Help - Search - Members - Calendar
Full Version: gicik oldugum laflar
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Omuz Kafe
Pages: 1, 2
muratbey
- ezeli rakip
- ebedi dost
- guzide

...
epeci
tabii ki
blackdahlia
illa ki

bi de olumlu bir cumlenin sonuna eklenen "ki"

bi de awwww wow OMG sesleri

bi de i hear ya

daha neler neler
epeci
velev ki dil.gif
muratbey
everybody say yea
Tortured_Fragile_Mind
-ki'nin son 7-8 yılda türeyen acayip kullanımı.

Ör: Çayı ısıtsana
- Çay sıcak ki?

Ör: X trafiğe takıldı sanırım.
- X geldi ki?

Ör: Ebeninki.

Bunun bir de "niyekine" versiyonu vardır. Komik ve şirin değil işte Allah'ın belası.
Qelebex
son yıllarda türemesinden ziyade, sen egelilere son yıllarda denk gelmişsindir d.gif

bu kullanımın tuhaf bulunduğuna da ben son yıllarda şahit oldum. Oradaki "ki" eki "zaten" anlamındadır, anlamı güçlendirir. çıkarttığınızda ifade eksilir.
blackdahlia
QUOTE (Qelebex @ May 30 2010, 15:58 ) *
son yıllarda türemesinden ziyade, sen egelilere son yıllarda denk gelmişsindir d.gif

bu kullanımın tuhaf bulunduğuna da ben son yıllarda şahit oldum. Oradaki "ki" eki "zaten" anlamındadır, anlamı güçlendirir. çıkarttığınızda ifade eksilir.

ifade eksilirmis. ifade yanlis bi kere. izmirliler kullaniyor diye olumlu eylemden sonra -ki kullanilabilir olmaz. zaten anlami verilmek isteniyorsa zaten kullanilacak.
plasenta
Sopa sandım yılanmıştı.

Çanakkale Türkçesi. hahaha.gif
hutku
QUOTE (plasenta @ May 31 2010, 01:22 ) *
Çanakkale Türkçesi. hahaha.gif

Ayvacık'tır o.. hahaha.gif
epeci
QUOTE (blackdahlia @ May 30 2010, 23:18 ) *
ifade eksilirmis. ifade yanlis bi kere. izmirliler kullaniyor diye olumlu eylemden sonra -ki kullanilabilir olmaz. zaten anlami verilmek isteniyorsa zaten kullanilacak.

bana da ters geliyor ama yanlis diyemem. adamlarin dili boyleyse ne yapsinlar yani? o zaman azerice de "cok yanlis"
plasenta
QUOTE (epeci @ May 31 2010, 01:42 ) *
o zaman azerice de "cok yanlis"

Evet bizde çocuğun adını "Kerim" koyarsan okulda alay ederler. Azerbaycan'da yanlış yapıp "Kerem" ile alay ediyorlarmış hahaha.gif
blackdahlia
QUOTE (epeci @ May 30 2010, 18:42 ) *
bana da ters geliyor ama yanlis diyemem. adamlarin dili boyleyse ne yapsinlar yani? o zaman azerice de "cok yanlis"

evet o zaman ozbekce de cok yanlis evet.

duyan da izmir'i yunan zannedecek. adamlarin dili boyleymis lol.gif sen yanlis diyemiyosun diye yanlis degil olmuyor cicisi. git izmir'de yanlis diyeme hahaha.gif qelo'yla oturun karsilikli "derim ki" diyin. "diyebilirim ki" diyin.
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Qelebex @ May 30 2010, 22:58 ) *

Haydi yahu? Ben de Denizli-Aydın Akdeniz'de sanıyordum hahaha.gif

Kütük Denizli'de, dedemler Aydın'da olduğu için bayağı gitmişliğim var. Askerlik de İzmir'deydi.

O anlamda olduğu belli de öyle bir anlam var mı? Türkçe'nin kuralları genelde ses üzerine kuruludur, bu direkt kulak tırmalıyor.
Tortured_Fragile_Mind
Açık ara şarz var bir de. Tahtakale'deki tezgahta telefon satan herif söylese gam yemem. Bildiğin acizlik bu.

Qelebex
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ May 31 2010, 08:15 ) *
Haydi yahu? Ben de Denizli-Aydın Akdeniz'de sanıyordum hahaha.gif

Kütük Denizli'de, dedemler Aydın'da olduğu için bayağı gitmişliğim var. Askerlik de İzmir'deydi.

O anlamda olduğu belli de öyle bir anlam var mı? Türkçe'nin kuralları genelde ses üzerine kuruludur, bu direkt kulak tırmalıyor.

Arkadaşım biz böyle kullanıyoruz, fesüphanllah. Darıya mısır, çiğdeme çekirdek, nohuta beyaz leblebi demek gibi icatlarınıza ses çıkarmıyoruz da yaygın kullanımda olan bir kalıbı türkçeden atmak size mi düştü cekic.gif
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Qelebex @ May 31 2010, 09:44 ) *
Arkadaşım biz böyle kullanıyoruz, fesüphanllah. Darıya mısır, çiğdeme çekirdek, nohuta beyaz leblebi demek gibi icatlarınıza ses çıkarmıyoruz da yaygın kullanımda olan bir kalıbı türkçeden atmak size mi düştü cekic.gif

Qelo'm. İzmir'de kullan. Ege ile alakası olmayan adam kullanıyor, bu saçmalık kanser gibi yayılıyor cekic.gif Yeni nesil bunu doğru belliyor vs vs

Kelime farkı değil dilbigisi sorunu bu.

