Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Mekanlar
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Omuz Kafe
Pages: 1, 2, 3
Istanbulguy

Bir tane 'mekanlar' topigi iyi gider dedim. Kafeleri, barlari, clublari ve restoranlari konusalim....favori mekanlariniz, tavsiye edeceginiz yerler, begenmediginiz yerler, ilginc tecrubeleriniz filan iste.

Genelde Istanbul agirlikli olur sanirim cunku forumdaki cogumuz Istanbul'da yasiyor zaten.....burda yasamayanlar da, buradaki bircok yeri az cok biliyordur.

Kendi favori mekanlarimla baslayayim smiley.gif

Club olarak Asmalimescit'teki Babylon Club.

Bar olarak ise belli favori yerim yok...ama, Istiklal'deki Mis Sokak ve Imam Adnan Sokak'taki bazi barlar tercihimdir.

Cafe olarak Starbucks diyecegim smiley.gif Ozellikle Metro City, Akmerkez ve Nispetiye subeleri.

Restoran olarak ise, belli favori yerim yok. Restoranlardan yemek yiyisim genelde Burger King'den ve pizzacilardan filan eve siparis seklinde oluyor.....sanirim illaki bir yer diyecek olsam, Domino's Pizza derim favorim olarak...evde rahat rahat, TV karsisinda yemek en guzeli geliyor smiley.gif

Ama, bundan sonra, butcem el verdigince, sehirdeki degisik restoranlari deneyecegim....su tembelligimi ustumden atsam iyi olacak.

Galata'da bir Ispanyol restorani varmis mesela (Venta Del Toro) ama eksi'de yazilanlari okudum....cok kazik diyorlar. Baska Ispanyol restorani var mi bildiginiz ?

Istanbul'un guzel bir sports bar'a ihtiyaci var bence. Belki bazi luks otellerde vardir ama otel harici, spor bara uygun dekorasyonlu, buyuk, icinde birkac dev ekran olan, en az bir bilardo masasi ve darts'i olan, fiyatlarin ucuk olmadigi bir yer var mi bildiginiz Istanbul'da ? Aslinda cok iyi fikirler geliyor akla...ah imkan olsa da isletmeci olsak smiley.gif Mesela surekli degisik promosyonlar yapilir...ornegin, bir pitcher bira soyleyene o aksam izlenen macin skor tahmini yapma hakki verilir (her pitcher icin bir tahmin hakki olur hep). Dogru tahminde bulunana odul verilir (yine bir pitcher bira mesela veya toplam hesapta belli yuzde indirim). Boyle bir mekan iyi yonetilirse, hem yerel halk hem de turistlerce bayagi populer olur hemen.

Neyse...simdilik bu kadar smiley.gif

Cem
muratbey
360'a ne diyorsunuz?
Breyf
Istanbul'da o mevkilerde favori cafem Ara Cafe. Chef'i de orta okul arkadasimdir.
dimple
QUOTE (muratbey @ Jul 4 2010, 21:35 ) *
360'a ne diyorsunuz?

ben cok begeniyorum. zamparalik yapmak icin guzel bir yer. karilar cok etkileniyor manazarasindan. muzik'le beynini dudukluyorlar, kari hadi gidelim diyor yemekten sonra. sabaha cok vaktin oluyor hahaha.gif
bir de alman hastahanesinin yaninda 5.kat var. 360'a cok benziyor. escincel cok oluyor. rahatsiz oluyorsan pek zevkli bir gece olmaz.
macka'daki saziye simdi cahide olmus galiba.
ortakoy'deki black
ulus'daki 29
buralar bekarken guzel avlanacagin yerler.

Evli adam olunca yukaridakiler zor . kendini yemegi lezzetli olan yerlere veriyorsun.

ortakoy feriye'nin yemekleri guzel. benim istanbul'da bildigim en lezzetli yemekler diyebilirim. zeytinyaginin icne degisik bir lor peynir atiyorlar ekmekle banmak sahane. kirec'te incir tatlisi yine oyle.

taksim fransiz konsoloslugu karsisi hacibaba. rezervasyon kalabalik derdi yok.

karismasen sarayburnundanki balikci lokantasi .fiyatlari uygun sakin diye gidiyorum. baliga oyle cok para odemem.

kalamis develi eve yakin cocuklar da oyun parkinda oynuyor diye tercih ediyorum.

adana dostalr kebabcisi , en sevdigim kebabci oluyor. fneryolunda bir apartmanin altinda 20-30 kisilik yeri olan kucuk bir subesi.

kadikoy'un ara sokaklarinda 2-3 senedir sokakta yeme icme balik var . onlar da pratik yakin guzel diye gidiyorum.

burgazada'da babayanninnin meyhanesi var. oraya da 5-10 kisilik grupla ayzin aksami gidip yemek zevkli oluyor. bizim bir lise grubumuz var her yaz bir kez yapiyoruz. sonra da adada bir evde kalip ertesi gun donuyoruz.

cafe'lerle aram pek yok. yillardir oturdugumu bilmem. sadece ailecek mado'ya gideriz . baklavanin yanina dondurmamizi yer kalkariz.
acelemiz varsa kiloluk yaptirir evde guzel bir film karsisinda yeriz.

Istanbulguy
QUOTE (dimple @ Jul 5 2010, 01:10 ) *
ben cok begeniyorum. zamparalik yapmak icin guzel bir yer. karilar cok etkileniyor manazarasindan. muzik'le beynini dudukluyorlar, kari hadi gidelim diyor yemekten sonra. sabaha cok vaktin oluyor hahaha.gif
bir de alman hastahanesinin yaninda 5.kat var. 360'a cok benziyor. escincel cok oluyor. rahatsiz oluyorsan pek zevkli bir gece olmaz.
macka'daki saziye simdi cahide olmus galiba.
ortakoy'deki black
ulus'daki 29
buralar bekarken guzel avlanacagin yerler.

