Help - Search - Members - Calendar
Full Version: İzlanda'nın volkanı
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Omuz Kafe
Pages: 1, 2
Murat
Volkandan çıkan küller

REYKJAVİK - İzlanda'da neredeyse 200 yıldır süren ve sessizliğini geçtiğimiz ay bozan yanardağda yeni patlamalar meydana geldi. Patlamalar nedeniyle oluşan kül bulutu, Avrupa'da hava trafiğini felç etti.

Dün Kuzey Avrupa'da yüzlerce uçuş iptal edilmişti, Bugün Avrupa Havacılık Kontrol Ajansı Eurocontrol tarafından yapılan açıklamada, en azından 24 saat daha uçuşların gerçekleşemeyeceği bildirildi.

Eurocontrol, Avrupa hava sahasında Cuma günü sadece 11 bin uçuş gerçekleşebileceğini, normal günlerde bu sayının 28 bin olduğunu bildirdi.

Kimse hiç bir yere gidemiyor.

İngilizlerle konuştum, 200 yıl önce patladığında kül bulutu 1 yıl süreyle gökyüzünde kalmışmış. Ara ara yoğunlaşıyormuş vs

Bu sefer 6 ay süreyle oralıkta kalırsa ve ara ara yoğunlaşır ve uçuşları etkilerse başta British Airways iflas eder herhalde. Avrupa ekonomisine ne miktarda yol su elektrik dönüşü olacağını kestirmek de güç.

Singapur Avrupa'ya olan tüm uçuşları iptal etmiş. Orada da millet havaalanında bekliyor. Almanya'da şimdilik sadece Berlin kapalı. Paris, Brüksel Hollanda falan nanay.
Qelebex
Trene binin.
Murat
Avrupanın ortasında seyahat edecekler trene binecek elbette ama diğerleri ne yapacak?
Qelebex
QUOTE (Murat @ Apr 16 2010, 12:37 ) *
Avrupanın ortasında seyahat edecekler trene binecek elbette ama diğerleri ne yapacak?

dizlerini kırıp otursunlar. oh olsun dil.gif

günde 28.000 uçuş, manyak bu insanlar dumur.gif bu kadar golballeşmenin alemi yok.
Murat
Olur d.gif

Bazıları bir şehirde yaşarken uçakla 3-4 saat mesafedeki başka bir şehirde çalışıyor artık hahaha.gif

Kül bulutu genişleyerek ilerliyor, bugün içinde Çek Cumhuriyeti de hava sahasını kapatacakmış. Akşama Macaristana varıyormuş. Ben de yarın sabah Budapeşteye gidecektim. Herhalde kalırız havaalanında...
Qelebex
QUOTE (Murat @ Apr 16 2010, 12:54 ) *
Ol Ben de yarın sabah Budapeşteye gidecektim. Herhalde kalırız havaalanında...

millet vaktiyle oraya yürüyerek gitmiş, üstüne bir de şehri almış d.gif

bin yataklıya akşamdan, sabah ordasın işte. iyi yolculuklar melek.gif
Sporel
ev buyuklugunde buz parcalari firliyormus yanardagdan. sappi.gif

doga insanin anasini !@#$ sappi.gif
Tortured_Fragile_Mind
Bitmedi şu ülkenin derdi. Önce ekonomik kriz, sonra bu cry2.gif
blackdahlia
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Apr 16 2010, 09:41 ) *
Bitmedi şu ülkenin derdi. Önce ekonomik kriz, sonra bu cry2.gif

misafirlige gelen teyzeler gibi konustun d.gif
Murat
QUOTE (Sporel @ Apr 16 2010, 16:33 ) *
...

Macaristan da hava sahasını kapıyormuş. İzlandada buzulun altından fışkıran volkan bizim işi patlattı yahu... dumur.gif

Ali
QUOTE (Murat @ Apr 16 2010, 15:22 ) *
Macaristan da hava sahasını kapıyormuş. İzlandada buzulun altından fışkıran volkan bizim işi patlattı yahu... dumur.gif

Yalniz degilsin, Londra'dan bir toplanti icin gelecek vardi gelemedi. dumur.gif

Izlanda'nin derdi bizi de gerdi.

Ali
Qelebex
QUOTE (Sporel @ Apr 16 2010, 16:33 ) *
ev buyuklugunde buz parcalari firliyormus yanardagdan. sappi.gif

hell yea brother! sappi.gif
Ali
Bi de sikayet ediyoruz, bakin kimlere ne olmus:

Monarchs from Norway and the Netherlands traveling to a 70th birthday celebration for Denmark's Queen Margrethe found their plans up in the air.

