Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Sacmma Sapan Is Yaparken
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Omuz Kafe
Ali
Ben mecbur muyum 16 yasinda dunyayi yelkenle tek basina dolasmak isterken zor durumda kalip bilmem kac tane geminin aramasiyla bulunup kurtarilan salaklarin kurtarma masrafini ve de cevreye verdikleri zarari paylasmaya?

Dolasmayin lan dunyayi yelkenliyle tek basiniza, millet iyice usutmus kafayi. Ben o gemilerden sorumlu olsam kurtarma icin telefon geldiginde, neden yalniz basina yelkenlideymis, Avustralya aciklarinda ne ariyor, bana mi sordu yola cikarken diye bir sorarim once.

Sonra da bulundu diye CNN'in girisinde haber oluyor. Basarsa ne olacak, bana ya da insanliga faydasi nedir bu kizin dunyayi yelkenle dolasmasinin? Kimse bana Midilli'de denize girdim diye odul vermiyor, farki ne?

Bunlarin arasinda en hasta oldugum "American enterpreneur", American billionaire", 'American adventurist" cumleleriyle tanitilip "dunyanin etrafini balonla donmeyi" 128. denemesinde basararak insanliga cok onemli bir hizmette bulunan rahmetli Steve Fosset geliyor.

Tamam kendi parasiyla denebilir ama bunlar insanligin da kaynaklari yahu, adamin teki 150 kisilik takim kurmus, en modern iletisim imkanlari, asagida kovalayan ekipler, ne o balonla dunyayi donecek. Duyan da 1600ler de yelkenliyle Pasifik'i geciyor falan sanacak.

Uluslararasi bir anlasma imzalanmasini talep ediyorum: Sacma sapan, kimseye faydasi olmayan bu ego trriplerine cikan salaklar zor durumda kalirlarsa kimsenin donanmasi, hava yollari vs. yardimci olmayacaktir. 16 yasinda bir cocugun anasi babasi cocuklarini boyle bir geziye yollayacak kadar ahmaksa, cocuklarini da kendileri kurtarsinlar.

Amen.

Ali
Ali
Young adventurer found alive and well

Yasasin, genc maceraci iyiymis.

A 16-year-old California girl who was feared lost at sea while sailing solo around the world has been found alive and well, adrift in the southern Indian Ocean with rescue boats headed toward her, officials said.

After a tense 20 hours of silence, a Qantas Airbus A330 search plane made contact with Abby Sunderland late Thursday in the south Indian Ocean where her boat was knocked down repeatedly by huge waves and she lost satellite phone contact.

Qantas Airline spokesman Tom Woodward said the teenager was spotted half way between Australia and Africa and the plane crew spoke with her by radio.

Bir Airbus 330 bu salagi aramak icin ucus yapiyor, bakkal hesabi saatte 5000 litre yakit yakiyor bu ucak, baska isi gucu yok mu milletin yahu?

Yahoo, CNN, her yerde ilk haber kizin bulunmasi, sanki dunyanin onemli bir derdini cozmek icin Birlesmis Milletler kizdan ricaci olmus yelkenliye binsin diye, simdi de bulunmasi haber oluyor.

Insanlik kollektif olarak ahmaklasiyor olabilir mi? Neden kimse bir jetin saatte 5000 litre yakit yakarak 10 kusur saat bu kizi aramasini sorgulamiyor?

Ali
hutku
Reklam yapıyorlardır Alicim..Kasma bu kadar.. hahaha.gif
Tortured_Fragile_Mind
Çok zorlama bir öfke olmuş yahu bu hahaha.gif
Ali
QUOTE (hutku @ Jun 11 2010, 11:23 ) *
Reklam yapıyorlardır Alicim..Kasma bu kadar.. hahaha.gif

Neyin reklamini? Kizlarimiza yelken ogretmek isteyen bir yelken klubu komplosuyla mi karsi karsiyayiz?

Yoksa kapitalizm ve Amerika ne harikalarmis, 16 yasinda bir kiz bir yelkenliyle Hint okyanusunda kaybolup ucakla bulunabiliyor gibi bir propaganda mi soz konusu?

