plasenta
Aug 27 2007, 17:54
Eren Talu Mimarlık
Toplam teklif : 777.777.777 YTL
Arsa payı 77.777.777 YTL
TOKİ gelir payı : -
Sembol İnşaat
Toplam teklif : 1.596.000.000 YTL
Arsa payı : 115.000.000 YTL
TOKİ gelir payı : Yüzde 7.02
Bozoğlu-Ural-AZ Ortak Girişim
Toplam teklif : 600.000.000 YTL
Arsa payı : 60.000.000 YTL
TOKİ gelir payı : Yüzde 10
Özyazıcı İnşaat
Toplam teklif : 695.000.000 YTL
Arsa Payı : 35.750.000 YTL
TOKİ gelir payı : Yüzde 0.5
Kuzu İnşaat
Toplam teklif : 626.100.363 YTL
Arsa Payı : 127.954.679 YTL
TOKİ gelir payı : Yüzde 20.44
Bundan sonra ihale dosyaları incelenecek, varsa tamamlanabilecek eksiklerin tamamlanması istenecek ve 10 gün içinde açık arttırma ile kazanan belirlenecek.
Bu kez medya bile ilgi göstermediğine göre bu iş olacak galiba..
Plaso bey,nedir bu rakamlar,en iyi teklif kuzuların mı? Kurtlara yem olmasınlar sonra..
Cem Orkut
Aug 27 2007, 20:02
Sembol Insaat`ta bol para var nede olsa Tayyip`in ekibi. Eger bu ihale bu sefer sonuclanacaksa baska hicbir sirketin alabilecegini dusunmuyorum.
Fakat sirketin sahibi Fettah bey epey saibeli bir arkadastir. Hayirlisi bakalim.
gecen gunku haber:
Güncelleme: 18:37 TSİ 25 Eylül 2007 Salı
İSTANBUL - Galatasaray’ın yeni stadını Eren Talu yapacak. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli stadın yapımını kapsayan ihalenin Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubu’na verilmesini onayladı.
TOKİ tarafından Ali Sami Yen Stadyumu yerine Seyrantepe’de kurulacak spor kompleksi için yapılan ihalenin ikinci oturumunda 234 milyon 567 bin 890 YTL ile en yüksek payı ödemeyi teklif eden Eren Talu, elde edilecek toplam gelir tutarını da 777 milyon 777 bin 777 YTL olarak öngörmüştü.
YÜZDE 7 PAY ÖDENECEK
Projede öngörülen gelirin üzerine çıkılması halinde TOKİ’ye ödenecek payı da yüzde 0 (sıfır) olarak teklif eden Eren Talu, TOKİ ile sürdürülen görüşmeler sonucunda yüzde 7 pay ödemeyi kabul etti.
TALU: ZAMANINDA TAMAMLAYACAĞIZ
Eren Talu sonuçla ilgili yaptığı değerlendirmede, çok uzun ve zorlu bir yolun sonuna geldiklerini, ancak bunun yeni ve daha önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu belirtti. Seyrantepe stadını zamanında, mükemmel bir şekilde tamamlayacaklarını vurgulayan Talu, ihalede son tekliflerin verilmesinin ardından, hem TOKİ’nin, hem Galatasaray’ın, hem de kendilerinin kamu yararını gözeterek TOKİ’nin alacağı gelirin artırılması amacıyla görüşmeler yaptıklarını ifade etti.
‘HEM DEVLET, HEM GALATASARAY KAZANDI’
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın sıkı bir pazarlıkçı olduğunu belirten Talu, bu işin sonunda hem devletin, hem de milletin kazanacağını, bu nedenle hiçbir fedakarlıktan ve zorluktan kaçınmadıklarını vurguladı. Talu, Bayraktar’ın kendine has üslubu ile ciddi bir pazarlık stratejisi yürüttüğünü ve bunun sonunda kamuoyu yararına istenilen sonucun ortaya çıkmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
