Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Oyun 12. Hafta
Omuzomuza > Spor Forumları > Futbol Forumu > Oyun Forumu
Pages: 1, 2
Qelebex
6 Mart 14:00 Sivasspor - İstanbul B.Ş.B.
6 Mart 14:00 Kasımpaşa - Kayserispor
6 Mart 15:00 Diyarbakırspor - Bursaspor
6 Mart 19:00 Trabzonspor - Gençlerbirliği
7 Mart 14:00 Ankaragücü - Gaziantepspor
7 Mart 14:00 Manisaspor - Denizlispor
7 Mart 19:00 Fenerbahçe - Antalyaspor
8 Mart 20:00 Eskişehirspor - Galatasaray

Dimple Brolin
Ozkan Plasenta
Hutku Alibey
Sino Elma
Breyf Sporel
Goksin Aleks
Qelebex Murat
Qelebex
zirveden uzaklaşmamak için evimizde kazanmak zorundayız.
hutku
Dimple Brolin
Ozkan Plasenta
Hutku ( sivas,paşa,a.gücü) Alibey
Sino Elma
Breyf Sporel
Goksin Aleks
Qelebex Murat

Alibey'e verdim babaları gitti.. karpuz gibi seçsin.. hahaha.gif
Qelebex
bu hafta kardeş kavgası haftası olmuş dil.gif
Sporel
breyfspor'a bes atardik ama ibne federasyon oyuna koymamis. lol.gif
plasenta
QUOTE (Sporel @ Mar 1 2010, 00:03 ) *
breyfspor'a bes atardik ama ibne federasyon oyuna koymamis. lol.gif

Aha... geldi ligin dandik takımı. Bu haftada yenilirsen seneye kümedesin. hahaha.gif
dimple
ev sahibi deplasman isi epey denk oldu. ev sahiplerine biraz avantaj saglamak ve farkli farkli skorlar ciksin diye seneye soyle yapmak uygun olacak. fikirleriniz varsa daha gelistirelim.

1- 3 tahmin-4 tahmin secme sirasi ayni kalacak
2- galip gelen takim 1 gol, maglup olan -1 gol berabere olan 0 yazilacak. toplami oyuncunun attigi gol olacak.
3- oyuncular sectikleri takimlardan 1 tanesini joker takim secebilecek, ve o takim galip gelirse 1 yerine 2 gol alacak. joker takimin kazanamamasinin da cezasi olacak. o takim berabere kalirsa -1 yenilirse -2 yazacak. (kabaca joker secilen guvenilen takim kazanirsa mevcut durumdan 1 gol fazla, kazanamazsa 1 gol eksik )
4-toplamda eksi gol cikarsa bunlar rakibe yazilacak. -2 ,0 biten mac 0-2 olacak

bu haftadan ornekler vereyim.

Alibey (Fenerbahçemiz, Bursa, trabzon) Sporel (gs, antep, Manisa, kayseri) sirasiyla alibey ( -1,1,0) sporel (1,0,1,-1) sonuc: 0-1

Sino (+Bursa (joker), Manisa, Galatasaray)- Goksin (FB,TS, antep, BJK) sirasiyla sino (2,1,1) goksin (-1,0,0,1) sonuc 4-0

Elma (Galatasaray - Bursa - joker trabzon) - Ozkan ( GB, antep, (joker Manisa), FB ) sirasiyla sino (1,1,-1) ozkan (-1,0,2,-1 ) sonuc 1-0
plasenta
QUOTE (dimple @ Mar 1 2010, 00:26 ) *
ev sahib deplsaman isi epey denk oldu. ev sahiplerine biraz avantaj saglamak ve farkli farkli skorlar ciksin diye soyle yapmak uygun olacak. fikirleriniz varsa daha gelistirelim.

