Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Yalancı, ırkçı ve aptal
Omuzomuza > Sosyal Forumlar > Üniversite
Pages: 1, 2
plasenta
why high one why dumur.gif
blackdahlia
pembo dumur mumur oluyosun da sanki basbakanin milleti cok farkli. yalanci irkci ve aptal olmayani dovuyolar artik turkiye'de sigara.gif baksana ne halil ergun'u kaldi ne yilmaz erdogan'i ne sezen aksu'su ne de bi seysi. agzimizi turk olmayandan baska bir kelimeye acmak ne mumkun?

ne demis basbakan? smile.gif
hutku
Yahu bu yahudiler hakikaten uyanık millet..nasıl tahrik etti bizim kasımpaşalıyı..o da gitti çuvalı devirdi.. hahaha.gif

yumuşak başlıyım,ama uysal koyun değilim. hahaha.gif
hutku
neyse..biz bu diplomasi skandalını da futbol maçına çevirip suçluyu bulduk sayılır: hakem! hahaha.gif
epeci
iyi yapmis...

yalanci, irkci ve aptal olabilir ama karsisindaki de pek farkli degil, goruldugu uzere. ben destekliyorum boyle fevri hareketleri...
dimple
canli canli seyrettim tum tartismayi, acaip sasirdim. akp %50leri gecer artik bugunden sonra. cikarken moruga kafayi atip agzini burnunu da dagitsaydi %70 leri gorurdu hahaha.gif
aptalligini bilemiyorum ama yalanci ve irkci olan bana cumhurbaskani gibi geldi.
hutku
QUOTE (dimple @ Jan 29 2009, 22:57 ) *
akp %50leri gecer artik bugunden sonra.

yönümüzü batıdan doğuya çevirmeyi garantileyeceğiz diyosun yani.
hadi bayraklar elde doğru havaalanına karşılamaya,plaso dumurlayıp durma, hadi sen de bakim.. hahaha.gif
SAND^
Aptal ve ırkcılıgı bılmıyorum ama yalancı olan Simon peres...

Esas Sımon Perez'ın o konusmasından , o tavırlardan sonra Tayyıp Edogan sussa , cevap vermese kızardım...

Ama daha bilgece konussa daha cok takdirimi toplardı...

plasenta
QUOTE (hutku @ Jan 29 2009, 23:45 ) *
hadi bayraklar elde doğru havaalanına karşılamaya,plaso dumurlayıp durma, hadi sen de bakim.. hahaha.gif

gitmiş millet sappi.gif
hutku
davos fatihi.. hahaha.gif
Şeref
Nobel ödüllü bir yalancı provokatör yahudi Cumhurbaşkanı ile %50 oy ile tek başına iktidar fevri bir müslüman başbakan Avrupada yapılan bir panelde karşılıklı konuşmuş, moderatör de Amerikalı biri imiş.

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ama bir de fevri ise kendi kalkıp gidermiş. Ama bence oturup da kovulmaktan iyidir. Yalancılıktan kat be kat doğrudur tabi..

Hamas'ı meşrulaştırmak gayreti yerine sadece Israel'e ve BM hatta dünya kamuoyuna yüklenseydi akıllı olurdu. Ama yalancı olmadığından doğru bildiğini konuştu. Fakat Peres'den iğrendim. Nobel nedir bir kez daha anlaşıldı benim için..

Yani ucuz atlatılmış gibi, ama Erdoğan bu piyasada prim yaptı, TC hükümeti, parlementosu, ikili ilişkiler vs adına hiç bir resmiyeti olmayan bir eylemle gazını aldı kamuoyunun da.. Yoksa fevriliğinden de faydalanmasını bilen birileri mi var perde arkasında..

Merci!
Tortured_Fragile_Mind
Yalancı ve ırkçı olmayan politikacı yoktur dünya piyasasında bence smile.gif

Aptal olanı bilemem. Konuyla alakasız ama sonuçta bu alemde tek adamım bütün olarak Putin'dir. hahaha.gif
Qelebex
Tüm diplomisi ilmini de bir güzel aşağıladı, kendini bu konuda eğiten herkes "monşer" oldu. "Ben anadolu delikanlısıyım layn" dedi. Cehaletten gelen cesaretiyle esip gürleyen, bayağıyla barışık hal ve tavırlar... Bir an basın toplantısında tüm bu jest ve mimikler tanıdık geldi ama çıkaramadım başta. Sonra buldum: Seni peki bir Fatih Terim gördüm Tayyip. Bu ülkede bu şekil tutuyor. Bi "hassiktir lan!" demediği kaldı.

Diplomasi, o demek istediklerini çok daha oturaklı söylemek, ama kendini de hareket edemez hale sokmamaktır Tayyip. Tribünlere oynayarak hem kendi elini kolunu bağladı, hem de Türkiye'nin. Sen, ülkenin cumhurbaşkanı hakkında "bu katili alkışlamak insanlık suçudur" dedin yahu. Sen hani Türkiye'yi temsil ediyorsan ya, o senden daha çok İsrail'i temsil ediyor. Bu danışıklı dövüş değilse Türkiye'nin olası arabulucu etkinliğini azaltan bir hareket olmuştur. Ayrıca ülkeler birbirleriyle ilişkilerinde süreklilik arz eden ülke politikalarına göre hareket ederler. Bu "süreklilik" adına karşı tarafta güven sağlar. Almanya başbakanı değişince Almanya ile ilişkilerinizin radikal bir şekilde değişmeyeceğini bilirsiniz. Bu tür fevri adamlar ise sadece uluslararası kamuoyunda tedirginlik yaratır, bir dolu gelişmeyi ve ilişkiyi etkiler.