52 BİN KİŞİLİK STAT
Proje kapsamında 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 3 bin araçlık kapalı olmak üzere toplam 4 bin 500 araçlık otopark yapılacak.
2009-2010 SEZONUNA YETİŞECEK
Seyrantepe arazisi üzerinde yapılacak ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Galatasaray Spor Kulübü’ne devredilecek olan stadyumun inşaatının tamamlanması için 720 günlük bir süre bulunuyor. Bu sürenin dolmasından 120 gün önce Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde yeni projenin inşaatına başlanabilecek. Talu, “Özhan Canaydın’a söz verdim, stat 2009-2010 sezonuna yetişecek” dedi.
İhale sonucuna göre, TOKİ ile Eren Talu arasında 15 gün içinde sözleşme imzalanması bekleniyor.
İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ
Seyrantepe’de kurulacak spor kompleksi için ilk ihale 19 Temmuz 2007 tarihinde yapılırken, şartname alan 28 firmadan 8’i teklif vermişti. Firmaların teknik tekliflerinin değerlendirilmesi aşamasında, sunulan projelerde sorunlar yaşanması üzerine, TOKİ ihaleyi iptal etmişti.
İptal edilen bu ihalede en yüksek satış gelirini 1 milyar 482 milyon YTL ile Eren Talu Mimarlık bildirirken, TOKİ’ye en yüksek geliri 118,6 milyon YTL ile Bozoğlu İnşaat ve Taahhüt A.Ş önermişti.
-------------------
bu is olmus. anladigim kadariyla gs sami yen'in arazisindeki haklarindan vazgececek ve seyrantepe'de yeni bir stada kavusacak. seyrantepe'nin esas sahibi olan TKI de hem mecidiyekoy'deki degerli araziye sahip olacak. ayrica simdi 235 milyon ytl para aliyorlar sonra gelir belirli bir seviyeyi gecerse gelirden pay da alacaklar. bilmiyorum dogru mu anlamisim...
plasenta
Sep 30 2007, 15:57
Seyrantepe OYAK sitesinde fiyatlar 2 senede 4'e falan katladı herhalde. Hem stad, hem metro. Ebrunun kuzeni oradan ev almıştı birkaç yıl evvel. Yine ilgilenmedik biz tabii.
QUOTE(plasenta @ Sep 30 2007, 15:57 ) [snapback]1876[/snapback]
Seyrantepe OYAK sitesinde daha fiyatlar 2 senede 4'e falan katladı herhalde. Hem stad, hem metro. Ebrunun kuzeni oradan ev almıştı birkaç yıl evvel. Yine ilgilenmedik biz tabii.
Bu klasik muhabbete benziyor, bizim pederde derdi gokova korfezinden gecerken "1950 lerde buralarin metre karesini 10 kurustan verdilerde almadiydim" diye konusurdu habire
sonra bende dedim ayni seyleri: bozcaadanin karsisinki yerler zeytinlikti, denize nazir.
koca zeytinlikleri 10 bin dolara satiyorladi, hemde denizin onunde, hep alacagim alacagim dedim 1980 lerde kendime almadim, iki sene evvel gittigimde 500 bin dolara yer yoktu, ama bendede 500 bin dolar yoktu bu sefer...
plasenta
Sep 30 2007, 16:17
QUOTE(haluk @ Sep 30 2007, 17:02 ) [snapback]1877[/snapback]
...."1950 lerde buralarin metre karesini 10 kurustan verdilerde almadiydim" diye konusurdu habire