Hep sosyetik mekanlari yazmissin smiley.gif

Ben sahsen sosyetik mekanlardan pek haz duymuyorum ama tabi, bu, sosyetik mekanlara gidenleri yargiladigim anlamina gelmesin....sadece, sahsen rahat hissetmiyorum bu tur yerlerde ve de tabi, zaten butceme zararlari oluyor smiley.gif

5.kat, bu saydiklarinin arasinda tek gittigim yer ve sanirim iclerinde en az sosyetik olanidir. Oraya 3 kez gittim (en son sefer, 3-4 sene oldu ama)...manzarasi ve atmosferi filan iyi...ama baska bir forumda birisi 'Orada aksamin belli bir saatinden sonra icki fiyatlarina zam geliyor...bu, onceden belirtilmiyor...tesadufen fark ettim...o yuzden oraya artik gitmiyorum' demisti. Dogru mu bilmem...ama dogruysa, yaptiklari ayip (belki de eskiden vardi bu uygulama ama su an yok)....hadi canli muzik olsa ve bu uygulama olsa, hadi belki tamam ama orada canli muzik yok.

Cem
epeci
QUOTE (Istanbulguy @ Jul 5 2010, 01:16 ) *
5.kat, bu saydiklarinin arasinda tek gittigim yer ve sanirim iclerinde en az sosyetik olanidir. Oraya 3 kez gittim (en son sefer, 3-4 sene oldu ama)...manzarasi ve atmosferi filan iyi...ama baska bir forumda birisi 'Orada aksamin belli bir saatinden sonra icki fiyatlarina zam geliyor...bu, onceden belirtilmiyor...tesadufen fark ettim...o yuzden oraya artik gitmiyorum' demisti. Dogru mu bilmem...ama dogruysa, yaptiklari ayip (belki de eskiden vardi bu uygulama ama su an yok)....hadi canli muzik olsa ve bu uygulama olsa, hadi belki tamam ama orada canli muzik yok.

benim paris'te takildigim bir yer (restoran/bar/club) vardi boyle. uc farkli fiyat kategorisi vardi gunun saatine gore. karatahtada yaziyordu saat kactan sonra kac para diye smiley.gif
Istanbulguy
QUOTE (epeci @ Jul 5 2010, 04:08 ) *
benim paris'te takildigim bir yer (restoran/bar/club) vardi boyle. uc farkli fiyat kategorisi vardi gunun saatine gore. karatahtada yaziyordu saat kactan sonra kac para diye smiley.gif

Ama, en azindan net olarak yazmislar. Caktirmadan yapilmasi son derece gayri-etik.

Bir de, bu tur uygulama, canli muzik yuzunden olur sadece diye biliyordum ben. Ha, bir de happy-hour olayi var ama tabi o farkli....orada, gunde belirli 2-3 saat boyunca icki fiyatlarinin promosyonel amacta dusurulmesi var. Bu arada, English/Irish pub'larda pek happy-hour olayina girilmiyor galiba burada. En azindan, Istanbul'da benim gittiklerimde hic yoktu maalesef.

Ama, neyse, tam emin olmadan, 5.Kat'a bu yuzden camur atmayayim smiley.gif Yazdigim gibi, birisi oyle oldugunu yazmisti baska bir yerde (ama cok emin gibiydi bu uygulamayi yaptiklarindan).

Cem
selin_arman
QUOTE (Istanbulguy @ Jul 4 2010, 20:33 ) *
Bir tane 'mekanlar' topigi iyi gider dedim. Kafeleri, barlari, clublari ve restoranlari konusalim....favori mekanlariniz, tavsiye edeceginiz yerler, begenmediginiz yerler, ilginc tecrubeleriniz filan iste.

Genelde Istanbul agirlikli olur sanirim cunku forumdaki cogumuz Istanbul'da yasiyor zaten.....burda yasamayanlar da, buradaki bircok yeri az cok biliyordur.

Kendi favori mekanlarimla baslayayim smiley.gif

Club olarak Asmalimescit'teki Babylon Club.

Bar olarak ise belli favori yerim yok...ama, Istiklal'deki Mis Sokak ve Imam Adnan Sokak'taki bazi barlar tercihimdir.

Cafe olarak Starbucks diyecegim smiley.gif Ozellikle Metro City, Akmerkez ve Nispetiye subeleri.

Restoran olarak ise, belli favori yerim yok. Restoranlardan yemek yiyisim genelde Burger King'den ve pizzacilardan filan eve siparis seklinde oluyor.....sanirim illaki bir yer diyecek olsam, Domino's Pizza derim favorim olarak...evde rahat rahat, TV karsisinda yemek en guzeli geliyor smiley.gif

Ama, bundan sonra, butcem el verdigince, sehirdeki degisik restoranlari deneyecegim....su tembelligimi ustumden atsam iyi olacak.

Galata'da bir Ispanyol restorani varmis mesela (Venta Del Toro) ama eksi'de yazilanlari okudum....cok kazik diyorlar. Baska Ispanyol restorani var mi bildiginiz ?

Istanbul'un guzel bir sports bar'a ihtiyaci var bence. Belki bazi luks otellerde vardir ama otel harici, spor bara uygun dekorasyonlu, buyuk, icinde birkac dev ekran olan, en az bir bilardo masasi ve darts'i olan, fiyatlarin ucuk olmadigi bir yer var mi bildiginiz Istanbul'da ? Aslinda cok iyi fikirler geliyor akla...ah imkan olsa da isletmeci olsak smiley.gif Mesela surekli degisik promosyonlar yapilir...ornegin, bir pitcher bira soyleyene o aksam izlenen macin skor tahmini yapma hakki verilir (her pitcher icin bir tahmin hakki olur hep). Dogru tahminde bulunana odul verilir (yine bir pitcher bira mesela veya toplam hesapta belli yuzde indirim). Boyle bir mekan iyi yonetilirse, hem yerel halk hem de turistlerce bayagi populer olur hemen.