Yani şu tavrın, İsrail'in kadim dostu ve arapları kuşkuyla baktığı Türkiye'nin, "İsrail'in de bilgisi dahilinde" Arap kamuoyundaki imajını güçlendirmek adına yapılmış olması dışında hiç bir elle tutulur tarafı yok. "Adamın gol dedi" yapacaklar. Gerçi çok şahane iç politika malzemesi de oldu, ama ilki olmadan bunun olmasına kimse izin vermez. Özünde de bu kadar "uçuk" olan bir "siyasetçi" çok tehlikelidir. Sanırsın toplantıdan çıkar çıkmaz Gazze'ye çıkartma emri verecek.
Tortured_Fragile_Mind
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10887578.asp

Metro seferleri saat 03.00'e kadar uzatıldı. dumur.gif

2-3 saatte bu kadar organizasyon tuhaf. Altından Ergenekon çıkmasın.
SAND^
cem,

Peres'in de çok diplomatik temayülle konuştuğu söylenemez, ne ses tonu ne tavırları ne de sözleri nezaket dolu değildi, özellikle bazı cümleleri iğnelemek için kullandı... Oturumu yöneten sahsın da tavırları tuz biber oldu...

Dediğim gibi ben tavrı doğru ama uslubu yanlıs buluyorum...

RTE kıpkırmızı bir suratla "öldürmeyi bilirsiniz" yerine önce yorumu yönetene dönüp "aksam yemegı saatinin 5 dk gecikmesi su anda konusulanladan daha önemli değil" , Peres e de dönüp " dedikleriniz gerçekleri yansıtmıyor, kaldı kı söyleyeceginiz hiç bir neden bu toplu ölümlere ve orantısız güç kullanımına sebep olamaz" mealinde cumleler kursaydı , alkışımı alırdı..

Bunun üstüne toplanan kalabalıga konusmak yerıne "dagıtın bu toplulugu, mıllı mac mı bu" deyip , havalanından transıt gecseydı eksta oyumu bıle basardım d.gif

Öyle adam zor gelir tarihe zaten...

ARap -sözde- liderleri hep bir agızdan ve egılmeden böyle dıklenebılseler Israıl Gazze ye burnunu sokarken 10 kere dusunurdu...

Her halukarda dunyayanın en kustah, en pervasız ulkesıne boyle bır pervasızlıkla diklenilmesi hosuma gitti...

Bır de su ulkede herseyın en dogrusunu bılen ustun zekalı varlıkların halkın hosuna gıden herseyı kucumsemesi olmasa daha cok hosuam gidecek...

Murat
QUOTE (Qelebex @ Jan 30 2009, 14:45 ) *
Tüm diplomisi ilmini de bir güzel aşağıladı, kendini bu konuda eğiten herkes "monşer" oldu. "Ben anadolu delikanlısıyım layn" dedi. Cehaletten gelen cesaretiyle esip gürleyen, bayağıyla barışık hal ve tavırlar... Bir an basın toplantısında tüm bu jest ve mimikler tanıdık geldi ama çıkaramadım başta. Sonra buldum: Seni peki bir Fatih Terim gördüm Tayyip. Bu ülkede bu şekil tutuyor. Bi "hassiktir lan!" demediği kaldı.

Diplomasi, o demek istediklerini çok daha oturaklı söylemek, ama kendini de hareket edemez hale sokmamaktır Tayyip. Tribünlere oynayarak hem kendi elini kolunu bağladı, hem de Türkiye'nin. Sen, ülkenin cumhurbaşkanı hakkında "bu katili alkışlamak insanlık suçudur" dedin yahu. Sen hani Türkiye'yi temsil ediyorsan ya, o senden daha çok İsrail'i temsil ediyor. Bu danışıklı dövüş değilse Türkiye'nin olası arabulucu etkinliğini azaltan bir hareket olmuştur. Ayrıca ülkeler birbirleriyle ilişkilerinde süreklilik arz eden ülke politikalarına göre hareket ederler. Bu "süreklilik" adına karşı tarafta güven sağlar. Almanya başbakanı değişince Almanya ile ilişkilerinizin radikal bir şekilde değişmeyeceğini bilirsiniz. Bu tür fevri adamlar ise sadece uluslararası kamuoyunda tedirginlik yaratır, bir dolu gelişmeyi ve ilişkiyi etkiler.

Yani şu tavrın, İsrail'in kadim dostu ve arapları kuşkuyla baktığı Türkiye'nin, "İsrail'in de bilgisi dahilinde" Arap kamuoyundaki imajını güçlendirmek adına yapılmış olması dışında hiç bir elle tutulur tarafı yok. "Adamın gol dedi" yapacaklar. Gerçi çok şahane iç politika malzemesi de oldu, ama ilki olmadan bunun olmasına kimse izin vermez. Özünde de bu kadar "uçuk" olan bir "siyasetçi" çok tehlikelidir. Sanırsın toplantıdan çıkar çıkmaz Gazze'ye çıkartma emri verecek.

zen.gif

"Uluslararası ilişkiler" konulu eğitimler boşu boşuna verilmiyor. Herkesin her eğitimi almasına gerek yok elbette ama en azından bilenden tavsiye almak ve o tavsiyelere uyabilmek gerekir.
Herkes mühendis olmak zorunda da değil ama halkın hoşuna gidiyor diye mühendislik yapmaya kalksam bayağı kişiyi tehlikeye atardım herhalde. d.gif

Bu olan biten eğer bir şekilde danışıklı değilse, geri dönüşü hepimize olacak. Nasıl Hamas'ın yaptıkları kendi halkına, İsrail yönetiminin yaptıkları kendi halkına bir maliyet doğuruyorsa, bunun da bize maliyeti olacak. Hep birlikte ödeyeceğiz.

İç politikada, tam da seçim öncesi nefis bir iş olabilir. Halkın hoşuna da gidebilir. Sonuçta gülü seven dikenine katlanır.

Öte yandan Baykal dün gece deliye dönmüştür ve televizyon karşısında sinirinden oturduğu koltuğun kenarlarını kemirmiştir herhalde.
Tortured_Fragile_Mind
Aslında maharet böyle bir tavıra reaksiyon verilmesinden ziyade böyle bir tavıra girilmesine karşı tarafın cesaret etmemesini sağlamak.

PS: Hoş tavırı da bilmiyorum izlemedim. Belki de birşey yoktur o kadar tersleyecek.
plasenta
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jan 30 2009, 17:42 ) *
PS: Hoş tavırı da bilmiyorum izlemedim. Belki de birşey yoktur o kadar tersleyecek.