Ama hep öyledir. Bizde var o 10 kuruşluk yerlerden, Datça'da, Gökova'ya sahili var, ama sit alanı
Bizde de Fethiye'de Kocaçalış sahilinde. Caretta Caretta'lar yumurtluyor, başka herkese yasaklandı...
BlueSilence
Dec 13 2007, 14:55
Stadın temeli sonunda atılmış...
Işın Çelebi TV'de röportaj yaptı az önce. Genel bilgiler aktardı. Açılış ne zaman diye soruldu gözyaşlarını tutamadı filan

İnşallah o günleri de göreceğiz vs dedi. 2010'dan önce mutlaka etkin bir şekilde faaliyetlerin gerçekleştiği bir kompleks olarak görebileceğiz diye aktardı.
GS açısından stadın %70 doluluk oranıyla bazı kar hesapları yaptıklarından bahsetti. 2000 dolardan 30 bin kombine satılacağını öngörüyorlarmış

25 milyon GS taraftarına

ve özellikle de Ulstraslan'a teşekkür etti.
25 Milyon Galatasaray taraftarı iyi olmuş
Ben bu stad işine bugüne kadar sıcak bakıyordum, bugün çok bozuldum. Daha temel atma töreniyle trafiğin içine etti, 4 saatimi yediler yolda.
Yani şu 25 milyon GS li lafı,Mahmut Uslu'nun cumartesi akşamı Türkiye'nin yüzde sekseni sevindi gibi istatistik palavrasının yanında daha gerçekçi..

, Birileri sürekli bir şey sayıyorsa,diğerleri de başka bir şey sayıyor demek ki..

Ama istatisitik deyince,sanki başka bir gerçek,bu ülkedeki insanların artık futbolla yatıp kalkmadıklarını,başka anlamsız mevzulara ilgi duyduğunu anlatır gibi..
http://www.medyatava.com/haber.asp?id=41691Yıllardır forumlarda,FB ve GS'nin etle tırnak gibi olduğunu,GS nin UEFA Kupası'ından sonraki devrede stad yapabilmesi için FB'nin Avrupa'da başarılı olmasını söyler dururum..Çok şükür gelinen süreçte,adeta birbiriyle ardışık günlerde, iki iddiada da ''yalan'' noktasını epey bi geçmiş vaziyetteyiz..

