi severler.
Adamın milletvekili, yaka paça hapse atılır. Adamlar 10 da 10 milletvekili çıkaracakları bölgede "sıfır" çektirilir. Belediye başkanı "devlet başakanı gibi davranmakla suçlanır", yerinden etmek için binbir numara yapılır. Halbuki adam halkının tek temsilcidir. Genel seçimi demokrasi, belediye başkanını terörist sanar insanlar, ezberleri öyledir. Halbuki bu düpedüz zulümdür.
Mülkün temeli yok artık. Mülkün ömrü ne olur, görecez.
plasenta
Jul 13 2007, 14:48
Oy kullanamayacağım. Artık pek umursamadığım için ST DENK takılacağım. Kullansam oyum 1. bölgedeki bağımsız DTP adayına gidecekti. Baskın hocam nasılsa kazanır diye öyle oy kullanacaktım. ÖDP feragat etti bu bölgede, arı gibi Baskın hoca için çalışıyorlar. seçim sonrasında Baskın hoca ve Ufuk Uras'ı meclis'de görmeyi umuyorum. Bir başlangıçtır.
Öte yandan, ülkenin sahibi artık başkaları, çnkü artık çoklar. Başka bişey sanmak yerine bu gerçeğe alışmak lazım.
AKP 300 civarı oyla tek başına iktidar olur. Mevcut şartlarda ehven-i şer olan da bu herhalde. Kaza ile CHP'nin iktidar olması, hele hele MHP ile birlikte, gerçekten ülkenin sonu olur.
İyi seçimler.
Qelebex
Jul 13 2007, 15:14
zembereği tetikledik

:sappi:
plasenta
Jul 13 2007, 15:39
QUOTE(Qelebex @ Jul 13 2007, 16:14 ) [snapback]558[/snapback]
zembereği tetikledik

:sappi:
Epey tutmuştım kendimi
Bir de yaşı tutup da bu anayasaya "evet" demişler, hiç şikayet etmesinler bugnkü durumdan. Mitinglere falan gidip, askere boşuna sürtünmesinler. Bu anayasayı yapan et kafalılar da onlardandı. Bu anayasa ve bu seçim sistemidir, cumhuriyetlerini tehlikeye atan
QUOTE(Tortured_Fragile_Mind @ Jul 13 2007, 05:14 ) [snapback]552[/snapback]
Logo ve numara neye yarayacak anlamadım.
Orada Breyf yazacak,sen de oyum Breyf'e diyip damgayı vuracaksın.Bağımsızların isimlerinin harflerini karıştırıp koyulacak gibi yazmışsın.
Buna okuma yazma bileni var bilmeyeni var, Logo, numara daha kolay diyebilirim ama konu o degil. Konu yasakci, yoksayan, ulasilmasini onlemeye calisan zihniyet.
Hangi akil ayni secime giren adaylarin parti - bagimsiz aday ayirimi ile bir digerini otekinden daha gorulur, daha kiymetli, daha onemli gostermesine imkan saglar?
okkesus
Jul 13 2007, 20:14
:chinese: plaso..
aynen katiliyorum.. ezber.. ezber.. ezber.. herkese birseyler ezberletilir, sonra sokaga salinir.. iki ezber farkliysa catisma cikar.. kimse ne var kardesim, sen ne diyorsun, demez.. ezberletilmistir otekinin kotu oldugu.. sloganlar carpisir, ezberler carpisir durur.. iclerini kimse bilmez, kimse desmez bu ezberlerin..