Neyse...simdilik bu kadar smiley.gif

Cem

Tapas restaurant acıyorum yaaaa
Galatadaki soyledigin yere gittim ahtapotlar cok kotuydu ,servis igrencdi garson soyledigim seyi anlamıyor menuden gostermemi istiyordu .
İspanyol restaurantında calısanların kesin az ispanyolca bilmeli ordan anladım enazından verdigi menudekileri anlamalı

Diger soruna gelince dimple aynıyerlere gitmisiz ama gorduk mu sanmuyorum ?

Balık manyagı oldugum icin burgazadaya her hafta gitmeye calısıyorum yazları
kucukyalı tarafında cunda var oda guzel
yaslandıgım icin kalabalık yerleri kafam kaldirmiyor daha sakin tercih ediyorum artık haftasonu cunda adası mesela hahaha.gif
Istanbulguy
QUOTE (selin_arman @ Jul 5 2010, 20:06 ) *
Tapas restaurant acıyorum yaaaa
Galatadaki soyledigin yere gittim ahtapotlar cok kotuydu ,servis igrencdi garson soyledigim seyi anlamıyor menuden gostermemi istiyordu .
İspanyol restaurantında calısanların kesin az ispanyolca bilmeli ordan anladım enazından verdigi menudekileri anlamalı

Diger soruna gelince dimple aynıyerlere gitmisiz ama gorduk mu sanmuyorum ?

Balık manyagı oldugum icin burgazadaya her hafta gitmeye calısıyorum yazları
kucukyalı tarafında cunda var oda guzel
yaslandıgım icin kalabalık yerleri kafam kaldirmiyor daha sakin tercih ediyorum artık haftasonu cunda adası mesela hahaha.gif

Ac ya hakkaten bir tane, Selin smiley.gif

Soylemesi ayip...daha gitmedim hic tapas restorana....Bangok'ta az daha gidiyordum bir tapas restorana...son anda vazgecip hemen yanindaki Meksika restoranina gitmistim. Bu arada, sunu belirteyim : Bangkok, yabanci mutfak cesitliligi bakimindan Istanbul'a fark atar. Istanbul gibi mega bir sehirde yabanci mutfak cesitliligi cok zayif bence.

Burgazada...benim, adalar icinde en cok sevdigim ve en cok gittigimdir.

Cunda adasi...hic gitmedim...otel/motel olarak nereyi tavsiye edersin orada ? (orayi bilen herkese bu sorum).....butce olarak soyle diyeyim : gecelik, oda+kahvalti kisi basi 60 lirayi gecmesin yaz ortasi bazinda.

Cem
Breyf
QUOTE (Istanbulguy @ Jul 5 2010, 22:32 ) *
Bangkok, yabanci mutfak cesitliligi bakimindan Istanbul'a fark atar. Istanbul gibi mega bir sehirde yabanci mutfak cesitliligi cok zayif bence.

Cem

Atar tabii Bangkok fark. Oraya gelen turist ve yabanci is insanlari Thai mutfagina pek alisamiyor veya her gun onu yiyemiyor. Eli mahkum, Italyan, ispanyol, Meksika vs.. gibi mutfaklari tasimaya. Istanbul'da her gun farkli yemek yersin. Bizim cografyanin mutfagi etnik bollugumuz sayesinde inanilmaz genis ve guzel. Mutevazi olmamizin gerekmedigi tek konu mutfagimiz.
Istanbulguy
QUOTE (Breyf @ Jul 6 2010, 04:16 ) *
Atar tabii Bangkok fark. Oraya gelen turist ve yabanci is insanlari Thai mutfagina pek alisamiyor veya her gun onu yiyemiyor. Eli mahkum, Italyan, ispanyol, Meksika vs.. gibi mutfaklari tasimaya. Istanbul'da her gun farkli yemek yersin. Bizim cografyanin mutfagi etnik bollugumuz sayesinde inanilmaz genis ve guzel. Mutevazi olmamizin gerekmedigi tek konu mutfagimiz.

Hmmmm...bak aslinda bu da ilginc bir tartisma konusuolur.

Tamamiyla haklisin diyemeyecegim yukariki yorumun icin. Tayland mutfagi, dunyanin belli basli mutfaklari arasinda basa oynar bircok ulkede. Hele Kuzey Amerika, Avustralya ve Bati Avrupa ulkelerinde cok populer kac senedir. Soyle diyeyim...Turk mutfagini yurt disinda hala sadece sevgili Doner temsil ediyor gururla smiley.gif Ama, Tayland mutfagi, cok sayida cesit yemekle sahneye cikiyor degisik ulkelerde smiley.gif

Bangkok'ta yabanci restoran sayisinin fazla olmasinin bir sebebi bence yabanci calisan ve turist sayisinin cok fazla olmasi...ama bu demek degildir ki bu elemanlar Tayland mutfagindan sakiniyorlar. Mesela bir yabanci isadami, 2 ogun Tayland yemegi yiyorsa, 1 ogun de Meksika veya Italyan veya baska bir Tayland harici mutfaktan yiyordur. Bir de, bilmiyorum, belki de, restoran acma, vergilendirme, alkol ruhsati konularinda daha bir kolaylik vardir orada buraya gore (arastirmadim bunu...sadece bir tahmin).