1- 3 tahmin-4 tahmin ayni kalacak.
2- galip gelen takim 1 gol, maglup olan -1 gol berabere olan 0 yazilacak. toplamini alacak.
3- oyuncular oynadiklari 3 takimdan 1 tanesi joker takim secebilecek, ve o takim galip gelirse 2 gol alacak. joker takimin kazanamamasinin da cezasi olacak. o takim berabere kalirsa -1 yenilirse -2 yazacak. (kabaca kazanirsa sunakinden 1 gol fazla, kazanamazsa almasi gerekenden 1 eksik)
4-toplamda - gol cikarsa bunlar rakibe yazilacak. -2 ,0 biten mac 0-2 olacak

Alibey (Fenerbahçemiz, Bursa, trabzon) Sporel (gs, antep, Manisa, kayseri) sirasiyla alibey ( -1,1,0) sporel (1,0,1,-1) sonuc: 0-1

Sino (+Bursa (joker), Manisa, Galatasaray)- Goksin (FB,TS, antep, BJK) sirasiyla sino (2,1,1) goksin (-1,0,0,1) sonuc 4-0

Elma (Galatasaray - Bursa - joker trabzon) - Ozkan ( GB, antep, (joker Manisa), FB ) sirasiyla sino (1,1,-1) ozkan (-1,0,2,-1 ) sonuc 1-0

Okurken bile tuttu beni, içim kalktı hahaha.gif
dimple
QUOTE (plasenta @ Mar 1 2010, 00:31 ) *

cok zor degil. galip gelenleri 1 gol sayiyorduk, maglup olanlari da -1 sayacagiz.
bir de joker takim olayi var. cok guvendigin bir takim varsa onu joker seciyorsun. misal gs kasimpasa gs kesin kazanir diye belirtiyorsun. gs kazanirsa 1 yerine 2 gol aliyorsun. boylece ev sahibinin de 4 gol atma sansi oluyor.

gs berabere kalirsa ya da yenilirse de - aliyorsun.

burada amac ev sahibinin sartlarini duzeltmek biraz. joker secilecek tkim genelde ev sahibi tarafindan secilebilinir cok banko goruldugu durumlarda. bu da ev sahibine biraz daha avnataj getirsin. skorlari cesitlendirsin.
hutku
Memnun kalmadınız sonuçtan tabi..Getirin değişiklik önergelerini.. hahaha.gif

Her zamanki önerimi tekrarlıyorum..

Üç fark ve üstü biten maçlarda,galip geleni bilene iki gol yazılsın..Aleks beni yenerdi bu şekilde örneğin.

Eksi puan uygulaması kaldırılsın.Karışık kuruşuk modellerle yarın öbürgün bi yanlışlık olsa kimse farkında bile olmayacak ya da içinden çıkamayacağız.. hahaha.gif

Ayrıca üç puanlı sisteme geçilebilir.
Sporel
QUOTE (dimple @ Feb 28 2010, 17:26 ) *
ev sahibi deplasman isi epey denk oldu. ev sahiplerine biraz avantaj saglamak ve farkli farkli skorlar ciksin diye seneye soyle yapmak uygun olacak. fikirleriniz varsa daha gelistirelim.

1- 3 tahmin-4 tahmin secme sirasi ayni kalacak
2- galip gelen takim 1 gol, maglup olan -1 gol berabere olan 0 yazilacak. toplami oyuncunun attigi gol olacak.
3- oyuncular oynadiklari 3 takimdan 1 tanesi joker takim secebilecek, ve o takim galip gelirse 2 gol alacak. joker takimin kazanamamasinin da cezasi olacak. o takim berabere kalirsa -1 yenilirse -2 yazacak. (kabaca joker secilen guvenilen takim kazanirsa mevcut durumdan 1 gol fazla, kazanamazsa almasi gerekenden 1 eksik)
4-toplamda eksi gol cikarsa bunlar rakibe yazilacak. -2 ,0 biten mac 0-2 olacak

2'yi destekliyorum, 3'e karsiyim. bence oyuna cok bir sey eklemeden karmasikligini arttirir. basit guzeldir.

