Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Midillinin yolları
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Omuz Kafe
Pages: 1, 2, 3, 4
plasenta
Bu topiğe fotoğraf koyacağım birkaç gün içinde. Şimdilik köyümüzün en seksi adamı ile idare edin. Dimitris huzurlarınızda.
İlk 2 resim açık hava kreasyonunu, son resim bugünkü "rüzgar üşüttü beni" isimli kıyafetini gösteriyor.

haluk
QUOTE (plasenta @ Apr 20 2010, 15:45 ) *
Bu topiğe fotoğraf koyacağım birkaç gün içinde. Şimdilik köyümüzün en seksi adamı ile idare edin. Dimitris huzurlarınızda.
İlk 2 resim açık hava kreasyonunu, son resim bugünkü "rüzgar üşüttü beni" isimli kıyafetini gösteriyor.

sokaktaki kopekler, incik boncuk tezgahlari, hatunlar ve arkadasin...
midilliymis... turkiye ulan bura, kimi kandiriyorsun hahaha.gif
hutku
abicim kıçımızın dibi..tabi türkiye olacak ne sandın sen.. hahaha.gif
haluk
QUOTE (hutku @ Apr 20 2010, 16:16 ) *
abicim kıçımızın dibi..tabi türkiye olacak ne sandın sen.. hahaha.gif

osmanlinin torunuyuz diyorsun yani, aldikmi simdi oralari yoksa almamiz yakinmi army.gif
hutku
QUOTE (haluk @ Apr 20 2010, 17:44 ) *
osmanlinin torunuyuz diyorsun yani, aldikmi simdi oralari yoksa almamiz yakinmi army.gif

yahu biz oralardan geldik,bizim zaten..plaso ile açılışı yapıyoruz..üç kuruşa muhtaç ipneler.. hahaha.gif
haluk
QUOTE (hutku @ Apr 20 2010, 16:48 ) *
yahu biz oralardan geldik,bizim zaten..plaso ile açılışı yapıyoruz..üç kuruşa muhtaç ipneler.. hahaha.gif

oylemiydi, hay allah...
abad ederiz oralari o zaman kisa zamanda.
saga sola soyliyeyimde inek bokuna ususen yesil sinekler
gibi dolusalim orayada, bokunu cikartalim hahaha.gif
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (hutku @ Apr 20 2010, 17:48 ) *
üç kuruşa muhtaç ipneler.. hahaha.gif

lol.gif lol.gif
plasenta
aha
Breyf
Seksi amca Profilden Feldkamp'a benziyor. lol.gif
haluk
QUOTE (Breyf @ Apr 21 2010, 00:08 ) *
Seksi amca Profilden Feldkamp'a benziyor. lol.gif

hahaha.gif
dogru valla
plasenta
Bugün yıllardır selamlaşıp hiç konuşmadığım entellektül görünümlü çiftle oturdum kahvede. Adam şair/yazar (epey meşhurmuş yunanistanda) kadın piyanistmiş. 10 yıldır bu adada, bu köyde yaşıyorlarmış. Daha önce 9 yıl İkaria (ikarus'un adası) yaşamışlar. 10 güne Samos'a (Sisam) taşınıyoruz dediler. Bu kadar inzivadan sonra insan içine girmeye karar vermişler. "Yıllarca uzaktan hakaret ettiğim ama beni nedense seven toplumun içine girip oradan sallamaya karar verdim" dedi adam.
hutku
QUOTE (plasenta @ Apr 21 2010, 01:26 ) *
"Yıllarca uzaktan hakaret ettiğim ama beni nedense seven toplumun içine girip oradan sallamaya karar verdim" dedi adam.

İşte Türklük belgesi.. sappi.gif hahaha.gif
epeci
rumcan iyi mi plaso?
haluk
QUOTE (epeci @ Apr 21 2010, 21:53 ) *
rumcan iyi mi plaso?

turkcesi daha iyiymis lol.gif
hutku
abicim adam yunanca ders aldı o kadar..sular seller kadar.. dil.gif
plasenta
QUOTE (epeci @ Apr 21 2010, 22:53 ) *
rumcan iyi mi plaso?

fena değil
Breyf
QUOTE (plasenta @ Apr 22 2010, 18:32 ) *
fena değil

Fena degilmis, koy abicim bir suru resim!
plasenta
QUOTE (Breyf @ Apr 23 2010, 10:28 ) *

Koyacam bir sürü resim. Yarın akşam istanbula dönünce. Çeşmedeyim şimdi, tekne Alaçatı marina da yatıyor.
Bu akşam arkadaşlarımlaydım, yemeğe giderken yolda tek tük eski rum evlerini gördük, zamana direnen, hala güzel. Birilerinin yıkıp da yerine lüks villa yapmak istediği.