dun oss turkiye birincilerini gordum tv de.. icim karardi biraz.. ezberin taa nerelerden basladigini tekrar hatirladim.. bende ayni tornadan gectim, ayni cekicleri yedim.. hepsi muhendis olmak istiyor yurdum evladimin.. b.k var ya muhendislikte.. bir de sosyal hayat + sistemli calisma diye birsey tutturmuslar gidiyor.. bir delikanli cikip, abi sen ne diyon ben bir yildir kafami kitaplardan kaldirmadim, mooooo diyemedi.. neymis, sosyal hayat + sistemli calisma.. neyse.. konu bu degil.. elemanlara sorular soruyorlar, boyle parlak beyinlerin verecegi cevabi butun turkiye agiz acik, veya cekirdekli merakla bekliyor.. cocuk soruyu duyunca, bir bakiyor aval aval, sonra $Iklari bekliyor, veya onceden ezberlemisse, onlari soyluyor.. gercekten icim karardi.. kafasi calisan adamlara yaptigimiza bak.. ben boyle egitim sisteminin ortasina ... bir tanesi dogru duzgun akli basinda, oturmus, ne dedigini ne konustugunu bilen degil.. ha cocuklari asailamak icin demiyorum.. bende ayni tornanin urunuyum, o yaslarda, o aval avallik bende de vardi.. problem, ezber.. taaa ilkokul 1 den belki oncesinden baslayan ezber.. hoca soyler, salak ogrenci dinler.. sonra hoca sorar, kim en iyi tekrarlar en cok aferin ona.. yahu senin kendine ait bir yorumun yok mu, sen dusunmuyor musun diye sorulmaz.. hatta ayiptir, tu kakadir, ezberin disinda dusunmek..
boyle fertlerle heykel terliklemekten baska bir yere gidemez bu millet..
plasenta
Jul 14 2007, 19:20
Perihan kükremiş yine bugün. Bağımsızlar ne işe yarar diyenlere
Tamam kardeşim: azınlığın azınlığıyız! Ama çoğunluğunuz koktu, kokuyor, çürüdü, çürüyor. Aklın ve basiretin imbatı değil burnunuzda dolanan.
Leş hallerinizin morg dumanları.
Hiper bunaklar!
Buyrun
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=226897
Tortured_Fragile_Mind
Jul 14 2007, 22:45
QUOTE(Breyf @ Jul 13 2007, 21:13 ) [snapback]562[/snapback]
Buna okuma yazma bileni var bilmeyeni var, Logo, numara daha kolay diyebilirim ama konu o degil. Konu yasakci, yoksayan, ulasilmasini onlemeye calisan zihniyet.
Hangi akil ayni secime giren adaylarin parti - bagimsiz aday ayirimi ile bir digerini otekinden daha gorulur, daha kiymetli, daha onemli gostermesine imkan saglar?
Neden bahsettiğini anlamış değilim.Bugün birçok yerde bağımsız ilanlarında sıra no yazıyordu."1.Bölge pusulada 27.sıra" diye.
Bağımsız TFM ise ismi yerine numara mı yazsın istiyorsun,beni temsil eden yunus balığı mı koysun?Ne yeni pusulayı gördüm,ne de -misal körler nasıl kullanır,okuma yazma bilmeyen nasıl kullanır- bilgim yok.Varsa paylaş ama cidden çözümünün ne olduğunu anlamadım.
DTP zaten bu konuda çalışma yapıyor ki zaten asist almadan okuma yazma bilmeyenin birşey yapması çok güç.
bu kadinin uslubuna dayanamiyorum. plaso abi nasil dayaniyorsun sen? okuyamiyorum yahu

yukarda yazdiklarin guzel, katiliyorum coguna
tfm eskiden bagimsiz adaylarin kendi hazirladiklari pusulalar oluyordu. partilerin oldugu pusulayi degil o pusulayi koyuyordun zarfa. simdi tek pusula var, bagimsizlarin adi da orada yaziyor.
bildigim kadariyla engelliler (okuma engelliler dahil) sandik gorevlisinin yardimiyla oy verirler.
Aynen ben de bu kadini okuyamiyorum.
TFMcim anlamamaya mi calisiyorsun anlayamiyorum ki :kasi:
Konunun mantigini tartisma geregi olmadigini ve istemedigimi belirtmeme ragmen bu yonde devam ediyorsun. Istegini kirmamak icin mantigina giriyorum biraz ama asil deginmek istedigim konu secime giren her adayin esit sartlarda secim pusulasinda yer almasidir. Adaylara farkli uygulama aptalca da olsa, minimum etkisi olacak da olsa olmamalidir . Cok onemli bir sey degil diyebiliriz ama parmak basilan yer buna yeltenen zihniyettir.