Bu arada, ilginc bir not : Ben Avustralya'da Sydney'de de yasadim 2 sene kadar. En cok takildigim semtte yabanci mutfak bakimindan Tayland ve Turk mutfaklari ilk ikiyi almislardi...benim icin ilginc olmustu bu bayagi, basta smiley.gif Ama, daha once dedigim gibi, o semtteki Turk restoranlarinda da (belki 1'i haric) gelirin buyuk cogunlugunu doner sagliyordu smiley.gif

Cem
epeci
QUOTE (Breyf @ Jul 6 2010, 03:16 ) *

ulan madem bu kadar guzel mutfagimiz, neden turklerden baska kimse turk yemegi yemiyor?
Qelebex
Osmanlı mutfağı fast fooda uygun değil herhalde.

Ayrıca tahminimce yunan mutfağı, ermeni mutfağı, lübnan mutfağı olarak şakır şakır gidiyordur. Bişeyin adını "Türk" koyunca çekiciliğine pek katkısı olmuyor. Yunan cacikisi yiyen adam öyle Egeyle bütünleştiğini hissediyordur da Türk cacığı yerken bu sefer "Türk" kavramına iliştirilmiş yargılar etkiliyordur ruh halini.
epeci
istenirse fast food yapilir bence. ne olacak dort bes tas yemek yapip ufak ufak satacaksin. esnaf lokantasi mantigi...

lubnan mutfagi fransa'da sakir sakir gidiyor tabii de heryerde oyle degil.
yunan mutfaginin da pek iyi temsil edilmedigini dusunuyorum...
ermeni lokantasi hic gormedim, yorum yapamam.

asya mutfaklariyla karsilastirilmaz bile, adamlar her yerde yediriyor sana...

not: meksika mutfagi da mesela avrupa'da zor bulunur, varsa da kalitesiz olur...
Qelebex
QUOTE (epeci @ Jul 6 2010, 22:38 ) *

sen "Giant Armenian Kitchen"'dan "patlajoan otourtmah" yemedin mi hiç? hahaha.gif
Istanbulguy
QUOTE (epeci @ Jul 6 2010, 22:38 ) *
istenirse fast food yapilir bence. ne olacak dort bes tas yemek yapip ufak ufak satacaksin. esnaf lokantasi mantigi...

lubnan mutfagi fransa'da sakir sakir gidiyor tabii de heryerde oyle degil.
yunan mutfaginin da pek iyi temsil edilmedigini dusunuyorum...

asya mutfaklariyla karsilastirilmaz bile, adamlar her yerde yediriyor sana...

not: meksika mutfagi da mesela avrupa'da zor bulunur, varsa da kalitesiz olur...

Ben de tam bugun bunu dusunuyordum....donerciler haricinde, bir de esas, esnaf lokantasi tipinde (hatta bu, bir zincir olarak da olur) Turk mutfagi yaygin olsa Avrupa sehirlerinde......ne guzel iste, sulu, ev yemekleri.

Bu arada, Londra Richmond'da yasarken, oradaki bir Turk donercide yedigim doner gibi guzeline daha denk gelmedim. Cok kisi der ama bunu : Yurtdisinda bircok yerde, doner daha bir bambaska guzel olabiliyor smiley.gif

Cem
Gelincik
QUOTE (Qelebex @ Jul 6 2010, 16:29 ) *
sen "Giant Armenian Kitchen"'dan "patlajoan otourtmah" yemedin mi hiç? hahaha.gif

Bizim burada "Imam" adi ile imam bayildi servisi yapan Yunan restoranlari gibi d.gif
plasenta
QUOTE (dimple @ Jul 5 2010, 01:10 ) *
baliga oyle cok para odemem.

Biliyoruz seytani.gif
epeci
QUOTE (Qelebex @ Jul 6 2010, 22:29 ) *

ogle bir dukkanin adini bile duymadim
epeci
QUOTE (Gelincik @ Jul 6 2010, 22:58 ) *
Bizim burada "Imam" adi ile imam bayildi servisi yapan Yunan restoranlari gibi d.gif

sizin oraya ozgu degil ki, yunanistan'da da imam diyorlar smiley.gif
Istanbulguy

Ya, Plasenta, sen Ege'yi iyi bilirsin....Cunda'yi da biliyorsundur az cok... Bana Cunda adasinda, mesela, kisi basi gecelik, yarim pansiyon 50-60 lira olan (Temmuz ayi icin) bir motel ismi soyleyebilir misin ? Yoksa, bu limiti yukseltmem mi lazim acaba ?

Cem
BroLin
Bahtiyar diye bi balıkçı var, ''Bay Nihat'a gidin'' derlerse de siz oraya gidin. Çok iyidir.
Istanbulguy
QUOTE (BroLin @ Jul 7 2010, 14:24 ) *
Bahtiyar diye bi balıkçı var, ''Bay Nihat'a gidin'' derlerse de siz oraya gidin. Çok iyidir.

Sagol bilgi icin, Brolin.

Turkiye'deki cogu otel/motel icin oldugu gibi, sitelerinde fiyat bilgisi yok. Illaki telefon veya e-maille soracak yani insan.....bilmiyorum, fazla bir sey mi istiyorum ama sanmam smiley.gif

Cem
hutku
Aşmış bunlar. d.gif

http://www.tutkupansiyon.com/?islem=paket/...;anasayfa_id=43
Istanbulguy
QUOTE (hutku @ Jul 9 2010, 06:08 ) *

Sagol, Hutku. Sahsen bildigin bir yer mi ?

Siteleri guzel...fiyat bilgisi de net sekilde verilmis...bu ay icin, daha dusuk fiyata yer bulmak herhalde zordur Cunda'da...degil mi ?

Cem
hutku
QUOTE (Istanbulguy @ Jul 9 2010, 22:54 ) *
Sagol, Hutku. Sahsen bildigin bir yer mi ?

Siteleri guzel...fiyat bilgisi de net sekilde verilmis...bu ay icin, daha dusuk fiyata yer bulmak herhalde zordur Cunda'da...degil mi ?

