Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fenerbahce 2010 - 2011
Omuzomuza > Spor Forumları > Futbol Forumu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Breyf
Biz de burdan basliyalim. Sand^ diger topikde guzel giris yapmis. Izniyle buraya asip, burdan devam edelim.

Aykut ... Ne kadar çok istiyorum görevinde başarı olmanı... Daum'a gösterilen kredi gösterilsin ( kovuldugu halde geri getirdiler ) başka bir şey istemiyorum... Olmasa da canın sagolsun...

Yönetim şimdi elinden geldiği kadar Aykut''un elini güçlendirmeli...Gerek davranıs olarak tek patron oldugu hissettirilmeli, gerekse oyuncu donanımı arttırılmalı...

Bence ;

- İyi bir yedek kaleciye ihtiyacımız var...

- Eğer ortasahaya aklı başında , canavar gibi bir MC daha alınacak ise Lugano - Bilica -belki- idare edebilir ama ideali mutlaka iyi bir stoper alınmalı....

-Wederson gitti, Santos'un aklını karıstıyor teklifler, sol bek olarak sıkıntımız yok mu? Sanki Caner lazım...

-Ugur ıyılesecek , Stoch geldi, Özer de var... Sol kanat kağıt üzerinde işliyor...

-Sağ kanat için ; Topuz'un yerine (Topuz ortada daha iyi olacaktır) bir adam lazım...

-Ben Selcuk, Baroni ve Emre'ye ragmen iyi bir MC istiyorum... Takımın kuvvetini ve kimyasını çok arttıracağına inanıyorum...

-En önemli yer santrafor ; Guiza'yı unutun... Ya Semih devamlı oynatılmalı ya da leblebi seven bir santrafor alınmalı... Semih+x çok iyi olacaktır...Kocaman ile 4-4-2 ye doneceğiz muhtemelen...

Önem sırasına göre ; S-MC-DC-LC-RC-GK ihtiyacımız var

Breyf
Oncelikle Aykut Kocaman'a basarilar diliyorum. Fenerbahce'nin basinda boyle bir degerin olmasi beni cok heyecanlandiriyor.

Stoch'u hic seyretmedim ancak hakkinda iyi yorumlar var. Chelsea gibi bir devin izleyip, kadrosuna kattigi futbolcunun iyi olacagini dusunuyorum. Umarim oyle olur.

Fenerbahce kadrosunun guclu oldugunu dusunuyorum. Eksikleri var ama bunlar iyi bir transfer donemi ile giderilebilir. Ben forvetten once kanatlarin duzeltilmesi gerektigini dusunuyorum. Alex disinda skorun degiisebilmesi icin kanatlarin iyi islemesi gerekiyor. Sol taraf icin Stoch alindi. Sag tarafa da iyi bir futbolcu alinir ve kanatlar islemesi gerektigi gibi isler ise Guiza'da bu hallere dusmez diye dusunuyorum. Tabii Guiza'ya olan tepkileri goz onunde bulundurunca, oagan bir tepki ve zarari onlemek icin Guiza'nin yerine baska yabanci bir futbolcu dusunulebilir. Semih ile Gokhan'in varligi goz onunde bulundurulunca Forvet pek sorunlu gozukmuyor.

Kanatlardan sonra Bilica'nin yerine daha saglam bir defans oyuncusu alinabilir. Ama yine kendi icimdeki karsi fikir, Lugano-Bilica'nin basarili oldugu, Bilica'nin ikinci senesinde gecen seneki hatalarinin gozune sokulmasi, bunlar giderilmedigi takdirde seneye bu takimda olamiyacaginin anlatilmasi. Bu secimin yeni bir CB'den daha faydali olabilecegini dusunuyorum.

Bence Orta sahanin ortasina transfer hem luzumsuz olur, hemde sorun yaratabilir. Ideal ikilimiz Emre-Christian. Bunlarin eksikliginde yerine gecebilece 3 tane iyi futbolcumuz var. Selcuk, Topuz, Ozer.

Iyi bir yedek kaleci sart gibi gozukuyor.

Sezon acilis topigi ilk 11'siz olmaz d.gif

----------------------------Volkan------------------------

--Gokhan---------Lugano--------Bilica------Santos---------

--Ozer-----------Christian------Emre------Stoch---------

-----------------------------Alex-------------------------

-------------------------Semih----------------------
haluk
QUOTE (Breyf @ Jun 30 2010, 04:03 ) *
----------------------------Volkan------------------------

--Gokhan---------Lugano--------Bilica------Santos---------

--Ozer-----------Christian------Emre------Stoch---------

-------------------------Semih----------------------

aykut benimde sevdiğim birisi, umarım başarılı olur.
yanlız bu kadro sahaya cıkarsa orta sahası dökülür.
stoch devamlı atağa kalkan bir oyuncu, twente de böyle
oynuyordu ama arkasında onu destekleyip geride açıklarını
kapatan güçlü bekleri vardı, orta sahaları bu sayede güçleniyordu.
oysa santos bu konumda değil, buda ortasahayı düşürür.
muratbey
stoch hucum oyuncusu, kendi sitesinde zaten pozisyonum striker forma numaram 9 idolum ronaldinho diye yaziyor. bu oyuncuyu eger klasik orta saha diye dusunup savunma yaptirmaya kalkarlarsa turkiye'deki performansi su dunya kupasinda vasati asamayan halinden oteye gitmeyebilir gibi geliyor bana. slovakyanin maclarinda baya vasatti cunku. fbtv'deki klipleri de hep golleriyle dolu hani..
hutku
QUOTE (Breyf @ Jun 30 2010, 04:03 ) *
Sezon acilis topigi ilk 11'siz olmaz d.gif

Artık unutsan iyi olacak. smiley.gif
Qelebex
Stoch'un sağ ayaklı bir sol açık olduğunun,
Takımda sol ayaklı bir sağ açık olmadığının,
ama elimizde Alex olduğunun

farkında mısınız....