GS kısa sayılabilecek bir zaman içinde, rakibin en önemli kozlarından birine ortak olma,hatta daha iyisini yapma aşamasında kritik bir dönemeci döndü..Muhtemelen aynı sürec içinde rakibinin de futbol aşamasına sabretmek zorunda kalacak..Sonra belki rakebette başka mevzular devreye girecek..Ama bugün için GS'lilerin aklı FB'de olduğu için hala neler olabileceğini anlamış halde değiller.Ben şimdilik onlara sadece,eğer bu işi yalansız sonlandırabilirse,Özhan Canaydın'ın elini öpmelerini öneriyorum. Bu da benim copyright'im olsun..
Tabi tüm taraftarları ilgilendiren genel futbolun,salt iki rekabetci açısından ne derece ilerleme sağlıyabileceği konusu var ki,onun da sonuçlarını zamana bırakacağız..
bu arada fenerbahce icinde bir ihale yapildi, ihale bursadaki yerel bir gazetede ilan edildigi icin yanlizcana fener katilmis ihaleye.
kac yildir seyrantepe icin peske diye ciglik atan medya, tuyu bitmemis yetim hakkini savunanlar bugun sus pusu oynuyor.
isin en aci yonu ise ihalenin spor tesisi olarak yapildigi ama birden bire "alis veris merkezine" donusmus durumda.
kadikoy belediye baskani "fenerbahce daha sonra alisveris merkezi olarak basvurdugu icin kabul ettik" diyor.
yok canim bu peskes falan degildir, seyrantepe varken bunu konusmak abesle isgal olur.
ama bu arada seyrantepeyi engellemek icin mail yollamayida ihmal etmemek gerekir, aman atlamayalim bu konuyu...
Keşke verebilseler..Yarının değerli arazileri üç beş yamyamın eline kalacağına spor kulüplerinin olsa..Seyrantepe'de de ben bunu savunmuştum..Bakalım kalan arazinin akibeti ne olacak..
hasan, eger oyle olacaksa olsun tabiki.
ama galatasaraya olunca peskes, fenerbahceye olunca normal denmesidir ters olan.
muratbey
Dec 27 2007, 22:44
fener, gs, besiktas, trabzon. stortif amacla kullanilmasi icin arsa verilmesi, tesis verilmesi ne demek yahu? hem seyrantepe icin gecerli, hem fenerin yapmaya calistigi salon arsasi icin, hem digerleri..
bu 4 kulup de bugun anonim sirket olmuslardir. menkul kiymetler borsasinda hisseleri satilmaktadir. ne demek spor tesisi yapicak diye arsa vermek. (ayni seyi fenerbahce icin de soyluyorum). yarin mesela koc grubu ciksa 'ben de ulkenin ekonomisine katki yapiyorum, issizlere yeni is yaratiyorum, bana da soyle bi arsa verin tesis fabrika yapicam' dese verilir mi?
Goksin
Dec 27 2007, 23:13
Verilmez.
plasenta
Dec 28 2007, 00:08
Helal olsun
Hedef 1 milyar dolar ihracat
Ford Otosan Kocaeli Fabrikası, 750 milyon dolarlık bir yatırımla 1,6 milyon metrekare açık alan üzerinde Gölcük'te devlet tarafından tahsis edilen bir arazi üzerinde inşa edildi. Deniz kenarında yer alan fabrika ihracat amaçlı kullanılacak bir de rıhtıma sahip. Bu yıl Ford Transit'in 2001 modelleri üretilen fabrikada önümüzdeki yıl ise Ford'un yeni model hafif ticari araçların üretilmesi hedefleniyor. Fabrikada yılda 150 bin araç üretmeyi planlayan Ford Otosan'ın ihracat hedefi ise yılda 1 milyar dolar. Merkezi İstanbul'da bulunan ve satış, pazarlama, mühendislik, üretim ve parça dağıtımdan oluşan entegre bir yapılanmaya sahip Ford Otosan, yeni kurulan fabrika dışında 3 bin 700 kişiye istihdam imkanı sağlıyor. Türkiye'de 643 bin aracın satıldığı 2000 yılında Ford, 42 bin 426 adet ticari araç satışıyla pazarın yüzde 23 ile liderliğini elinde bulunduruyor.
Ford, çeşitli ülkelerde yer alan ve 400 bin kişinin çalıştığı fabrikalarında yılda 7,5 milyon adet araç üretirken yıllık geliri de 160 milyar doları aşıyor. Yüzde 18 hissesi Borsa'da işlem gören Ford Otosan ise 1959 yılından beri ülkemizde.
Yılmaz: Siyasi riske değer