Cem

Yok ben Ayvalığa on sene önce falan gittim en son..Anladığım kadarı ile bu mevsimde fiyat konusunda ortak hareket ediyorlar.Baksana adam sadece konaklama+kahv. kişi başı 70 lira çekmiş. dumur.gif O fiyata yaz giriş/cıkışında Antalya beş yıldızda her şey dahil yapılır. d.gif

İlle Ayvalık diyorsan Brolin'in dediği yer olabilir.Ne de olsa yeri biliyor.Orda sabit kalırsın.Ama Küçükkuyu/Altınoluk/Güre/Ören falan takılıp daha ucuza yer aranabilir.Kazdağları ile geniş bir alana gezi imkanı olur.

Deniz istiyorsan o kalabalığa karışma zaten.Aşağı inmeden, birbirine mesafeli de olsa Assos,Kadırga koyu,Altınkum plajı hepsini bozar.Assos ve çok özel moteller hariç yerler belki salaş ama fiyatlar uygundur.

Neticede her yerin ayrı özelliği var.Ama hemen hiç biryerde yamuk yapılmıyor pek.Genelde memnun ayrılıyor misafirler.Ayvalık MHP'lidir bak,onu da kayda al.. hahaha.gif
Breyf
QUOTE (hutku @ Jul 9 2010, 20:44 ) *
Ayvalık MHP'lidir bak,onu da kayda al.. hahaha.gif

hahaha.gif
Istanbulguy
QUOTE (hutku @ Jul 9 2010, 23:44 ) *
Yok ben Ayvalığa on sene önce falan gittim en son..Anladığım kadarı ile bu mevsimde fiyat konusunda ortak hareket ediyorlar.Baksana adam sadece konaklama+kahv. kişi başı 70 lira çekmiş. dumur.gif O fiyata yaz giriş/cıkışında Antalya beş yıldızda her şey dahil yapılır. d.gif

İlle Ayvalık diyorsan Brolin'in dediği yer olabilir.Ne de olsa yeri biliyor.Orda sabit kalırsın.Ama Küçükkuyu/Altınoluk/Güre/Ören falan takılıp daha ucuza yer aranabilir.Kazdağları ile geniş bir alana gezi imkanı olur.

Deniz istiyorsan o kalabalığa karışma zaten.Aşağı inmeden, birbirine mesafeli de olsa Assos,Kadırga koyu,Altınkum plajı hepsini bozar.Assos ve çok özel moteller hariç yerler belki salaş ama fiyatlar uygundur.

Neticede her yerin ayrı özelliği var.Ama hemen hiç biryerde yamuk yapılmıyor pek.Genelde memnun ayrılıyor misafirler.Ayvalık MHP'lidir bak,onu da kayda al.. hahaha.gif

Ya, sanki orada MHP basta degil diye aklimda kalmis...kontrol ettim smiley.gif CHP'ninmis orasi. Ama MHP, ikinci gelmis son secimde....yuzde 25 oy almislar hatta. Sen belki Edremit ile karistirdin...orasi MHP'nin.

Neyse....risk alip rezervasyon yapmadan da gidilebilir Cunda'ya. Elde bavul gelmis ve fiyat soran potansiyel musteriyi yakindaki baska bir motele kaptirmak istemeyebilir bazi isletmeciler ve fiyat da kirabilirler icabinda. Ama, dedigin gibi, ortak hareket ediliyorsa ve taviz vermiyorlarsa, yanariz o zaman smiley.gif

Cem
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (muratbey @ Jul 4 2010, 21:35 ) *
360'a ne diyorsunuz?

Taksim'de (Asmalı tarafı) dolanırsın saçma sapan bir kalabalık, vıcık vıcık bir sürü tripte tipleme ortalıktadır. Mekanlar taşar, tuhaf şeyler çalar vs Sonra 360'a gider huzur bulursun. Garsonları seçmece oluyor, müzik rahatsız etmiyor ama daha iyi olmalı. Bilindiği gibi kazık falan da değil, öyle bilindiği için hödük sayısı az.

Espresso'su berbattı ama..

Ara ara eklerim buraya.

Santralistanbul'daki Tamirhane ve Otto Santral güzel yerler. Sakin oluyorlar, yeşillik, güzel servis ve yemek, düzgün insanlar.
Istanbulguy
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jul 11 2010, 11:00 ) *
Taksim'de (Asmalı tarafı) dolanırsın saçma sapan bir kalabalık, vıcık vıcık bir sürü tripte tipleme ortalıktadır. Mekanlar taşar, tuhaf şeyler çalar vs Sonra 360'a gider huzur bulursun. Garsonları seçmece oluyor, müzik rahatsız etmiyor ama daha iyi olmalı. Bilindiği gibi kazık falan da değil, öyle bilindiği için hödük sayısı az.

Ara ara eklerim buraya.

Santralistanbul'daki Tamirhane ve Otto Santral güzel yerler. Sakin oluyorlar, yeşillik, güzel servis ve yemek, düzgün insanlar.

Ooooo TFM, hosgeldin....yoktun ortalarda birkac gun....nerelere gittin tatile bakayim...anlat smiley.gif

360'in sitesine girdim....olumlu bir nokta : menuyu de koymuslar sitelerine....ama pahali bence ya....ornek vereyim : En ucuz pizza 19.....Thai kori tavuk 28....en ucuz salata 20. E, bes yildizli otelden daha ucuz ama yine de bence kazik yani hahaha.gif Bira fiyatini goremedim menude.....ama mesela 50'lik fici bira 7-8 ise o zaman fena degil ; sirf barda bira icecekler icin.