4-3-3, Alex sağ açık pozisyonunu dolduran serbest oyuncu, lokomotif Gökhan Gönül kasi.gif

muratbey
QUOTE (Qelebex @ Jun 30 2010, 10:29 ) *
Stoch'un sağ ayaklı bir sol açık olduğunun,
Takımda sol ayaklı bir sağ açık olmadığının,
ama elimizde Alex olduğunun

farkında mısınız....

4-3-3, Alex sağ açık pozisyonunu dolduran serbest oyuncu, lokomotif Gökhan Gönül kasi.gif

ben de boyle dusunuyorum. brezilya'da robinho-kaka-fabiano'nun oynadigi tarzi stoch-alex-santraforla yapabilir aykut. bir ara zico deivid-alex-semih/kezmanla denemisti bunu. ayrica krasic ve hazardi almaya calistilar, sanirim alamayacaklar ama fikir veriyor, o tarz bir adamla da bunu uygulayabilirler veya stoch-alex-krasic tarzi biri+santraforla 4'lu hucum seti.
hutku
4-3-3 oynaması zor oyundur,yeni başlayanlar için daha da zordur..Örnek göstermeyeyim şimdi. smiley.gif

Benim bildiğim Aykut sizin dolmuşunuza gelmez. d.gif Sağlamcı yapıdan vazgeçmeyecektir,ben size bi kadro yapayım..

Gökhan-Lugano-Yabancı-Santos
Kazım-Emre-Yabancı-Stoch
Özer
Guiza

Guiza leblebi gibi gol atar böyle.Yine kanatlarda savunma zaafiyetleri var tabi..Kesin çözüm için ortadaki yabancı çok çok iyi olmalı..
Qelebex
Ortayı Mehmet-Emre-Özer şeklinde kurabilen takım, Mustafa Sarp-Barış Özbek-Mehmet Topal şeklinde kurana göre biraz avantajlı olur tabii smiley.gif
hutku
QUOTE (Qelebex @ Jun 30 2010, 13:55 ) *
Ortayı Mehmet-Emre-Özer şeklinde kurabilen takım,

Emre çok bağıracak çocuk yine.. smiley.gif
muratbey
fenerbahce daha once bunu deivid-alex-semih/kezman'la oynadi ve hem turkiye'de hem CL'de iyi sonuclar aldi. stoch gibi bir adam ve iyi bir santraforla leblebi gibi gol atar ama orta 3lu duzgun calisirsa. orta mehmet-emre-ozer veya christian-emre-mehmet/ozer olursa olur.

ozer alex'in alternatifi DEGILDIR. olamaz da. ozer teknigi iyi bir orta saha futbolcusudur, kaka tipinde de degildir. gecen sene emre+ozer+mehmet+deivid'in attiklari toplam gol sayisi alex'in attigi gol sayisinin yarisi bile degil.

alex oynadigi 6 sezonda 126 gol atmis 124 de asist yapmis bir oyuncu. sezon basina 21 gol 20 asist ortalamayla oynayan bir futbolcunun alternatifi ancak daha iyi bir forvet oyuncusudur.

hayatinizda turkiye'de sezon basina 21 gol 20 asist ortalamayla oynayan kac futbolcu gordunuz? avrupa'da?
muratbey
"Caner Erkin Artık Fenerbahçe’de"
30 Haziran 2010 Çarşamba

Bu sabah takımımızla birlikte sağlık kontrollerinden geçen Caner Erkin ile 4 yıllık anlaşma sağlandı.

CSKA Moskova’dan transfer edilen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Caner Erkin’in imza törenine dair detaylar önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=20045
Murat
Caner geçen sezon Galatasaray'da çok iyi görünmedi ama o alt kategorilerde kendi jenerasyonun en iyilerinden birisiydi. Avrupa Şampiyonasında ortalığın tozunu atan sonra dünya dördüncüsü olan genç milli takımın kadrosunda Nuri Şahin'den sonra en parlak oyuncu oydu.

Sonrasında Türk gençlerin genelinde olduğu gibi beklenen gelişmeyi tam olarak gösteremedi ama yaşı hala genç sayılır ve belki bir patlama yapabilir. Yine de sol kanat oyuncusu kısırlığı içindeki futbolumuzda, Türk olarak alınabilecek en iyi oyunculardan.