Bişi yok canım. Sonuçta bir panel, adam doğal olarak İsrail görüşünü yineledi. Yalnız Tayyib'e "sen bu işi anlamamışsın, Mübarek ve Abbas anladı" dedi. Bir de çok alkış aldı Peres, bunların üzerine seninki amı götü kaybetti. Alkışlayanlara da "insanlık suçu işlediniz" falan dedi. En komiği paneldeki arap da, Amr Musa, ayağa kalktı tayyip giderken, elini sıktı hararetle, peşinden çıkacaktı. BM genel sekreteri eliyle "otur yerine" dedi, oturdu garibim sessizce.

Bizim terbiyesiz, lisan bilmediği için, eliyle koluyla moderatöre müdahale etti, "davos bitmiştir benim içim, bir daha gelmem" dedi. O da içerde fırçayı yemiş olmalı ki sonra çark etti, "tavrım moderatöreydi" diye. Yemişim onun erkekliğini. 12 dakika konuşmuşmuş sadece, 22 dakika konuşsaydı ne cevherler yumurtlardı kimbilir. Zaten moderatöre rağmen zorla konuşmaya çalışırken elindeki kağıttan Tevrat'tan ayetler okudu. Demek ki onları hazırlamış. vah vah vah, hallere bak.

Davos'un melih gökçek'i hahaha.gif
Tortured_Fragile_Mind
Şöyle birşeydi diyorsun hahaha.gif

QUOTE (plasenta @ Aug 17 2008, 21:39 ) *
Yahu RTE kendini arabulucu ilan etti, kalktı gitti. Randevu isteyince vermemek olmaz. Adamı nezaketen kabul ettiler. Kafkas Birliği gibi abuk subuk bir fikri de var. Hani problem ne bilmiyorsun, anlatmış bile olsalar anlamazsın. Rusya'nın çıkarı nedir, ne yapmak niyetindedir bir fikrin yok. "Hadi anacım öpüşün barışın hep beraber birlik olalım diye Putin'in huzurunda saçmalıyorsun. Bir de "Gürcistan'ın toprak bütünlüğü" saçmalaması var. Dur ulan bir, herşeyin bir zamanı var. Sana ne ayrıca?

Putin'in yerine koyun kendinizi, karşında abuk subuk bir adam; birşeyler anlatıyor. Bir yandan dinlermiş gibi duruyorsun, öbür yandan "nereden çıktı bu göt, ne zaman susar da gider acaba" diye düşünyorsun. Eğlenecek vakti olsa sorabilirdi mesela "nedir bu kafkas birliği; neler yapacak bu birlik; senin çıkarın ne olacak benim çıkarım ne olacak; ayrıca konumuzla alakası nedir" diye. Ne yapardı acaba bizim aptal.

blackdahlia
QUOTE (Qelebex @ Jan 30 2009, 07:45 ) *

evet. bunun yerine recep ivedik gitseydi farkli bir performans sergilemezdi herhalde.
hutku
QUOTE (blackdahlia @ Jan 30 2009, 18:41 ) *
evet. bunun yerine recep ivedik gitseydi farkli bir performans sergilemezdi herhalde.

lol.gif

epeci
bu tavri devam ettirebilecekler mi bilmiyorum. yani bm gecici uyeligine yeni secilmis bir ulke olarak bm'nin hemen tum ilkelerini alenen ayaklar altina alan ve abd olmasa coktan o orgutten sutlanacak durumda olan isgalci devletle iliskimizi kesebilecek miyiz? zaten diplomatik iliskilerin kimseye bir faydasi olmuyor, o zaman neden kendimizi kandiralim, diye dusunmek mumkun. almanya degil ki bu dis ticaretimizin yuzde bilmem kacini, turizm gelirimizin yuzde bilmem kacini olustursun, ufacik israil...

bir de bu hareketin turkiye'ye en ufak bir zarari olacagi konusunda kuskuluyum. bundan onceki arabulucu havalarimizin ne faydasi olduysa simdiki kabadayi havamizin da o kadar zarari olacak: hic.
hutku
Ne kadar ciddiye alınıyoruz ki,zararımız olsun?

Efelenme bir yere kadar.Vaktiyle ABD'ye posta koyup üslerini kapatmıştık.Bedeli ağır oldu haliyle.
SINO
http://kayzersoeze.blogspot.com/2009/01/ul...ip-erdogan.html

Salı günku Galatasaray- Sivas maçında İsrail'e ve İsrailli oyuncu Balili'ye, kapalı tribünde tayfa tabir ettiğimiz, (liderlerinin ultrAslan'i yönetmekte olduğu) kesim tepki gösterip üstüne üstlük ultraslan.com adresinde konuyla ilgili yapılan, özrü kabahatinden büyük açıklamada, uluslararası siyaset alanına taşılınca, konuyla ilgili bir yazı yazmak hazırlığındaydım ki dünkü Davos bombası patladı..

Önce bir genel çerçeveye bakalım. Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu'nun mirasçısı olan bir ülke, dedesi de Roma İmparatorluğu diyebiliriz. Dünyayı 200 sene yöneten bir süper güçten , 220 sene boyunca toprak kaybedip, iflas ederek dağılan bir devlete dönüşmenin kitlelerin bilinçaltında büyük bir etkisi var.

Türkiye Cumhuriyeti' ni kuran anlayış, bu travmayı yok sayarak, halı altına süpürerek çözmeyi tercih etti, hele Osmanlı İmparatorluğu' nun Ortadoğu ile olan tüm bağına karşı reddi miras anlayışı içerisinde oldu. Bunda, Arapların 1. Dünya Savaşı'ndaki ihaneti de etkendir, Türk askeri aç biilaç, perişan, Hz. Muhammed'in türbesini İngilizler'e karşı savunmaya çalışırken, Bedevi çeteleri öldürdükleri Mehmetçiklerin altın dişlerini sökmekle meşgul oluyorlardı.

Başbakan' ın dış politikada en güvendiği isim, Prof. Ahmet Davutoğlu. "Stratejik Derinlik" kitabında, Cumhuriyet'in, unuttuğu Osmanlı mirasına sahip çıkıp, merkez devlet olarak, kültürel mirası paylaşan çevre ülkelere etki etmesi gerektiğini savunur. 7 senedir de Türk Dış politikasında bu anlayış hakim oldu. 1 Mart tezkeresi , İsrail konusunda her geçen gün Filistin lehine tavır koyan çıkışlar, bu durumun göstergesi.