Cem
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Istanbulguy @ Jul 11 2010, 13:04 ) *
Ooooo TFM, hosgeldin....yoktun ortalarda birkac gun....nerelere gittin tatile bakayim...anlat smiley.gif

360'in sitesine girdim....olumlu bir nokta : menuyu de koymuslar sitelerine....ama pahali bence ya....ornek vereyim : En ucuz pizza 19.....Thai kori tavuk 28....en ucuz salata 20. E, bes yildizli otelden daha ucuz ama yine de bence kazik yani hahaha.gif Bira fiyatini goremedim menude.....ama mesela 50'lik fici bira 7-8 ise o zaman fena degil ; sirf barda bira icecekler icin.

Cem

Yemek değil içki açısından demiştim.

Bira şişe olarak 10-15 arası. Yabancı içki ve kokteyller 20-25. Kalburüstü yerlerde bu aralık zaten 7-10 ve 15-20 arası. Aradaki farka değiyor, çerezden para alınmıyor mesela.
Istanbulguy
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jul 11 2010, 13:12 ) *
Yemek değil içki açısından demiştim.

Bira şişe olarak 10-15 arası. Yabancı içki ve kokteyller 20-25. Kalburüstü yerlerde bu aralık zaten 7-10 ve 15-20 arası. Aradaki farka değiyor, çerezden para alınmıyor mesela.

Bira harici icki pek icmem ve dolaysiyla onlarin fiyatlarina pek hakim degilimdir. Ama, ne bileyim...ortam harikulade filan degilse sayet, genelde bana maddi ve manevi koyar bir kucuk sise biraya o kadar para vermek smiley.gif E, zaten disari ciktigimda, az birayla da yetinemiyorum genelde zaten smiley.gif

O zaman, bizim burda, Etiler'deki North Shield'da (gerci ismi degisti artik oranin) 50'lik fica biraya 9 lira pek fena kacmiyor, 360'in fiyatlarina gore hahaha.gif

Cem
selin_arman
cunda bay nihat

sen hangi takım taraftarıydın cem ?
plasenta
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jul 11 2010, 11:00 ) *

söylerim
Ali
QUOTE (epeci @ Jul 6 2010, 18:55 ) *
ulan madem bu kadar guzel mutfagimiz, neden turklerden baska kimse turk yemegi yemiyor?

Bunu nereden cikardin?

New York'ta cok basarili ve hafta sonu masa bulamayacagin ve yabanci dolu Turk lokantalari var. Almanya'da doner hamburgerden cok satiliyor, herhalde Turkler cok yiyor diye degil.

Yemek karmasik kulturel bir olay ve sadece guzellikten degil, bir ulkeye kimin goc ettigi, ne zaman goc etttigi, gunun diyet modalari gibi bir suru farkli etmenden etkileniyor.

20 sene once New York'ta yururken her 10 Cin lokantasina bir tane Japon lokantasi ya gorurdun ya gormezdin, bugun bu neredeyse tersine dondu, cok/az yagli diyet derdinden.

Bir zamanlar Istanbul'da da oldugu gibi Amerika'nin sehirlerinde Yunan gocmenler lokanta (diner tipi) isine cok hakimler. O yuzden onlarla paylastigimiz bir suru yemek bolca yeniyor Amerika'da hem de dusuk kalitelisi, ama kimse Turk yemegi demiyor.

Bizim epey guzel bir mutfagimiz var, ama goc etmemisiz (Almanya haric, orada da esek gibi yediriyoruz zaten), ettigimiz goc de 20. yuzyilin ikinci yarisinda, Fransa Vietnam'i kolonize etmese Paris'te bugunku kadar Vietnam lokantasi olur muydu? Chirac'in gittigi sushi lokantasi bana sorarsan eh kalitede. Vietnam mutfagi Japon'dan iyi diye degil ki ama Paris'te daha cok yeniyor.

Biliyorsun, cok fazla Turkiye'yi metheden seyler yazmam olup olmadik, ama mutfagimiz gayet guzel. Muhtemelen Japon, Italyan, Fransiz ve belki de Meksika ve Cin mutfaklari ondedir 1000 kisi secip oylama yapsan ama o kadar, baska cikacagini sanmam. Hem zeytinyagli, hem kebap, hem Ege'nin otu, hem Karadeniz, Bogaz'in baligi, kolay kolay fazla yerde bulunmaz, daha yoresel mutfaklarimizi falan saymiyorum.

Bizde sorun bu isin arastirma, akademik ve benzeri taraflarina onem verilmemesi, taze, organik malzemenin ihmal edilmesi, ve de tanitimin iyi olmamasi. Ve de yukarida yazdigim goc etmemis olmak, ettigin gocun de gec olmasi.

Ali
Ali
360a para verecekseniz Mikla'ya gidin yahu.

Kanyon'daki Konyali bence Istabul'un en iyi yemek yapan lokantasi, yer ve atmosfer talihsiz ama.

Karakoy Lokantasi atmosfer krali, kiyi kosede meyhaneler haric en iyi atmosfer bence, Pandeli'de hem yemek, hem atmosfer iyidir ama cok turist var artik, Balikci Sabahattin iyidir o da turist yeri oldu ama, Bogaz'dakileri saymiyorum, iyi olanlar hep pahali, bir suru kotu olan da pahali, Asmali Mescit malum.

Florya'da Uludag, Develi, Set et/kebap yemek icin guzeller bence.

Istanbul'da tek bir yemegim olsa Pandeli'de yerdim herhalde ya da Konyali'da ama Pandeli'de tarih cok, bina 500 seneye yakin, loknta 100 kusur, 50den fazlasi da o yerde.

Ali
epeci
QUOTE (Ali @ Jul 26 2010, 19:59 ) *
Bunu nereden cikardin?

New York'ta cok basarili ve hafta sonu masa bulamayacagin ve yabanci dolu Turk lokantalari var. Almanya'da doner hamburgerden cok satiliyor, herhalde Turkler cok yiyor diye degil.

Yemek karmasik kulturel bir olay ve sadece guzellikten degil, bir ulkeye kimin goc ettigi, ne zaman goc etttigi, gunun diyet modalari gibi bir suru farkli etmenden etkileniyor.