Şeyi konuştuk, İtalya, Fransa, Yunanistan vs gibi yerlerde, adamın biri ev yapmış, 14. kuşak torunu 300 yıl sonra aynı evde oturuyor. Bakınca bayılırsın. Çeşme'de rumdan kalanlar dışında 30 sene dayanacak ev yok. Bu tüm Türkiye'de böyle.

Midillinin köylüsü, yeni yapılmış eski tarz bir eve bakıp "ne güzel ev" diyor. Siz hiç Türkiye'de bir eve bakıp "ne güzel ev" diyen birini duydunuz mu? Duydunuzsa ev güzel olduğundan değil, diyenin alıştığından farklı olmasındandır. Burada "kaç paradır bu" diye sorulur.

Çanakkale'de 2 güzelim ev var yanyana, kalabilmiş ama harabe halinde. İlk beceren yerine sikime benzer bir apartman dikecek, yerleri de güzel eski oldukları için.

Ver coşkuyu..ver coşkuyu

Biiiiz, Atatürk'ün çocuklarıyız. Bodrumlar,Marmarisleri Kuşadalarını, İstanbulları sikip atmış bir ırkın evladıyız. Biiiiiz istersek her yeri apartmanla donatırız. Biiiiz tüm sahillere Başkent I, II, III ve daha nice siteleri diken Ankaralılarız, Mavi Ege sitelerini yapan İzmirlileriz.

Koy müziği yavrum aç sesini, ver coşkuyu.

allah bizim belamızı versin

hahaha.gif
blackdahlia
Amin d.gif
Şeref
Adamın evine para teklif ettin mi acaba, alabilir misin yani..

Fiyat etkiler mi adamı, hayırsa cevabın neden..

Sonra o adanın nüfusu son 100 yılda nasıl değişmiş, ne kadar artmış mesela son 20 yılda..

Geçmişten kalan her şey yerinde mi, cami, Türk evi, külliye vs ayakta mı? Ne durumda ya da..

Bunlara bakmak lazım en azından, daha bir sürü şey var da yoksa bir ağızdan allahın belasının üzerine amin demek kadar kolay bir masumiyet pozu var mı, mesuliyetsiz, azade, maşallah? Sebep bugünden geriye bugünü mü açığa çıkarıyor, yoksa makul bir tarih sosyoloji siyaset ekonomi tartışmasına mı dayanıyor, sizce öyle olsa, "allah belamızı versin" açıklayıcı mı olurdu?

Ahmet abi keyfini çıkar. Sen başkasın. Herkese nasip olmaz. smiley.gif

Merci!
Murat
QUOTE (Breyf @ Apr 23 2010, 10:28 ) *

Keltoşum, ben koyayım bir kaç resim smiley.gif

Marbella

Atina

Pire

Cannes

Marsilya

Napoli

plasenta
Ali bunun görmemiş. Aradı biraz önce, "burada kırmızılı pembeli kırıtan bir herif var" diye lol.gif

QUOTE (plasenta @ Apr 20 2010, 15:45 ) *

hutku
QUOTE (plasenta @ Apr 24 2010, 01:45 ) *
Çanakkale'de 2 güzelim ev var yanyana, kalabilmiş ama harabe halinde. İlk beceren yerine sikime benzer bir apartman dikecek, yerleri de güzel eski oldukları için.

Restore etmeyeni alıyorlar elinden şimdi,yani öyle söylüyorlar.. dil.gif Ama var aslına uygun çalışmalar kalan üç beş yer için..