Bu siyaset doğrudur veya yanlıştır daha uzun bir tartışma konusu ama dün yaşanan olay sonrası bir durum tespiti yapalım:

1) Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, kendisine yeterli saygıyı göstermeyen devlet başkanına da toplantı yöneticisine de tepki göstermekte haklıdır. Öte yandan bu tepkisini soğukkanlılığını koruyarak, şık bir şekilde vermelidir. Madem "kabile reisi değilim, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım" diyor, tribün lideri gibi davranmamalıdır. Sünepe monşerlikle, devlet adamlığı arasında eminim ki Başbakan'ın da kendini tanımlayıp ona göre davranacağı bir bölge vardır.

Eurovizyon kazanınca bile çıldıran Türk milleti, yukarıda bahsettiğim travma sebebiyle, yurt dışında yaşanılan her başarıya aşırı tepki verir, başbakanın, hem de deplasmanda Israil Cumhurbaşkanı' na gider yapması da büyük destek görecektir. Başbakan kısa vadede bu işten karlı cıkar,ancak..

2) Dış politikada bu kadar keskin bir dönüşüm yaşamak hayra alamet değildir. Ekonomik ve askeri olarak Amerika ve İsrail' i gözden çıkaran bir Türkiye'nin istikrarsızlığa sürüklenmemesi, bu politikaları şekillendirenlerin de başının derde girmemesi mümkün gözükmemektedir.

3) Bizim milletin ırkçılık geleneği yoktur. İmparatorluk döneminde sömürge politikası olmadığı için, merkeze bir ırkçılık anlayışı yerleşmemiştir. Fakat, çok çabuk galeyana gelen, vandalizme ve yağmacılığa müsait, patlamaya hazır bir kitle vardır ülkemizde. 6-7 Eylül olaylarını ( Güz Sancısı filmini tavsiye ederim, gerçi Beren Saat çiftetelli oynasa da tavsiye ederim ama konumuz bu değil) ve Apo İtalya' ya sığınmışken olanları unutmayalım. Bu gözler, Fiat marka arabasını, Versace kravatını yakan, İtalya'dan ithal domatesler üzerinde tepinenleri gördü.

İsrail karşıtlığı yapacağım derken, bu kitleyi kışkırtmanın vebali cok ağır olur.

Gönderen SINO zaman: 18:08
Breyf
QUOTE (hutku @ Jan 29 2009, 20:18 ) *
neyse..biz bu diplomasi skandalını da futbol maçına çevirip suçluyu bulduk sayılır: hakem! hahaha.gif

Her zaman hakem d.gif

Yahu su rezalete bakin, ne bicim insanlar yonetiyorlar koskaca ulkeleri ve bu dogrultuda insanligi..
Teknolojinin gelismesi en cok aptallara yaradi. Kisi bir isin uzmani olunca, o kisi saniliyorki akilli adam. Aslinda alakasi yok, sadece teknolojinin bir dali ile ilgilenip, halk icinde statusu artiyo,r bu vesile ile de sayginlik kazanip, o aptalligi ile yonetime gecibiliyor. Aptal, tahsilli aptal'i akilli sanip, seciyor tabii. Aptallar resmen tum dunyayi ele gecirdiler. Akilli azinligin cogunlugu pasift kalmaya devam ettikce bu bu sekilde devam edecek. Gerci bu sekilde devam ederse 30-40 yila rahat 3. dunya savasi patlar. Bu aptallar ve bu silahlarla toptan cozum olur aslinda. Gezegen de rahat bir nefes alir.
Breyf
Koskoca adamlar bagirip, cagirip, paneli terkediyorlar sonra o hakliydi bu hakliydi diye taraf olan cogunluk, bir de bunla kalmayip, rezaleti elestirenlere bunlar monser, bunlar elite kendilerini halkin ustunde goruyorlar diye saldiriyorlar. Olacak sey degil yahu! Canini seven kacsin da nereye kacicaz her yerde bunlar. Anam o kim?? d.gif
okkesus
basligi duzgun bulmadigim icin, yeni bir baslik altinda yazdim dusuncelerimi. http://www.omuz.net/yeni/index.php?showtopic=780

bu sacmasapan baslikla ilgili de birkac sey soyleyeyim.

bir kere tayyip yalanciysa, peres cok daha yalanci. konusulanlari hepimiz duyduk. o kadar masumlar ki!!! herifler ateskes yapiyorlar, sartlarda olmasina ragmen ambargoyu kaldirmiyorlar, sonrasinda ateskesi hamas bozdu deyip evleri bombalayip 1300 kisi olduruyorlar. 5000 kisi yaraliyorlar. bunun yaninda, geride kalanlarin evleri, elektrigi, suyu yok. elemanlar UN yardim araclarini binalarini bombaliyorlar hizlarini alamayip. bu adamlarin savunulacak hicbir yanlari yok.

irkcilik konusunda ise, plaso tamamen sacmalamis. ben bu ulkede bazi kafatascilar disinda kimsede ne bir ermeniye, ne de bir yahudiye karsi irkcilik gordum. yurtdisinda gordugum irkciligin yuzde biri bu ulkede yok. bircok yahudi ve ermeni arkadasim var, ve hicbir zaman bu inanc farkliligi bir fark olusturmamistir iliskilerde.
onemli bir fark var ISRAIL DEVLETI ve YAHUDILIK arasinda. bunlar ayni seyler degil. amerika'da bircok yahudi israil devletinin eylemlerini protesto ediyor,ve hatta buyuk prostestolari bizzat bunlar duzenliyor. bu ayrimi butun dunya yapiyorken, ve tayyip de altini cizerek (ki hem onceki konusmasinda, hem de sonrakinde altini cizerek belirtti) hala irkci demek icin artniyetli olmak lazim. anti-semitism diye bir olgu var diye, bu israil devletine bir immunity saglamaz. bu bir devletin ve plitikacilarin yaptiklaridir. bir dinin veya mensuplarinin degil. eger derlerse ki, "bu yaptiklarimiz yahudiligin emridir, ve biz bundan dolayi yapiyoruz", o zaman olay yahudilik olayi olur. ama bu yine genel dusunce degil de sadece birkac ekstremist in dusuncesi ise yine de yahudiligin olayi olmaz.