Neyin reklamini yapiyorlarsa bana urunu soyle, daha ucuza daha etkili reklamlar yaptirabiliriz, koy Ali Desidero'yu bir yelkenlinin ustune kameraya bakip, binin bakalim, cok kraldir tekne desin, her aksam dunya TVlarinda yayinlat 15 saniye, daha az para odersin.

Ali
Ali
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jun 11 2010, 11:31 ) *
Çok zorlama bir öfke olmuş yahu bu hahaha.gif

Inanamayacagin kadar zorlanmadan ve dogal oldu da ofke degil. Ahmaklik ve kollektif salaklik karsisinda hayret diyelim.

Ama aldigim cevaplara bakilirsa toplumsal umursamazlik sandigimdan fazla yayilmis.

O zaman durumu degelendirmek lazim, ben her gun alti sise sampanya icerek ve yuruyerek Istanbul'dan Moskova'ya gitme denememe basliyorum, cok heyecanliyim, daha once kimse basaramamis. Lutfen haber alinmazsa Rus ssilahli kuvvetlerini ve Turk Hava Yollarini yollayin. Sampanyalari da derhal hazirlayin. Pesimde 8 araclik bir konvoy olsun, birinde jakuzi rica edecegim.

Ama ben yuruyecegim, sampanya icerek, daha once kimse yapmadi, cok cok onemli, ofkeelenmeyin, dunya tarihinde bir ilk.

Ali
hutku
QUOTE (Ali @ Jun 11 2010, 14:34 ) *
Neyin reklamini yapiyorlarsa bana urunu soyle, daha ucuza daha etkili reklamlar yaptirabiliriz, koy Ali Desidero'yu bir yelkenlinin ustune kameraya bakip, binin bakalim, cok kraldir tekne desin, her aksam dunya TVlarinda yayinlat 15 saniye, daha az para odersin.

Bilmiyorum. hahaha.gif Aklıma o geldi..Kimse kimseye bedava yardım etmez diye düşündüm,vardır mutlaka namalananı işin. hahaha.gif
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Ali @ Jun 11 2010, 14:39 ) *
Inanamayacagin kadar zorlanmadan ve dogal oldu da ofke degil. Ahmaklik ve kollektif salaklik karsisinda hayret diyelim.

Ama aldigim cevaplara bakilirsa toplumsal umursamazlik sandigimdan fazla yayilmis.

O zaman durumu degelendirmek lazim, ben her gun alti sise sampanya icerek ve yuruyerek Istanbul'dan Moskova'ya gitme denememe basliyorum, cok heyecanliyim, daha once kimse basaramamis. Lutfen haber alinmazsa Rus ssilahli kuvvetlerini ve Turk Hava Yollarini yollayin. Sampanyalari da derhal hazirlayin. Pesimde 8 araclik bir konvoy olsun, birinde jakuzi rica edecegim.

Ama ben yuruyecegim, sampanya icerek, daha once kimse yapmadi, cok cok onemli, ofkeelenmeyin, dunya tarihinde bir ilk.

Ali

Gün içerisinde kişisel lüks için akıllara zarar benzin/enerji vs harcanıyorken 10-15 kişinin balon keyfine limon sıkmak çok anlamlı gelmedi bana smiley.gif

Ali
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jun 11 2010, 12:57 ) *
Gün içerisinde kişisel lüks için akıllara zarar benzin/enerji vs harcanıyorken 10-15 kişinin balon keyfine limon sıkmak çok anlamlı gelmedi bana smiley.gif

Saatte 5000 litre dedim, gun icerisinde buna benzer seyler yapan varsa postumu geri alirim, daha dogrusu onlari da bu listeye dahil ederim.

Faaliyetlerin kendisiyle ilgili bir derdim yok, sessiz sedasiz bir gemiye ya da balona binseler bana ne.

Ama bu is Milyarder Steve Fosset 6. dunyayi balonla dolasma denemesini de yarida birakmak zorunda kaldi tipi haberleri bilmem nerede 170 kisi oldu haberlerinin ardindan cikinca ya da saatte 5000 litre yakit yakilarak kizin aranmasi kisminda dumur oluyorum.