Murat
2005 Avrupa Şampiyonu olan genç milli takım. uefa sitesinden. TD Abdullah Avcı

1 Volkan Babacan
2 Serdar Kesçi
4 Erkan Ferin
5 Mehmet Yilmaz
6 Harun Karadas
7 Özgürcan Özcan
3 Ferhat Bıkmaz
10 Nuri Şahin
11 Deniz Yılmaz
8 Caner Erkin
9 Tevfik Köse

Substitutes
12 Onur Kıvrak
17 Murat Duruer
13 Anil Tasdemir
18 Muhammed Ali Atam
15 Emre Balak
14 Aydın Yılmaz
16 Umut Salginoglu
Murat
Bu takım dünya şampiyonasında 4. olurken Meksika dünya şampiyonu olmuştu. Meksika'nın yıldızları da Giovani ve Carlos Vela idi. Sanırım bu dünya kupasında ilk 11 oynayan başka gençler de o zamanki kadrodaydı.
aleks
Ridvan, Oguz, kisa sureli de olsa Turan. 103 gol atan takimin aslarindan sansini denemeyen bir Aykut kalmisti. smiley.gif

Aykut camiada cok seviliyor ve 8 yillik 1. lig teknik direktorluk tecrubesi var. Efendi ve durust bir adam. Gecirdigi 1 senede de mevcut kadrodaki futbolculari tanidi ve yonetimle calisti. Bunlar artilari. 8 yillik gecmisinde ne basarilar kazanmisti diye bakinca, aklima bir sey gelmedi. Calistirdigi takimlar sirasiyla su dereceleri almislar: 12, 9, 9, 15, 11, 7, 8, 10. En iyimser bakisla bile cok vasat. Mutevazi kadrolarla elde edilmis sonuclar ama oynattigi futbol da vasati asmamisti. Basarili futbol adamindan ziyade, sembol oyuncu oldugu icin gorev veriliyor kendisine.

Elindeki kadro da bana gore sikintili. Volkan, Gokhan, Lugano, Emre, Alex takimin degismezleri olmali. Eksik yerleri de formda olan oyuncularla doldurmasi lazim. Eger bu isimlerden bazilariyla sorun yasar veya bunlari kurdugu sistem disinda tutarsa sikinti daha da buyuk olur. Forvet hatti cok bas agritabilir. Ozellikle Semih form tutamazsa. Iyi bir golcu daha lazim. Guiza da bir sekilde gonderilmeli eger israr edilmeye devam edilmeyecekse.

Goreve getirilis tarzi da isini zorlastiriyor. Daum'la yonetimin oynadigi tiyatrodan sportif direktorun haberi olmamasi imkansiz. Daum sepetlenir sepetlenmez goreve getirilisi ve oncesinden yasanan olaylara sessiz kalisi su ana kadar cizdigi goruntuye ters dustu. Imzaladigi 1+1 sozlesme Daum'dan agzi yanan yonetim nedeniyle olsa da, sampiyonluk gelmezse yil sonunda gitmesi buyuk ihtimal.
Goksin
QUOTE (aleks @ Jun 30 2010, 20:43 ) *
Guiza da bir sekilde gonderilmeli eger israr edilmeye devam edilmeyecekse.

Bu ne lan, insanları bu kadar Ömer Üründül'e maruz bırakırsanız olacağı bu işte, kaybettik dağ gibi Aleks'i hahaha.gif .
aleks
QUOTE (Goksin @ Jun 30 2010, 11:24 ) *
Bu ne lan, insanları bu kadar Ömer Üründül'e maruz bırakırsanız olacağı bu işte, kaybettik dağ gibi Aleks'i hahaha.gif .

Ben Univision kanalindan seyrediyorum maclari. Omer Urundul'un kabahati yok.
Sporel
QUOTE (hutku @ Jun 30 2010, 06:51 ) *
Guiza leblebi gibi gol atar böyle.

bu ne cesaret boyle. amigo.gif
hutku
QUOTE (Sporel @ Jun 30 2010, 22:32 ) *
bu ne cesaret boyle. amigo.gif

Bitirdiniz adamı,çıkarmaya uğraşıyoruz.. melek.gif

Caner ne iş acaba,solbek olmaz,yedek mi,4-3-3 orta sol mu,ya da Stoch sağa falan..

Yanina takviye gelmezse,Emre'yi yorar yine bu isimler. amigo.gif
Murat
Aykut Kocaman ile dergideki röportajın bir bölümü...

-Fenerbahçe yönetimi zaten geçen sezonun başında radikal bir karar alarak Türkiye’de ilk kez sportif direktörlük kurumunu Fenerbahçe’de tesis etmiş ve bu göreve de sizi getirmişti. Şimdi sizin teknik direktörlüğe getirilmenizle sportif direktörlük rafa mı kalktı? Yoksa şekil mi değiştirdi?

Hayır böyle bir şey yok. Sportif direktörlük rafa kalkmadı. Sadece bir format değişikliğinden söz edebiliriz. Yani beni Fenerbahçe’nin hem sportif direktörü hem de teknik direktörü olarak tanımlayabilirsiniz. Hatırlarsanız, ben geçen sezon sportif direktörlük üzerine konuşmuş ve orada şunları söylemiştim: Türkiye’de daha önce kulüpler iki ayak üzerinde dururdu. Bunlardan biri başkan ve yönetimi, diğeri ise teknik direktörlerdi. Şimdi ise buna üçüncü bir ayak eklendi. Çağın ve endüstriyel futbolun bir gereği olarak sportif direktörlük pozisyonu ortaya çıktı. Bunda değişen bir yok. Ne çağ geriye gitti, ne Fenerbahçe değişti, ne de benim sorumluluklarım azaldı. Sportif direktörü, bir profesyonel olarak o şubeyle ilgili tüm kararları alan kişi şeklinde de tanımlayabiliriz. Bunu Türkiye’de ilk kez Fenerbahçe denedi ve bir takım şeyler ortaya çıktı. Elbette her yeni denenen şeyde olduğu gibi sancılar yaşandı. Bakın hiçbir yenilik el bebek gül bebek hayata geçmez. Bu sadece Türkiye’de değil Dünya’nın her yerinde böyledir ve bu sadece futbol için geçerli bir kural değildir. Hayatın her alanında da böyledir. Sportif direktörlük kurumunun Fenerbahçe’de kalıcı olacağını, faydalar sağlayacağını düşünüyorum. Ben sadece sportif direktör olarak da Fenerbahçe için çalışıyordum. Çalışmalarımız zaten aralıksız sürüyordu. Şimdi sadece işim ve sorumluluklarım arttı.