Yahu o sahilde ilk bölümdeki yalıları bilirmisin? Önlerinde deniz.İki katlı ahşap ne binalardı be! Seksen sonrası hepsi beton yığını oldu.. cry2.gif

Not:İşleri yoluna koydun mu? Senin için dua ettim Fener Patrikhane ayininde bugün.. hahaha.gif
Breyf
QUOTE (plasenta @ Apr 24 2010, 15:08 ) *
Ali bunun görmemiş. Aradı biraz önce, "burada kırmızılı pembeli kırıtan bir herif var" diye lol.gif

kop.gif

Amcayi duyan kosuyor. d.gif

Muratcim tesekkurler kirp.gif

Dunyadaki tek kazmalar turk degil bunu da ogrendigimiz zaman toplumsal baris adina buyuk yol katicaz. Basliycaz onlari sevip duzeltmeye filan da flaan....sappi.gif
plasenta
QUOTE (Breyf @ Apr 25 2010, 01:45 ) *
kop.gif

Amcayi duyan kosuyor. d.gif

Yıllar önce Dimitris'i ilk gördüğümüzde üzerinde sadece daracık bir alman mayosu vardı, kırmızı. Köyle bağdaştıramadığımız için turist zannettik. Kıçını sıkarak gezinir ağır ağır, küçük adımlarla, sabahtan akşama. Enteresan bir yürüyüşü vardır. Aradan 1 ay geçti, tekrar köye gidiyoruz; çok uzak mesafeden sahil boyunca yürüdüğünü gördüm denizden. Mesafe itibarı ile tanımak mümkün değil ama, yürüyüş aynı. "bak alman hala burada" dedim Memo'ya. "yok yahu kalmamıştır bu kadar" dedi. Yaklaşınca baktık ki seninki anadan doğma yürüyor sahilde köye doğru. hahaha.gif o zaman öğrendik ki, köydenmiş.
plasenta
Skala Skamia, köyümüz. Aşağı yukarı tam Assos'un karşısına düşüyor. Önce mendirekten, sonra tekneden manzara.
Qelebex
Bu Midilli adası, benim fantezi Marmara Cumhuriyeti'nin ayrılmaz bir parçasıdır d.gif
plasenta
Molivos, adanın en popüler kasabası. Yazın turist dolu. Biraz daha batıda Skala'ya göre. İmbat otelin karşına düşüyor. Limanı ve kasaba dik bir yokuşla bağlanıyor.

Efsanevi bir doktoru varmış çook önceleri. Yaşlı babakaleliler hala bahseder. Bir de kolsuz Yorgos varmış, tek kollu balıkçı. Bizim Enver kaptan der ki: "ortada buluşurduk, bendeki ağı olduğu gibi alır gider, ertesi gün boşalmış olarak iade ederdi, çok güzel para verirdi". Enver kaptan o zaman genç, parayı annesine verirmiş. Bir gün annesi "bu para çok fazla" demiş. Ertesi gün buluşmada "yanlış para vermişsin, annem öyle söylüyor" diyerek, iade etmek istemiş. "Git anana elbise al" demiş Yorgos, almamış parayı. Hep anlatır bu hikayeyi. "Yorgo'yu bulsana bana" dedi, aradım. Çok olmuş öleli.

Limandan başlayıp yukarı doğru çıkalım.
plasenta
Artık yukarıdayız. Bir sürü Osmanlı çeşmesi var.
plasenta
Çarşı smiley.gif ışık nedeniyle sabah erken çektim, daha dükkanların çoğu kapalı.
plasenta
Ve mutlu son hahaha.gif
Breyf
sappi.gif
Qelebex
çok güzel
plasenta
QUOTE (hutku @ Apr 20 2010, 17:48 ) *
üç kuruşa muhtaç ipneler.. hahaha.gif

Halleri bu. Mitilini, adanın büyük şehri. 40 binin biraz üzerinde nüfus. Coğrafi açıdan bizim Rize'ye denk gelir. Sosyal açıdan Trakya diyelim. Türkiye'de böyle şehir yok. Milletin keyfi yerinde, devlette para yok. Çok memur ve asker var. 700 küsur adada yerleşim olmasının kaçınılmaz sonucu bu memur ve asker sayısı. Havalanının önünden geçerken otoparkta en az 100 araba vardı. Bu mevsimde günde 1 ya da 2 uçak ancak gelir. O arabalar çalışanların arabaları, motorsikletleri katmadım. 8 saatlik tek vardiyada. 24 saat açık olduğunu düşünürsek en az 200 kişi çalışıyor orada. İmkan yok masrafını çıkarmasına.

plasenta
Herkes sokakta, gece 10'a doğru yemek yiyorlar.
Qelebex
birader istinye burası. kafa mı buluyosun bizle?
Ali
Dimitri hafta sonu kirmizi stretch bir pantalon (esofman gibiydi aslinda) ve de pembe bir tshirtle geziyordu.