Sporel
QUOTE (plasenta @ Feb 28 2010, 17:12 ) *
Aha... geldi ligin dandik takımı. Bu haftada yenilirsen seneye kümedesin. hahaha.gif

ulan iki cumle yazmissin, birincisi ilkokulda sac cekme tadinda satasma, ikincisi dogru degil. bu hafta ezeli rakibimiz imdadimiza yetisti, devirip duzluge ciktik. hahaha.gif
dimple
QUOTE (Sporel @ Mar 1 2010, 00:39 ) *
2'yi destekliyorum, 3'e karsiyim. bence oyuna cok bir sey eklemeden karmasikligini arttirir. basit guzeldir.

3 un guzelligi surada, farka gitmek istedigin zaman risk alabileceksin. breyf'e 5 atmak istiyorsan sececeksin fener'i joker. fener kazandi mi 2 gol alacaksin. breyf'in jokeri de patladi mi, al sana breyf'e 5 atmanin zevki.
3 er 3er puan toplayabileceksin.

bir diger guzelligi de, ev sahibinin 3 gol atip 3-4 yenilme durumunu azaltiyor. muhtemeln joker secilbeilecek kadar banko maclar ev sahibi tarafindan secilecegi icin , ev sahibine ufak da olsa bir avantaj getirecek.
Sporel
QUOTE (dimple @ Feb 28 2010, 17:41 ) *
3 un guzelligi surada, farka gitmek istedigin zaman risk alabileceksin. breyf'e 5 atmak istiyorsan sececeksin fener'i joker. fener kazandi mi 2 gol alacaksin. breyf'in jokeri de patladi mi, al sana breyf'e 5 atmanin zevki.
3 er 3er puan toplayabileceksin.

inek avi diyorsun, tamam o zaman. amigo.gif
hutku
Beni iki Denizli galibiyeti uçururdu..nal toplayıcılar sizi. hahaha.gif
Sporel
QUOTE (dimple @ Feb 28 2010, 17:41 ) *
bir diger guzelligi de, ev sahibinin 3 gol atip 3-4 yenilme durumunu azaltiyor. muhtemeln joker secilbeilecek kadar banko maclar ev sahibi tarafindan secilecegi icin , ev sahibine ufak da olsa bir avantaj getirecek.

bence cogunlukla bu sekilde kullanilir ve etkisi ufaktan d.gif bayagi fazla olur.
dimple
QUOTE (Sporel @ Mar 1 2010, 00:43 ) *
inek avi diyorsun, tamam o zaman. amigo.gif

tabii boyle inek buldun mu sagman lazim boyle haftalarda. bugunku sartlarda sagacak imkan yok maalesef.
dimple
QUOTE (Sporel @ Mar 1 2010, 00:44 ) *
bence cogunlukla bu sekilde kullanilir ve etkisi ufaktan d.gif bayagi fazla olur.

etkisi ters de olabilir. genelde her hafta ev sahipleri fener'i seciyor. bir de joker secmis olsalardi deplasmancilar cuvalla ganimeti topluyor olurlardi.
bir de seneye deplasmanciya ankaraspor sebebiyle bu senekinden bir mac daha fazla secme hakki olacagi icin, ev sahibinin sartlarini iylestirmek gerekiyor mutlaka. joker takim secme ve maglup takimalrin eksi sayilmasi bunu tolere edip ev sahibini bira one cikaracak.

10 hata oynanmis. ev sahipleri 22 deplasman 23 galibiyet almis. %48-52 bunu %55-%45 e cekmek lazim .
aleks
QUOTE (dimple @ Feb 28 2010, 15:34 ) *
cok zor degil. galip gelenleri 1 gol sayiyorduk, maglup olanlari da -1 sayacagiz.

-1'i karistirma. 1 ile 4 benim onerimle ayni kapiya cikiyor ama basitlestirelim. Sonuc olarak tahmin yapilan takim yenilirse karsiya puan yaziliyor. Suna denk geliyor; ben GS, FB, Bursa tahmini yapmisim bu hafta albayim Manisa, BJK, Antep, Trabzon yapmis. Secilenlerin oynadigi takim karsiya yaziliyor. Maca soyle basliyoruz.

