Ben mecbur muyum 16 yasinda dunyayi yelkenle tek basina dolasmak isterken zor durumda kalip bilmem kac tane geminin aramasiyla bulunup kurtarilan salaklarin kurtarma masrafini ve de cevreye verdikleri zarari paylasmaya?
Dolasmayin lan dunyayi yelkenliyle tek basiniza, millet iyice usutmus kafayi. Ben o gemilerden sorumlu olsam kurtarma icin telefon geldiginde, neden yalniz basina yelkenlideymis, Avustralya aciklarinda ne ariyor, bana mi sordu yola cikarken diye bir sorarim once.
Sonra da bulundu diye CNN'in girisinde haber oluyor. Basarsa ne olacak, bana ya da insanliga faydasi nedir bu kizin dunyayi yelkenle dolasmasinin? Kimse bana Midilli'de denize girdim diye odul vermiyor, farki ne?
Bunlarin arasinda en hasta oldugum "American enterpreneur", American billionaire", 'American adventurist" cumleleriyle tanitilip "dunyanin etrafini balonla donmeyi" 128. denemesinde basararak insanliga cok onemli bir hizmette bulunan rahmetli Steve Fosset geliyor.
Tamam kendi parasiyla denebilir ama bunlar insanligin da kaynaklari yahu, adamin teki 150 kisilik takim kurmus, en modern iletisim imkanlari, asagida kovalayan ekipler, ne o balonla dunyayi donecek. Duyan da 1600ler de yelkenliyle Pasifik'i geciyor falan sanacak.
Uluslararasi bir anlasma imzalanmasini talep ediyorum: Sacma sapan, kimseye faydasi olmayan bu ego trriplerine cikan salaklar zor durumda kalirlarsa kimsenin donanmasi, hava yollari vs. yardimci olmayacaktir. 16 yasinda bir cocugun anasi babasi cocuklarini boyle bir geziye yollayacak kadar ahmaksa, cocuklarini da kendileri kurtarsinlar.
Amen.
Ali