Burayi Turkiye'ye benzeten arkadaslara gezegen olarak Mars ile Dunya da birbirlerine biraz benziyorlar diyorum.

Benzerligi iyice takdir etmek icin vapura binip Ayvalik'a geri donmeniz ve kara sinekler tarafindan karsilanmaniz lazim (orada nedense uremiyorlar), oranin denizinde pet sise de yuzmuyor, herhalde suyunun ozgul agirligi bizim sulardan cok hafif oldugundandir. Bir de nedense henuz birbirine kickica yuzlerce binanin site diye yapildigi yasam alanlarini henuz ogrenememisler, ben geriliklerine verdim, halbuki adaya soyle Temizkent, Ortakent, Yankent, Nefiskent, Sokkent, Cikarkent diye 300-500 site dikip nufusu 100-150,000den milyonlara cikarabilseler, sen o zaman gor guzelligi, tipki Ayvalik gibi olabilirmis Midilli ama treni kacirmislar, bizim mimari ve estetik anlayisimiza vakif olamamislar. Tabii henuz estetik zevkleri o kadar gelismis, tek tek tas evlerde oturuyorlar, zannedersin magara devri.

Bir de megafonlarla bagirma ve her binanin onune alakasiz tabelalar asarak kulaga ve goze hitab etmeyi de henuz duymamislar, yani sanat yanlari zayif.

Midilli Turkiye'ye benziyor, gunduz geceye, ben de Michael Jordan'a benziyorum, ufak tefek farklarla tabii.

Henuz hormonlu bitki yetistirmeyi ogrenemisler, bahceden koparilmis taze domates biber yemek zorunda kaliyorsunuz, o da rezalet bir durum.

Adanin iki onemli urunu var, zeytin ve de raki (uzo yani). Turizmi Molivos kasabasi disinda cok fazla sallamiyorlar, bir de Eressos diye Lezbiyen turistler icin populer olan kisim haric.

Su Ahmet'in resmini astigi Skaminias ve iskelesi Skala Skaminias bir omre bedel, cok guzel 3-4 gun gecirip geri dondum, Allahtan donuste vapurdaki bizim vatandaslarin grubundan birileri Ayvalik'a yaklasilirken en buyuk Turkiye diye vapurda bagirmaya basladi da kendimize geldik, yoksa sessiz sessiz bitecekti yolculuk.

Ali

Ali
Skaminias'ta Ahmet'in referansi uzerine tanistigim Niko beni koyun yerlilerinden Lefteris ve Mikhalis ile tanistirdi. Lefteris'e Lefteri anlattim, biri hosgeldin kardas digeri merhaba, nasilsin, cok guzel falan dediler, ikisi de Turkce (ikinci Almanya'da calismis, bir suru Turk arkadasi olmus, sonra da Uskudarli diye lokanta acmis Stuttgart'ta. hahaha.gif ). Turkum deyince tek gordugum sey yakinlik ve sicaklik oldu, arada bir politikacilarda butun ipnelik diyorlar. Zaten kendileri depek Atina hayrani degil, bir tanesi biz Atina'dan cok karsi kiyiya yakiniz, benim dedelerim Ayvalikli zaten dedi.

Breyfim, sanirim kimse sorunu Turklerin kazmaligi diye ifade etmiyor ya da algilamiyor. Ama biraz uzerinde dusnmekte fayda var bu islerin. Hayatimizda estetik zevke yeterince onem vermiyoruz, bu bir eve bakmak da olur, bir bahceye de, muzeye gidip muzede sergilenen seylere de, guzel bir muzik dinleyip bir siir okuyarak da, hatta sadece denize, gokyuzune guzel bir bitkiye, hayvana bakarak dahi.

Bunun onemli kismi ekonomik, biz kiyilarimizi bina ile dolduruyoruz, binalari yapan zengin olma derdinde, oturan yazligim olsun derdinde, ruhsati veren koseyi donme derdinde, tepedekiler oy ve kendi goruslerini hakim kilmak derdinde. Ama kimse de "yahu su viraji alip dagin yamacinda dikilmis guzel evler gorse insanlar, her yere site yapacagimiza" demiyor.