-Fenerbahçe için geçen sezon çok şeyler yazıldı çizildi. Tam her şey bitti derken bir anda rüzgarın dönmesi ve şampiyonluğun ayağımıza kadar gelmesi. Kaybedilen bir final, ardından şampiyonluğun inanılmaz bir şekilde kaçması, yaşanan büyük şok, kargaşa ve belirsizlik ortamı, hatta yanlış anons. Son olarak da eski teknik direktör Daum’la yaşananlar. Sanki Fenerbahçe bir lanetin içinden geçiyor gibiydi. Fenerbahçeliler, son 1.5-2 ayı bir korku filminin başrol oyuncuları gibi geçirdi. Bunlar hakkında neler söylemek istersiniz?

Bakın şimdi geçmişi kurcalamanın, oraya takılıp kalmanın hiç ama hiç kimseye, hiçbir kuruma, hiçbir yapıya bir faydası yoktur. Evet, Fenerbahçe inanılmaz olayların içinden geçti ya da yaşananlar Fenerbahçe’yi bir yerlere getirdi. Şampiyonluğun kaçmasını futbolun bir cilvesi olarak görebiliriz. Tıpkı sizin de dediğiniz gibi her şey bitti denilirken, art arda kazanılan maçlarla şampiyonluğun kapımıza kadar gelmesi gibi. O büyük şoktan sonra yaşananları da Fenerbahçe gibi dev bir camiayı göz önüne aldığınızda normal olarak görmelisiniz. Tüm bunların yaşanması gerekiyormuş ki; yaşandı. Böyle düşünmeliyiz. Elbette ki gerekli dersler çıkarıldı, notlar alındı. Sayın Daum’la bir yıl süreyle Fenerbahçe için mesai harcadık. Onun görev ve sorumlulukları belliydi, benim görev ve sorumluluklarım belliydi. O konu da geride kaldı. Ancak bu yaşananları, geçen süreci, bir pazarlık, bir para pazarlığı gibi görmemek lazım. Basın bu yönünü ortaya çıkarıp öyle lanse etti ama yaşananları profesyonel hayatın bir gereği olarak yorumlamak daha doğru olur. Bu bakış açısı hem Fenerbahçe hem de Sayın Daum için daha faydalı bir yaklaşım olacaktır. Daum da her profesyonel gibi haklarını korumuş, karşılıklı görüşmeler yapılmış ve bir noktada anlaşılmıştır, Yaşananları bu şekilde değerlendirmek lazım. Ortaya çıkan resim Fenerbahçe’ye zarar vermiş midir? Evet belki ilk bakışta böyle görülebilir. Ama Fenerbahçe gibi dev bünyelerdeki değişim süreci, demin de bahsettiğim gibi sancısız geçirilmez.

- Değişimden bahsediyorsunuz. Türk bir hoca, hatta takımın eski bir futbolcusu olan yerli bir hoca. Bu değişim somut olarak Fenerbahçe’ye nasıl yansıyacak?

Sezonu açtık ve çalışmalara başladık. Sezon başı, hazırlık kampı, o dönemde yapılan hazırlık maçları bir takım için çok ama çok önemlidir. Bakın ben bu camiaya 20 yıl önce girdim. Türkiye liglerinde çeşitli takımlar çalıştırdım. Son bir yıldır da Fenerbahçe’de sportif direktör olarak görev yaptım. Tüm bunlar, sezon başında Fenerbahçe için karşılıklı bir tanıma, tanışma sürecinin olmayacağını, bu sürecin her takıma kaybettireceklerinin yaşanmayacağı anlamına gelir. Bu ilk başlardaki en büyük avantajımızdır. Benim takımı tanımam, ligi tanımam, Türk futbolunun yapısını biliyor olmam bir avantajdır. Sportif direktör olarak son bir yılda yaptığımız her türlü çalışmayı, teknik direktörlük sorumluluğunu da yüklenerek yapmaya devam edeceğiz. Bu da bir avantajdır. Yani süreçte bir kesinti olmayacak, kapsam farklılaşacak. Takımı içeriden tanıyor olmak da büyük yararlar sağlayacak. Değişimin başlangıcı; tanımanın, iyi bilmenin avantajından ivme kazanacak.
Değişim derken; biz şöyle değişeceğiz, biz böyle değişeceğiz demiyorum. Değişimi yaşayacağız ve değiştiğimizi biz değil başkaları söyleyecek.
Qelebex
Demek ki Beşiktaş Sportif Direktörü Mustafa Denizli'ye yol vermiş kasi.gif

Sanıyorum biz durada sportif direktörlük üzerine konuşurken, sportif direktörü teknik direktörden ayrılmış, teknik direktör değişse bile futbol takımının geleceğini uzun süreli planlayan, teknik direktörü seçen ve kulüp adına hareket eden, daha uzun vadeli bir görev olarak tanımlıyorduk. Dolayısıyla Aykut Kocaman'ınaltı çilzi sözleri bende "aaa bunu nasıl düşünemedim ben" duygusu yaratmıyor. Sportif direktörlük, zaten biraz da "her şeyi teknik direktörün kucağına burakmayalım, tepesinde müteahhit yöneticiler yerine bu işten anlayan birileri olsun" mantığında çalışan bir mekanizma.
Murat
Bu da Aziz Yıldırım'ın yazısnın girişi...

