Help - Search - Members - Calendar
Full Version: daha saglikli olmaliyim
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Omuz Kafe
muratbey
yeterince canli ve cabuk diilim.
hutku
kahveyi bırak zenci.gif

epeci
QUOTE (hutku @ Jul 25 2010, 11:13 ) *
kahveyi bırak zenci.gif

hutku bey ikonumu olur olmaz yerlerde kullanmaz misiniz lutfen!
hutku
QUOTE (epeci @ Jul 25 2010, 13:44 ) *
hutku bey ikonumu olur olmaz yerlerde kullanmaz misiniz lutfen!

özür dilerim,qelo sizin mahiyetinize vermiş ikonu..bize de bi dondurma ikonu verse,serinlesek..
Qelebex
QUOTE (hutku @ Jul 25 2010, 13:48 ) *
bize de bi dondurma ikonu verse,serinlesek..

elsalla.gif

bulamadım güzel bir dondurma ikonu sadface.gif
BlueSilence
ice.gif
plasenta
Ben de kilo almamak için içkiyi bırakıp hint keneviri yetiştirmek istiyorum. Koca bahçe boş duruyor. Artık sadece şarap ve esrar içeyim diyorum. Problem içkinin tadını sevmem, yoksa kafayı bulayım diye içmiyorum. Karar veremedim bir türlü. Tavsiyesi olan. kasi.gif
epeci
QUOTE (plasenta @ Jul 25 2010, 13:53 ) *
Ben de kilo almamak için içkiyi bırakıp hint keneviri yetiştirmek istiyorum. Koca bahçe boş duruyor. Artık sadece şarap ve esrar içeyim diyorum. Problem içkinin tadını sevmem, yoksa kafayı bulayım diye içmiyorum. Karar veremedim bir türlü. Tavsiyesi olan. kasi.gif

hint kenevirinin tadini seviyor musun?

kilo almamak icin tavsiyem spor.
hutku
QUOTE (plasenta @ Jul 25 2010, 15:53 ) *
Tavsiyesi olan. kasi.gif

Bok iç.. d.gif

Çok gürültü var şehirlerde,kafam sikiliyor artık..ne altyapısı bitiyor,ne inşaatı,ne düğünü..

ne zaman gidiyoruz Babakale tarafları yerleşimine?
blackdahlia
QUOTE (plasenta @ Jul 25 2010, 08:53 ) *

bi kere esrar ictikce deli danalar gibi yemek istemiyo musun? nasil olacak bu is? icki de en sahanesinden olmadigi muddetce icmezsen az icersin kanimca.

ama tabii spor yapmak lazim. 2 gundur saatte 1000 kalori harciyorum, cok nefis hissediyor kisi muz.gif
Breyf
Yapma yinge mahvolursun 24000 kalori mi gitti 2 gunde? Benim arkadasin birinde kalori hesap makinesi var. Vucuduna monte ettiler. baldirinin hemen altina. Egzersiz yaptikca, yemek yedikce asagi iniyor yukari cikiyor. Eger vucud gereginden fazla kalori alir veya verirse beep beep ediyor. (tamamen uyduruyorum) Biraz masrafliymis ama her seyin basi saglikmis. Tavsiye ediyorum cocuk cok mutlu. Icim rahat keyfim yerinde diyor.
epeci
48000 kaloriden bahsediyor dahlia, ya hesap bilmiyor ya da kalori terimini dogru* kullaniyor...

(*) biyolojide kcal olan sey halk arasinda kalori olarak kullaniliyor.
blackdahlia
wtf r u talking about?

gym'de 1 saat yaptigim egzersizde 1000 kalori harciyorum ne 30000'i ne biyolojisi be?
epeci
o zaman soyle demeyeceksin hahaha.gif
QUOTE (blackdahlia @ Jul 25 2010, 15:36 ) *
2 gundur saatte 1000 kalori harciyorum
epeci
QUOTE (blackdahlia @ Jul 25 2010, 22:45 ) *
wtf r u talking about?

gym'de 1 saat yaptigim egzersizde 1000 kalori harciyorum ne 30000'i ne biyolojisi be?

