Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Türkiye'de Türkiyeli olmanın
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Üniversite
plasenta
Buralı olmanın 10 iyi ve 10 kötü tarafını sayabilir misiniz. Acele etmeyin, çok da kolay olmadığını göreceksiniz. Düşünün, tartın hazır olunca yazın. 6 dan aşağı ise hazır değilsiniz demektir. Tek tek eklemiyoruz, yazdınız mı bitti. Ona göre. Etrafınıza da danışın. Ben hala düşünüyorum, yazıcam. kasi.gif Kolay gelsin.
haluk
QUOTE (plasenta @ Dec 29 2008, 00:00 ) *
Buralı olmanın 10 iyi ve 10 kötü tarafını sayabilir misiniz. Acele etmeyin, çok da kolay olmadığını göreceksiniz. Düşünün, tartın hazır olunca yazın. 6 dan aşağı ise hazır değilsiniz demektir. Tek tek eklemiyoruz, yazdınız mı bitti. Ona göre. Etrafınıza da danışın. Ben hala düşünüyorum, yazıcam. kasi.gif Kolay gelsin.

bu kisiden kisiye degisir.
bana gore:

en kotuler
1-meslegimi icra edemem
2-meslegimi icra edemedegim icin gecim zorlugu cekerim
3-emniyet kuvvetlerine guvenim yok, karakola girdinmi (sikayet icin bile olsa)
cikmama ihtimalin var
4-demokrasi denilen seyi hic goremiyecegimi dusunmek
5-sokak ortasinda bok yoluna gitme ihtimalim var her an icin (gecen geldigimde bazi kisiler sebepsiz
yere askinti oldular, kazara cevap versem ters bir seyler olabilirdi)
6-trafik canavarina yem olmak an meselesi
7-istanbulluyum, deprem korkusuyla yasamak kotu
8-hayat cok pahali
9-insanlarla konusmak zor
10-ozhan canaydin !

bu kadar yeter

en iyi seyler
1-yillardir bozcaadaya giderim (1968 den beri) sahane bir yer
2-denizlerimiz guzel
3-yemeklerimiz guzel
4-hatunlarimiz guzel smile.gif
5-istanbul ne olursa olsun guzel
6-yillarca ayni yola bas koymus arkadaslarimi baska yerde bulmak kolay degil
7-raki, roka, kavun, beyaz peynir, lufer baligi...
8-turizmin girmedigi yerlerdeki insanlarimiz
9-tarihi guzellikler
10-galatasaray sappi.gif
Tortured_Fragile_Mind
Mis gibi ulke kafa sisirmeyin hahaha.gif

10 kasamicam ama listelersek;

Dezavantajlar:

1) Is hayati Istanbul uzerine endeksli.
2) Cok moloz insan var. (SIkIcI tek dezavantaj bu bence)
3) Sistemin kisiyi onemsedigini gormek guc.

Avantajlar:

1) Hayat pahali degil yahu? kasi.gif Bir kasik su 2 euro degil en azindan ayip.gif Sanirim Amerika cok ucuz,oradakiler hep ayni seyi soyluyor.
2) Canli.Insan var, hareket var, bereket var, hersey dinamik smile.gif
3) Iklim ve cografya zaten cok iyi.

Almanya´dan bildirdim.
Şeref
Türkiye'de Türkiyeli olmanın ne dezavantajı olabilir ki?

Bildiğin, çevren olan, aynı dili konuştuğun, aynı kültürü paylaştığın bir ortamda yaşamanın dezavantajı olarak bir şey görmüyorum..

Avantajları da say say bitmez;

1-Sevgi
2-Saygı
3-Görgü
4-Mensubiyet özgüveni
5-Sosyalleşmek gücü
6-Anlamak
7-Anlaşılmak
8-Anlatabilmek
9-Çok kültürlülük
10-Barışa ve erdeme sahip çıkan temel içgüdü ile barışıklık

Türkiyede yaşayan bi Çinliye ya da Amerikalıya sorsan ne der acaba ??? Buralı değil ya!