"Sevgili Fenerbahçeliler,

Özellikle amatör branşlarda son derece başarılı olduğumuz, art arda kupalar kaldırdığımız bir sezonu geride bıraktık ve tüm şubelerimiz dahilinde yeni sezon çalışmalarına ara vermeden başladık.

Kulübümüz, futbolda yeni bir yapılanmayla sezona başlıyor. Bir yıla yakın bir süredir Sportif Direktörlük görevini yürüten Sayın Aykut Kocaman, sezon itibariyle Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlük görevini de üstlendi. Sayın Kocaman; futbolu ve kulübümüzü son derece iyi bilen, başarılı bir teknik adam. Kendisinin bu konuda başarılı olacağına yürekten inanıyor, yeni görevinde ona başarılar diliyorum. Büyük Fenerbahçe camiasının da, içimizden bir değer olan Sayın Aykut Kocaman’a sahip çıkacağına, ona hak ettiği saygı ve desteği vereceğine dair en ufak şüphem yok. Onun, Sportif Direktör olarak yaptığı çalışmaların olumlu sonuçlarını da bu yıl almaya başlayacağız. Kocaman’ın liderliğinde ilk hedefimiz, ön eleme maçlarında iyi sonuçlar elde edip Şampiyonlar Ligi’ne kalmak. Fenerbahçe Spor Kulübü, her yıl Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden, gruplardan çıkan, yarı finali hatta finali zorlayan bir takım olma hedefini kendine vizyon olarak kabul etmiştir.
...
Murat
QUOTE (Qelebex @ Jul 1 2010, 11:50 ) *
Demek ki Beşiktaş Sportif Direktörü Mustafa Denizli'ye yol vermiş kasi.gif

Sanıyorum biz durada sportif direktörlük üzerine konuşurken, sportif direktörü teknik direktörden ayrılmış, teknik direktör değişse bile futbol takımının geleceğini uzun süreli planlayan, teknik direktörü seçen ve kulüp adına hareket eden, daha uzun vadeli bir görev olarak tanımlıyorduk. Dolayısıyla Aykut Kocaman'ınaltı çilzi sözleri bende "aaa bunu nasıl düşünemedim ben" duygusu yaratmıyor. Sportif direktörlük, zaten biraz da "her şeyi teknik direktörün kucağına burakmayalım, tepesinde müteahhit yöneticiler yerine bu işten anlayan birileri olsun" mantığında çalışan bir mekanizma.

Bende de "aaa bunu nasıl düşenemedim" duygusu oluşmadı. Oluşmamalı zaten.

Sadece "aaa sadece TD değil aynı zamanda SD olarak da devam ediyormuş" dedim. Bunu bilmiyordum, öğrenmiş oldum.

Dünyada iki tip uygulama var. Birisi İngilizlerin eskiden beri sürdürüdüğü menajerlik uygulaması. Bu uygulama, söz konusu TD ve SD görev ve yetkilerinin birleşik olduğu bir pozisyon diye biliyorum ben. Diğeri de SD ve TD görev ve yetkilerinin iki ayrı kişiye ayrıldığı uygulama.

Hangisi doğru uygulama bilmiyorum ben. Öyle bir kanaatim yok. Nihayetinde bir tarafta Alex Ferguson gibi çok başarılı bir şekilde menajerlik yapıp ikisini bir arada götürenler de var. İngiliz kulüplerini çoğunda işler hala bu şekilde yürütülüyor. Sadece TD olarak konumlandırılan yabancılar, misal Mourinho falan söz konusu olunca başına bir SD koymaya ihtiyaç duydular.

Almanya'da yıllardır SD (menajer) ve TD pozisyonları çoğunlukla ayrı. En bilineni Uli Hoeness ve onlarca yıldır değişen bir sürü TD. Ya da Voeller ve TD'ler. Ama arada Voeller de TD'lik yapmadı mı? Kısa sürede olsa ikisini bir arada götürdüğü de oldu sanırım.

İspanya'da da ikisi genelde ayrı. Barcelona ve Real Madrid işi profesyonellere verdiklerinden beri hep ayrı tutuyorlar ikisini.

Ben işin futbolla ilgisi sempati düzeyinde olan yöneticilerden profesyonellere devredilmesi şeklinde bir tanımlama yapıyordum hep. İkisi ayrı kişiler ya da aynı kişi diye bir ayrımım yok. Altından kalkabileceğine inanı(lı)yorsa aynı kişi olmasında bir sakınca yok bence. Dedim ya adamlar onlarca yıldır başarıyla ikisini bir arada yürütüyorlar.
epeci
aykut'un "sportif direktörü, bir profesyonel olarak o şubeyle ilgili tüm kararları alan kişi şeklinde de tanımlayabiliriz." lafi fb gercekleriyle pek ortusmuyor. aziz yildirim cok uzun bir suredir futbolun icinde ve fb'nin icinde. yildirim'in he demedigi karari hangi babayigit alabilir ki? ya adami ikna edeceksin, ya da bu diyardan gideceksin. bana oyle geliyor ki, aykut yakin gelecekte istifayi basar...
Şeref
Aykut Kocaman geçen yıl Sportif Direktör olarak nasıldı?