Kaldigim yerin arkasi dag, sahibinin 200-300 koyunu da daga dogru agilda. Her sabah 6da agillarindan cikiyorlar, seyretmesi omur uzatiyor. Hayatimda ilk defa bu kadar guzel deniz manzarasina sirtimi donup oturdum, zevkle koyunlari seyrettim, tedavi gibi.

Ali
Qelebex
Midilli Ege'de bir ada olduğuna göre onu Türkiye'den Bozcaada ve Gökçeada ile kıyaslamak lazım. İstanbul'un kıyası Atina olmalı. Anakarasından epey uzakta bir ada bu. Yakınkarasından gelişler pasaportla. "Antuya karşı seviyeli cimbom.org" sohbetlerini anımsadım.
Ali
QUOTE (Qelebex @ Apr 26 2010, 12:52 ) *
Midilli Ege'de bir ada olduğuna göre onu Türkiye'den Bozcaada ve Gökçeada ile kıyaslamak lazım. İstanbul'un kıyası Atina olmalı. Anakarasından epey uzakta bir ada bu. Yakınkarasından gelişler pasaportla. "Antuya karşı seviyeli cimbom.org" sohbetlerini anımsadım.

Midilli ve Ayvalik arasi kopru olsa 20 dakika surmez, tam karsi karsiyalar, tarih, doku, vs. acisindan karsilastirilmak acisindan ideal yerler. Midilli 100 sene once Gokceada ve Bozcaada'ya benzediginden cok Ayvalik'a benziyordu eminim.

Tabii sen bir tanesini site yapa yapa yarim milyon yaparsan sonra karsilastirma olmuyor. Midilli'de dolasirken Ayvalik'in 100 sene once nasil oldugunu ya da Cunda adasinin 30 sene once, gayet guzel goruyorsun.

E bugun artik karsilastirilacak durumda degillerse bunu birilerinin yapmis olmasi lazim.

Tabii insan Midilli ve Istanbul'u kiyaslamamali, ama Midilli ve Ayvalik'i kiyaslasan aglarsin. Ha, bir de bizim memlekette Ayvalik'a giden burasi ne guzel yer diyor ayrica. dumur.gif

Ali
plasenta
QUOTE (Qelebex @ Apr 26 2010, 15:52 ) *
Midilli Ege'de bir ada olduğuna göre onu Türkiye'den Bozcaada ve Gökçeada ile kıyaslamak lazım.

O da pek olmaz. "İçerik" diye bişi var.

Gittin mi İmbros'a. Kaderine terkedilmiş canım rum köylerine karşın, Niğdeli, Gümüşhaneli, Yozgatlı köyleri yapmışlar, oralardan adam getirip yerleştirmişler; nüfusu ele geçirmek için. Her biri ayrı ayrı sanki Pursaklar. hahaha.gif

Bozcaada hala idare eder görüntüde, İstanbul burjuvazisi yatırım yaptığı için ama içi boş. Taşra sayfiyesinden hallice. Adam gibi yemek yok.
Qelebex
e bu millet denizden yaşamaktan anlamaz. acınızı paylaşıyorum. ancak bana Midilli-Ayvalık kıyası biraz haksızlık gibi geliyor. Ayvalık ortadirek turizm merkezi Türkiye'de. Bodrum'la Mykonos'u kıyaslasak yine o kadar beter mi duruyoruz yunandan?
plasenta
QUOTE (Ali @ Apr 26 2010, 15:00 ) *
Bir de nedense henuz birbirine kickica yuzlerce binanin site diye yapildigi yasam alanlarini henuz ogrenememisler, ben geriliklerine verdim, halbuki adaya soyle Temizkent, Ortakent, Yankent, Nefiskent, Sokkent, Cikarkent diye 300-500 site dikip nufusu 100-150,000den milyonlara cikarabilseler, sen o zaman gor guzelligi, tipki Ayvalik gibi olabilirmis Midilli ama treni kacirmislar, bizim mimari ve estetik anlayisimiza vakif olamamislar. Tabii henuz estetik zevkleri o kadar gelismis, tek tek tas evlerde oturuyorlar, zannedersin magara devri.