Aleks (GS, FB, Bursa, Diyarbakir, Kayseri, Eskisehir, Antalya)- Hutku ( Kasimpasa, IBB, Sivas, Manisa, BJK, Antep, Trabzon)

Italik ile baslayanlar rakibin tahminlerinden dolayi gelenler. Mac sonucu: Aleks 2 (GS, Bursa) - Hutku 3 (IBB, Manisa, BJK)

7 farka kadar atilma ihtimali var. Isteyen takimin pas gecmesi de mumkun. Deplasmancisin mesela 2 tahminde birakabilirsin, guvendigin 4 takim cikmiyorsa. Iki takimda 5'er tahminle baslar maca. Ev sahibine biraz daha avantaj sagliyor, sonra secilen maclar daha riskli maclar oldugu icin.

3 nolu oneriyi ben de sevmedim. Bu hali bile guzel. Fazla kurcalayip, karmasiklastirmayalim.
Qelebex
QUOTE (aleks @ Mar 1 2010, 01:12 ) *
-1'i karistirma. 1 ile 4 benim onerimle ayni kapiya cikiyor ama basitlestirelim. Sonuc olarak tahmin yapilan takim yenilirse karsiya puan yaziliyor. Suna denk geliyor; ben GS, FB, Bursa tahmini yapmisim bu hafta albayim Manisa, BJK, Antep, Trabzon yapmis. Secilenlerin oynadigi takim karsiya yaziliyor. Maca soyle basliyoruz.

Aleks (GS, FB, Bursa, Diyarbakir, Kayseri, Eskisehir, Antalya)- Hutku ( Kasimpasa, IBB, Sivas, Manisa, BJK, Antep, Trabzon)

Italik ile baslayanlar rakibin tahminlerinden dolayi gelenler. Mac sonucu: Aleks 2 (GS, Bursa) - Hutku 3 (IBB, Manisa, BJK)

7 farka kadar atilma ihtimali var. Isteyen takimin pas gecmesi de mumkun. Deplasmancisin mesela 2 tahminde birakabilirsin, guvendigin 4 takim cikmiyorsa. Iki takimda 5'er tahminle baslar maca. Ev sahibine biraz daha avantaj sagliyor, sonra secilen maclar daha riskli maclar oldugu icin.

3 nolu oneriyi ben de sevmedim. Bu hali bile guzel. Fazla kurcalayip, karmasiklastirmayalim.

ben bunun bu haliyle açıklamasını sevdim. gayet berrak zen.gif

yalnız deplasmancının eksik tahmin yapma hakkı olacaksa 3 fark ve üzerine ekstra puan uygulamasının kalkması lazım.
dimple
QUOTE (aleks @ Mar 1 2010, 01:12 ) *

ayni seyi farkli ifade etmis olduk. bu daha anlasilirsa boyle olsun.
ev sahibine avantaj getiridgi dogru da, seneye deplasmanci daha cok mactan sececegi icin ev sahibine biraz daha avnataj getirmek iyi olur sanki. joker isi o acidan faydali olurdu. neyse seneye cok daha var, bu sene kumede kalalım da once..

aleks
QUOTE (Qelebex @ Feb 28 2010, 16:22 ) *
yalnız deplasmancının eksik tahmin yapma hakkı olacaksa 3 fark ve üzerine ekstra puan uygulamasının kalkması lazım.

evet, onu puan tablosunda gostermek de zor oluyor.
dimple
QUOTE (aleks @ Mar 1 2010, 01:28 ) *
evet, onu puan tablosunda gostermek de zor oluyor.