Ha şöyle idi, çünkü şunu yaptı, bunu yaptı, başarılı idi vs diyeceğimiz bir şey duymadım, görmedim ben..

Oysa Azizsilin propogandası 9 maçlık seri yaptı ligin sonunda nerede ise şampiyon da olacaktı, o dönemde de Aykut Kocamanın sportif direktörlüğünün esamesi okunmadı..

Kazım, Carlos, Bilica, Turacı krizleri yaşandı, Aykut Kocaman sportif direktör olarak ne yaptı da ne yaşandı..

Ben Aykut Kocaman'ı sportif direktörlük yapamadı, hem onu kurtaralım, hem tu kaka Daum'u şutlayarak şimşekleri Azizsilinden de uzaklaştırıp, şahane bir efsane klasiği olarak Teknik Direktörlüğe döndürdüler diye düşünüyorum.

Bundan Aykut Kocaman'ın bu şartlarda böyle garip bir şekilde göreve gelmesinin ona zorluk yaratacağını düşünüyorum.
İnşallah futbolla ilişkisini TD olarak yeniden kurup, geçmişte kaldığı noktadan ileri taşır. Şahsen kendisini sevdiğim için böyle düşünüyorum.

Merci!
Sporel
QUOTE (Murat @ Jul 1 2010, 05:01 ) *
Ben işin futbolla ilgisi sempati düzeyinde olan yöneticilerden profesyonellere devredilmesi şeklinde bir tanımlama yapıyordum hep. İkisi ayrı kişiler ya da aynı kişi diye bir ayrımım yok. Altından kalkabileceğine inanı(lı)yorsa aynı kişi olmasında bir sakınca yok bence. Dedim ya adamlar onlarca yıldır başarıyla ikisini bir arada yürütüyorlar.

sanirim qelo'nun derdi ak'nin bunlarin ikisini de yapamayacagi degil, senin de yaptigin tanimin fb'de gercekci olmadigi.

mesela, bir gun ak "ben td'lik yapmayacagim, sd olarak devam ediyorum, getirdigim td de sudur" diyebilir mi sence? bence ya buradan iki gorevinden de birden ayrilarak gider ya da uzun yillar kalir. ikincisi, sd olarak transferi ne kadar ak yonetiyor, emin degilim. sadece futbolcuyla konusmaya gitmekten bahsetmiyorum. "butcem bu kadar, su oyunculari aliyorum" var mi fb'de gercekten?
BroLin
QUOTE (Murat @ Jul 1 2010, 11:52 ) *
Bu da Aziz Yıldırım'ın yazısnın girişi...

"Sevgili Fenerbahçeliler,

Kulübümüz, futbolda YINE yeni bir yapılanmayla sezona başlıyor.

unutmus eklemeyi. klark.gif
Murat
QUOTE (Sporel @ Jul 3 2010, 15:40 ) *
sanirim qelo'nun derdi ak'nin bunlarin ikisini de yapamayacagi degil, senin de yaptigin tanimin fb'de gercekci olmadigi.

mesela, bir gun ak "ben td'lik yapmayacagim, sd olarak devam ediyorum, getirdigim td de sudur" diyebilir mi sence? bence ya buradan iki gorevinden de birden ayrilarak gider ya da uzun yillar kalir. ikincisi, sd olarak transferi ne kadar ak yonetiyor, emin degilim. sadece futbolcuyla konusmaya gitmekten bahsetmiyorum. "butcem bu kadar, su oyunculari aliyorum" var mi fb'de gercekten?

Benim yaptığım tanım Fenerbahçe için değildi ki; geneldi. Fenerbahçe'de gerçekçi mi değil mi bilemem ben. Bu yıl göreceğiz onu.

Aykut Kocaman'ın bir gün ben SD olarak devam ediyorum bu da getirdiğim TD diyeceğini sanmıyorum. Bunu kim yapmış ki o yapabilsin? Alex Ferguson yaptı mı örneğin? Ya da öyle çalışan başka birisi yaptı mı? Hayır. Yapabilir mi? Sanmam. Teorik olarak mümkündür elbette ama pratikte "neden" diye sorarlar adama? Sıkıldıysan, yorulduysan bırak derler. Başarısızsa zaten bıraktırırlar.

SD olarak transferi ne kadar yönetiyor ben de bilmiyorum. Ona sormak lazım. Bir ara söyler herhalde. "Bütçem bu kadar şu oyuncuları alıyorum diye bir şey var mı?" sorusunun cevabını da veremem ben. Kaldı ki; örneğin Beguiristain "bütçem şu kadar bu oyuncuları alıyorum ben" diyebiliyor muydu onu da bilmiyorum. Ya da Ferguson'a "al sana bu yaz 50 milyon baloncuk verdik harca" mı diyorlar onu da bilmiyorum.
Sporel
detayda kayboluyoruz bazen. qelo td ve sd ayrimininin dogru olup olmamasindan cok sd olarak bagimsiz olup olamayacagi konusunu vurgulamis. ispanya, ingiltere falan derken asil bagimsizlik konusunu gozden kaciriyoruz.

ay mesela yazisinda "sd olarak yaptığı çalışmaların olumlu sonuçlarını da bu yıl almaya başlayacağız" falan gibi bir seyler demis. bu ne demek, o calismalar nedir, bir ara aciklanir herhalde. kasi.gif hem td hem sd deyince bana gercekten ingiliz usulu menajerlikten cok gereksiz etiketleme gibi geliyor. baska tdler nasil gonderildiyse, ak de oyle gonderilir gerektiginde. biz de fbli olarak gerekmemesini dileyerek geciririz vaktimizi.