Şimdi bu site eksikliğinin nedeni orada Ankaralı olmaması. hahaha.gif Karaburun ki Türkiyenin en bakir sahillerinden biridir. Nergis yetiştirerek geçinen bir kaç köy ile terkedilmiş (hepsi dağda) bir kaç rum köyünden ibarettir. Havada kartallar uçar, o kadar bakirdir. Ankaralılar önce Mordoğan'ı keşfetti. ODTÜ'lüler sitesi yaptılar. İyidir hakkını yemeyim ama sitedir işte. "yahu ne güzel yer bir yer alayım ev yapayım/bir ev alayım" demez ankaralı; "buraya bir site yapalım ankaradaki gibi yaşayalım" der. Oranın o beğendiği hali kalmaz ama ankaralı memnundur, yazlığı vardır. Diğer taşralılar da ankaralıları takip eder. Özellike bakir ve dokunulmamış güzellikleri tercih ederler, arazi ucuzdur, hatta devlet kurumlarına bedava tahsis eder. Yargıtayın "yargöt" danıştayın "götdan" siteleri vardır biryerde.

Savunmaları da "eee nerede tatil yapıp nereden denize gireceğiz" olur hep. Girme lan, sanki denizin sana ihtiyacı var. hahaha.gif Sonunda bu memleketin yat sahibi kendini yunan adalarına zor atar, sentetik olamayan bir ortam, temiz bir deniz için. Parayı harcayan onlar halbuki. Sorsan "cennet sahillerimiz" derler, ben hiç görmedim. Site yoksa "Sarmısaklı" vardır. cekic.gif

İşte karaburunun en uç noktası, dağın başı, 25 apartmanlı site. Bu ibneler denize girse nolur, girmese nolur.

Sonraki ise de Midilli sahili.
Ali
QUOTE (Qelebex @ Apr 26 2010, 14:17 ) *
e bu millet denizden yaşamaktan anlamaz. acınızı paylaşıyorum. ancak bana Midilli-Ayvalık kıyası biraz haksızlık gibi geliyor. Ayvalık ortadirek turizm merkezi Türkiye'de. Bodrum'la Mykonos'u kıyaslasak yine o kadar beter mi duruyoruz yunandan?

Bodrum'u en son ne zaman gordun, o yarimadanin kiyilarinin sitelerin hucumundan sonraki halini gordun mu?

Guzel diye gidilen plajinda dev hoparlorlerden gun boyu Serdar Ortac ve su aralar habire gazetelere cikip arzi da talebi de ben yartirim tipi demecler veren kadini dinledin mi (Nilgin Ergen mi ne)? Bodrum'un icine girip bir aksam yurudun mu?

Yunan iki-uc adasini turizm adina feda edebilir, gelsin Ingilizler Almanlar buraya para biraksinlar der, bin tane adalari var. Biz nereden neyi feda ediyoruz? Ki feda ettiler dedigimiz adalar da tum evler tek tip beyaz mavidir.

Ayvalik ortadirek turizm merkezi olsun, Kucukkuyu, Altinoluk, Erdek kiyilardan devam et, onlar ne?

Sorun ortadirek olmakta degil, Midilli'de su Skaminia diye Ahmed'in resmini astigi yerde kisi basina gelir bizim ortadireginkinden azdir, ama site yapmiyorlar iste.

Sorun su, tabii sadece Turkler icin degil ama ciddi sorun: insan hayatinda guzellik aramali, estetik yasaminin bir parcasi olmali, para kazanmak adina cok cirkin bir tabelayi herkesin gordugu bir binanin cephesine koymamali, bina dikdortgenler prizmasindan baska bir sey de olabilmeli, hoparlorle sayin Ayvaliklilaaaaaaar, bu Pazar gunu bilmem ne senliklerineeeee davetlisiniiiiiz, saat 14:30 cocuk korosuuuuu diye bir seyi 15 dakika bangir bangir dinletmeye calismamali, guzelim tas evler bakimsizlik icinde curuyup giderken yanina kivanc ile beton hilkat garibeleri dikmemeli.

Icinde yasadigi topluluk icin mecbur kalmadan da o anki sadece maddi cikarindan fedakarlikta bulunabilmeli.

Anlatmaya calistim, insaat yapan para kazanma derdinde, alan ev sahibi olma, ruhsat veren kose donme, en tepedekiler en genis koseyi donerken koltuga sarilma derdinde. Ortak tek bir noktalari var: yasadigim yer guzel mi, bana estetik olarak bir seyler veriyor mu, hayatimda bu tarafimi besledigim herhangi bir olay var mi sorunlarina katiyyetle ve siddetle hayir cevabi vermek.