bir saatte 1000 kalori harciyorsun demek. nereden aldin bu bilgiyi, bir makina mi soyledi? makinaya nasil bilgiler verdin?
merakimdan soruyorum...
blackdahlia
QUOTE (epeci @ Jul 25 2010, 17:53 ) *
bir saatte 1000 kalori harciyorsun demek. nereden aldin bu bilgiyi, bir makina mi soyledi? makinaya nasil bilgiler verdin?
merakimdan soruyorum...

bu bilgiyi wiki'den aldim cicisi. makinaya seni anlattim. melekler tutuyordu kollarimdan.

kardes sen katmandu'nun elektrik gitmemis koyunde mi yasiyosun? en uyduruk treadmill, elliptical bile nabiz olcer, kalori hesaplar, km/mil hesaplar. hatta tv'si vardir bi yandan da food network izletir.

Breyf
d.gif:D
hutku
bu kalori çabuk yerine geliyormuş,tasarrufu artırsak.. kasi.gif
epeci
QUOTE (blackdahlia @ Jul 25 2010, 23:00 ) *
bu bilgiyi wiki'den aldim cicisi. makinaya seni anlattim. melekler tutuyordu kollarimdan.

kardes sen katmandu'nun elektrik gitmemis koyunde mi yasiyosun? en uyduruk treadmill, elliptical bile nabiz olcer, kalori hesaplar, km/mil hesaplar. hatta tv'si vardir bi yandan da food network izletir.

hahaha.gif

biliyorum da o hesaplar palavra diyorum. nabizdan, kosu hizindan kalori mi hesaplanirmis. bu hesaplar ortalama insan fizyolojisine gore yapilir. sen ortalama kiloda ve saglikta bir insansan makinanin soyledigi kaloriyi yakiyor olabilirsin. o yuzden soruyorum makineye ne anlattin diye. mesela makina biliyor mu senin x yasinda y kilo agirliginda ve kadin oldugunu? yoksa kendini 90 kiloluk bir izbandut olarak mi tanittin makinaya lol.gif
plasenta
Kaloriyi hayırlı harcayalım. 5 dakikada harcayalım ama işe yarasın. seytani.gif
haluk
QUOTE (plasenta @ Jul 26 2010, 01:38 ) *
Kaloriyi hayırlı harcayalım. 5 dakikada harcayalım ama işe yarasın. seytani.gif

yazik o kadar kisami suruyor artik hahaha.gif
Breyf
QUOTE (haluk @ Jul 25 2010, 22:41 ) *

kop.gif
blackdahlia
QUOTE (epeci @ Jul 25 2010, 17:51 ) *
o zaman soyle demeyeceksin hahaha.gif

o cumleden bir onceki cumle nedir sapsal cicim? "ama tabii spor yapmak lazim." di mi? katmandu'da ve san diego'da yasamayan herkes icin gayet acik 2 gundur saatte 1000 kalori harciyorum demenin ne demek oldugu.

QUOTE (epeci @ Jul 25 2010, 18:37 ) *
hahaha.gif

biliyorum da o hesaplar palavra diyorum. nabizdan, kosu hizindan kalori mi hesaplanirmis. bu hesaplar ortalama insan fizyolojisine gore yapilir. sen ortalama kiloda ve saglikta bir insansan makinanin soyledigi kaloriyi yakiyor olabilirsin. o yuzden soruyorum makineye ne anlattin diye. mesela makina biliyor mu senin x yasinda y kilo agirliginda ve kadin oldugunu? yoksa kendini 90 kiloluk bir izbandut olarak mi tanittin makinaya lol.gif

biliyosun demek biyolog cicim? belli ki hayatinda hic treadmill gormedin. tabii ki de kilonu ve yasini ve cinsiyetini giriyosun. 48000 kaloriymis de, biyolojiymis de kcal'mis de lol.gif
Breyf
La santami kantaarreee italyanomiiinooooorreeee solo italyano lol.gif
Tortured_Fragile_Mind
Yahu kadının gayet açık ve net anlaşılır ifadesini anlamamışsınız. Sonra vıdı vıdı, kadın kaç kilo nasıl hesaplamış falan elvis.gif