gecen sene basinda "butun is gorev taniminda, ortada net bir sey yok, insallah bir noktada olur" demistim. ama butun sene oylesine gecti. kimin ne yaptigi belli degildi. bu sene yine bambaska bir model deniyoruz. zaten devamli sarkac tam ters yone dogru gidiyor fb'de. "biz prensip olarak soyle bir takim istiyoruz" demek yok. onu tanimlayinca getirdigin hocayi gondersen bile benzer hoca araman lazim. ama biz basarisiz olunca tam tersine gidiyoruz.
Murat
QUOTE (Sporel @ Jul 4 2010, 00:36 ) *
detayda kayboluyoruz bazen. qelo td ve sd ayrimininin dogru olup olmamasindan cok sd olarak bagimsiz olup olamayacagi konusunu vurgulamis. ispanya, ingiltere falan derken asil bagimsizlik konusunu gozden kaciriyoruz.

ay mesela yazisinda "sd olarak yaptığı çalışmaların olumlu sonuçlarını da bu yıl almaya başlayacağız" falan gibi bir seyler demis. bu ne demek, o calismalar nedir, bir ara aciklanir herhalde. kasi.gif hem td hem sd deyince bana gercekten ingiliz usulu menajerlikten cok gereksiz etiketleme gibi geliyor. baska tdler nasil gonderildiyse, ak de oyle gonderilir gerektiginde. biz de fbli olarak gerekmemesini dileyerek geciririz vaktimizi.

İngiliz usulü menajerlikmiş gibi gelmiyor bana da ama etiketlemenin gereksizliğinden de, gerektiği kadar bağımsız olup olmadığından da emin değilim.

Man.U. bir şirket, hissderları ve bir yönetim kurulu var. Fenerbahçe ise hala bir dernek. Yönetim kurulu dernek üyelerinden oluşuyor. Daha baştan tam karşılaştırılabilir olmaktan çıkıyorlar yani. Bu, yukarıdaki ilk cümledekileri gereksiz ayrıntı halşine sokmuyor elbette. Sadece illa İngiltere modeli olmak durumunda değil demek istedim sadece.

gecen sene basinda "butun is gorev taniminda, ortada net bir sey yok, insallah bir noktada olur" demistim. ama butun sene oylesine gecti. kimin ne yaptigi belli degildi. bu sene yine bambaska bir model deniyoruz. zaten devamli sarkac tam ters yone dogru gidiyor fb'de. "biz prensip olarak soyle bir takim istiyoruz" demek yok. onu tanimlayinca getirdigin hocayi gondersen bile benzer hoca araman lazim. ama biz basarisiz olunca tam tersine gidiyoruz.

Görev tanımını basınla ve kamuoyu ile paylaşmalarının gerektiğinden de emin değilim. Ancak diğer yönden sana hak veriyorum. BU sene bambaşka olmasa da değişmiş bir model var ortada. Ancak geçen seneki modelin hatalarını görmüşlerse, bu sene daha iyi olacağını düşündüklerine doğru değişiklik yapmaları normaldir. Daha iyi olur veya olmaz konusu ayrı elbette. Ama başarısız olunca bir değişiklik yapmak son derece normaldir. Tam tersine gidildiğini ise hiç düşünmüyorum.

"Biz prensip olarak şöyle bir takım istiyoruz" diyorlarsa da bunu bana dememeleri gerekiyor zaten. TD, SD kim varsa ona demeleri gerekiyor. Demediklerini sanmıyorum, daha doğrusu dememiş olmaları pek ihtimal dahili gelmiyor bana.
Sporel
guzel kardesim, "bu takim yuruye yuruye sampiyon olmaliydi" lafini edip zico'da disiplin yok diye "ben fb'yi sampiyon yapip emekli olacagim" diyen bir adam geldi bu takimin basina yahu. o lafi sadece sinirle soylenmis bir laf olarak gormemek lazim, bence genel olarak ay'nin bu islerdeki tavrini ozetliyor. dogruyu mutlak olarak degil de yapildigini dusundugu yanlisa gore tanimliyor. orada da hafizada genelde son zamanlarin etken olmasi yuzunden hep savrulmalar oluyor.

yoksa joachim low-ridvan dilmen- mustafa denizli-werner lorant-christoph daum-arthur zico-luis aragones-christoph daum-aykut kocaman serisi bana belli bir prensip dahilinde yapilmis gibi gelmiyor.

low mesela fb'de "modernizasyon" hamlesiydi. ama ay tutmadigini dusundu (ki bence tutmustu aslinda) ve fatih terim'den esinlenerek ridvan'i getirdi. bir onceki dusunceyle tamamen alakasiz. serinin diger isimler icin de benzer seyler soylenebilir ama anlatmak istedigim acik sanirim.
Murat
Ben o kadar tarihten bahsettiğini anlamamışım. smiley.gif Sadece geçen sene başlayan SD işiyle bu seneki devamından söz ediyoruz sanmıştım.
Qelebex
QUOTE (Murat @ Jul 4 2010, 01:03 ) *
Ben o kadar tarihten bahsettiğini anlamamışım. smiley.gif Sadece geçen sene başlayan SD işiyle bu seneki devamından söz ediyoruz sanmıştım.