Ya da "eş anlamlı sorunu değil ki" hahaha.gif
Qelebex
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ May 31 2010, 09:51 ) *

bak ne güzel kullandın hahaha.gif

bu anlamı daha güzel şekilde ver bakalım becerebiliyorsan.
epeci
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ May 31 2010, 07:51 ) *
Qelo'm. İzmir'de kullan. Ege ile alakası olmayan adam kullanıyor, bu saçmalık kanser gibi yayılıyor cekic.gif Yeni nesil bunu doğru belliyor vs vs

Kelime farkı değil dilbigisi sorunu bu.

ornek yanlis.

"es anlamli sorunu ki" olmasi lazim ki kulak tirmalasin smiley.gif
plasenta
Alkol almak
Lavabo'ya gitmek
Çay dökmek
epeci
QUOTE (plasenta @ Jun 4 2010, 11:36 ) *
Alkol almak
Lavabo'ya gitmek
Çay dökmek

cay dokerim ben. bir keresinde koca kupayi klavyeye boca etmistim hemen acip temizlemek gerekmisti (sekerli icerdim o zamanlar) cekic.gif
blackdahlia
bizim elazigli komsularimiz vardi eskiden. onlar da "cay birakmak" derlerdi. her cay biraktiklarinda biz de ailecek gulerdik hahaha.gif

evet ben bi de "sanirsam" dan pek hoslasmiyorum. bi de bir sey soylediginde "yaaani" denmesinden.
plasenta
QUOTE (blackdahlia @ Jun 4 2010, 21:29 ) *
bizim elazigli komsularimiz vardi eskiden. onlar da "cay birakmak" derlerdi. her cay biraktiklarinda biz de ailecek gulerdik hahaha.gif

evet ben bi de "sanirsam" dan pek hoslasmiyorum. bi de bir sey soylediginde "yaaani" denmesinden.

Çay bırakmak kahveci ağzı. Tepsideki hazır çaylar söz konusu. Bu versiyonun olduğundan haberim yoktu.

"Sanırsam" konusuna katlılıyorum ki.
blackdahlia
bi de herkez var. herkez cinnet.gif

plasenta
QUOTE (blackdahlia @ Jun 5 2010, 01:20 ) *
bi de herkez var. herkez cinnet.gif

Sen paşaport'u bilir misin? Gıcık olunacak bişi değildir ama.
Breyf
Bag cibigi.
blackdahlia
QUOTE (plasenta @ Jun 4 2010, 18:25 ) *
Sen paşaport'u bilir misin? Gıcık olunacak bişi değildir ama.

lol.gif evet daha ziyade komikmis.
blackdahlia
QUOTE (Breyf @ Jun 4 2010, 18:27 ) *
Bag cibigi.

o ne be d.gif
Breyf
Dogrusu Bağ çubuğu, koylerde millet bag cibigi diyor smiley.gif
muratbey
cagdas
dunya capinda
muratbey
gosh
Tortured_Fragile_Mind
"I was like" da var mı smiley.gif
epeci
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jun 9 2010, 15:43 ) *
"I was like" da var mı smiley.gif

cinayet sebebidir
blackdahlia
bi de "dogrudur" var.
plasenta
QUOTE (blackdahlia @ Jun 9 2010, 22:42 ) *
bi de "dogrudur" var.

ıyyy
muratbey
totally.
Murat
Gosh! I was totally like wow! d.gif Minnesota'da günlük konuşma hahaha.gif
Tortured_Fragile_Mind
Doğrudur ki? seytani.gif

Doğrudur'u kullanırım ben. İşyerinde işle ilgili tartışmalarda joker olarak işe yarayabiliyor.
Qelebex
"aynen öyle" hasta ediyor beni. beni bu şekilde onaylamayın birader.
Tortured_Fragile_Mind
Birader'e de sinir olurum ben. Bunu ciddi ciddi bilader yazanlar da var cekic.gif
plasenta
Üstad cekic.gif
hutku
''dünyanın 500 büyük ekonomistinden...'' lol.gif
blackdahlia
QUOTE (muratbey @ Jun 10 2010, 09:11 ) *
totally.

totally awesome!

muratbey
futbol soleni
gunumuz futbolu
thingy
Qelebex
BlueSilence
Milliyet ve Hürriyetgillerin "öyle bir .... oldu ki, baktı ki, söyledi ki vesaire ki" şeklinde haber başlıkları cinnet.gif

Bir de her transfer haberine "bombayı patlattı" ifadesini kullanmaları var hahaha.gif
muratbey
ogrenildi
ifade edildi
plasenta
hocam
hutku
Hocam,Amerika takımını beğenmişsin.. d.gif
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (plasenta @ Jun 13 2010, 02:29 ) *
hocam

Bunu bizim işyerinde bir yönetici kadınlara falan söylüyor.

"Abi" de çok sinir. Arada bir ağızdan kaçsa da yine iş ortamında "abi" "abi"olunca acayip bir ortam oluyor, bazen Tahtakale'de çalışıyor hissediyorum kendimi. (Aynı adam)

Bir de abisi var ki ona hiç girmeyelim.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.