aptallik konusuna hic girmeyeyim. aziz nesine gore bir dahaki secimlerde 60% oylari var zaten durum buysa. d.gif
Tortured_Fragile_Mind
Bu topicte devam etmek istemiyorsun ama ırkçılık kısmını buraya yazmışsın, o konuya buradan devam edebiliriz smile.gif

Bu konu daha önce çok konuşuldu ama tekrarlayayım. Türkiye'de ırkçılık konusu genel olarak din bazlı oluşmakta.Buna da yok demek çok zor. Yahudi, İsrail, Hristiyan diyince gözü dönen bir sürü adam var. Yahudi'yi, Hristiyan'ı geçtim kendi kafasındaki Müslüman profiline uymayanı bile silip atmak isteyen bir sürü adam var. Bunda da tabi ki dinlerde yapılan keskin ayrımların etkisi var. Adam karşısındaki adama "yanacak lan bu" diye bakıyor. En iyimser olarak acır zaten.

Şu anda yine meydanlar doluyor, muhtemelen Cuma sonraları gösteriler oluyordur. Bu kitle Maraş'ta ve Sivas'ta da çocuklar kesilirken (devlet kontrolünde) ya da yakılırken ortada yoktu.6-7 Eylül'de de muhtemelen mahalle basıyordu. Hassasiyet ise hassasiyet. Hassasiyet "benim dinim adamına" olunca bu biraz ırkçılığa giriyor. Ayrımcılık demek daha doğru tabi. Konya'da, Kayseri'de top sakalla bile gezmek sorun olabiliyor yahu. Bu dogmatik bakış açısındaki bir adam İsrail, Yahudilik ayrıştırması falan yapmaz. Yapamaz.
okkesus
QUOTE (Tortured_Fragile_Mind @ Jan 31 2009, 15:33 ) *
Bu topicte devam etmek istemiyorsun ama ırkçılık kısmını buraya yazmışsın, o konuya buradan devam edebiliriz smile.gif

Bu konu daha önce çok konuşuldu ama tekrarlayayım. Türkiye'de ırkçılık konusu genel olarak din bazlı oluşmakta.Buna da yok demek çok zor. Yahudi, İsrail, Hristiyan diyince gözü dönen bir sürü adam var. Yahudi'yi, Hristiyan'ı geçtim kendi kafasındaki Müslüman profiline uymayanı bile silip atmak isteyen bir sürü adam var. Bunda da tabi ki dinlerde yapılan keskin ayrımların etkisi var. Adam karşısındaki adama "yanacak lan bu" diye bakıyor. En iyimser olarak acır zaten.

Şu anda yine meydanlar doluyor, muhtemelen Cuma sonraları gösteriler oluyordur. Bu kitle Maraş'ta ve Sivas'ta da çocuklar kesilirken (devlet kontrolünde) ya da yakılırken ortada yoktu.6-7 Eylül'de de muhtemelen mahalle basıyordu. Hassasiyet ise hassasiyet. Hassasiyet "benim dinim adamına" olunca bu biraz ırkçılığa giriyor. Ayrımcılık demek daha doğru tabi. Konya'da, Kayseri'de top sakalla bile gezmek sorun olabiliyor yahu. Bu dogmatik bakış açısındaki bir adam İsrail, Yahudilik ayrıştırması falan yapmaz. Yapamaz.

oncelikle irkcilik ve ayrimcilik (racism & discrimination) kavramlarini ayirmakta fayda var. irkcilik kurtlere, ermenilere ve yahudilere yapilan, etnik kokenden dolayi farkli ve kotu muamele goren diyelim. bu noktada bu ulkede irkcilik diye bir sorunun onemli bir seviyede oldugunu dusunmuyorum. soyle ki: gecenlerde amerikali bir meslektasla yemege ciktik. esi de amerika da onemli bir universitede antropoloji profesoru idi. kurt meselesinden sohbet acildi. adamlarin kafasindaki irkcilik kavrami dogal olarak kendi ulkelerinde gordukleri gibiydi. bir insan bir olguyu kendi tecrubelerinden anolojiyle algilar. boyle olunca kurt meselesini konustugumuzda, oncelikle onlarin ne dusunduklerini sordugumuzda, seslerini kisarak!!! kurt irkciligi ile duyduklarini ve dusunduklerini soyleyince masadakiler gulmeye basladi. rahat ol falan dedik smile.gif adamlar turkiye de kurt racism i var diye bir sey duyunca, onlarda zamaninda oldugu gibi, kurtler arabanin arkasinda giderler, her yerde ikinci sinif vatandas muamelesi gorurler, vs. falan zannediyorlar. elemanlara turkiye kurt basbakan, cumhurbaskani, bircok bakan oldugunu soyleyince biraz dumur.gif oldular. yani ulkede irkciligin olmasi, bu tip seylerin yaygin olmasi demek biraz. bu anlamda ben bir ermeni, kurt veya yahudi irkciliginin ciddi bir sekilde oldugunu dusunmuyorum. ermeni birinin bakan olmasi, veya yahudi bir isadaminin ( ki erdogan gectigimiz yillarda yahudi bir isadamina liman verecek diye elestirilmisti simdi suclayan kesimler tarafindan d.gif ) buyuk bir yatirim yapmasi ulkede bir problem olusturacagini sanmiyorum. ha buna tepkili olacak kafatascilar yok mu? tabii var, ama hangi toplumda marjinal kesimler yok ki?

ayrimcilik konusu, tamamen farkli mesele. bu konu cok ciddi bir sekilde ozellikle son yillarda cok onemsenmesi gerekn boyutlara ulasti. is, sanat, bilim, siyaset, vs. her alanda cok ileri seviyede siyasi gorus, dini inanc vs. ile ilgili cok ciddi bir ayrimcilik oldugunu hepimiz goruyoruz. artik bir yerde biri ise alinacaksa, kalifiye olmasindan cok siyasi veya dini gorusu on plana cikiyor. bu durum uzun vadede ulke icinde cok onemli kirmizi cizgiler olusmasini saglayacak ve "siz ve biz" kalibina oturacak hersey. bu cok tehlikeli bir gidis, ve bunun icin kesinlikle onlem almak gerekiyor. bu konuyla ilgili sonuna kadar katiliyorum.