Yoksa bana ne, isteyen istedigini yapmayi denesin, ama 6 milyar insaniz, bir insanin sacma sapan keyfine harcanacak kaynaklarin bir siniri olmasi gerekmiyor mu sizce?

Ali
plasenta
QUOTE (Ali @ Jun 11 2010, 14:39 ) *
O zaman durumu degelendirmek lazim, ben her gun alti sise sampanya icerek ve yuruyerek Istanbul'dan Moskova'ya gitme denememe basliyorum, cok heyecanliyim, daha once kimse basaramamis.

Boşver gel tekneyle Sochi'ye gidelim, direkt konuya girelim.
plasenta
Arama kurtarma bir görev Alibey, Airbus da kalkar, kruvazör de Antarktikaya kadar gider gerekirse. Şili, Arjantin, Güney afrika, Yeni zelanda ve Avustralya, ABD, İngiltere'de donanma ve hava kuvvetlerinin asli işlerinden biri bu, ciddi para harcıyorlar. Okyanusun mu var derdin var. Bizim okyanusumuz yok, donanmamız Cumhuriyeti kollama görevini üstlenmiş. Senin paranla maaş alıp, ofisler donatıp o ekipmanla darbe planları yapıyorlar. Akşamları da orduevinde 125 kuruşa lüfer yiyorlar. Bis kere sağlığına kadeh kaldırdılar mı? hahaha.gif
Ali
QUOTE (plasenta @ Jun 11 2010, 14:12 ) *
Boşver gel tekneyle Sochi'ye gidelim, direkt konuya girelim.

Niyetimi yanlis anladin ama teklif ilginc tabii seytani.gif

Sen ne zaman Midilli'ye gidiyorsun, Temmuz'da yani?

Ali
plasenta
QUOTE (Ali @ Jun 11 2010, 16:18 ) *
Niyetimi yanlis anladin ama teklif ilginc tabii seytani.gif

Sen ne zaman Midilli'ye gidiyorsun, Temmuz'da yani?

Ali

memonun vize randevusu 23'üne. Demekki aybaşı hazır oluruz. Anytime, ayın 1'inden sonra. Yunanistan çeyrek finale kalırsa tadından yenmez, giyeriz formaları.
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Ali @ Jun 11 2010, 16:04 ) *
Saatte 5000 litre dedim, gun icerisinde buna benzer seyler yapan varsa postumu geri alirim, daha dogrusu onlari da bu listeye dahil ederim.

Faaliyetlerin kendisiyle ilgili bir derdim yok, sessiz sedasiz bir gemiye ya da balona binseler bana ne.

Ama bu is Milyarder Steve Fosset 6. dunyayi balonla dolasma denemesini de yarida birakmak zorunda kaldi tipi haberleri bilmem nerede 170 kisi oldu haberlerinin ardindan cikinca ya da saatte 5000 litre yakit yakilarak kizin aranmasi kisminda dumur oluyorum.

Yoksa bana ne, isteyen istedigini yapmayi denesin, ama 6 milyar insaniz, bir insanin sacma sapan keyfine harcanacak kaynaklarin bir siniri olmasi gerekmiyor mu sizce?

Ali

Yahu bir özel jet kaç litre yakıyor? Öğle yemeğine jete atlayıp akşam dönen insanlar var.

Mesela 60 m'lik überbotlar ne yakar, denize ne zarar verir (ve bunlarda kaç tanesi sürekli seyri-sefer halinde) Plaso daha iyi bilir? O bot da 2-3 petrol zenginin bronzlaşırken şezlongta sarışın hatun hoplatmasına hizmet ediyor mesela.
plasenta
Bu arada ciddi ciddi bir Karadeniz geçişi planlıyorum. Kimseyi bulamazsam tek başıma. İlgilenen haber versin.
plasenta
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jun 11 2010, 16:22 ) *
Yahu bir özel jet kaç litre yakıyor? Öğle yemeğine jete atlayıp akşam dönen insanlar var.