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın Ford Otosan fabrika açılışında yaptığı konuşmada Türk ekonomisi tarihinin en ağır krizini yaşarken büyük Marmara depreminin yıktığı bir bölgede ve bir bataklığın üzerinde dünya ölçeğinde bu tesisin açılışını yapmanın her türlü siyasi riske değeceğini söylemesi salonda alkışlarla karşılandı. Mesut Yılmaz, ekonomide yaşanan krizin altında geçmiş dönemde siyaseten gerekli fakat ülke için riskli kararların sıklıkla alınmasının yattığını dile getirdi.
Açılıştan notlar:
* Açılış törenine 'Bu proje için isterlerse Çankaya'nın bahçesini veririm.' diyen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve işadamı Sakıp Sabancı'nın katılmaması dikkat çekti.
* Fabrika arazisi devlet tarafından bedelsiz tahsis edilen Ford Otosan bunun karşılığında İzmit ve Gölcük'te kalıcı konut, bir yüksek okul ve tanı merkezi inşa ettirdi.
* Gölcük'te deprem öncesi temelleri atılan fabrikanın temelleri deprem sonrası 2 metre kadar çöktü. Ancak bunu önlemek için ekstra destekler kullanıldı.
* Koç ailesinin Ford ile ortaklığı 1928 yılına kadar uzanıyor. O yıl Vehbi Koç, Amerikan Ford şirketi ile Ankara ve çevresi için bir distribütörlük anlaşması yapmıştı.
* En son dünya teknolojisinin kullanıldığı fabrikada üretim tümüyle robot teknolojisi ile yürütülüyor.
* Gölcük'te deprem öncesi temelleri atılan fabrikanın temelleri deprem sonrası 2 metre kadar çöktü. Ancak bunu önlemek için ekstra destekler kullanıldı.
İstediği desteği kullansın,yine çöker..
Adam ovaya inşaat yapmayın diyor,daha çok katlıymış da bereket engellenmiş..
Helal olsun da,tabiat ve bilimle de oynama..
Bir dolu fore kazik yaptilar yahu, neden gocsun?
QUOTE(SINO @ Dec 28 2007, 13:15 ) [snapback]4484[/snapback]
Bir dolu fore kazik yaptilar yahu, neden gocsun?
İstersen seni de bağlasınlar kazıklara..
Altı sağlam araziye yap ne yaparsan deniyor..Adı geçen yerin hemen yakınındaki yüksek yerlerde öküzün boynuzla devirebileceği iptidai yapılar bile sağlam kalmış..Güçlendirme falan hikaye,çık kardeşim ovadan.çözüm o..
Bak,o kadar sallantıya Bala'da bir şey oldu mu? Orda da yığınla eski köy evi var..
Bilimsel aciklamlar icin tesekkurler
Qelebex
Dec 28 2007, 21:48
Fenerbahçe'nin spor salonu ve "sosyal tesisleri" projesiyle ilgili bir yaygara koptu şu aralar. Önce ihaleynin dalavereyle yapıldığı iddia edilirken ihalenin resmi gazetede yayımlanmış olduğu
ortaya çıktı. Ancak hala ihale ilanının bir Bursa yerel gazetesinde çıkmış olmasının üzerine gidiliyor. (Bu arada bütün herşeyin dayandırıldığı bir telefon röportajı... Orada Selami Öztürk Resmi Gazete'de yayımlanmadı diyor). Bu noktada Belediye'nin bir yolsuzluğundan çok Türkiye'nin abuk kanunlarının etkisi var. Muhtemelen "iki yerel gazetede de yayımlanması gerekir" gibi geçen yüzyılın başından kalma bir madde hükmünü yerine getirmek için yapılmış bir şey. Resim Gazetede yayımlandıktan sonra gerisi lafı güzaf oluyor. Kimsenin gözünden kaçırılmış bir şey yok. İhale kovalayan şirketler, işi bu ilanları takip etmek olan elemanlar çalıştırırlar.
İkinci konu ihaleden sonra imarın değiştirilerek spor salonunun yanında bir de alışveriş merkezi inşaatına izin verildiği iddiası. İnsanın aklına alışveriş merkezi diyince Kanyon geliyor. Bahsi geçen alışveriş merkezi, stadın altındaki dükkanlar benim anladığım kadarıyla.. O konu da tam olarak netleşir bugün yarın.
Bu konunun "ciddi ciddi" kaşınmamasının sebebinin, GS yönetiminin vurdumduymazlığından çok, speküle edildiği gibi bir durumun olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.
QUOTE(SINO @ Dec 28 2007, 21:23 ) [snapback]4490[/snapback]
Bilimsel aciklamlar icin tesekkurler