QUOTE (okkesus @ Jan 31 2009, 10:32 ) *
onemli bir fark var ISRAIL DEVLETI ve YAHUDILIK arasinda. bunlar ayni seyler degil. amerika'da bircok yahudi israil devletinin eylemlerini protesto ediyor,ve hatta buyuk prostestolari bizzat bunlar duzenliyor. bu ayrimi butun dunya yapiyorken, ve tayyip de altini cizerek (ki hem onceki konusmasinda, hem de sonrakinde altini cizerek belirtti) hala irkci demek icin artniyetli olmak lazim. anti-semitism diye bir olgu var diye, bu israil devletine bir immunity saglamaz. bu bir devletin ve plitikacilarin yaptiklaridir. bir dinin veya mensuplarinin degil. eger derlerse ki, "bu yaptiklarimiz yahudiligin emridir, ve biz bundan dolayi yapiyoruz", o zaman olay yahudilik olayi olur. ama bu yine genel dusunce degil de sadece birkac ekstremist in dusuncesi ise yine de yahudiligin olayi olmaz.

bu bahsettigim ayrimla ilgili bir link vereyim.

http://www.richardsilverstein.com/tikun_olam/

http://www.richardsilverstein.com/tikun_olam/about-me/

http://www.richardsilverstein.com/tikun_ol...rdogan-v-peres/
epeci
QUOTE (okkesus @ Jan 31 2009, 20:03 ) *
onemli bir fark var ISRAIL DEVLETI ve YAHUDILIK arasinda. bunlar ayni seyler degil. amerika'da bircok yahudi israil devletinin eylemlerini protesto ediyor,ve hatta buyuk prostestolari bizzat bunlar duzenliyor.

"bircok" dedigin bence amerikan yahudileri icinde yuzde bir bile degildir.
haluk
test....
hutku
haluk düzeldi mi?
blackdahlia
QUOTE (okkesus @ Jan 31 2009, 01:32 ) *
irkcilik konusunda ise, plaso tamamen sacmalamis. ben bu ulkede bazi kafatascilar disinda kimsede ne bir ermeniye, ne de bir yahudiye karsi irkcilik gordum. yurtdisinda gordugum irkciligin yuzde biri bu ulkede yok. bircok yahudi ve ermeni arkadasim var, ve hicbir zaman bu inanc farkliligi bir fark olusturmamistir iliskilerde.

Cok enteresan. Maras, corum, sivas, 6-7 eylul olaylarini, hrant dink olayini, kurt sorununu, varlik vergisini de “bazi kafatascilar” olarak siyirip attin bi kenara yani. Bilmiyorum sen hangi ulkede irkcilik gormuyorsun ama turkiye’de irkcilik yoktur da ne vardir turkculuk mu? 'Bu milletin efendisi turktur, gerisi koledir' diyen bakanlar da birkac kafatascidan biri onu alkislayanlar da… yusuf halacoglu da… gunes dil teorisi de saka zaten, gulelim diye. Futbol uzerinden yapilanlar da birkac kafatascinin isi, o kadar.

Bu “benim gayri-muslum arkadaslarim var, cok severim hepsini hic olmelerini istemem” laylaylomculugunu da cok sik duyuyorum ama maalesef hicbir anlama gelmiyor. Turkiye apartheid guney afrika degil diye irkcilik yoktur demek degil. irkci degil de ne, turanci-fasist mi?
haluk
QUOTE (hutku @ Feb 2 2009, 13:42 ) *
haluk düzeldi mi?

evet, testi basariyla gectim gordugun gibi.
ilgine sagol.
okkesus
QUOTE (blackdahlia @ Feb 3 2009, 00:11 ) *
Cok enteresan. Maras, corum, sivas, 6-7 eylul olaylarini, hrant dink olayini, kurt sorununu, varlik vergisini de “bazi kafatascilar” olarak siyirip attin bi kenara yani. Bilmiyorum sen hangi ulkede irkcilik gormuyorsun ama turkiye’de irkcilik yoktur da ne vardir turkculuk mu? 'Bu milletin efendisi turktur, gerisi koledir' diyen bakanlar da birkac kafatascidan biri onu alkislayanlar da… yusuf halacoglu da… gunes dil teorisi de saka zaten, gulelim diye. Futbol uzerinden yapilanlar da birkac kafatascinin isi, o kadar.

Bu “benim gayri-muslum arkadaslarim var, cok severim hepsini hic olmelerini istemem” laylaylomculugunu da cok sik duyuyorum ama maalesef hicbir anlama gelmiyor. Turkiye apartheid guney afrika degil diye irkcilik yoktur demek degil. irkci degil de ne, turanci-fasist mi?

yukarida da belirttim. irkcilik ve ayrimcilik (discrimination) iki farkli olgu. irkciliga ayrimciligin altinda daha ozel bir sorun olarak bakabiliriz. bizdeki sorunun adini dogru koymamiz gerek. bizdeki problemin adi, irkcilik degil, ayrimcilik.

problemin irkcilik olmadigini soyle gorebiliriz. bu ulkede bir kisi kurt oldugunu, veya ermeni oldugunu soylediginde, toplumun ne kadarlik bir kesiminden farkli muamele gorur sence. tutumlar ne kadar degisir? belli bir marjinal kesim disinda, kimsenin bu gibi durumlari kafaya taktigini dusunmuyorum. bu hep yapilan hatadir. belli bir marjinal kesimin varligini, genel bir problemmis gibi algilamak. bu irkcilik yapildiigni dusundugun kesimden, mesela kurtlerden, birinin bir bakan olmasi mumkun mu, degil mi? boyle birinin bakan olmasindan ulkenin ne kadari rahatsiz olur?

ama ayni soruyu ayrimcilik icin sorarsak, bu yasadigimiz zamanda bu cok belirgin. birinin cumhuriyet okumasi, halkin belli bir kesiminin tutumunun degistirmesi icin yeterli. benzer sekilde basortulu olmak da oyle. ozellikle siyasi gorus, ve dindar olup olmama bazli tehlikeli bir ayrimciligi cok yaygin bir sekilde goruyoruz.