Hafızamıza niye blok koyalım ki? geçmişin icraatleri, günün icraatlerini yorumlarken bize ipuçları verebilir. Aziz Yıldırım geçen sene başkanlığa gelmediğine göre, 11 senelik icraatleri, geçen sene başlattığı SD işinin ciddiyeti ve sürekliliği hakkında fikir verebilir.
Murat
O konuda diyecek bir şey yok. Dedim ya ben eskiden bahsedildiğini anlamamışm.
Qelebex
QUOTE (Murat @ Jul 4 2010, 16:12 ) *
O konuda diyecek bir şey yok. Dedim ya ben eskiden bahsedildiğini anlamamışm.

eskiden değil de süregelen bir durumdan bahsediyoruz smiley.gif

-0-

Fenerbahçe'nin parayla olan ilişkisi, arabın yağla olan ilişkisine benziyor olabilir mi? kasi.gif
Murat
Piyasa değerinin konuyla ilgisini de anlayamadım. kasi.gif
Qelebex
QUOTE (Murat @ Jul 4 2010, 23:47 ) *
Piyasa değerinin konuyla ilgisini de anlayamadım. kasi.gif

Yok zaten; ama topiğin adı "Fenerbahçe 2010-2011". Üst üste iki post atmayım dedim şimdi dil.gif
Murat
Kim gelecek diye fal açarken Lugano gidiverirse ve takım Bilica'ya kalırsa... kasi.gif
Breyf
Lugano giderse buyuk guc kaybederiz. Kolay kolay bulunmaz boyle adam.

SAND^
şu ana kadar sayılan isimlerden beni Gyan kadar heyecanlandıran olmadı... Gelse ne sukela olurdu smiley.gif

Qelebex
QUOTE (SAND^ @ Jul 12 2010, 17:45 ) *
şu ana kadar sayılan isimlerden beni Gyan kadar heyecanlandıran olmadı... Gelse ne sukela olurdu smiley.gif

Beni Pavlyuçenko heyecanlandırdı.
Breyf
QUOTE (Qelebex @ Jul 12 2010, 14:53 ) *
Beni Pavlyuçenko heyecanlandırdı.

Sand'inkini tanimiyorum ama bu adami cok begenmistim ben Avrupa kupasinda.

Benim en cok istedigim adam ise Hazard.
SAND^
su anda seyretmıyorum ama Köln macında 5-1 yenılıyormusuz...

Elbette hiç bir önemi yok ama 2-3 gundur FBTV de , Emre,Bekir ve Ömerovic ropartajlarını seyrediyorum... Hepsi "yeni oyun düzeninden, topa sahip olmaktan ve takımın bu sene cok daha önde oynayacagından" bahsetti.... Hatta Bekir geride az adamla yakalanma tehlikesini vs anlattı...

Aslında bu benım tam ıstedıgım oyun stili...

Ancak ben yanlıs mı hatırlıyorum yoksa İstanbul Belediye macında da 3 yedikten sonra , hızlı adamlara karsı bızım defans oyuncularının yavas kalısı ıle defans/takım daha cok gomulu oynamaya baslayıp pespese galibiyetler almadı mı? Son 10 haftadaki basarının tememl sebebi bu defans anlayıs degısıklıgı değil miydi?

Merak ettiğim sistem buysa -önde oynayarak- gerıde bırakılacak bos alanları kapatacak defans hızımız var mı?

Murat
Futbol, elindeki oyunculara göre oynanılması gereken bir oyun. Zeman da hoşuna giden oyunu oynatmaya çalışmıştı ama Pendik bile yendi. Köln maçının son 15 dakikasını seyrettim. Pas yapmayı başardıklarında iyiler de, adamlar tek top oynayıp savunma ortasını verkaçla ellerini kollarını sallayarak geçiyorlar.
SAND^
Maç sonrası demeci de çok sertmiş dumur.gif

Aykut Kocaman ;

" Sahadaki oyuncular bırakın Fenerbahçeli futbolcuları profesyonel futbolculara yakışmayacak bir performans gösterdiler. Bir hazırlık maçının yaşatabileceği en ağır tahribatı yaşadık. İlk yarıda ikili mücadelelerde etkisiz ve hareketsiz bir yapıdaydık. Burada alınacak her sonuç önemlidir. Beklenmedik ve kötü bir sürpriz oldu"
haluk
QUOTE (SAND^ @ Jul 17 2010, 19:46 ) *

Aykut Kocaman ;

" Sahadaki oyuncular bırakın Fenerbahçeli futbolcuları profesyonel futbolculara yakışmayacak bir performans gösterdiler. Bir hazırlık maçının yaşatabileceği en ağır tahribatı yaşadık. İlk yarıda ikili mücadelelerde etkisiz ve hareketsiz bir yapıdaydık. Burada alınacak her sonuç önemlidir. Beklenmedik ve kötü bir sürpriz oldu"

aykut her ne olursa olsun fenerbahce icin bir kazanc.
hazirlik macinda alinan bu tur sonuclara "hazirlik maci, onemsenecek bir sonuc
degil" diye siyrilinir isin icinden genel olarak, oysa aykut bu maci bile ciddiye aliyor.
keske bize gelseydi, onun gibi birisini bizde gormeyi cok isterim...
epeci
ciddiye almayip da ne yapacak, iki hafta kaldi resmi maca...
Sporel
QUOTE (SAND^ @ Jul 17 2010, 13:46 ) *

Aykut Kocaman ;

bu demec ya cok olumlu etki yaratir ya da cok olumsuz. bayagi risk almis. kasi.gif
hutku
...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.