Orta direk olmakta sorun yok, boyle orta direk olmakta sorun var.

Ali
plasenta
QUOTE (Qelebex @ Apr 26 2010, 16:17 ) *

Aynen, o berbat kuru Mykonos (günahım kadar sevmem) Bodrum'a 5 basar kallite olarak. Yemeği, denizi, imkanları ve müşterisi açısından. Ayvalık, dikili gibi ortadirek sayfiyelerine tekneyle uğruyorum ben bankamatiğe ulşamak için. Gerek limanda gerek herhangi bir koyda, yanında bir halk tipi gezi teknesi oluyor, 16 saat çıstak çıstak göbek atma yarışması yapıyorlar suyun üzerinde. Bankamatikten nefret ediyorsun.
Ali
QUOTE (plasenta @ Apr 26 2010, 14:34 ) *
Şimdi bu site eksikliğinin nedeni orada Ankaralı olmaması. hahaha.gif Karaburun ki Türkiyenin en bakir sahillerinden biridir. Nergis yetiştirerek geçinen bir kaç köy ile terkedilmiş (hepsi dağda) bir kaç rum köyünden ibarettir. Havada kartallar uçar, o kadar bakirdir. Ankaralılar önce Mordoğan'ı keşfi hakkını etti. ODTÜ'lüler sitesi yaptılar. İyidir hakkını yemeyim ama sitedir işte. "yahu ne güzel yer bir yer alayım ev yapayım/bir ev alayım" demez ankaralı; "buraya bir site yapalım ankaradaki gibi yaşayalım" der. Oranın o beğendiği hali kalmaz ama ankaralı memnundur, yazlığı vardır. Diğer taşralılar da ankaralıları takip eder. Özellike bakir ve dokunulmamış güzellikleri tercih ederler, arazi ucuzdur, hatta devlet kurumlarına bedava tahsis eder. Yargıtayın "yargöt" danıştayın "götdan" siteleri vardır biryerde.

Savunmaları da "eee nerede tatil yapıp nereden denize gireceğiz" olur hep. Girme lan, sanki denizin sana ihtiyacı var. hahaha.gif Sonunda bu memleketin yat sahibi kendini yunan adalarına zor atar, sentetik olamayan bir ortam, temiz bir deniz için. Parayı harcayan onlar halbuki. Sorsan "cennet sahillerimiz" derler, ben hiç görmedim. Site yoksa "Sarmısaklı" vardır. cekic.gif

İşte karaburunun en uç noktası, dağın başı, 25 apartmanlı site. Bu ibneler denize girse nolur, girmese nolur.

Sonraki ise de Midilli sahili.

Su Karaburun'dan astigin manzarayi dunyada kimse yapamaz yahu, wallahi insan hayretler icinde bakiyor, lafin bittigi yer, gercekten soz kalmiyor.

Elinde varsa birkac tane de Cunda'nin yeni sitelerini as, onlari boyle seker pembesi, cart kirmizi falan boyuyorlar, cok estetikler ya, bir de statement yapiyorlar renkleriyle.

Ali
haluk
QUOTE (plasenta @ Apr 26 2010, 15:01 ) *
O da pek olmaz. "İçerik" diye bişi var.

Gittin mi İmbros'a. Kaderine terkedilmiş canım rum köylerine karşın, Niğdeli, Gümüşhaneli, Yozgatlı köyleri yapmışlar, oralardan adam getirip yerleştirmişler; nüfusu ele geçirmek için. Her biri ayrı ayrı sanki Pursaklar. hahaha.gif

Bozcaada hala idare eder görüntüde, İstanbul burjuvazisi yatırım yaptığı için ama içi boş. Taşra sayfiyesinden hallice. Adam gibi yemek yok.