kisaca yaygin olan ayrimcilik etnik koken bazli degil, siyasi-dini bazli. bundan dolayi irkcilik degil, ayrimcilik demeliyiz.
blackdahlia
Irkcilik: İnsanların toplumsal özelliklerini biyolojik, ırksal özelliklerine indirgeyerek bir ırkın başka ırklara üstün olduğunu öne süren öğreti.

peki pardon, turkiye’de irkcilik yoktur. Sadece kendisinden baska olanin soz, ifade ve yasama hakkini elinden alacak kadar ayrimcilik vardir. Ama o kadar.
okkesus
QUOTE (blackdahlia @ Feb 3 2009, 01:01 ) *
Sadece kendisinden baska olanin soz, ifade ve yasama hakkini elinden alacak kadar ayrimcilik vardir. Ama o kadar.

maalesef zen.gif zen.gif bunun da en buyuk sebebi nitelikli ve niteliksiz cehalet.
epeci
bence turklerin (turkiye'de ve disarda yasayan) buyuk bir kismi irkci. siyahlara, uzak asyalilara, guney asyalilara karsi. alenen belli etmemeye calissalar da benden kacmaz. hatta bunlar icinde saydigim irklardan arkadasi olanlar bile var...

blackdahlia
QUOTE (epeci @ Feb 2 2009, 17:01 ) *
bence turklerin (turkiye'de ve disarda yasayan) buyuk bir kismi irkci. siyahlara, uzak asyalilara, guney asyalilara karsi. alenen belli etmemeye calissalar da benden kacmaz. hatta bunlar icinde saydigim irklardan arkadasi olanlar bile var...

bence de. turkun turkten baska dostu yoktur, ondan sigara.gif

bunun turklerin yeniye, farkliya acik olmamalariyla ilgisi var. birak sarilara siyahlara yakin durmayi bunlarin yemeklerini bile agizlarina surmezler. hani denemek icin... en basitinden; bizim sik sik gittigimiz bir turk marketi var meyve sebze almak icin filan. (evet TFM orasi). gecen gun kadin dedi ki: "aaaaa papaya ve asparagus alan tek turk musterimiz sizsiniz, turkler yemezler bunlari". dedim tukureyim onlara d.gif turkler turk olandan sasmazlar. ne mutlu...

turkiyede yasayip turk irkciligi yapanlardan ote taaaa buralardan irkcilik, milliyetcilik yapanlara sinir oluyorum. gecenlerde bi tanesi bir irkci mail fwd etti gene amerika'da yasayan turkiyeli kurtlerin ne igrenc insanlar olduklarina dair. kadina bana bunlari yollama dedim, niye sen kurt musun dedi. bunlar bu kadar iste. cekic.gif
epeci
ben de cok uyuz oluyorum bu duruma.
turk kiz, bilmem kac senedir de yurt disinda yasiyor. gel etyopya yemegi yiyelim cok guzel diyorum, yok istemem, yiyemem, bildik birsey olsun. seytan diyor gotur fransiz lokantasina haslanmis barsak yedir akli basina gelsin seytani.gif
tabii butun turkler boyle degil, beni etyopya mutfagiyla tanistiran eski ev arkadasim da turktu mesela. ama genelde boyle. bok yesin hiyarlar (sinirlenmisim)...
gine domuzu diye bir hayvan var biliyorsunuzdur, deney hayvani olarak un yapmis. bunu sise gecirip alevde bir guzel pisiriyorlarmis peru, ekvator ve civar memleketlerde. hem de boyle temizleyip falan degil oldugu gibi. gitsem yer miyim yoksa etyopya yemegi yemeyen kiz gibi trip mi yaparim acaba diye dusunuyorum. http://www.misionmisericordia.com/blogmisi...s/0034--580.jpg
blackdahlia
food network'de midesiz bir herif var, bizarre foods diye bir program yapiyor. onun sovlarindan birinde izlemistim bu gine domuzu nasil pisirilir ve nasil yenir... adam hep boyle acayip hayvanlari yiyen memleketlere gidip ne kadar bok pusur varsa yiyor biz de izliyoruz d.gif

goruntu hic icacici degil ama izleye izleye alistim galiba... yani biri getirse koysa onume bakarim tadina, yoksa ozellikle bunu yiyeyim diye aramam.
haluk
QUOTE (epeci @ Feb 3 2009, 02:01 ) *
ben de cok uyuz oluyorum bu duruma.
turk kiz, bilmem kac senedir de yurt disinda yasiyor. gel etyopya yemegi yiyelim cok guzel diyorum, yok istemem, yiyemem, bildik birsey olsun. seytan diyor gotur fransiz lokantasina haslanmis barsak yedir akli basina gelsin seytani.gif
tabii butun turkler boyle degil, beni etyopya mutfagiyla tanistiran eski ev arkadasim da turktu mesela. ama genelde boyle. bok yesin hiyarlar (sinirlenmisim)...
gine domuzu diye bir hayvan var biliyorsunuzdur, deney hayvani olarak un yapmis. bunu sise gecirip alevde bir guzel pisiriyorlarmis peru, ekvator ve civar memleketlerde. hem de boyle temizleyip falan degil oldugu gibi. gitsem yer miyim yoksa etyopya yemegi yemeyen kiz gibi trip mi yaparim acaba diye dusunuyorum. http://www.misionmisericordia.com/blogmisi...s/0034--580.jpg

konu yemege gelince ben topikteki yerimi alirim arkadas itele.gif
etopya yemekleri guzel aga, hele balli saraplariyla dahada guzel oluyor o acili yemekler, sungere benzeyen ekmegin icine ellerinle
dalinca kendimi koy agasi gibi hissediyorum vallahi, epeci bunu yazman iyi oldu, uzun zamandir gitmemistim bu aksam giderim artik.
gine pig i guzel abi, nefis oluyor, benden sana tavisye...
unutmadan ekleyeyim, ben onu 15 sene evvel peru da yemistim, amerikada yemedim hic, nerde yaparlar bilmiyorum.
hayvan cok sirin ama o konuyu dusunmemeye calisiyoruz yerken
Tortured_Fragile_Mind
Türkiye'de yenen hayvanların hepsi şirin zaten cry2.gif