Bilimsel açıklamalar beni aşar haliyle..

Ama önümüzdeki gerçekleri de görmemiz lazım.Örneğin altı kireç taşlı Kızkulesi kaç deprem görmüş ve neden yıkılmamış? Ya her tarafı kayalık Japonya'da,ovadaki Kobe'nin yıkılışı? Ya da büyük usta Mimar Sinan'ın ovanın içinde hem de ustalık döneminde yaptığı cami niye yerle bir olmuş? Cevapları kendi içinde gerçekler için açıklamaya gerek yok.

Ben en iyisi ilk kongrede hepinize bilimsel açıklamalı birer kitap getireyim..Deprem gerçekleriyle ilgili ufkunuz açılsın.
http://www.netkitap.com/m_ayrinti.asp?id=16472
ulan deprem meprem derken sallandık yine..

gülpınar/babakale 4,7 imiş..
QUOTE(Qelebex @ Dec 28 2007, 21:48 ) [snapback]4494[/snapback]
Fenerbahçe'nin spor salonu ve "sosyal tesisleri" projesiyle ilgili bir yaygara koptu şu aralar. Önce ihaleynin dalavereyle yapıldığı iddia edilirken ihalenin resmi gazetede yayımlanmış olduğu
ortaya çıktı. Ancak hala ihale ilanının bir Bursa yerel gazetesinde çıkmış olmasının üzerine gidiliyor. (Bu arada bütün herşeyin dayandırıldığı bir telefon röportajı... Orada Selami Öztürk Resmi Gazete'de yayımlanmadı diyor). Bu noktada Belediye'nin bir yolsuzluğundan çok Türkiye'nin abuk kanunlarının etkisi var. Muhtemelen "iki yerel gazetede de yayımlanması gerekir" gibi geçen yüzyılın başından kalma bir madde hükmünü yerine getirmek için yapılmış bir şey. Resim Gazetede yayımlandıktan sonra gerisi lafı güzaf oluyor. Kimsenin gözünden kaçırılmış bir şey yok. İhale kovalayan şirketler, işi bu ilanları takip etmek olan elemanlar çalıştırırlar.
İkinci konu ihaleden sonra imarın değiştirilerek spor salonunun yanında bir de alışveriş merkezi inşaatına izin verildiği iddiası. İnsanın aklına alışveriş merkezi diyince Kanyon geliyor. Bahsi geçen alışveriş merkezi, stadın altındaki dükkanlar benim anladığım kadarıyla.. O konu da tam olarak netleşir bugün yarın.
Bu konunun "ciddi ciddi" kaşınmamasının sebebinin, GS yönetiminin vurdumduymazlığından çok, speküle edildiği gibi bir durumun olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Selam Ozturk bu konuda cok gevrek aciklamalar yapti, guvendigi muthis lobi desteginden olsa gerek.
"Bursa gazetesine ilan verdik. Imar durumu neden degismesin, gelir artacak, biz de %1 pay alacagiz"
gibi laflar etti. Hersey hakkaniyetli olsa adam gibi aciklardi diye dusunuyordum, su anki yavuz hirsiz ev sahibini bastirir tavrini takinmazdi..
BlueSilence
Mar 12 2008, 01:01
Bu da Seyrantepe'den resimler...
plasenta
Mar 12 2008, 02:56
Bu da mevcut durum. Yer altı otoparklarının gro betonu dökülüyor. Ortadaki tepe saha olacak, o seviyeye kadar otoparklar çıkacak.
QUOTE (hutku @ Apr 5 2008, 02:00 )

ikinci resimdeki sari boru bize girmesinde bu isin sonunda...
Haluk seninkini editle,ben şuraya tepenin borusuzundan koyayım..
plasenta
Apr 22 2008, 17:12
Evet betonarme başladı. Demir döşeniyor, Kule vinç gelmiş montaj bekliyor.
QUOTE (plasenta @ Mar 12 2008, 03:56 )

Bu da mevcut durum. Yer altı otoparklarının gro betonu dökülüyor. Ortadaki tepe saha olacak, o seviyeye kadar otoparklar çıkacak.

travian daki wow a benziyor bu.
seviye 100 u gorebilecekmi aceba
QUOTE (haluk @ Apr 22 2008, 09:57 )

plasenta
Apr 22 2008, 20:04
QUOTE (haluk @ Apr 22 2008, 19:57 )

Bir aylık gelişim bu. Asker basıyormuş bir yandan

Neyse işin zor kısmı sürüyor. 1- Önce gerobeton sonra 2- demirli temel betonu döküyorsun yerinde. Parçalar halinde ve 14 gün sürüyor her parçanın kuruması. Kurumadan komşu parçayı dökemiyorsun vs. vs. Yani bütün bu process 2 kere yaşanıyor ve saha dışında yapamıyorsun bunu. Bu iş bittikten sonra gelsin çelik konstrüksiyon ve precast beton elemanlar. İskambil dizer gibi çıkar ortaya. İnanamayız hızına.
Her ay bu fotoyu geliştireyim bari.
QUOTE (plasenta @ Apr 22 2008, 13:04 )