Merci!
özkan
+

1.) Atatürk
2.) Her yerin tarih kokması
3.) İnanılmaz bir coğrafya
4.) Esnaf ( sonra verirsin önemi yok yaklaşımı ve gece yarısına kadar açık olan çeşit çeşit dükkanlar )
5.) Çok kültürlülük
6.) Müthiş bir mutfak zenginliği
7.) Samimiyet
8.) Saygı kuralları
9.) Saflık
10.)Aile bağlılığı

-

1.) Eğitim sistemi
2.) Giderek ve şiddetle artan güçlü olan haklıdır mantığı
3.) Aşırı derecede artan insan yoğunluğu, verilemeyen aile ahlakı, terbiyesi ve bununla birlikte giderek ve şiddetle artan cahil, piskopat ve duyarsız bir toplumun ortaya çıkması
4.) Kokuşmuş siyaset
5.) Aşırı dindarlık
6.) Gelecek endişesi
7.) Bürokrasi
8.) Vatandaşlık ve tüketici hakların genelde sadece yazılı olarak kalması ve teorikte uygulanamaması
9.) Vergi ( vergi kaçakçılığı, haksız vergi sistemi,... )
10.)Doğa ve tarih duyarsızlığı

İyileri bulmakta zorlandım, biraz daha kassam belki bir kaç tane daha bulabilirim veya daha detayına inip tek bir yerde yazdığımı alt kırılımlara bölebilirim. Kötülerde çok daha fazla bulabilirim ama burada da bazılarını bir üst noktada toplamak daha adil geldi bana. Ama kötüleri bulmak çok daha kolaydı. Toplamda terazi ne kadar eksi yönde olsa da, doğduğun toprak parçasının psikolojik artısı hepsine daha ağır basar. Bu yüzden insanlar her zaman özlem çeker, başka bir yerlerde binlerce kat daha iyi şartlar altında yaşasalar da.
Tortured_Fragile_Mind
+ Geceyarisi yuruyus yapma rahatligi. Ulan evden ciktik 50 m sonra Polizei geldi zipkin gibi yanimiza.Adamlara jogging yapiyorum diyince inandirici gelmedi,eve gittik pasaporta baktik vs smile.gif Kadina sorun nedir dedim "this is unusual" dedi hahaha.gif
hutku
Gezer göçer millet olduğumuz için tek bir ''bura'' olduğuna inanmam.Buna göre de genelde herkesin doğduğu bura ile,doyduğu bura'nın iyilik kötülükleri farklıdır ve benim için gerçeği ifade etmez.

Soruya en az yüz yıl aynı yerde ikamet edenler cevap vermeli. dil.gif
plasenta
Kötüler ile başlayalım

-Rejim. Geniş anlamıyla. Devlet yapısı, anayasa, insan hakları, hukuk, seçim sistemi, ordu, diyanet vs. vs.
-İtaatkar, az zekalı, çıkarcı, avantacı, yalancı, ahlaksız, zevksiz, görgüsüz, sorgulamadan bilen bir insan stoğu
-Milli birlik ve beraberlik
-Azim ve kararlılık
-Hasan Pulur ve arkadaşları
-Estetik yoksunluğu
-Din
-Berbat ötesi şehirler
-Kısa bacaklı, şişman, paçoz kadınlar ile, çok kokan erkekler. Çirkin bi ahali.
-Kabullenme

İyiler

-Tüm yukardakileri dert etmeden, canının istediği gibi yaşayabilmenin ucuzluğu
-Iklim
-Ege
-Sıdıka yengemin sardalyası
-Kalkan ve Lüfer
-Hünkar, Lades, Kıyı, Muzaffer Usta, Cemal Usta, Kalbur, Brooklyn Pizza
-Arabanı gönlünce kullanabilme imkanı
-Çanakkale domatesi
-Adana karpuzu
-Galatasaray

hutku
Yerleşik sayılabilecek biri olarak yazayım. d.gif Gerçi pek bişey gelmedi aklıma ama..