bokcu herif sende...
bozcaada da dunya kadar tas ev var, cogu restore edilmis vaziyette.
hala restore edilmeyi bekleyen yerler var tabiki, birde yemek yok lafina takildim.
yemek yokmus, iyi kardesim gelmeyin o zaman, eksik kalsin safsafali tekneniz adamizdan hahaha.gif

ayvalikta eski rum mahallelerinin oldugu yerler var, bir suru yer restore edilmis ama hala
ucuza alinacak sahane evler var; tas evler, bahceli falan.
tabiki liman kismi boktan, herkez oraya ususmus, bokunu cikarmislar.
ama butun bu yerlerin bokunu cikmasinin sebebi yerli halk degil hukumettir, hukumet politikasiyla
buralara goc ettirlen insanlar dogal olarak ayvaligin kulturunu benimseyecek degillerdi tabiki.
anadolunun deniz olmayan yerinden bir suru insan getirildi buralara, tesvik edildi gidilmesi
icin, onlarda kendi kulturlerini getirip anadolunun koyune cevirdiler.
ben imroz 1969 da gittim ilk olarak, peder bey adanin icme suyu insaatini yapiyordu.
hukumet kendi kafasindan uydurdugu bir programla dogu anadoludan bir suru insani
oralara gonderdi, yanlis anlasilmasin bu kisileri suclamiyorum, bu konuda suclanacak mercii devlettir.
tabik baska seylerde mevcut, zevksizligimiz bunlarin basinda geliyor, bu memlekette her yerde bir
rizeli mutahitin yaptigi boktan binalar vardir.

yunan adalarina merakli olanlar asil hirvatistandaki istra yarimadasina gitsin.
biraz koy gorun nasil oluyormus, bir daha yunan adasina pek gitmeyebilirsiniz.
haluk
QUOTE (Ali @ Apr 26 2010, 15:42 ) *
Su Karaburun'dan astigin manzarayi dunyada kimse yapamaz yahu, wallahi insan hayretler icinde bakiyor, lafin bittigi yer, gercekten soz kalmiyor.

Elinde varsa birkac tane de Cunda'nin yeni sitelerini as, onlari boyle seker pembesi, cart kirmizi falan boyuyorlar, cok estetikler ya, bir de statement yapiyorlar renkleriyle.

Ali

abicigim atmayalim lutfen, ispanyaya gittinizmi?
akdeniz sahilleri ne halde biliyormusunuz?
her taraf beton yigini yahu...
haluk
birde sunu eklemek istiyorum, adalarin bizde kalmamasi iyi olmus bu bir gercek.
bokunu cikartirdik orasi kesin, iyiki yunanlilarin elinde kalmis.
plasenta
QUOTE (haluk @ Apr 26 2010, 16:49 ) *
bokcu herif sende...
bozcaada da dunya kadar tas ev var, cogu restore edilmis vaziyette.
hala restore edilmeyi bekleyen yerler var tabiki, birde yemek yok lafina takildim.
yemek yokmus, iyi kardesim gelmeyin o zaman, eksik kalsin safsafali tekneniz adamizdan hahaha.gif

ayvalikta eski rum mahallelerinin oldugu yerler var, bir suru yer restore edilmis ama hala
ucuza alinacak sahane evler var; tas evler, bahceli falan.
tabiki liman kismi boktan, herkez oraya ususmus, bokunu cikarmislar.
ama butun bu yerlerin bokunu cikmasinin sebebi yerli halk degil hukumettir, hukumet politikasiyla
buralara goc ettirlen insanlar dogal olarak ayvaligin kulturunu benimseyecek degillerdi tabiki.
anadolunun deniz olmayan yerinden bir suru insan getirildi buralara, tesvik edildi gidilmesi
icin, onlarda kendi kulturlerini getirip anadolunun koyune cevirdiler.
ben imroz 1969 da gittim ilk olarak, peder bey adanin icme suyu insaatini yapiyordu.
hukumet kendi kafasindan uydurdugu bir programla dogu anadoludan bir suru insani
oralara gonderdi, yanlis anlasilmasin bu kisileri suclamiyorum, bu konuda suclanacak mercii devlettir.
tabik baska seylerde mevcut, zevksizligimiz bunlarin basinda geliyor, bu memlekette her yerde bir
rizeli mutahitin yaptigi boktan binalar vardir.

yunan adalarina merakli olanlar asil hirvatistandaki istra yarimadasina gitsin.
biraz koy gorun nasil oluyormus, bir daha yunan adasina pek gitmeyebilirsiniz.

Biz ne anlatıyoruz zaten. Bozcaada biraz idare ederse, koruyan istanbullular nedeniyledir. İmbros ile ilgili aynı şeyi söylemişsin. Sana gözüm kapalı Hırvatistan sahilleri haritası çizerim. hahaha.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.