Mesela 60 m'lik überbotlar ne yakar, denize ne zarar verir (ve bunlarda kaç tanesi sürekli seyri-sefer halinde) Plaso daha iyi bilir? O bot da 2-3 petrol zenginin bronzlaşırken şezlongta sarışın hatun hoplatmasına hizmet ediyor mesela.

60 metrelik yat saatte minimum 800 litre yakar, motorun gücü arttıkça o da artar.
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (plasenta @ Jun 11 2010, 16:23 ) *
Bu arada ciddi ciddi bir Karadeniz geçişi planlıyorum. Kimseyi bulamazsam tek başıma. İlgilenen haber versin.

2 hafta falan sürer sanırım?
plasenta
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jun 11 2010, 16:31 ) *
2 hafta falan sürer sanırım?

Geçiş 48 saat falan sürer Sivastopol'a. Yalnız yukarı doğru çıkışta poyrazsız bir hava yakalamak lazım, hem yavaşlarız hem üstümüzden dalga geçer yoksa, 3 gün ıslanarak yol gidilmez. Dönüş kolay.
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (plasenta @ Jun 11 2010, 16:34 ) *
Geçiş 48 saat falan sürer Sivastopol'a. Yalnız yukarı doğru çıkışta poyrazsız bir hava yakalamak lazım, hem yavaşlarız hem üstümüzden dalga geçer yoksa, 3 gün ıslanarak yol gidilmez. Dönüş kolay.

Yok sen gezersin, limanlarda gurmelik yaparsın katsayısı ile 2 hafta dedim smiley.gif
Ali
QUOTE (plasenta @ Jun 11 2010, 14:18 ) *
Arama kurtarma bir görev Alibey, Airbus da kalkar, kruvazör de Antarktikaya kadar gider gerekirse. Şili, Arjantin, Güney afrika, Yeni zelanda ve Avustralya, ABD, İngiltere'de donanma ve hava kuvvetlerinin asli işlerinden biri bu, ciddi para harcıyorlar. Okyanusun mu var derdin var. Bizim okyanusumuz yok, donanmamız Cumhuriyeti kollama görevini üstlenmiş. Senin paranla maaş alıp, ofisler donatıp o ekipmanla darbe planları yapıyorlar. Akşamları da orduevinde 125 kuruşa lüfer yiyorlar. Bis kere sağlığına kadeh kaldırdılar mı? hahaha.gif

Bir kurumun varliginin hakliligini gostermek icin ornek olarak bir orduyu kullaniyorsaniz argumana 3-0 yenik baslamisiniz demektir Ahmet bey.

Ordulari da cok mantikli bulmamakla beraber en azindan A ulkesi sladirirsa B ulkesi kendini korusun diye falan begenirsin begenmezsin bir mantigi var.
16 yasinda kizin dunyayi yelkenle dolasmasinin kendisi ve belki ailesi disinda herhangi bir insan grubuna faydasi nedir, bizi neden ilgilendirir?

Kurtarma gorevdir, normal toplum hayatinda surdurulen faaliyetlerde bir anormallik olursa tabii gider kurtarirsin. Okyanusa ucak duserse kurtarma olur, kimse de neden diye sormaz, insanlar ucakla seyahat ediyorlar toplumsal hayatin bir geregi olarak. Kurtarma vazife ise ben yuz tane adam bir grup kurup habire bunlari birer kisilik yelkenlilerle habire Hint Okyanusuna salsam, firtinaya yakalandikca da hadi gidin kurtarim desem sence kurtarirlar mi? Kacinci olaya kadar devam ederler?

Hayir bir de boyle apar topar kurtarilacaksa bu olayin ozelligi ne, ben de denerim, hayatimda yelken yapmadim ama bir deneyeyim, ruzgar izin verdigi kadar giderim, sonra yollayin ucaklari, gemileri, Ali zicti.