iyiler:
tabiat
tarihi eserler
bilimum yemekler tatlılar,meyveler
yardımsever insanlar
aile bağları
st denk olanlar için herşey. .d.gif

kötüler:
yönetici ve politikacılar
sahtekar insanlar,dedikoducular
hurafeler.
blackdahlia
QUOTE (plasenta @ Jan 2 2009, 09:19 ) *

sismanligi pacozlugu neyse de kadinin bacaklari kisa diye ne yapsin pembo? sanki bacaklari aslinda uzundu da o tepesine bastirta bastirta bacaklarini kisaltti. allah'in uygun gordugune karisma d.gif

konuya gelince; turkiye gercegine en gazla 1 hafta tahammul edebilen biri olarak hayret ki diyecek lafim yok. ve fakat birkac ay kalsam alisirim yine, sahane gelir bana. burayi ozlemem mi? ozlerim. bir telefon kapatmak icin 5 gun ugrastirip sonunda sinirden aglatmiyorlar adami en azindan. bir de insan haklari, genellikle dogru isleyen hukuk denen seyler var ki cok cok ozlenir. evet.
dimple
QUOTE (plasenta @ Jan 2 2009, 15:19 ) *
Kötüler ile başlayalım

-Rejim. Geniş anlamıyla. Devlet yapısı, anayasa, insan hakları, hukuk, seçim sistemi, ordu, diyanet vs. vs.
-İtaatkar, az zekalı, çıkarcı, avantacı, yalancı, ahlaksız, zevksiz, görgüsüz, sorgulamadan bilen bir insan stoğu
-Milli birlik ve beraberlik
-Azim ve kararlılık
-Hasan Pulur ve arkadaşları
-Estetik yoksunluğu
-Din
-Berbat ötesi şehirler
-Kabullenme

İyiler

-Tüm yukardakileri dert etmeden, canının istediği gibi yaşayabilmenin ucuzluğu
-Iklim
-Ege
-Sıdıka yengemin sardalyası
-Kalkan ve Lüfer
-Hünkar, Lades, Kıyı, Muzaffer Usta, Cemal Usta, Kalbur, Brooklyn Pizza
-Arabanı gönlünce kullanabilme imkanı
-Çanakkale domatesi
-Adana karpuzu
-Galatasaray

iyiler kisminda bahsettigin cogu madde, kotulerde bahsettigine nazaran insan ici icin cok daha oncelikli seyler.

iklim, domates , zeytinyagi, bogaz'in baliklari once bunlar olmali bana gore. hak hukuk adalet bekir coskun ve arkadaslari, kisa bacakli karilar daha sonraki konular gibi geliyor bana.

bu sebeple iyileri kotuleri kafamda tartinca iyiler cok daha agir basiyor bana gore.
Birileri gelip karpuz'u kavun'u zeytinyagli barbunya'yi yaprak sarmasini hayatindan cikaralim , onun yerine cok egitimli, hak hukuk adaletli bir ulke yapalim burayi dese, kovarim adamlari .
plasenta

QUOTE (dimple @ Jan 4 2009, 12:45 ) *
iyiler kisminda bahsettigin cogu madde, kotulerde bahsettigine nazaran insan ici icin cok daha oncelikli seyler.

iklim, domates , zeytinyagi, bogaz'in baliklari once bunlar olmali bana gore. hak hukuk adalet bekir coskun ve arkadaslari, kisa bacakli karilar daha sonraki konular gibi geliyor bana.

bu sebeple iyileri kotuleri kafamda tartinca iyiler cok daha agir basiyor bana gore.
Birileri gelip karpuz'u kavun'u zeytinyagli barbunya'yi yaprak sarmasini hayatindan cikaralim , onun yerine cok egitimli, hak hukuk adaletli bir ulke yapalim burayi dese, kovarim adamlari .

Bu kabullenmeyi gecmis, fazla iyimserlik olmus. Her ikisi de olsa? Kunefesi olan ilk uygar ulke olmanin sakincasimi var?
Tortured_Fragile_Mind
QUOTE (plasenta @ Jan 4 2009, 22:02 ) *
Bu kabullenmeyi gecmis, fazla iyimserlik olmus. Her ikisi de olsa? Kunefesi olan ilk uygar ulke olmanin sakincasimi var?

Senin fenafillah felsefesinde yıpranma var sanki smile.gif
epeci
istanbul cok pahali bir sehir yahu. neyse ki brooklyn pizza var da karnimiz doyuyor...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.