Yine fastfood yedik aldık 5 dk'da 1000 kalori diyince nasıl bir hesaplama yapıyorsunuz hahaha.gif
plasenta
QUOTE (haluk @ Jul 26 2010, 01:41 ) *

a. günde kaç kişiye yetişmek lazım biliyo musun?
b. sadece çığlık süresi
c. sizin için öngördüğüm ortalama; elması var, hutkusu var
d. pasif takılanlar için
e. hepsi
dimple
saglik , dinamizm icine rken yatip erken kalkma sahane oluyor.
sabah 5 te gunesle birlikte kalk. banyo yap kahvalti et. gunes dogusunu seyret temiz hava al mesela.
hava serin hem de kafan zinde oldugu icin sabah 8-9 'a kadar tum islerini hallediyorsun. insanlar calismaya baslarken ssen dinc kafayla islerin buyuk bolumunu kolaylastirmis oluyorsun.

aksam 9-10 gibi de vur kafayi yat. mac varmis, eglence varmis misafir gelecekmis ilgilenme boyle seylerle.
tabii bunu ancak tatilde yapiyorum ben. is vakti erken kalkmak icimden gelmiyor.

epeci
QUOTE (blackdahlia @ Jul 26 2010, 00:37 ) *
o cumleden bir onceki cumle nedir sapsal cicim? "ama tabii spor yapmak lazim." di mi? katmandu'da ve san diego'da yasamayan herkes icin gayet acik 2 gundur saatte 1000 kalori harciyorum demenin ne demek oldugu.

biliyosun demek biyolog cicim? belli ki hayatinda hic treadmill gormedin. tabii ki de kilonu ve yasini ve cinsiyetini giriyosun. 48000 kaloriymis de, biyolojiymis de kcal'mis de lol.gif

gayet acik da sen unutmussun canim turkceyi...

gormemisim demek ki smiley.gif yine de 1000 kalori cok geldi bir saat icin, inandirici degil.
http://www.brianmac.co.uk/energyexp.htm daki tabloya gore 55 kiloluk bir vatandasin bir saatte 17km'den fazla kosmasi lazim 1000 kalori icin.
bu da neredeyse haile gebrsalassie'nin dunya rekoru temposuna (20km - 56'25") tekabul ediyor kasi.gif

dunya rekoru temposunu birak, yarisi kadar bile kosabiliyorsan bravo...
muratbey
esrar kilo aldirir, istah acar.

bulamiyorum su ulkede geldigimden beri. kimseyi tanimiyorum cunku konu hakkinda, onume gelene de sormuyorum.
blackdahlia
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jul 26 2010, 01:01 ) *
Yahu kadının gayet açık ve net anlaşılır ifadesini anlamamışsınız. Sonra vıdı vıdı, kadın kaç kilo nasıl hesaplamış falan elvis.gif

Yine fastfood yedik aldık 5 dk'da 1000 kalori diyince nasıl bir hesaplama yapıyorsunuz hahaha.gif

oh be! dunya'da kimsenin haberi olmayan acayip isler yapiyomus gibi hissettim burda kendimi burda. allah razi olsun tfm'cigim cry2.gif

QUOTE (epeci @ Jul 26 2010, 04:07 ) *
gayet acik da sen unutmussun canim turkceyi...

gormemisim demek ki smiley.gif yine de 1000 kalori cok geldi bir saat icin, inandirici degil.
http://www.brianmac.co.uk/energyexp.htm daki tabloya gore 55 kiloluk bir vatandasin bir saatte 17km'den fazla kosmasi lazim 1000 kalori icin.
bu da neredeyse haile gebrsalassie'nin dunya rekoru temposuna (20km - 56'25") tekabul ediyor kasi.gif

dunya rekoru temposunu birak, yarisi kadar bile kosabiliyorsan bravo...

epeci allah sana isguc versin. nelerle ugrasiyosun, yazik sana.

inandirici degilmis dumur.gif kisi cahil olunca inandirici olmaz pek cok sey. hem ben de seni hicbir seye inandirmak zorunda degilim. gitmis google'lamis lol.gif kaloriyi sadece kosarak harcamiyorsun. efor denen birsey var ki adama korkunc kaloriler harcatir. ben mesela sana laf anlaticam derken dakikada ortalama 500 kalori filan harciyorum.