Bir aylık gelişim bu. Asker basıyormuş bir yandan

Neyse işin zor kısmı sürüyor. 1- Önce gerobeton sonra 2- demirli temel betonu döküyorsun yerinde. Parçalar halinde ve 14 gün sürüyor her parçanın kuruması. Kurumadan komşu parçayı dökemiyorsun vs. vs. Yani bütün bu process 2 kere yaşanıyor ve saha dışında yapamıyorsun bunu. Bu iş bittikten sonra gelsin çelik konstrüksiyon ve precast beton elemanlar. İskambil dizer gibi çıkar ortaya. İnanamayız hızına.
Her ay bu fotoyu geliştireyim bari.
isin zor kismi gerekli izinlerin alinmasi kismiydi. onu da eski baskaniniz canaydin halletti. bundan sonrasi teferruat. hayirli olsun simdiden.
plasenta
Apr 22 2008, 22:42
QUOTE (epeci @ Apr 22 2008, 23:04 )

isin zor kismi gerekli izinlerin alinmasi kismiydi. onu da eski baskaniniz canaydin halletti.
Ne izni yahu, devlet stad yapıyor. Bizimle tek alakası, arazinin kullanım hakkının bizde olması. Yani izni verecek bizdik.
QUOTE (plasenta @ Apr 22 2008, 16:42 )

Ne izni yahu, devlet stad yapıyor. Bizimle tek alakası, arazinin kullanım hakkının bizde olması. Yani izni verecek bizdik.
hadi canim ne izni vereceksiniz? sonucta cillop gibi stadiniz olacak. bu da oyle gokten zembille inmiyor herhalde. karar veren ve stadi yapanlarin bir sekilde ikna edilmesi gerekiyor. duyan da devlet geldi sizin kullanim hakkiniz olan araziye stat yapmak icin yalvardi da siz izin verdiniz zannedecek...
QUOTE (epeci @ Apr 22 2008, 23:56 )

duyan da devlet geldi sizin kullanim hakkiniz olan araziye stat yapmak icin yalvardi da siz izin verdiniz zannedecek...
Ne sandın?

Mecidiyeköy kulanımını sana versem neler vermezdin kimbilir..
plasenta
Apr 22 2008, 23:02
QUOTE (epeci @ Apr 22 2008, 23:56 )

hadi canim ne izni vereceksiniz? sonucta cillop gibi stadiniz olacak. bu da oyle gokten zembille inmiyor herhalde. karar veren ve stadi yapanlarin bir sekilde ikna edilmesi gerekiyor. duyan da devlet geldi sizin kullanim hakkiniz olan araziye stat yapmak icin yalvardi da siz izin verdiniz zannedecek...
Şehrin göbeğini istiyorlardı, işimize geldi onu verdik karşılığında.
bir dakika ortaligi bulandirmayalim. sizin stadiniz zaten ayvayi yemis. ayrica arazi olarak da sikismis vaziyette, gelistirilemiyor. likor fabrikasini istemediniz mi siz bundan cook yillar once? neyse mecidiyekoy'deki araziyi sizin zaten kendinize alacak haliniz yok, stat da devletin, arazi de. bence devlet dese dese soyle demistir: "size burada hayat yok, siz burayi bana birakin ben size biraz otede yeni stat yapayim". plasenta'nin dedigi gibi "isimize geldi verdik" durumu iste. ama baskaninizin cabalari olmasa samiyen'den sutlanip olimpiyat stadi'na talim ediyor da olabilirdiniz. seyrantepe'nin adi da kanaryatepe olabilirdi...
plasenta
Apr 22 2008, 23:16
QUOTE (epeci @ Apr 23 2008, 00:10 )

baskaninizin cabalari olmasa samiyen'den sutlanip olimpiyat stadi'na talim ediyor da olabilirdiniz. seyrantepe'nin adi da kanaryatepe olabilirdi...
İşte burada yanılıyorsun. Kiralamışız yeri bilmem kaç seneliğine, kim şutluyormuş bizi. Hani gecekondu olsa, çöreklenmiş olsak bile göt ister Galatasarayı bir yerden çıkarmaya. Epeci burası dünya, farkında mısın ne dediğinin?
QUOTE (plasenta @ Apr 22 2008, 17:16 )