Swedish Foreign Minister Carl Bildt resorted to driving home to Sweden from Brussels. "We'll arrive sometime tomorrow," his spokeswoman Irena Busic said.
hahaha.gif hahaha.gif

Danimarka kralicesine Elma'nin bacagi nasil gider acebag?

Ali
Murat
QUOTE (Ali @ Apr 16 2010, 18:44 ) *
Yalniz degilsin, Londra'dan bir toplanti icin gelecek vardi gelemedi. dumur.gif

Izlanda'nin derdi bizi de gerdi.

Ali

Keşke benimki de sadece toplantıya gelemeyen bir kişi olsaydı. Garson hesabı getirdiğinde göreceğiz. cinnet.gif
Sporel
QUOTE (Murat @ Apr 16 2010, 11:22 ) *

macarlar anlayisli insanlardir. melek.gif "cebimde cok elma var" de, tamamdir. hahaha.gif

bizim de isler cok aksadi. cry2.gif seytani.gif
hutku
Yahu burasımıydı acaba,geçmişte bi patlıyor yine,epey yıllarca yazları milletin götü donmuş. hahaha.gif
hutku
burasıymış.. eek.gif

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=tambora
Istanbulguy

Eyjafjallajökull Volcano.

Isme bakin ya smiley.gif

Ey, forumun olasi Izlandaca uzmanlari......telaffuzu nasildir bunun acaba..ettim smiley.gif

Cem
Şeref
Kara ve denizyolu çalışıyor, sanırım bir kaç günlük seyahat hatıraları olacak bir müddet bazılarının..

Merci!
plasenta
QUOTE (Ali @ Apr 16 2e010, 18:56 ) *
Bi de sikayet ediyoruz, bakin kimlere ne olmus:

hahaha.gif hahaha.gif

Danimarka kralicesine Elma'nin bacagi nasil gider acebag?

bence rahat girer bu yaşta. yaşlı kraliçe istim üstünde bacak. hahaha.gif
Murat
QUOTE (Murat @ Apr 16 2010, 21:06 ) *
Keşke benimki de sadece toplantıya gelemeyen bir kişi olsaydı. Garson hesabı getirdiğinde göreceğiz. cinnet.gif

Şu volkan yüzünden kıtanın tam ters tarafında ne kadar para kaybettiğimiz aklıma gelince, kim bilir millet diğer ülkelerde ne zararlar etmiştir diye düşünüyorum eek.gif
epeci
bir arkadasimin sevgilisi (ispanya'da yasiyorlar) belfast'ta mahsur kalmis. dublin'i ziyarete geliyor bugun. dolayisiyla ben de etkilenmis oluyorum volkandan smiley.gif

her yerde havayollarinin zararindan bahsediliyor. abartiyorlar tabii, iki-uc gun bosa maas odemis olmaktan baska ne zararlari var ki? ucaklar sapasaglam duruyor. hisseleri dusmus biraz ama o zaten baskasinin derdi smiley.gif
ozgurr
@epeci
dublin de yaşıyorsan çok merak ettiğim bir sorunun cevabını bulabilirsin sanırım.en azından çevrenden öğrenebilirsin.ben rugby i yakından takip ediyorum;iskoç,irlanda ve gal takımlarından oluşan celtic ligi(magners league) var ve burada 3 tane irlanda takımı mevcut,belfastlı ulsteri de eklersen 4 tane.irlanda takımları(ulster,munster ve leinster) iyi seyirci ortalamalarına oynarken galway şehrinin takımı connacht topu topu 1000-1500 seyirciye oynuyor ve bu durum bana bayağı garip geliyor.bu ilgi azlığının sebebini bir öğrensen hiç fena olmaz.soru muhtemelen saçma gelmiştir sana ama ben merak ediyorum valla.smiley.gif
mayhem
QUOTE (Murat @ Apr 17 2010, 08:43 ) *
Şu volkan yüzünden kıtanın tam ters tarafında ne kadar para kaybettiğimiz aklıma gelince, kim bilir millet diğer ülkelerde ne zararlar etmiştir diye düşünüyorum eek.gif

