QUOTE (plasenta @ Apr 26 2010, 15:01 )

O da pek olmaz. "İçerik" diye bişi var.
Gittin mi İmbros'a. Kaderine terkedilmiş canım rum köylerine karşın, Niğdeli, Gümüşhaneli, Yozgatlı köyleri yapmışlar, oralardan adam getirip yerleştirmişler; nüfusu ele geçirmek için. Her biri ayrı ayrı sanki Pursaklar.

Bozcaada hala idare eder görüntüde, İstanbul burjuvazisi yatırım yaptığı için ama içi boş. Taşra sayfiyesinden hallice. Adam gibi yemek yok.
bokcu herif sende...
bozcaada da dunya kadar tas ev var, cogu restore edilmis vaziyette.
hala restore edilmeyi bekleyen yerler var tabiki, birde yemek yok lafina takildim.
yemek yokmus, iyi kardesim gelmeyin o zaman, eksik kalsin safsafali tekneniz adamizdan
ayvalikta eski rum mahallelerinin oldugu yerler var, bir suru yer restore edilmis ama hala
ucuza alinacak sahane evler var; tas evler, bahceli falan.
tabiki liman kismi boktan, herkez oraya ususmus, bokunu cikarmislar.
ama butun bu yerlerin bokunu cikmasinin sebebi yerli halk degil hukumettir, hukumet politikasiyla
buralara goc ettirlen insanlar dogal olarak ayvaligin kulturunu benimseyecek degillerdi tabiki.
anadolunun deniz olmayan yerinden bir suru insan getirildi buralara, tesvik edildi gidilmesi
icin, onlarda kendi kulturlerini getirip anadolunun koyune cevirdiler.
ben imroz 1969 da gittim ilk olarak, peder bey adanin icme suyu insaatini yapiyordu.
hukumet kendi kafasindan uydurdugu bir programla dogu anadoludan bir suru insani
oralara gonderdi, yanlis anlasilmasin bu kisileri suclamiyorum, bu konuda suclanacak mercii devlettir.
tabik baska seylerde mevcut, zevksizligimiz bunlarin basinda geliyor, bu memlekette her yerde bir
rizeli mutahitin yaptigi boktan binalar vardir.
yunan adalarina merakli olanlar asil hirvatistandaki istra yarimadasina gitsin.
biraz koy gorun nasil oluyormus, bir daha yunan adasina pek gitmeyebilirsiniz.