elliptical'da 40 dk. zorluk derecesi 8. 15 dk duz, 15 ters, 10 dk da gluteal. 700 kalori burda gidiyor. kac mil oldugu aklimda degil yarin sabah bakar yazarim kangry.gif treadmill'de 25 dk. egim 15, hiz 4.5. sonlara dogru egim 5'e kadar iniyor. burda da 300 kalori.

vazgectim yarin bakip yazmam. sennen mi ugrascam kangry.gif
muratbey
soyle bi durum var, bende adhd var. amerikadayken adderall kullaniyodum. burda yok. gecen doktora gittim concerta yazdi, ritalin'in time release versiyonu ama cok pahali 140 tl filandi ve cok boktan metylphenidate maddesi ve insana kendini bok gibi hissettiren bisey. d-amphetamine veya amphetamine bazli ilaclar yokmus turkiyede, tabi ozel durumundan disardan da getirtemiyoruz, napicaz bilmiyorum..
haluk
QUOTE (muratbey @ Jul 26 2010, 16:00 ) *
soyle bi durum var, bende adhd var. amerikadayken adderall kullaniyodum. burda yok. gecen doktora gittim concerta yazdi, ritalin'in time release versiyonu ama cok pahali 140 tl filandi ve cok boktan metylphenidate maddesi ve insana kendini bok gibi hissettiren bisey. d-amphetamine veya amphetamine bazli ilaclar yokmus turkiyede, tabi ozel durumundan disardan da getirtemiyoruz, napicaz bilmiyorum..

sakami bu?
forumda yazdiklarina bakinca sende boyle bir sey olmasi imkansiz.
ama bunu bir spectrum olarak dusunmek lazim, belkide seninkisi cok dusuk seviyede olabilir.
muratbey
niye abi ne alakasi var, adhd'i sen ne sandin sizofren filan mi? alakasi yok. bende adhd ve mani,c depresyon var, ben normal halimde cok "down" bi adamim, yani ilac almazsam. daginigim, ozen gosteremeyen bi adamim, dikkatim sifir, kafam darmadagin, duzelmeye calisiyoruz. adderall veriyolardi amerikada ve cok ise yariyodu. olmadi dexedrine. olmadi crystal meth aliyodum ilac niyetine sokaktan. baskasina high olan sey beni normale getiriyo napiyim. turkiye'de bunlarin hicbiri yok. alismaya calisiyoruz.
Sporel
QUOTE (muratbey @ Jul 26 2010, 09:34 ) *
olmadi crystal meth aliyodum ilac niyetine sokaktan.

gecmis olsun muratbey'im. turkiye'de bulursun da fiyat luks araba fiyatfarklari gibi olabilir. d.gif
muratbey
QUOTE (Sporel @ Jul 26 2010, 14:31 ) *
gecmis olsun muratbey'im. turkiye'de bulursun da fiyat luks araba fiyatfarklari gibi olabilir. d.gif

ya o en uc seyi zaten.. yok iste turkiye'de psychostimulant. napalim alisiyoruz. turkiye'de bi suru seye dezavantajli basladik zaten. konusmak istemiyorum..
muratbey
QUOTE (muratbey @ Jul 26 2010, 14:46 ) *
ya o en uc seyi zaten.. yok iste turkiye'de psychostimulant. napalim alisiyoruz. turkiye'de bi suru seye dezavantajli basladik zaten. konusmak istemiyorum..

yani var da metylphenidate. boktan. almiyorum bile zaten cok kotu cunku.
epeci
QUOTE (blackdahlia @ Jul 26 2010, 12:32 ) *
oh be! dunya'da kimsenin haberi olmayan acayip isler yapiyomus gibi hissettim burda kendimi burda. allah razi olsun tfm'cigim cry2.gif

epeci allah sana isguc versin. nelerle ugrasiyosun, yazik sana.

inandirici degilmis dumur.gif kisi cahil olunca inandirici olmaz pek cok sey. hem ben de seni hicbir seye inandirmak zorunda degilim. gitmis google'lamis lol.gif kaloriyi sadece kosarak harcamiyorsun. efor denen birsey var ki adama korkunc kaloriler harcatir. ben mesela sana laf anlaticam derken dakikada ortalama 500 kalori filan harciyorum.