3 puan uygulamasi kalkacaksa fark atmanin ne anlami var ki? 3 puan alınca 1 puani rakipten caliyorsun , oyunun en zevkli yeri bu bence. ( henuz alamadim bir de kaptirdim ama cok zevkli odlugunu dusunuyorum hahaha.gif )
deplasmancinin eksik tahmin yapma hakki ,3 puanlarda cok buyuk adaletsizlik saglamaz bence. sonucta az secim yaparken adam kazanmak maglup olmamak ekstra puan kaptirmamak icin yapiyor onu. ha 4 tahmin yapmis ha 2 tahmin. hur iradesiyle en cok puani almak icin yaptigi bir secim.

bonsu puan icin puan tablosu isini hallederim ben bir ara.
elma
QUOTE (Qelebex @ Feb 28 2010, 22:41 ) *
Sino Elma

Galatasaray'ı sen al, Antalya'yı bana bırak kardeşim hahaha.gif

rus turist elma
Murat
QUOTE (plasenta @ Mar 1 2010, 00:31 ) *

lol.gif al benden de o kadar
dimple
Dimple ( fener,trabzon,bursa) Brolin
Ozkan Plasenta
Sino Elma
Breyf Sporel
Goksin Aleks
Qelebex Murat
Breyf
Ozkan Plasenta
Sino Elma
Breyf (Fenerbahce, Trabzon, Galatasaray) - Sporel
Goksin Aleks
Qelebex Murat

5mis peeeehh!!!
plasenta
karman çorman bir hafta. Ev sahiplerine banko maç yok deplasmancılar ne yapsın. En garanti Antalya galiba hahaha.gif
Ali
QUOTE (hutku @ Feb 28 2010, 21:43 ) *
Dimple Brolin
Ozkan Plasenta
Sino Elma
Breyf Sporel
Goksin Aleks
Qelebex Murat

Alibey'e verdim babaları gitti.. karpuz gibi seçsin.. hahaha.gif

Yahu biz hani oynamistik?
hutku
QUOTE (Ali @ Mar 2 2010, 19:14 ) *
Yahu biz hani oynamistik?

Alicim boşver,değerlendir bu fırsatı.. hahaha.gif
Ali
QUOTE (hutku @ Mar 2 2010, 18:16 ) *
Alicim boşver,değerlendir bu fırsatı.. hahaha.gif

Yahu ben yarismayi FBli arkadaslara GS'i tutturma araci olarak kullanmaya baslamistim seninle oynadik diye, soylesene.... hahaha.gif hahaha.gif
plasenta

Ozkan Plasenta
Sino Elma
Goksin Aleks
Qelebex Murat

Qelebex
Ozkan Plasenta
Sino Elma
Goksin Aleks
Qelebex (Trabzon, Fenerbahçe cinnet.gif, Eskişehir) Murat

GS kazanırsa zaten başlarım oyununa hahaha.gif
plasenta
QUOTE (Qelebex @ Mar 3 2010, 18:04 ) *
Ozkan Plasenta
Sino Elma
Goksin Aleks
Qelebex (Trabzon, Fenerbahçe cinnet.gif, Eskişehir) Murat

Ben de onu bekliyorum, bakalım hangi ev sahibi ligi nereye götürecek diye kasi.gif Dimple Bursayı şampiyon yapıyor, Hasan ligi ortada bıraktı, Breyf Feneri en azından 2. yapmaya çalışıyor, sen ya herro ya merro haftasındasın. hahaha.gif
hutku
QUOTE (Qelebex @ Mar 3 2010, 18:04 ) *

fark yapar.. hahaha.gif
Sporel
Ozkan Plasenta
Sino Elma
Breyf (Fenerbahce, Trabzon, Galatasaray) - Sporel (sivas, bursa, ankaragucu)
Goksin Aleks
Qelebex (Trabzon, Fenerbahçe , Eskişehir) Murat
Goksin

Ozkan Plasenta
Sino Elma
Goksin(Fenerbahçe, Trabzon, Ankaragücü) Aleks
Qelebex
QUOTE (Sporel @ Mar 4 2010, 06:01 ) *
Ozkan Plasenta
Sino Elma
Goksin Aleks

içerde dışarda fark etmez diyosun d.gif

sen bilirsin gerçi ama istersen bi takım daha seç.
Sporel
QUOTE (Qelebex @ Mar 4 2010, 03:26 ) *
içerde dışarda fark etmez diyosun d.gif

sen bilirsin gerçi ama istersen bi takım daha seç.