Herhangi bir partinin logo koyma hakki varken, bagimsiz adayin logo koyma hakki olmamasini normal karsiliyabilir misin? Tamam logo koydurtmuyorsunuz bari siralamayi sayilandiralim diyorlar ona da hayir deniyor. Heralde sayida bir logo sayilir korkusu var adamlarda. Hic zannetmeyerek ve istemeyerek hala neden bahsettigimi anlamamis olma ihtimaline karsi ornege geciyorum.
1.Bölge pusulada 27.sıra demissin. 1. Bolgede oy kullanacak yurdum insani pusulaya variyor. Bagimsiz aday 27. siradaymis bunu ogrenmis. Logo olmadigi icin ve siralama sayilandirilmadigi icin hemen aninda oyunu veremiyor. Basliyor yukardan asagiya saymaya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 hah adayim burda diyor veriyor oyunu. Ne kadar kolay gozukuyor diy mi? Sayicaksin ve vericeksin oyunu. Nolmus yani logo yaptirilmamissa
Bunun yaninda 1.Bölge pusulada CHP'ye AKP'ye oy vermek icin amcamiz teyzemiz geliyor pusula basina. Aaa bir bakiyor ampul orda, aa bir bakiyor oklar orda tak diye veriyor oyunu. Yanilma, sasma ihtimali bagimsizlara gore daha az.
Saymayi bilen var bilmeyen var, okuma yazma bilen var, bilmeyen var, genci var yaslisi var, engellisi var vs... Sadece istanbul'da yapilmiyor bu secim ve secmende belli temel donanim aranmiyor . 18 yasini doldurmus olsun, deli raporu olmasin, asker kacagi olmasin oyunu veriyor.
Kucucuk bir sey ama yuzde 10 barajindan kurtulmus bagimsizlar icin orulen yeni barajin parcalarindan biri.
Tortured_Fragile_Mind
Jul 15 2007, 00:05
Ben de diyorum ki o adamın logoyu ezberlemesi ile isminin harfinin şekillerini ezberlemesi arasında bir fark yok.AKP'nin sembolü 5 yıldır var,CHP'nin kaç on yıldır,o yüzden zihinlerde.Sen HYP'nin amblemini görsen,pusulada görünce hatırlar mısın? (Hele ki okuma yazma bilmiyorsan) Bu adamlar asist alacak..Epeci'nin işaret ettiği bilgiye göre de logo olması gerekirdi eskiden,bu bağlamda bağımsızlar hep bu sorunu yaşamış,yeni birşey değil.
Ben anladım senin neye taktığını o yönden şüphen olmasın
Bağımsız adaylara da oy pusulasında logo verilmesi gerektiğini ve bunun, bu kadar çok bağımsız adaylı bir seçimde eksiklik olduğunu düşünüyorum..Sanırım ilerki seçimler bu hata düzeltilecektir.
Kısa süre içinde yeni bir seçim olur ve logo işi de halledilirse, ben de bölgemden bağımsız adaylığımı koymak istiyorum..Logom da belli:düdük..
not: Fanztezi demokrat Perihan hanım, yazısında kendi anlayışındaki bağımsızlara muhalif olanlara ve onların partilerine kükremiş..Yalnız iktidar partisi ve yandaşları hakkında ne düşünüyor yazmamış..Ya da yazmış da ben anlamadım..
plasenta
Jul 15 2007, 00:44
QUOTE(Tortured_Fragile_Mind @ Jul 14 2007, 23:45 ) [snapback]582[/snapback]
Neden bahsettiğini anlamış değilim.
Demokrasiye konmaya çalışılan bir engelden daha bahsediyor, bağımsızlar seçilemesin diye. Farkına vardınız mı bilmiyorum ama 2-3 ay önce DTPnin bağımsıazlarca seçime gireceği anlaşılınca onlara da %10 barajı koymaya kalktı AKP. CHP de destekledi. Hani sosyal ve demokrat olan CHP. Allahtan el altından "olmaz öyle şey" dedi söz sahibi olan kurumlar.
Anlaşılan MHP'nin de barajı geçeceği kesinleşti. %17-14 aralığı vermiş tarhan Erdem ama seçime kadar artacağı görüşündeymiş; karasızlar vs. Tanrı Türk'ü korusun
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.