Ali
Ali
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jun 11 2010, 14:22 ) *

Ornek ne kadar abartili olursa olsun (gercekten dunyada kac kisi jetle yemege gidiyor, emin degilim) insanlarin is gorusmesi, bir yakinlariyla gorusmek vs. icin seyahatlere cikmasi normal sayiliyor. Ben de mtro yerine arabayla Taksim'e gidebilir biraz daha fazla yakit yakarim ama sanirim kimse neden Taksim'de yiyorsun, Levent daha yakin, orada yesene demez (umuyorum).

Senin verdigin ornek asiri olmakla beraber sonucta toplumca kabul edilen bir amaca yonelik (bir yere yemeye gitmek).

Hos bana kalsa ben ozel jete de izin vermem ama o ayri bir konu.

Petrol zenginleri de anlamsiz para harciyor ama eninde sonunda o benzinin parasini kendi cebinden veriyor. Bizim 16ligin arama parasinin karsiligini anasi babasi odeyecek mi? Odeseler de sacmalik, seyhlerinki de sacmalik, savundugum epey basit bir fikir, bu islere bir yerde sinir cekmek topluluk olarak yasam acisindan mantikli bir oneri. Boyle yapmak yerine basinda bunlari yuceltmek bana iyice zirva geliyor.

Hic olmazsa basinda Seyh Zalam, Seyh Salam ve Seyh Yalam 15 Rus hatunla denize acildilar, izlemeye devam ediyoruz diye haberi cikmiyor.

Bir de boyle A330larla falan kurtarilacaksam ben de denerim wallahi, Plasenta da hakli olarak Karadeniz'i enlemesine gecmek ister. hahaha.gif

Ali
blackdahlia
anliyorum. ama biraksalardi kiz olse miydi? "abi kurtaramayiz, alibey kiziyo"
plasenta
Kızcağızda LA'den çıkıp yolun yarısını yapmış ama. Pek öyle sıçtı durumu yok. Bulunduğu yerin öbür adı "cehennem". Oralarda kaybolanların kimler olduğunu bilsen aklın şaşar. Isabelle Autisser 2 defa tekne devirdi orada ki, hem kadın dünyanın en iyilerinden biri hem de teknesi ulaşılır bişi değil. Aferin kıza sadece sürükleniyormuş, tekne küçük gelmiş o denize anlaşılan. 1 yıl psikoterapi istiyor baştan, yola çıkmadan önce.
plasenta
buyrun
plasenta
Geçenlerde bir ingiliz yaşlı adam dergilere düştü. Emekli olunca tekne almış, her denize çıkışında adamı sahil kurtarma kurtarmak durumunda kalıyormuş. Sonunda, "tekneyi sat ya da artık masrafı sana charge edeceğiz" demişler. hahaha.gif
Ali
QUOTE (plasenta @ Jun 11 2010, 14:08 ) *
Kızcağızda LA'den çıkıp yolun yarısını yapmış ama. Pek öyle sıçtı durumu yok. Bulunduğu yerin öbür adı "cehennem". Oralarda kaybolanların kimler olduğunu bilsen aklın şaşar. Isabelle Autisser 2 defa tekne devirdi orada ki, hem kadın dünyanın en iyilerinden biri hem de teknesi ulaşılır bişi değil. Aferin kıza sadece sürükleniyormuş, tekne küçük gelmiş o denize anlaşılan. 1 yıl psikoterapi istiyor baştan, yola çıkmadan önce.

Yahu bu benim argumanim, madem bu kadar tehlikeli, gitmesin kardesim, ozru kabahatinden buyuk: Neden kurtarilmasi gerekti? Cunku manyak tehlikeli bir yere gitmis?

Neden gidiyor, Guiness'e girmek icin. Bize faydasi ne? Hic.

Blackdahliacigim, su fikrayi bilir misin, adamin teki trende oturmus onunde bir suru muz, muzlari soyup uzerine tuz ekip camdan disari atiyor. Karsisinda oturan adam neden muzlari disari atiyorsunuz deyince cevap olarak "deli miyim ben, tuzla muz yenir mi?" diyor.

Kurtar tabii olmesin, ondan sonra her cani sIkIlani da kurtarirsin.