mersi canim. amigo.gif

Ozkan Plasenta
Sino Elma
Breyf (Fenerbahce, Trabzon, Galatasaray) - Sporel (sivas, bursa, ankaragucu, manisa)
Murat
Bu hafta yine deplasman derbimiz varmış dil.gif

Ozkan Plasenta
Sino Elma
Breyf (Fenerbahce, Trabzon, Galatasaray) - Sporel (sivas, bursa, ankaragucu, manisa)
Qelebex (Trabzon, Fenerbahçe , Eskişehir) Murat (Ankaragücü, Manisa, İBB, Galatasaray)
Ali
Ozkan Plasenta
Hutku ( sivas,paşa,a.gücü) Alibey (Manisa, Fenerbahcemiz, TS, Bursa)
Sino Elma
Qelebex (Trabzon, Fenerbahçe , Eskişehir) Murat (Ankaragücü, Manisa, İBB, Galatasaray)
hutku
Yau adamlar vageçmiyor Fenerbahçemize desdekten.. hahaha.gif Aleks yazamadım diye üzülecek bu hafta. hahaha.gif
Ali
QUOTE (hutku @ Mar 4 2010, 17:25 ) *
Yau adamlar vageçmiyor Fenerbahçemize destekten.. hahaha.gif Aleks yazamadım diye üzülecek bu hafta. hahaha.gif

Yahu Hasancigim, benim yazmamla destek olsa GS her sene SL kazanir. Hatta benim yazmama bakip kostek diye dusunenler bile var. hahaha.gif

Neyse, yazdiklarim yerindedir. Ben iki kutuplu lig tercih ederim (La Liga gibi diyelim, cunku ligimizde iki tane dogal Real ve Barca adayi da var, yani zengin ve devlet destekli ve de fakir ama gururlu seklinde hahaha.gif , ustelik ucuncu takim Valencia da siyah beyaz sappi.gif sappi.gif ) o yuzden FBmizle tepede ve birbirimize yakin olalim diye destegim bakidir.

CL'e falan parayi harcayanlar gitsin (tabii parayi Tabata'ya vermezlerse BJK da gidebilir hahaha.gif ).

FBmize basarilar diliyorum, tabii biz de EsEs'i yenersek ayri bir harikalik gelir lige.

Ali
BroLin

Dimple ( fener,trabzon,bursa) Brolin (sivas-ankaragucu-manisa-gs)
Ozkan Plasenta
Sino Elma
SINO
Ozkan Plasenta
Sino (Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon) Elma
elma

Ozkan Plasenta
Sino (Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon) Elma (Antalya hahaha.gif , Sivas, Manisa, Kayseri)

sistem adamı elma
aleks
Dimple ( fener,trabzon,bursa) - Brolin (sivas-ankaragucu-manisa-gs)
Ozkan - Plasenta
Hutku ( sivas,paşa,a.gücü) - Alibey (Manisa, Fenerbahcemiz, TS, Bursa)
Sino (Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon) - Elma (Antalya , Sivas, Manisa, Kayseri)
Goksin(Fenerbahçe, Trabzon, Ankaragücü) - Aleks (bursa, gs, sivas, manisa)
Qelebex (Trabzon, Fenerbahçe , Eskişehir) - Murat (Ankaragücü, Manisa, İBB, Galatasaray)
plasenta

Ozkan - Plasenta (Galatasaray, Trabzon, Manisa, Diyarbakır, İBB, Kayseri, Antep) öncelik sırasıyla
Sino (Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzon) - Elma (Antalya , Sivas, Manisa, Kayseri)
Qelebex (Trabzon, Fenerbahçe , Eskişehir) - Murat (Ankaragücü, Manisa, İBB, Galatasaray)

Qelebex
Özkan tahmin yapmamış. NBA Keeper'da takas teklifime de cevap vermedi, kaç zamandır da yok ortada. Başına bişey gelmiş olmasın? kasi.gif
Murat
Almanya'daymış, sorun yok dil.gif

İcazet de vermiş amigo.gif

Ozkan (Fenerbahçe, Trabzon, Ankaragücü) - Plasenta (Galatasaray, Manisa, Diyarbakır, İBB)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.