KLM günde 10 milyon euro kaybediyor bu iş sürdükçe
epeci
QUOTE (ozgurr @ Apr 17 2010, 13:41 ) *
@epeci
dublin de yaşıyorsan çok merak ettiğim bir sorunun cevabını bulabilirsin sanırım.en azından çevrenden öğrenebilirsin.ben rugby i yakından takip ediyorum;iskoç,irlanda ve gal takımlarından oluşan celtic ligi(magners league) var ve burada 3 tane irlanda takımı mevcut,belfastlı ulsteri de eklersen 4 tane.irlanda takımları(ulster,munster ve leinster) iyi seyirci ortalamalarına oynarken galway şehrinin takımı connacht topu topu 1000-1500 seyirciye oynuyor ve bu durum bana bayağı garip geliyor.bu ilgi azlığının sebebini bir öğrensen hiç fena olmaz.soru muhtemelen saçma gelmiştir sana ama ben merak ediyorum valla.smiley.gif

benim gordugum burada rugby cok populer bir spor. belki fransa'daki kadar degildir ama yine de buyuk ilgi var. bunlarin dort tane milli sporlari var. gal futbolu (voleybol topuyla oynanan rugby gibi birsey) ve hurling (bu da bir cesit cim hokeyi) bunlarin en onemlileri. galway zaten minik bir sehir (100 bin yoktur), wikipedia'ya gore sehirde zaten irlanda liginde oynayan iki rugby takimi varmis. bu senin dedigin kelt liginde ise sehrin ucuncu takimi oynuyormus.
ozgurr
yerel ligden bahsetmiyorum(AIB league).normalde connaht şehrin asıl popüler takımı olmalı diye düşünüyorum ama seyirci ortalamaları dediğim gibi.buna karşılık diğer irish takımlarının böyle bir sorunu yok.bana biraz garip geldi,ondan merak ettim.
plasenta
QUOTE (epeci @ Apr 17 2010, 13:28 ) *
bir arkadasimin sevgilisi (ispanya'da yasiyorlar) belfast'ta mahsur kalmis. dublin'i ziyarete geliyor bugun. dolayisiyla ben de etkilenmis oluyorum volkandan smiley.gif

Vayyy, ansızın seks.
haluk
biz mayis sonunda gelmek uzere biletleri almistik, sanli urfa biletlerinide almistik.
ucak italya uzerinden, belki yirtabiliriz ama yirtamazsak biletlerin parasini geri vermez bu ipneler.
en azindan delta... kredi falan verir, oda belki, uzerine yatma ihtimali var.
oysa nasil hazirdim bu yaz denize girip raki icmeye falan.
genede umudumu kesmedim, beklemedeyiz
plasenta
QUOTE (haluk @ Apr 17 2010, 18:29 ) *
biz mayis sonunda gelmek uzere biletleri almistik, sanli urfa biletlerinide almistik.
ucak italya uzerinden, belki yirtabiliriz ama yirtamazsak biletlerin parasini geri vermez bu ipneler.
en azindan delta... kredi falan verir, oda belki, uzerine yatma ihtimali var.
oysa nasil hazirdim bu yaz denize girip raki icmeye falan.
genede umudumu kesmedim, beklemedeyiz

batıdan gelin, pasifik üzeri temiz.
epeci
QUOTE (plasenta @ Apr 17 2010, 16:28 ) *
Vayyy, ansızın seks.

arkadasim kiz, sevgilisi erkek, ben de sen degilim kirp.gif
Qelebex
QUOTE (plasenta @ Apr 17 2010, 18:28 ) *
Vayyy, ansızın seks.

epecinin arkadaşı kızdır, belfastta mahzur kalan sevgilisi erkek lol.gif
Qelebex
valla görmemiştim kop.gif
haluk
QUOTE (plasenta @ Apr 17 2010, 18:33 ) *
batıdan gelin, pasifik üzeri temiz.

iyi fikir, aslinda guney kutbu uzeri daha temiz klark.gif
2 gun surer yahu oradan gelmek, bir hafta kendimize gelemeyiz
epeci
QUOTE (Qelebex @ Apr 17 2010, 16:39 ) *
valla görmemiştim kop.gif

lol.gif
plasenta
Ben de bunu bekleyerek yazmıştım zaten. Ben olmaman iyi olmuş epeci, tadını çıkar. hahaha.gif
epeci
QUOTE (plasenta @ Apr 17 2010, 16:44 ) *
Ben de bunu bekleyerek yazmıştım zaten. Ben olmaman iyi olmuş epeci, tadını çıkar. hahaha.gif