Devletlerin bu konuda tutumlari davranisi etkiliyor. Alkollu araba kullanmak serbest olsa ben aksam yola cikmam. Devlet yasakliyor diye cikiyorum. Bir suru insan da icip kullanmiyor, yani davranis degisiyor.

Yazarsin bir yasa: yardima ihtiyaci olan herkes kurtarilir, velakin toplu tasima araclari disinda olup yardim isteyen herkes kurtarma masraflarinin tamamini arti Yesili Destekleme Fonuna masraflarin 20%sini odemeyi kabul eder.

Bak ondan sonra kizcagiz olsun mu diye bir derdin oluyor mu?

Tabii olaya muz tuzlandiktan sonra bakarsan, kiz kurtarilsin dersin. Ama Plasunta'nin bahsettigi Ingiliz adamin durumu mantikli olan, senle mi ugrasacagiz, ya da ode parasini.

Ali
Murat
Bence halı sahada top oynarken çapraz bağlarını koparanları, yamaç paraşütüyle Babadağ'dan kendi bırakıp kolunu bacağını kıranları, hatta hayatı boyunca her gece demlenip sonunda karaciğer hastası olanları da kurtarma kapsamına alıp ücretsiz tedavi etsinler. Gerekirse halı saha maçlarına ya da içmeğe başlamadan önce bir yıl psikoterapi seanslarına katılıp hazırlanılabilir...
Ali
QUOTE (Murat @ Jun 11 2010, 14:54 ) *
Bence halı sahada top oynarken çapraz bağlarını koparanları, yamaç paraşütüyle Babadağ'dan kendi bırakıp kolunu bacağını kıranları, hatta hayatı boyunca her gece demlenip sonunda karaciğer hastası olanları da kurtarma kapsamına alıp ücretsiz tedavi etsinler. Gerekirse halı saha maçlarına ya da içmeğe başlamadan önce bir yıl psikoterapi seanslarına katılıp hazırlanılabilir...

Ne alakasi var, bence kizin psikoterapisini de devlet odemeli, cok zor bir is yaptigi, ben nankorluk etmisim, terapiyi devlet butcesinden odememeleri kabahat.
epeci
ali bey'e sonuna kadar katiliyorum bu hususta...
Ali
QUOTE (plasenta @ Jun 11 2010, 13:20 ) *
memonun vize randevusu 23'üne. Demekki aybaşı hazır oluruz. Anytime, ayın 1'inden sonra. Yunanistan çeyrek finale kalırsa tadından yenmez, giyeriz formaları.

Bizim ceyrek finale kalmamizla ayni ihtimal Yunanistan'in kalmasi. Cirkin futbol out lutfen, hicbir sey oynamiyorlar.

Ali
epeci
QUOTE (Ali @ Jun 12 2010, 13:44 ) *
Bizim ceyrek finale kalmamizla ayni ihtimal Yunanistan'in kalmasi. Cirkin futbol out lutfen, hicbir sey oynamiyorlar.

Ali

cirkin adamlari da sahaya surmusler zaten. bunlar bu kadar tipsiz degildi kasi.gif
Breyf
QUOTE (plasenta @ Jun 11 2010, 13:23 ) *

Eylul'de yaparsan ben gelirim. Ama hava nasil olur o zaman bilemem.

Araba kullanmanin bile yas siniri var. Yelken icin boyle bir kural yok mu?
Ali
QUOTE (Breyf @ Jun 12 2010, 21:38 ) *
Eylul'de yaparsan ben gelirim. Ama hava nasil olur o zaman bilemem.

Araba kullanmanin bile yas siniri var. Yelken icin boyle bir kural yok mu?

Yelkende tek sinir ananin babanin manyakligi.

Ali
Breyf
QUOTE (Ali @ Jun 12 2010, 21:08 ) *
Yelkende tek sinir ananin babanin manyakligi.

Ali

Alicim bu tip manyaklar sayesinde kanunlar cikiyor galiba, Avukat olarak senin cok kizmaman lazim aslinda bunlara.

Papa'dan uzundur haber alamiyoruz d.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.