epeci
QUOTE (haluk @ Feb 3 2009, 16:07 ) *
etopya yemekleri guzel aga, hele balli saraplariyla dahada guzel oluyor o acili yemekler, sungere benzeyen ekmegin icine ellerinle
dalinca kendimi koy agasi gibi hissediyorum vallahi, epeci bunu yazman iyi oldu, uzun zamandir gitmemistim bu aksam giderim artik.
gine pig i guzel abi, nefis oluyor, benden sana tavisye...
unutmadan ekleyeyim, ben onu 15 sene evvel peru da yemistim, amerikada yemedim hic, nerde yaparlar bilmiyorum.
hayvan cok sirin ama o konuyu dusunmemeye calisiyoruz yerken

amerika'da guinea pig ancak laboratuvarda olur. belki peru'lu gocmenleri yasadigi yerlerde kacak olarak yeniyor olabilir smile.gif

benim philadelphia'da yasadigim muhitte iki-uc lokanta iki-uc de barlari vardi bu etyopyalilarin. cok seviyoruz kendilerini...

karadalyan, guney amerika'ya gidersem ozellikle arayip yiyecegim, sana da fotografini yollarim.
blackdahlia
oldu o zaman ben de yarin etyopya yemeye gideyim bari. bir de 'guinea pig yemeyen irkcidir' diyeyim de konudan az sapmis olalim d.gif
Qelebex
Etiyopya yemekleri bol ve değişik (yadırganabilir) baharatlı boktan şeyler. Damak zevki kişiden kişiye değişir tabii ama dikkat et mideyi bozma. Ya da sadece etleri öyle. Bilemiyorum.

Seinfeld'in Pakistanlı aşçiya Pakistan Mutfağı lokantası açmayı tavsiye ettiği bölüm geldi aklıma d.gif Etiyopya mutfağının pazarlanabilir birşey olduğunu hiç düşünmemiştim.
haluk
QUOTE (Qelebex @ Feb 3 2009, 19:48 ) *
Etiyopya yemekleri bol ve değişik (yadırganabilir) baharatlı boktan şeyler. Damak zevki kişiden kişiye değişir tabii ama dikkat et mideyi bozma. Ya da sadece etleri öyle. Bilemiyorum.

Seinfeld'in Pakistanlı aşçiya Pakistan Mutfağı lokantası açmayı tavsiye ettiği bölüm geldi aklıma d.gif Etiyopya mutfağının pazarlanabilir birşey olduğunu hiç düşünmemiştim.

turkun iskembesi saglamdir diyip yeni bir deyim katalim turkceye.

nesi boktan abi, acili yemekleri ama acisizda isteyebilirsin, oylede getirirler.
ustelik o ekmekleri yokmu? acaip vitamin, faybir vs. vs falan var.
pakistan yemegi bilmiyorum ama afgan yemegi yedim, bizim yemeklere benziyor, nefisti.

istanbulda etopya mutfagi varmi bilmiyorum ama bence is yapar acilirsa, yanliz catal bicak yok, bizim
sosyeteye uyarmi orasini bilemem.
blackdahlia
ne kadar baharat o kadar iyi. hint yemekleri mesela offffff, nefis d.gif
aleks
QUOTE (haluk @ Feb 3 2009, 08:07 ) *

Nihayet forum eski havasini buluyor. d.gif

Etiyopya mutfagi benim de hosuma gidiyor. Cok yakinimda yok. Az uzakta Los Angeles da Little Ethiopia
diye bir mahalle var. Orada sira sira dizilmis halde Etiyopya restoranlari. Yeteri kadar "yerli" musteri
oldugundan Amerikan damak tadina uydurmak gibi bir endiseleri de yok. Qelo'nun dedigi gibi bol ve
degisik baharatli. Bizim mutfagimizda da kullanilan sebzelerin icinde bolca oldugu zengin cesit var.
Cig kofte benzeri ama bulgursuz cig kiymadan yapilan bir yemekleri var. Eksili sunger gibi ekmekleriyle
guzel gidiyor. Baharatlari Hint mutfagiyla benzerlik gosteriyor. Baharat, aci sevmeyene gore degil. Sevenlerin de
degisik tatlara alismak icin bir kac kere yemesi gerekebilir.

Pazarlanabilir olmasi ya carki dondurecek kadar yerli musteri ya da degisik mutfaklari denemeyi seven
insanlarin olmasina bagli. Turkiye'de tutmaz. Esegin bilmedigi ot basini agritir paralelinde dusunuyor cogu insan.
Sadece bize de has degil, Amerikalilarin bazilarinda da goruyorum. Degisik kulturlerin mutfaklarini denemek
bir acik gorusluluk belirtisi. Denemeyi kokunden reddetmek de baska kulturleri merak etmemek en hafifinden.
Ayrimciligin da belirtisi olabilir.

Guinea Pig hic yemedim. Buyuk ihtimalde yemem, ama yeseydim severdim heralde. Timsah eti guzeldi mesela.
Cin de yenilen kopek, fare tipi seyler icin ayni seyi dusunuyorum. Ozellikle gidip tadacak degilim ama kulturlerde
neyin yenmeyecegini belirleyen kurallar lezzet uzerine kurulu degil.
Tortured_Fragile_Mind
Yaşasın Akdeniz mutfağı demek ırkçılık mıdır diyip konuya dönelim hahaha.gif

Bazı temel elementler etkileyici olabiliyor. Mesela yağ fazla sevmeyen biri yağ odaklı bir mutfağı sevmeyebilir. Ben bu yüzden Karadeniz mutfağı ile hiç barışık olamam mesela. Acı sevmeyen Güneydoğu mutfağı zorlayamayabilir.

Benim gibi etle arası orta şeker olan biri için Gine domuzu ancak Discovery Channel'daki çiftleşme ritüeli ile ilgimi çekebilir. Ama değişik bir ot, sebze, meyve ilgimi çeker.

Food courtlar elbette bu tarz yorumlar için doğru yerler değil ama sıra sıra Vietnam, Çin gak guk diye "eeh" demişken bir dükkanda İtalyan bayrağı görüp kendine has kokusunu duyunca duyularım hareketlenmişti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.