elliptical'da 40 dk. zorluk derecesi 8. 15 dk duz, 15 ters, 10 dk da gluteal. 700 kalori burda gidiyor. kac mil oldugu aklimda degil yarin sabah bakar yazarim kangry.gif treadmill'de 25 dk. egim 15, hiz 4.5. sonlara dogru egim 5'e kadar iniyor. burda da 300 kalori.

vazgectim yarin bakip yazmam. sennen mi ugrascam kangry.gif

bana bosuna masal anlatma karadalyan, makinadan gelen rakamlari yaziyorsun hala, yok elipsmis, hipotenusmus d.gif

adam olimpiyat finalinde kosuyor cigeri agzina geliyor, sen de ona yakin bir kaloriyi masallah eliptik hareketlerle harciyorsun. kolay gelsin, ne diyeyim lol.gif
haluk
QUOTE (muratbey @ Jul 26 2010, 15:34 ) *
niye abi ne alakasi var, adhd'i sen ne sandin sizofren filan mi? alakasi yok. bende adhd ve mani,c depresyon var, ben normal halimde cok "down" bi adamim, yani ilac almazsam. daginigim, ozen gosteremeyen bi adamim, dikkatim sifir, kafam darmadagin, duzelmeye calisiyoruz. adderall veriyolardi amerikada ve cok ise yariyodu. olmadi dexedrine. olmadi crystal meth aliyodum ilac niyetine sokaktan. baskasina high olan sey beni normale getiriyo napiyim. turkiye'de bunlarin hicbiri yok. alismaya calisiyoruz.

gecmis olsun, manic depression bipolor disorder degilmi, ayri seyler degil add ile yanilmiyorsam...
attention deficit disorder degilmi adhd (veya add)
esimin yegenin kizinda var add, kiz 12 yasinda ve italyada yasiyorlar, italya da daha add tam olarak
bilinmiyor, kizcagiz ilac alamdan idare ediyor, boktan bir sey.

gel geri hocam, bak orada starbucks ta onune koreliler sirayada girmezlar, sinirlenecek sey bulamazsin.
ne guzel ilaclarinida alirsin, bulursun...

tekrardan gecmis olsun, uzuldum gercekten.
muratbey
ne diyosun hocam ya cok dramatize etmissin. yok oyle bisey. psychostimulant bulamamak koyuyo o ayri bisey, bi de buraya geldigimde olanlar filan. neyse. garipti ama sorun yok..
selin_arman
QUOTE (muratbey @ Jul 26 2010, 20:10 ) *
ne diyosun hocam ya cok dramatize etmissin. yok oyle bisey. psychostimulant bulamamak koyuyo o ayri bisey, bi de buraya geldigimde olanlar filan. neyse. garipti ama sorun yok..

dikkat ekskligi herkesde var muratbey
doktora giince illaki birsey diyicek yaniiii
bosbosuna ilac almayın bence o ilaclarınyan etkisi daha fazladır
selin_arman
Saglık demek hareketlı canlı dmek degil

Ben saglıklı olabilirim ama dedigin gibi uyusuk biriyim
Yada deli gibi por yaparım , ama normlde surdan uraya yuru deseler mırın kırın edrim

Yazın cok yeme , cok icme yediklernde salata yeee karbonhidrati azalt

sıcakda cok spor yapmanı tavsiye etmem ama yuzebilirin , benyazın sporu bırakıyorum cunku durdugum yerde zaten su kaybedıyorum .Yazın spor yapmakda halsiz birakir .

q10 al arada yasda uygun smiley.gif

Valla iyiki doktor degilim hahaha.gif
muratbey
QUOTE (selin_arman @ Jul 26 2010, 18:32 ) *
dikkat ekskligi herkesde var muratbey
doktora giince illaki birsey diyicek yaniiii
bosbosuna ilac almayın bence o ilaclarınyan etkisi daha fazladır

biliyorum almiyorum zaten boktan.
blackdahlia
muratbey bu mevzuyu bir baska topikte gorusmustuk herhalde kasi.gif hatta sen bana kizmistin lol.gif
muratbey
QUOTE (blackdahlia @ Jul 26 2010, 18:41 ) *
muratbey bu mevzuyu bir baska topikte gorusmustuk herhalde kasi.gif hatta sen bana kizmistin lol.gif

ben sana hep kiziyorum kizm. kilsin. breyf kadar diil ama..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.