lol.gif
plasenta
www.zaytung.com

TBMM olağanüstü gündemle toplandı

Efyartjuküllülüllü'den gelen kül bulutunun kısa süre içerisinde yurda ulaşacağı haberi üzerine dün olağanüstü toplanan TBMM, yine sert tartışmalara sahne oldu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen oturumda söz alan AKP Grup Sözcüsü Nihat Doğan'ın, "Her medeni ülke gibi bizim de bu felakete bir isim koymamız gerekir." önerisi genel olarak kabul görürken, verilecek isim konusunda bir uzlaşma sağlanamaması üzerine kapalı oylamaya geçildi. RecepBey, Baturay, Türkbey, Buluthan, Külhanbey ve Yurdaer gibi isimlerin yarıştığı oylama sonucu, kül bulutuna "Şehit Pilot Binbaşı Özer Uzun" adının verilmesine oy birliğiyle karar verildiği öğrenildi.
Oturumdan ayrıca kül bulutu ile ilgili başka bir şeyler yapılması gerekip gerekmediğini belirlemek için bir komisyon kurulması kararı çıktı. Önümüzdeki ay toplanması planlanan komisyonun ilk raporunu 2012 başlarına doğru Meclis'e sunması bekleniyor

lol.gif
plasenta
elbette eksilerimiz olabilir
Breyf
Benim ablamla, enistem burdalar, Persembe Lufthansa ile ucacaklardi iptal oldu, THY ile San Diego - Chicago- Istanbul ucacaklar simdi.
okkesus
QUOTE (epeci @ Apr 17 2010, 18:37 ) *
arkadasim kiz, sevgilisi erkek, ben de sen degilim kirp.gif

kop.gif kop.gif
özkan
Geçen hafta Salı günü Prag'a uçtum, geri dönüşü bu cumartesiydi. Uçamadık mahsur kaldık. Türk Hava Yolları mahsur kalan bazı yolculara otobüs kaldırdı Prag'dan Pazar akşamı, ancak yeni gerdik dumur.gif

Belgrad üzerinden gidemedik, Sırp vizesi yüzünden. Malesef Macaristan-Romanya üzerinden gittik. İlk defa Romanya'yı gördüm, inşallah bir daha da görmem. Macar kapısından aşağı yukarı 400 km tek şeritli yol ve Karpatların bir kısmından geçiyor. Bükreş'ten geçerken tam 40 sene geriye gittiğimi düşündüm. Sadece tarımını kullancam diye böyle rezalet bir ülke alınmaz ki birliğe. Yolculuk 40 saate yakın sürdü, sürücülerin ikiside hem ilk defa gidiyorlarmış hemde navigasyon çok dandikti. Bulgaristan da yine hep aynı pislikleri yaptı yine kapıda. Şu an tuşu gibiyim cinnet.gif
BlueSilence
Geçmiş olsun özkan bey
haluk
QUOTE (Breyf @ Apr 20 2010, 03:47 ) *
Benim ablamla, enistem burdalar, Persembe Lufthansa ile ucacaklardi iptal oldu, THY ile San Diego - Chicago- Istanbul ucacaklar simdi.

ucuyormu hakikaten chicago dan thy?
anlamadim ben bunu, avrupa uzerinden ucmasi lazim degilmi?
nasil oluyor...
Goksin
Biz de perşembe Fransa'ya gidiyoruz hayırlısı bakalım.
Murat
Bundan sonra oralara seyahatler Eyfallayallakahkül izin verirse...
Qelebex
QUOTE (Murat @ Apr 20 2010, 21:36 ) *
Bundan sonra oralara seyahatler Eyfallayallakahkül izin verirse...

uydurdun sanki, ama tam da emin değilim amigo.gif
Sporel
QUOTE (haluk @ Apr 20 2010, 07:53 ) *
ucuyormu hakikaten chicago dan thy?
anlamadim ben bunu, avrupa uzerinden ucmasi lazim degilmi?
nasil oluyor...

benim anladigim inis kalkislarla ilgili problem. 30000 ft'de problem oldugunu sanmiyorum. ny'dan da istanbul'a ucuslar devam ediyor.
Murat
QUOTE (Qelebex @ Apr 20 2010, 21:41 ) *
uydurdun sanki, ama tam da emin değilim amigo.gif

Uydurmamış olma ihtimalim ne olabilir ki?
Murat
QUOTE (Sporel @ Apr 20 2010, 22:11 ) *
benim anladigim inis kalkislarla ilgili problem. 30000 ft'de problem oldugunu sanmiyorum. ny'dan da istanbul'a ucuslar devam ediyor.

20-30,000 ft arası diyordu bir yerde
Istanbulguy

Kotu bir senaryo !

http://news.yahoo.com/s/ap/eu_volcano_science

Cem
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.