İşte burada yanılıyorsun. Kiralamışız yeri bilmem kaç seneliğine, kim şutluyormuş bizi. Hani gecekondu olsa, çöreklenmiş olsak bile göt ister Galatasarayı bir yerden çıkarmaya. Epeci burası dünya, farkında mısın ne dediğinin?
abi kiralamissin tabii de stadi yenileyecek durumun yok, eh devletin de seni oradan cikarmak gibi bir istegi var. tabii ki zorla cikartmayacaklar da bir sekilde ikna edecekler/cikmak zorunda birakacaklar. bence herkesin kazancli ciktigi bir anlasmadan sonra inisiyatif bizdeydi, biz izin verdik demek cok dogru gelmiyor bana.
plasenta
Apr 22 2008, 23:32
QUOTE (epeci @ Apr 23 2008, 00:29 )

abi kiralamissin tabii de stadi yenileyecek durumun yok, eh devletin de seni oradan cikarmak gibi bir istegi var. tabii ki zorla cikartmayacaklar da bir sekilde ikna edecekler/cikmak zorunda birakacaklar. bence herkesin kazancli ciktigi bir anlasmadan sonra inisiyatif bizdeydi, biz izin verdik demek cok dogru gelmiyor bana.
Ehh işte ikna etmek için bizim işimize gelecek birşey verecekler karşılığında. tekrar ediyorum göt ister galatasarayın işine gelmeyecek bişey yapmak. O göt kimsede yok.
QUOTE (plasenta @ Apr 22 2008, 16:32 )

Ehh işte ikna etmek için bizim işimize gelecek birşey verecekler karşılığında. tekrar ediyorum göt ister galatasarayın işine gelmeyecek bişey yapmak. O göt kimsede yok.
bende var!!!

tamam bende yoksa da aziz yildirim'da olabilir...
plasenta
Apr 22 2008, 23:38
O kaybedeli yıllar olmuş
Sporel
Apr 23 2008, 00:55
QUOTE (plasenta @ Apr 22 2008, 17:02 )

Şehrin göbeğini istiyorlardı, işimize geldi onu verdik karşılığında.
bu aldatmaca daha ne kadar surecek acaba merak ediyorum.
sanki devlet dedi bu stadi yikalim diye.

gs stadini oldugu yerde yenilemek istiyordu. beceremedi. cok acik, secik beceremedi. belki got istiyordu stadi yenilemek, kim bilir!

arada olimpiyat stadi macerasi basladi. begenilse orada kalinirdi. ;) begenilmeyince halkin yilmaz temsilcisi mustafa sarigul daha onceden de (stad yenileme isi ilk gundeme geldiginde) ufaktan koklattigi ama alici bulamadigi seyrantepe'ye stad projesini tekrar ortaya cikardi. sonra isleme gecildi. "seyrantepe'ye stad yapilsin, biz de sami yen'den cikalim. bu arada sami yen'in yerine alisveris merkezleri yapilsin, parayi devletle kirisalim." oltasi atildi, yemedi tabii. sonra "o zaman soyle stadin 20 kati buyuklugunde arazi alip seyrantepe'ye konut yapalim, oradan mamalanalim" argumani geldi, o da yemedi.
epeci, inanma oyle her soylenene sen de yahu.
plasenta
Apr 23 2008, 01:24
Buna yakın oldu. Hala işimize geldi. Sonuçta güzel bir stad olacak. Mecidiyeköydeki bize ait kısım değerlenecek. Eren'in devletle kırıştığı gelirden klube bişi gelir mi? Bilmem valla
QUOTE (plasenta @ Apr 23 2008, 02:24 )

Buna yakın oldu. Hala işimize geldi. Sonuçta güzel bir stad olacak. Mecidiyeköydeki bize ait kısım değerlenecek. Eren'in devletle kırıştığı gelirden klube bişi gelir mi? Bilmem valla

tayyip hokkabazinin hukumeti gittigi an mecidiyekoydeki yerede cokecegiz daha.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.