20 sene once New York'ta yururken her 10 Cin lokantasina bir tane Japon lokantasi ya gorurdun ya gormezdin, bugun bu neredeyse tersine dondu, cok/az yagli diyet derdinden.

Bir zamanlar Istanbul'da da oldugu gibi Amerika'nin sehirlerinde Yunan gocmenler lokanta (diner tipi) isine cok hakimler. O yuzden onlarla paylastigimiz bir suru yemek bolca yeniyor Amerika'da hem de dusuk kalitelisi, ama kimse Turk yemegi demiyor.

Bizim epey guzel bir mutfagimiz var, ama goc etmemisiz (Almanya haric, orada da esek gibi yediriyoruz zaten), ettigimiz goc de 20. yuzyilin ikinci yarisinda, Fransa Vietnam'i kolonize etmese Paris'te bugunku kadar Vietnam lokantasi olur muydu? Chirac'in gittigi sushi lokantasi bana sorarsan eh kalitede. Vietnam mutfagi Japon'dan iyi diye degil ki ama Paris'te daha cok yeniyor.

Biliyorsun, cok fazla Turkiye'yi metheden seyler yazmam olup olmadik, ama mutfagimiz gayet guzel. Muhtemelen Japon, Italyan, Fransiz ve belki de Meksika ve Cin mutfaklari ondedir 1000 kisi secip oylama yapsan ama o kadar, baska cikacagini sanmam. Hem zeytinyagli, hem kebap, hem Ege'nin otu, hem Karadeniz, Bogaz'in baligi, kolay kolay fazla yerde bulunmaz, daha yoresel mutfaklarimizi falan saymiyorum.

Bizde sorun bu isin arastirma, akademik ve benzeri taraflarina onem verilmemesi, taze, organik malzemenin ihmal edilmesi, ve de tanitimin iyi olmamasi. Ve de yukarida yazdigim goc etmemis olmak, ettigin gocun de gec olmasi.

Ali

yapmayin ali bey, new york'taki bir turk lokantasina karsi (ki onlarin musterisi de turk agirlikli, gorebildigim kadariyla) kac yuz tane italyan, kac yuz tane fransiz lokantasi var? hadi italyanlar, rumlar, cinliler kendi mahallerine goc etmis diyelim, fransizlarla ispanyollar da boyle mi? ya da tersinden sorayim, fas ya da lubnan lokantasi durumu nasil new york'ta?

ikinci mesele de doner. sokakta doner kebap (ve belki adana, urfa) satmak turk mutfaginin guzelligine mi isaret ediyor. yoksa donerin iyi bir fast food oldugu anlamina mi geliyor. paris'te belki 1000 tane doner bufe varsa, tas catlasa 10 tane turk lokantasi var. onlar da kebap uzerine zaten. almanya'da hangi alman turk lokantasina gidip yemek yiyor, allahaskina...

gocenlerimiz yemeklerini yaninda goturmemisler, onda hemfikiriz. ama yemegin guzelse ille de goc etmek gerekmez herhalde, yapar satarsin...
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (plasenta @ Jul 26 2010, 20:23 ) *
söylerim

Ömer Karacan arkadaşın mı? smiley.gif
plasenta
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jul 26 2010, 23:01 ) *
Ömer Karacan arkadaşın mı? smiley.gif

evet
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Ali @ Jul 26 2010, 22:08 ) *
360a para verecekseniz Mikla'ya gidin yahu.

Main course *2 gibi sanki. Bir risottaya 44 vermeyeyim hahaha.gif

Yeni favorim Kalamış'ta Arşipel. Marina'nın tam karşısında ve lokasyon/yemek/ambiyansa göre rahatsız edici bir fiyat uygunluğu var, çorbaya işiyorlar mı ne artık..
Tortured_Fragile_Mind
Ek soru:

İstanbul'da morina balığı/geyik eti nerede bulur?
Breyf
QUOTE (epeci @ Jul 26 2010, 20:40 ) *
gocenlerimiz yemeklerini yaninda goturmemisler, onda hemfikiriz. ama yemegin guzelse ille de goc etmek gerekmez herhalde, yapar satarsin...

Ben pes edip devam etmemistim konuya Aliaga guzel yazmis. Sonuc olarak Kotu mu demek istiyorsun Turk mutfagi icin?

Geyik eti icin epeciyi kes ye TFM
epeci
QUOTE (Breyf @ Jul 26 2010, 21:33 ) *
Ben pes edip devam etmemistim konuya Aliaga guzel yazmis. Sonuc olarak Kotu mu demek istiyorsun Turk mutfagi icin?

Geyik eti icin epeciyi kes ye TFM

niye kotu diyeyim, manyak miyim ben? kimse bilmiyor ve yemiyor diyorum.

gelen turistlere bakip aman da turk mutfagi canim da turk mutfagi diye hayallere kapiliyoruz...
Ali
QUOTE (epeci @ Jul 26 2010, 19:40 ) *
yapmayin ali bey, new york'taki bir turk lokantasina karsi (ki onlarin musterisi de turk agirlikli, gorebildigim kadariyla) kac yuz tane italyan, kac yuz tane fransiz lokantasi var? hadi italyanlar, rumlar, cinliler kendi mahallerine goc etmis diyelim, fransizlarla ispanyollar da boyle mi? ya da tersinden sorayim, fas ya da lubnan lokantasi durumu nasil new york'ta?

ikinci mesele de doner. sokakta doner kebap (ve belki adana, urfa) satmak turk mutfaginin guzelligine mi isaret ediyor. yoksa donerin iyi bir fast food oldugu anlamina mi geliyor. paris'te belki 1000 tane doner bufe varsa, tas catlasa 10 tane turk lokantasi var. onlar da kebap uzerine zaten. almanya'da hangi alman turk lokantasina gidip yemek yiyor, allahaskina...

Yanlis gormusun iste. Turk yemeginin aynisi bir suru yemek yapan ama Yunan lokantasi olan Periyali, Molivos, Milos esek gibi pahalidirlar, Amerikali ile dolar tasar. Turkish Kitchen alt kata Amerikali, yukari Turk oturtur, Pera cogunluk yabancidir.

Amerika'da sokaklar Fransiz, Ispanyol lokantasi falan dolu da ben mi farketmedim, nerede gordun bunlari, kac taneler? Cok sayida olan Italyan, Cin, son yillarda Japondur. Bunlarin hepsi bize gore cok daha ciddi goc etmislerdir Amerika'ya.

Ben sadece gocten de demedim, karmasik mesele, sadece yemegin guzelligiyle olmuyor tuketim miktari dedim zaten, yani cok etken var, goc onlardan biri, zamanin diyet modalari biri, malzeme biri, tanitim biri vs.

Doner bir Turk lezzeti ve tutmus iste. Fast food olabilecek ama ayni skilde tutmayan bir suru Turk lezzeti var, Almanya'da sence neden ekmek ici kofte furyasi yok, o da cok musait fast fooda, lahmacun da, ama doner populer olmus iste.

Paris icin dedim, bir suru mutfaktan cok daha fazla Vietnamese var, Vietnam mutfagi daha guzel diye mi, Fransizlar oraya gidip yanlarinda mutfagi ve de insanlarini geri getirmisler diye mi? Ama her giden her mutfagi da almiyor, goturmuyor, getirmiyor, karmasik iste. Ingiltere'de McDonaldslar chicken tikka masala satiyor, en cok tuketilen single dish olmus Hint yemegi, Amerika'da, Kansas'ta git bir McDonalds menusune chicken tikka masala koy bakalim ne olur. Guzellikten olsa Ingilizler de Amerikalilar da chicken tikka masala manyagi olurdu, gidip Hindistan'i isgal edenler deli gibi yiyor, otekiler yemiyor iste.

Ali
haluk
QUOTE (Ali @ Jul 26 2010, 23:56 ) *
Yanlis gormusun iste. Turk yemeginin aynisi bir suru yemek yapan ama Yunan lokantasi olan Periyali, Molivos, Milos esek gibi pahalidirlar, Amerikali ile dolar tasar. Turkish Kitchen alt kata Amerikali, yukari Turk oturtur, Pera cogunluk yabancidir.

biz seninle bir yunan lokantasina gitmistik zamaninda ny ta, neydi onun ismi.
bir cift te gelmisti yemege (sporel ve blackdahlia olabilirmi?)
hatta lokantanin sahibinin kizi vardi capkin.gif
Breyf
QUOTE (epeci @ Jul 26 2010, 21:43 ) *

gelen turistlere bakip aman da turk mutfagi canim da turk mutfagi diye hayallere kapiliyoruz...

Bana kalirsa hic suphem yok manyaksin d.gif Soylediklerinden kotu anlami cikiyor. IStersen hatirlatayim ilk konuya giris cumleni. "ulan madem bu kadar guzel mutfagimiz, neden turklerden baska kimse turk yemegi yemiyor"
Istanbulguy
QUOTE (selin_arman @ Jul 26 2010, 20:20 ) *
cunda bay nihat

sen hangi takım taraftarıydın cem ?

Mersi.

Takim tutmuyorum, Selin.

Bu arada, gecen gun Levent'teki Namli'nin fiyat listesini aldim onunden gecerken, belki eve ordan siparis soylerim bir aksam diye. Iyice ucmuslar ya bence. Oranin bir iskenderine 19 lira vermek bana biraz fazla geldi. 14-15 lira olur zannetmistim.

Ya, bir de, keske bizdeki restoranlarin cogu da, Avustralya'da ve Ingiltere'de oldugu gibi (Ingiltere disindaki Avrupa ulkelerinde nasil bu durum, bilemeyecegim), fiyat listelerini girislerine koysalar.

Cem
elma
QUOTE (Ali @ Jul 26 2010, 23:56 ) *
Amerika'da, Kansas'ta git bir McDonalds menusune chicken tikka masala koy bakalim ne olur. Guzellikten olsa Ingilizler de Amerikalilar da chicken tikka masala manyagi olurdu, gidip Hindistan'i isgal edenler deli gibi yiyor, otekiler yemiyor iste.

Ali

elma griffin
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (Istanbulguy @ Jul 27 2010, 03:09 ) *
Mersi.

Takim tutmuyorum, Selin.

Bu arada, gecen gun Levent'teki Namli'nin fiyat listesini aldim onunden gecerken, belki eve ordan siparis soylerim bir aksam diye. Iyice ucmuslar ya bence. Oranin bir iskenderine 19 lira vermek bana biraz fazla geldi. 14-15 lira olur zannetmistim.

Ya, bir de, keske bizdeki restoranlarin cogu da, Avustralya'da ve Ingiltere'de oldugu gibi (Ingiltere disindaki Avrupa ulkelerinde nasil bu durum, bilemeyecegim), fiyat listelerini girislerine koysalar.

Cem

Yahu Cem Namlı'da İskender 19 ise gayet uygun, zaten orta/orta altı yerlerde 10 falan.
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (epeci @ Jul 26 2010, 23:43 ) *

Türkiye'nin turizm/tarih potansiyeli ve çektiği turist sayısı/turist başına para kazancına bakarsan fikir verir sanırım. Bu verilere bakıp Türkiye'dr turistik potansiyel yok demek gibi olmuş.

Bizim kendi mutfağımıza saygımız yok. Restoranların da yok, Pierre Loti'de bulamaç gibi Türk Kahvesi geliyor. İnci'de artık yağ kokan profiterol yiyorsun vs vs
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.